Kelder waterdicht maken met epoxy

Kelder waterdicht maken met epoxy

Kelder waterdicht maken met epoxy

Wanneer je in je woning te maken hebt met een opstijgend vocht, condens of een lekkage in je kelder, dan wil je natuurlijk snel van dit probleem af. Vochtbestrijding Snel kan je hier uitstekend bij helpen. Als eerste zorgen we ervoor dat het huidige vocht uit de ruimte, de muren en de vloer wordt verwijderd. Daarna maken we de kelder goed waterdicht, zodat nieuw vocht en water deze ruimte niet meer kunnen bereiken. Vanzelfsprekend gebruiken we bij je kelder waterdicht maken altijd de beste middelen voor een lang houdend resultaat. Eén van de topproducten hierbij is zogeheten kelder-epoxy.

Reken af met vocht in je kelder

vocht in je kelder

Je kelder waterdicht maken wordt ook wel bekuipen genoemd en is de ideale manier om overlast van vocht en water in je kelder voorgoed te verhelpen. De vochtproblemen in de kelder kunnen op meerdere manieren ontstaan, bijvoorbeeld als gevolg van een slechte verluchting, opstijgend grondwater of lekkage. Als er inderdaad sprake is van lekkage, dan moet het lek eerst gedicht worden voordat de gehele kelderdichting kan plaatsvinden. Het kan ook gebeuren dat het vochtprobleem veroorzaakt wordt door veel condensvorming in de ruimte. In dit geval is het aanleggen van een passend ventilatiesysteem de beste keuze. Daarnaast krijgen ook veel mensen te maken met problemen met vocht dat opstijgend van aard is. Hierbij trekt het grondwater langzaam maar zeker in de muren van je kelder, waar het vervolgens steeds verder omhoog kruipt. Niet alleen zorgt dit ervoor dat pleisterwerk of verf kan loslaten, maar ook kan het vele vocht het fundament van je woning aantasten. Bovendien is een teveel aan vocht in huis beslist niet bevorderlijk voor de gezondheid van jezelf en je huisgenoten. Schakel daarom onmiddellijk Vochtbestrijding Snel in wanneer je last hebt van een vochtige kelder. We komen de boel inspecteren en kunnen je precies vertellen waar de bron van je vochtprobleem zit. Vervolgens gaan we aan de slag met een perfecte en doelgerichte bestrijding door middel van je kelder waterdicht maken.

Werkwijze kelder waterdicht maken met epoxy

Voor het waterdicht maken van je kelder zullen we eerst de aanwezige lekkages, voegen, gaten en scheuren in de vloer en wanden netjes dichten. Als er delen van het bestaande pleisterwerk of cement loszitten, zullen we deze verwijderen. Hierna kunnen we beginnen met het aanbrengen van één of meerdere lagen waterdicht cement. Zeker bij bakstenen keldermuren is kelder-epoxy het meest geschikte type cement. Het hecht zeer goed aan het metselwerk en kan met een harde kwast worden aangebracht. Een eventuele tweede en zelfs derde laag kelder-epoxy kan al worden aangebracht nadat de voorgaande laag een kwartier heeft kunnen drogen. Voor het beste resultaat wordt de kelder-epoxy zowel op de wanden als de vloer van de kelder aangebracht. Wil je zelf ook je vochtproblemen in huis oplossen en je kelder waterdicht maken met behulp van topkwaliteit kelder-epoxy? Vraag dan vandaag nog een offerte of meer informatie aan bij Vochtbestrijding Snel!