Dyson HP02 Luchtreiniger: Vertrouwde beoordeling & specificaties

Dyson HP02 is eindelijk hier bij Vochtbestrijding Snel, om ons te helpen de werkelijke prestaties van deze unieke luchtreiniger te testen en te controleren in de line-up van Dyson Pure Hot+Cool. Moet u de Dyson HP02 kopen? Of moet u naar de Dyson HP04 springen? Daar komen we achter, in onze vandaag verschenen Dyson HP02 Review.

Update: We hebben nu de Dyson HP04 - het nieuwste model van de Dyson Pure Hot+Cool serie. Met bijna dezelfde prijs als de voorgangers moeten we op zoek naar het HP04 model wanneer we een Dyson Pure Hot+Cool nodig hebben.

Bij Vochtbestrijding Snel hebben we alle luchtreinigers onder deze secties beoordeeld. Ook dat garanderen we:

 • We geven eerlijke beoordelingen (zowel voor- als nadelen), zodat iedereen gegarandeerd de verstandigste keuzes heeft.
 • We overdrijven niet (en nooit) één product alleen maar om je op de links te laten klikken en dat product blindelings te kopen.
dyson hp02

Bekijk de dagprijs

Voordelen

 • Uniek ontwerp
 • Gladde luchtopbrengst
 • Uitstekende extra functies
 • Koel- en verwarmingscombinatie
 • Hoog ventilatorvermogen

Nadelen

 • Nogal duur

Bekijk de dagprijs

Dyson is sinds 1991 een bekende fabrikant van luchtreinigers, met de beroemde combinatie van koelventilator en luchtreinigingssysteem. Daarnaast is de verwarmingsfunctie beschikbaar in de Dyson Pure Hot+Cool serie, met de Dyson HP02 is dit de tweede editie. Laten we in onze huidige Dyson HP02 Review eens kijken wat onze huidige unit anders maakt dan de vorige HP01.

Andere Dyson's Luchtreiniger Beoordelingen:

 1. Dyson Pure Cool Link Review
 2. Dyson Pure Hot+Cool Review
 3. Dyson Pure Cool Tower Review
 4. Dyson DP04 Review
 5. Dyson HP04 Review
 6. Dyson TP04 Review
 7. Dyson TP02 Review
 8. Dyson Pure Cool Me Review

DYSON HP02 PRIJS

Dyson HP02 is een waardig budget vlaggenschip van de Dyson HP04, met de buitengewone slimme functies en een veel comfortabelere prijs.

Het wordt niet lang na de originele HP01 van Dyson Pure Hot+Cool uitgebracht, samen met de Dyson TP02 van Dyson Pure Cool Tower serie. Dat betekent dat het bijna alles inpakt wat de vierde editie heeft, tegen een lagere prijs. U krijgt hetzelfde ontwerp met meer kleuropties en high-end slimme functies, maar u mist de benodigde nieuwe glazen HEPA luchtfilter. Dat is het verleidelijke compromis dat Dyson biedt.

Om de tweede editie van Dyson Pure Hot+Cool te krijgen, moet u betalen voor €599. Maar u komt hier om de exclusieve Breathe Quality korting te krijgen, u kunt de Dyson HP02 hebben voor slechts €499.

Het is echter niet goedkoop, want het apparaat is de belangrijkste concurrent met de Blueair Classic 405 en Rabbit Air MinusA2. Dankzij een hoge prijsdaling kunnen zowel de AIRMEGA 300 als de AIRMEGA 400 dezelfde functies bieden met een veel lager prijspunt.

Gerelateerde post: Beste luchtreiniger 2024.

Bekijk de dagprijs

DYSON HP02 ONTWERP EN GROOTTE

Het is echt verwarrend om de Dyson HP02 te onderscheiden van de originele Dyson Pure Hot+Cool. Nou, de Dyson HP02 kan een zilverkleurige optie hebben voor de versterker, terwijl de Dyson HP01 wordt geleverd met een ijzergrijs.

Afgezien van de voor de hand liggende kleurverandering blijft de Dyson HP02 hetzelfde, met een kenmerkende ovale versterker. De afmetingen van dit apparaat zijn 25 inch in de hoogte en 8,7 inch in de breedte.

Zoals ik in het vorige artikel heb besproken, neemt de ovale vorm een beetje minder ruimte in beslag dan de ronde vorm van Dyson Pure Cool Link, maar het kan niet dezelfde hoeveelheid luchtstroomstromen verplaatsen. Het is eigenlijk geen probleem, want alle Dyson modellen kunnen gezuiverde lucht verplaatsen voor extra grote ruimtes.

blauwe dyson hp02

Er is ook een Blauwe optie voor deze Dyson HP02, die zich vermengt met een donkergrijze kleurenoptie voor de basis. De afstandsbediening van dit apparaat is ook blauw. U kunt onze onderstaande deal volgen om de Blue versie voor een lagere prijs te krijgen.

De Dyson HP02 heeft niet het nieuwste LCD display voor de luchtkwaliteit en temperatuur indexen zoals de nieuwste Dyson HP04, maar het huidige LCD display is nog steeds prachtig om naar te kijken. Het kan u helpen de sterkte van het Wi-Fi-signaal te controleren.

Net als alle andere Dyson luchtreinigers zal de Dyson HP02 het bottom-to-top luchtstroomsysteem concept uitvoeren, samen met de 360° luchtinlaat om meer vervuilde lucht in één keer aan te zuigen.

Hij weegt 8,6 pond, net als het vorige HP01 model. U kunt de luchtreiniger van kamer naar kamer brengen.

Gerelateerde post: De beste luchtreiniger voor de slaapkamer.

Bekijk de dagprijs

DYSON HP02 FILTERS

De Dyson HP02 is niet het nieuwste Dyson model, dus het gebruikt alleen het vorige Evo filter om de lucht te reinigen.

 • Echt HEPA filter - Met het glazen HEPA filter is de Dyson HP02 in staat om 99,97% van alle deeltjes in de lucht op te vangen, inclusief pollen, bacteriën en huidschilfers van huisdieren.
 • Actiefkoolfilter - Verwijdert huishoudelijke geuren, rook en gassen.
 • Voor een apparaat in het middensegment tot het topsegment van de markt is de Dyson HP02 vrij zwak in het adsorberen van gassen, rook en geuren, vanwege het inferieure koolstofdoek dat het gebruikt. U moet op zoek naar de Austin Air HealthMate of Austin Air Allergy Machine om een krachtiger luchtfiltratiesysteem te krijgen.

Ik heb zowel de Dyson HP02 als de Dyson TP02 getest in een kamer van 400 vierkante meter, en zoals u kunt zien, was het resultaat hetzelfde als de originele Dyson Pure Hot+Cool editie. Als u houdt van de perfecte efficiëntie voor het opvangen van deeltjes tot 0,3 micron, moet u meer uitgeven voor de Vornado PCO575DC, Blueair Classic 405, Austin Air HealthMate en Medify MA-112. De Oreck Air Response Turbo is ook een goed alternatief om te overwegen in dit prijspunt.

Onze Dyson HP02 maakt gebruik van hetzelfde HEPA filter als de vorige Dyson Pure Cool Link (DP01). U moet het filter jaarlijks vervangen, met de kosten van slechts €69 voor een echte vervanging.

Gerelateerd bericht: Beste luchtreinigers voor allergieën.

Bekijk de dagprijs

DYSON HP02 KAMERDEKKING

De Dyson HP02 heeft dezelfde ruimtedekking als de voorganger, zodat hij elke kamer tussen 360 vierkante meter en zelfs 500 vierkante meter kan schoonmaken.

Omdat deze luchtreiniger ook een ventilator is, hebben we niet de ACH- en CADR-classificaties. Dyson vertelde dat een hoge CADR rating niet beter betekent, dus ze noemen geen CADR score voor hun producten. De maximale luchtstroom van Dyson HP02 is 53 gallons per seconde, gelijk aan 425 cfm. Het is een stuk lager dan de Dyson Pure Cool Link versie, maar het is genoeg om te zuiveren in een grote ruimte.

Gerelateerde post: Beste grote kamer luchtreinigers.

Bekijk de dagprijs

DYSON HP02 GELUID

De Dyson HP02, met hetzelfde interne ventilatorvermogen, kan het geluidsniveau zo laag houden als 40 decibel (db), wat vrij geweldig is voor een luchtreiniger met zo'n hoog ventilatorvermogen als deze. Het is net zo stil als de bibliotheekmodus van sommige elektrische apparaten.

Op de hoogste snelheid heb ik het geluidsniveau gemeten op 57 decibel, wat nog steeds redelijk is voor een luchtreiniger met een koel- en verwarmingsventilator. Het is alleen de witte ruis, en in feite kan het je helpen makkelijker te slapen.

Gerelateerd bericht: Beste luchtzuiveraars voor baby.

Bekijk de dagprijs

DYSON HP02 STROOMVERBRUIK

Een van onze meest gestelde vragen is: "Gebruiken luchtzuiveraars veel energie? In feite moet een luchtreiniger lange tijd worden gebruikt om efficiënt te zijn. En het stroomverbruik is een belangrijk criterium om te beoordelen of deze luchtreiniger goed is of niet.

Dyson HP02 verbruikt slechts 36 tot 44 watt voor luchtreiniging. Als u de verwarmingsfunctie wilt gebruiken, moet u weten dat de Dyson HP02 een nominaal vermogen heeft van 1575 watt. Het is nog steeds redelijk dan de meeste persoonlijke consoleverwarmers, hoewel.

Als u de Dyson HP02 alleen gebruikt om lucht te reinigen, en het 8 uur per dag in werking stelt, hoeft u alleen maar €16 per jaar te betalen.

Verwante post: Beste luchtzuiveraars voor huisdieren.

DYSON HP02 EXTRA EIGENSCHAPPEN

Als een in de Dyson Pure Hot+Cool serie kan de Dyson HP02 uw kamer koelen of verwarmen, zodat u de kostbare ruimte kunt besparen door alle drie de verschillende apparaten te combineren.

Omdat de Dyson HP02 oorspronkelijk een ventilator is, heeft het een oscillatie-instelling om de lucht heen en weer te bewegen, evenals 10 ventilatorsnelheidsinstellingen met een ononderbroken stroom van gezuiverde luchtstroom (genaamd Air Multiplier-technologie). Het beschikt ook over de nieuwe Jet Focus regeling, voor gerichte persoonlijke verwarming of snelle, zelfs ruimteverwarming.

Net als de Dyson HP04 kan de Dyson HP02 worden bediend met de Dyson Link app, voice control van Amazon Echo, of met een eenvoudige afstandsbediening. Deze luchtreiniger is echt het vlaggenschip van het budget voor wat het kost.

Over onze afstandsbediening gesproken, deze is nog steeds magnetisch, dus u kunt hem gemakkelijk met de luchtreiniger vastzetten. De afstandsbediening is wijselijk ontworpen, in de zin van minimalisme.

De Dyson HP02 kan op zichzelf werken, dankzij de geavanceerde Auto Mode, waarbij de ventilator automatisch wordt aangepast aan de omgeving.

U kunt de Dyson HP02 monitoren in de Night-time Mode, om alle lichten te dimmen en het vermogen van de ventilator op het laagste niveau in te stellen. Of u kunt overschakelen naar de instelling Timer, om de luchtreiniger uit te schakelen van 15 minuten tot 9 uur.

Bekijk de dagprijs

Gerelateerde berichten:

 1. Beste luchtreinigers voor rook.
 2. Beste luchtreinigers voor stof.
 3. Beste luchtreinigers voor schimmel.

DYSON HP02 KLANTENDIENST

Dyson is een van de beste merken voor hun indrukwekkende klantenservice. Zodra u hun klant bent, beloven ze u te helpen, zelfs na afloop van uw garantie, een ding dat niet veel merken durven te geven.

Om hun ondersteuning te bereiken, kunt u zelf zoeken in de grondige online gidsen, of u kunt eenvoudig contact met hen opnemen. Als u ze niet kunt bellen (ze markeren zondag niet als openingstijd), kunt u ze mailen op Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. .

Het belangrijkste is dat u hun klant bent om de exclusieve VIP-loyaliteitsprogramma's te hebben. Eenmaal geregistreerd voor de garantie, kunt u genieten van Saving events om u te helpen 20% te besparen voor de volgende aankoop, evenals herinneringen voor gratis preventieve onderhoudscontroles bij een Dyson Service Center. Tot slot heeft u een VIP-hotline, waarmee u 24 uur per dag en 7 dagen per week terecht kunt voor ondersteuning.

Zoals veel grote merken biedt Dyson een gratis verzendbeleid voor hun producten. U kunt uw bestelling retourneren met een andere gratis verzending, zolang u in een 30-dagen geld terug garantie zit. Dit kan een van de meest genereuze aanbiedingen voor terugbetaling zijn onder alle merken luchtzuiveraars.

Dyson heeft slechts 2 jaar garantie op zowel arbeid als onderdelen van hun luchtreinigers. Ik denk dat het redelijk is om te vertrouwen op de apparaten van dit bedrijf.

Onze Conclussie

Dyson HP02 is een slimmere versie van Dyson Pure Hot+Cool, maar heeft niet zo'n hoogwaardig actief koolfilter als het vlaggenschip Dyson HP04. Echter, voor iets minder geld is de Dyson HP02 nog steeds een goede aanbeveling wanneer u meer slimme controles nodig heeft over uw Dyson luchtreiniger.

Bekijk de dagprijs