Dichten van kelders? Schakel een professional in!

Vochtproblemen in huis: een snelle oplossing is van belang!

Wanneer u last heeft van vochtproblemen in uw woning, is een snelle oplossing van groot belang. Overtollige vocht heeft namelijk vervelende consequenties. Bij het soort consequenties van vochtoverlast kunt u denken aan de volgende zaken:

  • Vorming van schimmels op muren en/of plafond - Uit onderzoeken is gebleken dat van oudere woningen maar liefst 19 procent te kampen heeft met schimmelvorming door vochtoverlast. Maar ook nieuwere woningen kunnen met schimmels te maken krijgen als de luchtvochtigheid in huis te hoog is.
  • Lelijke, afbrokkelende muren - Vochtoverlast is heel slecht voor de muren en de kwaliteit daarvan. Het materiaal gaat afbrokkelen, behang gaat loslaten, verf bladdert af, laminaatvloeren kunnen krom trekken en hout gaat rotten. Dat zijn gevolgen die u niet wilt meemaken in uw woning!
  • Beestjes en insecten - Vochtproblemen hebben dikwijls tot gevolg dat er in huis insecten gaan rondlopen en -vliegen, die daar niet thuishoren.
  • Gezondheidsklachten - Wie een huis heeft met een te hoge luchtvochtigheidsgraad, kan last krijgen van gezondheidsklachten. Hierbij kunt u denken aan allergische reacties, hoesten, verkoudheid, uitslag, benauwdheid en zelfs toenemende reumatische klachten. Als dit bij u het geval is, moet er snel ingegrepen worden om ergere gezondheidsproblemen te voorkomen.
  • Energiekosten gaan omhoog - Overtollige vocht in huis zorgt ervoor dat uw energierekening hoger uitvalt. Dit komt heel simpel doordat meer vochtdruppeltjes in huis ertoe lieden dat deze verwarmd moeten worden voor een goede temperatuur. De centrale verwarming moet harder werken om dit voor elkaar te krijgen.
Dichten van kelders?

U kan altijd een offerte aanvragen voor kelderdichting

De kelder als veroorzaker van vochtoverlast

Naast doorslaand vocht via de muren, lekkage en slechte isolatie, is optrekkend vocht vanuit de kelder een veelvoorkomende veroorzaker van vochtoverlast in huis. Er zijn doorgaans vier hoofdoorzaken van vochtproblematiek die door de kelder wordt veroorzaakt:

  • Condens - Condensproblemen via de kelder ontstaan wanneer de kelder niet goed wordt geventileerd. Als u vochtige muren heeft en er vocht op de ramen zit, is condensvocht in de kelder vaak de verklaring voor deze verschijnselen.
  • Grondvocht - Als het grondwaterpeil in uw regio hoog is en de kelder op de bodem niet goed is gedicht, kan grondvocht optrekken en problemen veroorzaken. Vaak wordt dit opgelost door de bodem goed te dichten en/of de muren van uw kelder te injecteren met een vochtafstotend middel.
  • Onvoldoende drainage - Als de kelder geen goede of slechte afvoer heeft, moet er worden ingegrepen door de drainage te verbeteren. Scheuren, beschadigingen en lekkage - slecht onderhouden en oudere kelders vertonen vaak lekkages en beschadigingen in de structuur, waardoor vocht vrij spel krijgt.

Laat uw kelder dichten en los de problemen op!

Laat uw kelder dichten en los de problemen op!

Heeft u last van een of mer van bovengenoemde problemen met vocht, laat dan een ervaren vochtbestrijder naar uw kelder kijken. Wij van Vochtbestrijdingsnel.be zijn zo'n expert. Wij inspecteren uw kelder, stellen de oorzaak vast en stellen een effectieve oplossing voor. Die bestaat uit kelderdichting, waarbij de bodem en muren van uw kelder goed gedicht worden en vocht geen kans meer krijgt. Ook kan de oplossing bestaan uit het injecteren van uw keldermuren, of het aanpassen van het drainagesysteem. Neem nu contact met ons op voor een gratis prijsopgaaf of contacteer onze klantendienst.

Over de schrijver
Als vochtbestrijder help ik al je problemen met vocht op te lossen. Tevens handige tips geven over hoe bepaalde problemen zelf kan oplossen horen hier ook bij.