Bouwvocht in Harelbeke

Ben je je huis aan het verbouwen of bouwen dan zal je veel gebruik maken van water, bijvoorbeeld bij het mixen van de mortel. Ook bij stucwerk, het storten van beton en chapewerken komt altijd veel vocht voor. Zodra je bouwmaterialen gaan uitharden moet het aanwezige vocht ergens naar toe. Neem als voorbeeld je muren of de vloer. Wanneer hier veel vocht inzit is het belangrijk om ze snel te laten drogen, zodat het Bouwvocht in Harelbeke niet in de fundering van je huis kan trekken en er schade kan maken. Een bouwdroger is zeer geschikt om vocht snel te laten drogen en voorkomt tevens een muffe geur in je woning en de vorming van schimmel. Daarnaast houdt het je bouwmaterialen netjes in tact. Bij Vochtbestrijding Snel beschikken we over de juiste materialen om korte metten te maken met vocht tijdens renovatiewerken in je huis.

Bouwvocht in Harelbeke behandelen

Er zijn twee manieren om Bouwvocht in Harelbeke op je muren en vloeren te bestrijden. Zo kun je kiezen voor het natuurlijk laten opdrogen van het aanwezige vocht. Zet hiervoor op iedere droog moment je deuren en ramen open en laat ook de tussendeuren in je huis openstaan, zodat het vocht sneller verdampt. Vocht op natuurlijke wijze laten drogen is echter zeer tijdrovend en kan maar liefst anderhalf jaar in beslag nemen. Hier ga je natuurlijk niet op wachten.

Kies voor een goede bouwdroger in Harelbeke

Kies dan liever voor een goede bouwdroger zoals we die bij Vochtbestrijding Snel hebben. Deze bouwdroger zorgt ervoor dat het vocht in de lucht direct wordt opgenomen. De bouwdroger vangt al dit op in een separaat reservoir. Door het in te zetten bij je verbouwing kun je de droogtijd van het vocht in je muren, plafonds of vloeren aanzienlijk verkorten, tot slechts een paar weken of maanden. Je kunt ook een combinatie maken van natuurlijk drogen en het drogen met behulp van bouwdrogers. Kies hiervoor op warme en droge dagen voor het natuurlijk opdrogen en zet slechts op vochtige dagen de bouwdroger in. Zo bespaar je energie en ga je milieuvriendelijker te werk. Het is goed om te weten dat standaard enkel goed kunnen werken wanneer het warmer is dan 12 graden. Is het kouder, maar wil je toch een droger gebruiken? Ga dan voor een model met een warmtepomp. Deze pomp verwarmt de lucht binnenshuis, waardoor het aanwezige vocht kan condenseren.

bouwdroger