5 lichamelijke klachten van vocht in huis in Antwerpen

Vocht in huis kan voor ontzettend veel problemen zorgen. Vochtproblemen inde regio Antwerpen zorgen er bijvoorbeeld voor dat het huis langzaam maar zeker aftakelt en dat u bijvoorbeeld lekkages krijgt. Dat is echter niet het enige dat kan gebeuren wanneer u in Antwerpen last hebt van vochtproblemen. Het heeft namelijk ook invloed op je eigen gezondheid. Bij vochtproblemen Antwerpen kunnen er al snel lichamelijke klachten ontstaan. Welke dan precies? Dat bespreken we hieronder.

Immuunsysteem

Als eerste is een teveel vocht simpelweg niet goed voor de gezondheid. Het algemene immuunsysteem wordt aangetast waardoor je veel minder weerstand hebt. Daardoor krijg je tal van kleine kwaaltjes die flink veel invloed op je lichaam kunnen hebben. Het energiepeil zal dalen en je wordt voortdurend ziek. Eigenlijk krijg je met ieder virus dat langs waait te maken omdat je lichaam er simpelweg niet tegen bestand is. Langzaam maar zeker komt je lichaam daardoor in een neerwaartse spiraal terecht.

Eczeem

Eczeem wordt in veel gevallen veroorzaakt door de huisstofmijt. Deze houdt van vochtige plaatsen en komen dus veelvuldig voor bij vochtproblemen Antwerpen. Door ervoor te zorgen dat het huis niet vochtig is en eventuele problemen in je huis in Antwerpen snel op te lossen. Door een hoge vochtigheidsgraad krijg je namelijk sneller ontstekingen in je huid en dat wil natuurlijk niemand.

Allergie en astma

Hetzelfde geldt min of meer voor astma en allergie. In een vochtig huis in Antwerpen krijg je nu eenmaal sneller last van een infectie aan de luchtwegen. Vochtproblemen Antwerpen zorgen er ook nog eens voor dat je een grotere kans hebt op een allergie. Deze komen in veel gevallen van de eerder genoemde huisstofmijt én zilvervisjes. Ook deze laatste gedijen het beste in vochtige plaatsen en komen dus in een vochtig huis veel voor.

Reuma

Reuma is een veelvoorkomende aandoening. Het wordt niet veroorzaakt doordat je last hebt van vochtproblemen in je huis in Antwerpen. Daardoor kunnen de klachten die bij deze aandoening horen echter wel verergeren. Daarbij moet je denken aan gewrichtspijn door het hele lichaam en moeilijk bewegen. Reden genoeg dus om ervoor te zorgen dat vochtproblemen in Antwerpen snel worden opgelost!

Chronische ontstekingen

Tot slot kunnen vochtproblemen er ook voor zorgen dat je last krijgt van chronische ontstekingen. Denk daarbij aan ontstekingen in de ademhalingswegen of neus- en slijmvliezen. Deze chronische ontstekingen zijn te herkennen aan verschillende symptomen zoals hoofdpijn, hoesten, vermoeidheid en een verstopte neus.

Over de schrijver
Als vochtbestrijder help ik al je problemen met vocht op te lossen. Tevens handige tips geven over hoe bepaalde problemen zelf kan oplossen horen hier ook bij.