De kelder waterdicht maken met Thoroseal

De kelder waterdicht maken met Thoroseal

Vochtproblemen zijn iets waar elke woning wel eens mee kampt, zoveel is zeker. Hoe dan ook is er in dat geval nood aan een professionele, doelgerichte aanpak om bestaande problemen op te lossen en potentiële problemen te voorkomen.

Een van de ruimtes die extra kwetsbaar is voor vochtproblemen, is de kelder. Deze ruimte staat immers in direct contact met de ondergrond - en als zich daar vochtproblemen bevinden, dan is het risico op problemen in de woning zelf ook erg groot. Wat meer informatie over de mogelijke oorzaken van vochtproblemen in de kelder, alsook de risico's die ermee verbonden zijn, is hier wel op zijn plaats. Ten slotte is het van belang gebruik te maken van kwalitatieve producten voor de bescherming van de kelder - zoals Thoroseal. In dit artikel kom je meer te weten over een kelder water dicht maken.

De mogelijke oorzaken van vochtproblemen in de kelder

De mogelijke oorzaken van vochtproblemen in de kelder

Een kelder die met vochtigheid kampt kan verschillende oorzaken hebben. Een overzicht:

  • De zeespiegel. Als de woning als geheel relatief laag ligt in vergelijking met de zee, dan is het risico op stilstaand of doorsijpelend vocht groter. En dat komt het comfort en de gezondheid van de woning op zich natuurlijk niet ten goede!
  • Een vochtige ondergrond. Ook als de ondergrond zelf meer vocht bevat kan de kelder hierdoor met enkele problemen kampen. Goede bouwgrond is niet eenvoudig te vinden, en veel woningen zijn dan ook gebouwd op een ondergrond die te vochtig is.
  • Lekkages. Is er sprake van een waterleiding die kapot is of beschadigd door stenen die zich in de ondergrond bevinden, dan kunnen eveneens vochtproblemen ontstaan. Ook kan het zijn dat de afvoer voor water in de woning niet optimaal functioneert.
  • Slechte ventilatie. Ten slotte heeft ook de verluchting van de kelder een grote invloed op de vochtigheid. Als die ondermaats is, dan kan zich dat vertalen in vochtproblemen.

De gevolgen van een vochtige kelder zijn vaak niet te overzien. Van schimmelvorming, wat vanzelfsprekend de gezondheid van inwonenden negatief beïnvloedt, tot een verminderde draagkracht van de muren en schade aan de kelder, de risico's zijn divers. Het is dan ook zaak zo snel mogelijk te vertrouwen op een specialist, die zowel de oorzaak van het probleem kan aanpakken én toekomstige problemen kan vermijden!

Thoroseal: de redder in nood bij een vochtige kelder

Thoroseal: de redder in nood bij een vochtige kelder

Een van de beste producten ter behandeling van een vochtige kelder is Thoroseal. Een professional maakt enkel gebruik van de eest betrouwbare en kwalitatieve producten, teneinde een mooi afgewerkt én duurzaam resultaat te bereiken.

Wat is Thoroseal? Een speciale coating op basis van cement, dat gebruikt wordt voor het waterdicht houden van metselwerk en beton. Met andere woorden, een beschermende laag voor lekkages en gedegradeerde muren in de kelder. Het product kan dienen als vervanging voor waterdichte pleisterlagen en fungeert daarmee als eerste verdedigingslinie voor vocht en de problemen die ermee gepaard gaan.

Wil je je kelder vochtvrij maken en toekomstige problemen vermijden? Dan is een professionele behandeling door vochtbestrijdingsnel.be met Thoroseal zeker en vast een must-do om een verzorgd, duurzaam en betrouwbaar resultaat te verkrijgen!

Over de schrijver
Als vochtbestrijder help ik al je problemen met vocht op te lossen. Tevens handige tips geven over hoe bepaalde problemen zelf kan oplossen horen hier ook bij.