Dyson HP04 vs. HP02 vs. HP01

Dyson HP04 vs. HP02 vs. HP01

De Dyson Pure Hot + Cool lijn van luchtreinigers biedt een indrukwekkende hoeveelheid luchtstroom in een compact ontwerp. Ze zuiveren niet alleen de lucht, maar bieden ook verwarmings- en koelingsmogelijkheden.

Vandaag gaan we de Dyson HP04 vs. HP02 vs. HP01 vergelijken om te helpen uitzoeken welke luchtreiniger het beste past bij uw behoeften.

Wat is de beste Dyson Pure Hot + Cool luchtreiniger?

Het vinden van de beste luchtreiniger komt neer op persoonlijke voorkeur. Uw behoeften en wensen zullen verschillen van die van iemand anders wanneer u een luchtreiniger wilt aanschaffen.

dyson hp04 luchtreiniger

Dat gezegd hebbende, maakt Dyson uitstekende, top-prestatie luchtzuiveraars die voldoen aan de behoeften van veel gebruikers. Of u nu op zoek bent naar iets compacts voor persoonlijk gebruik, of iets dat krachtig genoeg is om een grote leefruimte te zuiveren... Dyson heeft een selectie van goede opties.

Voordelen

 • Drievoudige functionaliteit. De Dyson Pure Hot Cool HP01, HP02 en HP04 bieden allemaal verwarming, koeling en luchtzuivering in één apparaat. De Intelligente Thermostaat betekent dat zodra de gespecificeerde temperatuur is bereikt, het verwarmen of koelen automatisch wordt uitgeschakeld terwijl de luchtzuivering doorgaat.
 • Ideaal voor allergie- en astmapatiënten. Het gesloten filtratiesysteem van Dyson vangt tot 99,97% van alle allergenen, geuren en schadelijke luchtdeeltjes op. Dit zorgt ervoor dat de lucht in de kamer bijna perfect schoon is, een welkom detail dat zowel astma- als allergiepatiënten kunnen waarderen.
 • Bladloze technologie. Dyson's kenmerkende blaasloze technologie helpt kinderen en huisdieren veilig te houden, zelfs als het Pure Hot + Cool systeem draait. Elk model is ook gemakkelijk schoon te maken en hoeft slechts af en toe snel te worden afgeveegd. Vergeet het afvegen van elk blad, en eventuele deeltjes in de lucht worden verwijderd zodra het apparaat weer in gebruik is.
 • Verschillende opties beschikbaar. Elk model heeft zijn eigen prijspunt, met functies en technologie die de kosten per nieuwer model verhogen. Voor degenen die alleen de drievoudige functionaliteit willen, zou de HP01 aan de meeste behoeften voldoen. Voor de liefhebbers van technologie zijn de extra functies in de HP02 en HP04 de extra kosten waard.

Nadelen

 • De kosten kunnen een punt van zorg zijn. Zelfs met alle functionaliteit en de technologie aan boord zijn de kosten voor een luchtreiniger nog steeds hoog. Het feit dat het ook een verwarming en een ventilator is, helpt de klap te verzachten. Toch zijn deze systemen zeker aan de hogere kant van de prijsstelling, waarbij de HP01 het meest betaalbaar is.
 • Onderhoudskosten. Het vervangen van de Dyson HEPA en koolstoffilters (in het HP04 model) kan prijzig zijn. Een manier om te besparen is het vinden van derde partijen met off-branding opties in plaats van het gebruik van de Dyson merkfilters. Ook is het zo dat hoe beter de initiële luchtkwaliteit in de ruimte is, hoe langer de filters moeten meegaan tussen de vervangingen.

Dyson Pure Hot + Cool HP04

Dyson Pure Hot + Cool HP04

Bekijk de dagprijs

De Dyson HP04 is de meest geavanceerde reiniger in de HP serie. Hij biedt verwarming, koeling, geavanceerde filters en een maximale luchtstroom voor snellere, efficiëntere zuiveringsprestaties.

De Dyson Pure Hot + Cool HP04 is onze beste keuze vanwege de hoge luchtstroom, het grotere formaat en de technologische mogelijkheden. Van de drie is de HP04 maxes out bij het hoogste luchtdebiet van ~ 310 liter/seconde.

Real-time monitoring zorgt ervoor dat de kwaliteit van de lucht te allen tijde optimaal is, en de verschillende controlemethoden maken wijzigingen in de modus gemakkelijker dan ooit. Hij is zwaarder en hoger dan de andere modellen, maar toch compact genoeg om boven op een bureau of op de vloer te passen.

Als het gaat om het vergelijken van de HP01 vs. HP02 vs. HP04, is de HP04 de enige die gebruik maakt van een dubbel filterontwerp. Hij heeft ook het grootste oscillatiebereik bij 350° (de HP02 heeft een bereik van 180°, terwijl de HP01 slechts een bereik van 70° heeft).

Ja, het is de duurste van de drie modellen. Maar hij biedt de meest geavanceerde functies, mogelijkheden, 2 filterontwerpen en een hoger luchtdebiet.

Dyson Pure Hot + Cool HP02

Dyson Pure Hot + Cool HP02

Bekijk de dagprijs

De HP02 is een uitstekende waarde als u op zoek bent naar een Dyson reiniger met verwarming en koeling, maar niet wilt betalen voor de HP04. Hij heeft een iets lager luchtdebiet dan de HP04, maar is nog steeds in staat om lucht te zuiveren in middelgrote tot grote ruimtes.

De Dyson Pure Hot + Cool HP02 is onze beste keuze dankzij het lichtgewicht ontwerp, het enkele HEPA filter en de Quiet Mark accreditatie.

Dit model heeft ook de op de app gebaseerde real-time luchtkwaliteitscontrole.

De HP02 heeft niet de superhoge luchtstroom van ~ 310 liter/sec die de HP04 wel heeft, maar kan toch een grote ruimte zuiveren, verwarmen en koelen. Het biedt ook dezelfde technologische mogelijkheden als de HP04 tegen een lager prijskaartje, waardoor het in onze ogen een betere waarde is.

Als u de voorkeur geeft aan een hoger luchtdebiet of een dubbel filtersysteem, zult u met de HP04 willen meegaan.

OPMERKING: Volgens Dyson-reinigers met een lager luchtdebiet kunnen grote ruimtes nog steeds worden gezuiverd. De luchtstroomsnelheid verwijst naar de snelheid van de luchtstroom. Langzamere reinigers hebben gewoon meer tijd nodig om te zuiveren dan modellen met een hogere luchtstroomsnelheid.

De HP02 is duurder dan de HP01, maar heeft meer technologische mogelijkheden, waardoor de hogere kosten de moeite waard zijn als technologie voor u belangrijk is.

BETREFFENDE - Wilt u nog meer leren over een aantal van de HP-serie luchtreinigers? Bekijk dan onze volledige beoordelingen van de Dyson HP04 en Dyson HP01.

Dyson Pure Hot + Cool HP01

Dyson Pure Hot + Cool HP01

Bekijk de dagprijs

De HP01 is het meest basale ontwerp in de HP-serie, heeft dezelfde filters en luchtstroomsnelheid als de HP02 en mist de luchtkwaliteitsdetectietechnologie. Hij is ook vaak even duur of duurder dan de meer geavanceerde HP02.

Als je kijkt naar de HP01 en HP02 modellen, zijn ze moeilijk uit elkaar te houden. Ze hebben beide dezelfde specificaties:

 • Lichtgewicht
 • Dezelfde afmetingen
 • Dezelfde luchtstroom

Maar het ontbreekt de HP01 aan de technologische eigenschappen van zowel de HP02 als de HP04. Het heeft een digitaal display dat u de huidige temperatuur aangeeft, maar heeft niet de mogelijkheid om de zuiveringsinstellingen aan te passen op basis van de huidige kwaliteit van de binnenlucht.

Als realtime luchtkwaliteitmetingen en automatische aanpassingen voor u belangrijk zijn, zou de HP02 of HP04 waarschijnlijk een betere keuze zijn. Als u die functies niet nodig hebt, kan de HP01 het model voor u zijn.

Maar hou er rekening mee dat het prijsverschil tussen de HP01 en de HP02 vrij verwaarloosbaar is. Het lijkt er ook op dat de HP01 gewoon niet zo breed verkrijgbaar is bij de winkeliers. Hierdoor hebben we de neiging om de Dyson HP02 te verkiezen boven de HP01.

VERWANT - Wilt u een compacte Dyson luchtreiniger, maar heeft u de verwarmingsfunctie niet nodig? Bekijk dan de Dyson BP01, een ultracompacte desktop luchtreiniger met geavanceerde functies die zijn ontworpen voor persoonlijke luchtzuivering.

Dyson Pure Hete & Koele Zuiveringstests

We gebruiken een standaard zuiveringstest die alle luchtzuiveraars doorstaan voor Modern Castle reviews, en de Dyson HP serie is daarop geen uitzondering.

Hoe testen we?

Dit is hoe onze tests worden uitgevoerd:

 • Sluit deuren, ramen en luchtroosters af in een middelgrote ruimte...
 • Begin met de eerste meting van de luchtkwaliteit zodra de ruimte is verzegeld.
 • Zet de luchtreiniger hoog en laat hem 1 uur draaien.
 • Meet de luchtkwaliteit opnieuw en vergelijk deze met de eerste test.

De nummers

Er zijn twee indexen die we gebruiken om de uiteindelijke bepaling te maken, die in de onderstaande grafiek worden weergegeven.

 • PM2.5 = Deeltjesmaterie 2.5 micrometer en kleiner
 • PM10 = Deeltjesmaterie 10 micrometer en kleiner
 • AQI = luchtkwaliteitsindex, een standaard overheidsindex op basis van verschillende luchtkwaliteitsfactoren

De luchtkwaliteitsindex (een aantal verschillende onafhankelijke factoren gaan in op deze getallen) en de deeltjesindex (hoeveel vervuilende stoffen zitten er in de lucht).

Hoewel we nog niet alle modellen uit de Dyson HP-serie in handen hebben, kunnen we wel naar andere Dyson resultaten van luchtreinigers van vergelijkbare grootte kijken om een idee te krijgen van de prestaties.

Bekijk bijvoorbeeld de DP04, een desktop luchtreiniger met vergelijkbare afmetingen en luchtstroom.

Dyson DP04

U kunt onze volledige Dyson DP04-tests en beoordeling hier vinden.

Op basis van de grootte, de luchtstroom en het filtertype verwachten we dat de resultaten van de DP04 vergelijkbaar zijn met die van alle Dyson HP luchtreinigers. De belangrijkste verschillen tussen de HP serie modellen zijn:

 • Technologie: De HP04 en HP02 hebben verbeterde technologische systemen die het mogelijk maken dat de luchtreiniger de huidige luchtkwaliteit op intelligente wijze kan meten en aanpassen waar nodig.
 • Filtertype: De Dyson HP04 maakt gebruik van een HEPA + Koolstoffilter, terwijl de HP02 en HP01 vertrouwen op een iets minder geavanceerd 360 Glazen HEPA filter.
 • Ampèregrootte: De versterker van de DP04 is een cirkel, terwijl de versterker van de HP-serie meer een langwerpig ovaal is.

Dit gezegd zijnde, zijn geen van deze verschillen significant genoeg dat we drastische veranderingen in de algemene prestaties tussen de modellen zouden verwachten.

Dyson Prestaties: Over de hele linie

Alle Dyson luchtzuiveraars die we beoordelen voldoen aan de naam. De luchtkwaliteit verbetert in onze tests altijd met 97% of beter.

Geloof ons niet op ons woord. Bekijk de onderstaande cijfers, die kwantitatieve tests zijn die zijn uitgevoerd op twee andere modellen Dyson luchtreinigers - de TP04 en de TP02.

Dyson TP04

U kunt onze volledige Dyson TP04-tests en beoordeling hier vinden.

Dyson TP02

U kunt onze volledige Dyson TP04-tests en beoordeling hier vinden.

BETREFFENDE - Op zoek naar andere luchtreinigers die aan de eisen voldoen? Bekijk onze kijk op de beste luchtreinigers die we hebben getest.

Dyson Pure Series-types

Dyson heeft een gevestigde lijn van luchtzuiveringsseries, elk met unieke eigenschappen uit andere series. Op dit moment zijn er vier verschillende typen:

 • HP = Verwarmingsreiniger
 • TP = Torenreiniger
 • DP = Bureaureiniger
 • BP = Lichaamsreiniger

De HP serie is met name een van de duurste series die door Dyson wordt geproduceerd, maar gezien de kenmerken brengt het echt veel op tafel.

Top eigenschappen

In zekere zin dient het als een one-stop-shop, waarbij het de kenmerken en specificaties van veel van de andere Dyson luchtzuiveraars nabootst.

 • Afmetingen: Ze zijn compact genoeg om te worden beschouwd als lichaamsreinigers en bureaureinigers.
 • Vermogen: Ze zijn krachtig genoeg om de luchtstroom van sommige torenreinigers te evenaren.
 • Slim: Ze hebben real-time detectie van de luchtkwaliteit.

Naast deze eigenschappen is de HP serie de enige Dyson serie die verwarming EN koeling biedt. Hierdoor kan de hogere prijs van een Dyson luchtreiniger gemakkelijker worden gerechtvaardigd, omdat deze het hele jaar door kan worden gebruikt.

Om meer te weten te komen over de andere Dyson luchtreinigingsmodellen, kunt u onze eerdere beoordelingen bekijken, waarin we alle specificaties, functies en technologie-opties hebben uitgesplitst.

Moet u een Dyson Pure Hot Cool kopen?

Dyson heeft een aantal van de beste high-end luchtreinigers op de markt. De HP-serie koppelt uitstekende zuivering en luchtstroom aan verwarming en koeling (via de ventilator). Het is het hele jaar door een goede optie voor velen.

U moet overwegen om een Dyson 3-in-1 luchtreiniger te kopen als u dat wilt:

 • Apps en slimme technologie - Hoewel de HP01 geen wifi en app mogelijkheden heeft, hebben de HP02 en HP04 dat wel. Blijf in contact met de mogelijkheid om de luchtkwaliteit te volgen en modi te wijzigen, zelfs als u niet thuis bent. De ingebouwde voice control maakt gebruik van een compatibele voice-service om de unit handsfree te bedienen, terwijl de auto-modus de luchtstroom aanpast om de luchtkwaliteit te allen tijde te behouden.
 • Verschillende modi - Elk model biedt verschillende modi voor meer veelzijdigheid. Gebruik de luchtreiniger in de persoonlijke modus om de luchtstroom direct bij u te houden, of in de diffusiemodus om de lucht in de kamer te zuiveren en te verwarmen of te koelen. In de slaapstand wordt het apparaat in de stilste stand gezet en wordt het display gedimd, zodat het apparaat ononderbroken kan blijven slapen. In de HP02- en HP04-modellen is er nog meer modusfunctionaliteit, waaronder automatische en aangepaste modi.
 • Gebruik het hele jaar door - De HP-serie biedt verwarming en koeling voor comfortabel gebruik het hele jaar door. Stel hem in op luchtzuivering het hele jaar door, met warmte in de winter om op te warmen en ventilator in de zomer om de ruimte af te koelen. Bovendien kunt u de luchtstroomrichting omkeren voor de zuivering zonder dat er een briesje gaat waaien.
 • Bureaumaat - Gebruik een van deze modellen op het bureaublad, aan uw bed of op de vloer. Door de veelzijdigheid en het lichte ontwerp kan hij met minimale inspanning van kamer naar kamer reizen, zodat de luchtkwaliteit en de gewenste temperatuur overal optimaal zijn.

Wilt u meer informatie of bent u klaar om een van deze modellen te kopen?

Klik hier voor meer informatie of om de HP04, HP02 of de HP01 te kopen.