Dyson Pure Cool Link Luchtreiniger: Vertrouwde beoordeling & specificaties

De Dyson Pure Cool Link (Dyson DP01) is het kleine kind van een groot luchtzuiveringsmerk en presenteert het iconische ontwerp en de unieke kenmerken die exclusief toebehoren aan Dyson. Over het algemeen is een luchtreiniger niet bedoeld om de lucht te koelen, maar Dyson is in staat om het verschil te bewijzen. Maak kennis met de eerste draagbare luchtreiniger van dit bedrijf in onze Dyson Pure Cool Link Review.

Update: Vandaag moet u de Dyson DP04 krijgen - het nieuwste model van Dyson Pure Cool Link. Met bijna hetzelfde officiële prijskaartje als deze Dyson DP01, verbetert de Dyson DP04 met een krachtiger luchtfilter, een betere oscillatiefunctie en de nieuwste Air Multiplier technologie. Eigenlijk, als u de Dyson Pure Cool Link Desk luchtreiniger wilt kopen, is de Dyson DP04 een meer solide keuze.

Bij Vochtbestrijding Snel hebben we alle luchtreinigers onder deze secties beoordeeld. Ook dat garanderen we:

 • We geven eerlijke beoordelingen (zowel voor- als nadelen) zodat iedereen gegarandeerd de verstandigste keuzes heeft.
 • We overdrijven niet (en nooit) één product alleen maar om u op de links te laten klikken en dat product blindelings te kopen.
dyson pure cool link desk

Bekijk de dagprijs

Voordelen

 • Uniek ontwerp
 • Gladde luchtopbrengst, met koelvermogen
 • Uitstekende extra functies
 • Geweldige prestatie
 • Hoog ventilatorvermogen

Nadelen

 • Nogal duur

Dyson is een bekend Brits technologiebedrijf van Sir James Dyson, en dit bedrijf is sinds 1991 wereldleider op het gebied van veel huishoudelijke apparaten, waaronder luchtzuiveraars. De innovatie in de Dyson Pure Cool Link is de enorme verbetering in de luchtreinigingsindustrie, die de Dyson luchtreinigers onderscheidt van alle andere luchtreinigers. We moeten dus terug naar de kleinste eenheid van deze familie, in de Dyson Pure Cool Link Review.

Andere Dyson's luchtzuiveringsrecensies:

Bekijk de dagprijs

DYSON PURE COOL LINK PRIJS

De Dyson Pure Cool Link Desk (of Dyson DP01) is een van de drie desktop luchtreinigers van dit bedrijf. De anderen zijn de Dyson HP01 en HP02, met de nieuwe verwarmingsfunctie. Onze huidige unit is de Pure Cool Link luchtreiniger, wat betekent dat deze alleen uw kamer kan koelen naast de hoofdfunctie van luchtzuivering.

Dit is het kortere alternatief voor de duurdere Dyson Pure Cool Tower (codenaam TP01) - en hoewel ze goed te bekijken zijn, ontbreken ze in sommige opzichten. Ook hebben we de latere versie van de Dyson Pure Cool Link Desk, op naam van Dyson DP04.

Maar de kortere is niet altijd de meer betaalbare, zoals de Dyson Pure Cool Link Desk zal u zelfs meer kosten dan de populaire Dyson Pure Cool, vooral wanneer u €100 kunt besparen met de toren Dyson Pure Cool in de officiële website van Dyson U.S. Maar terug naar de Dyson Pure Cool Link Desk prijs, het is €449 in Dyson website.

Vergeet niet dat alle Dyson luchtreinigers dezelfde naam krijgen. Onze huidige eenheid is de Dyson DP01, dat is het oudste model en moet niet worden verward met de Dyson DP04. De Dyson HP01 en Dyson HP02 hebben een ander ontwerp en bieden een extra verwarmingsfunctie.

Hoe geweldig het product ook is, de Dyson Pure Cool Link Desk is nu verkrijgbaar als een van de beste producten van vele grote Amerikaanse luchtreinigingsmerken. En terwijl de luchtstroom van de Dyson Pure Cool Link Desk het meest consistent is, is de CADR rating zelfs beter dan de prestaties van de hoogste CADR luchtreinigers, zoals Sharp FP-A80UW, Winix P150, Biota Bot MM608I of Whirlpool WPPRO2000.

Maar hey, ik heb veel voor iedereen die een traditionele Dyson Pure Cool Link wil. Grijp het zo snel mogelijk voor slechts €249, omdat het niet hier zal zijn voor iedereen die te laat is.

Gerelateerde post: Beste luchtreiniger 2020.

Bekijk de dagprijs

DYSON PURE KOELE LINK ONTWERP EN GROOTTE

Bent u bekend met de Dyson-fans in het verleden? Ik was, en nu weet ik nog precies hoe ik verliefd werd op het blaasloze ontwerp van de oude Dyson-fan, en in de ogen van de technicus is dit volgens mij ook de beste die u kunt krijgen voor uw huis.

Maar er is nog steeds een probleem, het vuil kan de ventilator verstoppen en u zult hem regelmatig moeten schoonmaken, net als alle andere normale ventilatoren. Dan heeft Dyson de oplossing gevonden, en het is vrij eenvoudig, ze combineren gewoon de functie van een luchtreiniger met de ventilator, zodat al het stof stevig wordt vastgehouden in het HEPA filter van de luchtreiniger.

U hebt dus de nieuwe Dyson Pure Cool Link Desk, of de Dyson DP01, omdat dit het eerste desktopmodel is. Met deze nieuwe combinatie is het Dyson bedrijf snel gestopt met de verkoop van de alleen-luchtfilters modellen, zodat ze zich kunnen richten op het verbeteren van de luchtreinigingsfunctie.

Als ventilator zelf kan de Dyson Pure Cool Link Desk handmatig worden aangepast door de body op en neer te draaien. De hele luchtuitlaat bevindt zich onder de cirkel van deze luchtreiniger, waardoor een eenvoudig bottom-to-top luchtstroomsysteemconcept ontstaat. Als u naar de onderstaande body kijkt, ziet u veel geperforeerde gaten die als luchtinlaat fungeren. Dit ontwerp is nog steeds bekend met de Dyson DP04, die ik binnenkort een review zal schrijven.

De luchtreiniger is 24,3 inch hoog en de diameter van de versterker is 14 inch. Hoewel het formaat een desktop luchtreiniger is, is een dergelijke hoogte het meest geschikt om op de grond te zetten. De lengte van het snoer is tot 6 meter, zodat u uw Dyson Pure Cool Link Desk luchtreiniger gemakkelijk overal in uw huis kunt plaatsen.

De Dyson Pure Cool Link Desk is een luchtreiniger met gebruiksgemak in gedachten, en u hebt een afstandsbediening nodig om de instellingen van het apparaat te beheren. Op het apparaat zelf is er slechts één knop.

Ondanks het grotere formaat is de Dyson Pure Cool Link Desk slechts 6,6 lbs, waardoor het een perfecte beste luchtreiniger voor de slaapkamer is.

Gerelateerd bericht: De beste luchtreiniger voor de slaapkamer.

Bekijk de dagprijs

DYSON PURE COOL LINK FILTERS

We moeten de luchtfilters en de typen luchtfilters controleren om de ruwe prestaties van één luchtreiniger te bepalen, en de Dyson Pure Cool Link Desk is hierop geen uitzondering. Alle oude Dyson luchtreinigers (met 01 of 02 in codenaam) maken gebruik van het 2-traps luchtreinigingsfilter zoals hieronder beschreven.

 • Echt HEPA filter - Met het glazen HEPA filter is de Dyson Pure Cool Link Desk in staat om 99,97% van alle in de lucht zwevende deeltjes tot 0,3 micron te vangen, inclusief pollen, bacteriën en huidschilfers.
 • Actief koolstoffilter - Verwijdert huishoudelijke geuren, rook en gassen.
 • Als eerste model van de Dyson luchtreinigerfamilie maakt de Dyson Pure Cool Link Desk gebruik van het oude Evo-filter. Dit luchtfilter is gemaakt van borosilicaat microvezels en is dus gecertificeerd als het True HEPA filter. U moet geloven in de prestaties van alle Dyson luchtfilters, want zelfs met de hoge prijs zijn er veel positieve kritieken voor dit echte hoge vermogen.

Het heeft een laagje actief koolstoffilter, maar het koolstoffilter is niet zo diep als geavanceerde modellen, zoals de Dyson DP04. Om het luchtfilter te vervangen, dient u de kop te verwijderen en het luchtfilter in te voeren.

In het testproces in de praktijk heb ik de Dyson Pure Cool Link Desk gebruikt in een ruimte van 300 vierkante meter, en liet hem in 1 uur concurreren met de Vornado PCO575DC, Oransi Max, Blueair Classic 280i en Oreck Air Response Turbo. Het resultaat is dat onze huidige Dyson DP01 presteerde met een hoge efficiëntie van 99,9% voor het opvangen van deeltjes tot 0,3 micron.

De prijs van de HEPA filtervervanging is niet hoog in deze prijsklasse, aangezien u slechts 69 dollar nodig hebt voor één echt vervangingsfilter voor Dyson DP01, en het is ook compatibel met zowel HP01 als HP02. U moet het filter jaarlijks vervangen voor optimale prestaties.

Gerelateerd bericht: De beste luchtreinigers voor allergieën.

Bekijk de dagprijs

DYSON PURE COOL LINK BUREAUDEKKING

De Dyson is niet het reguliere luchtreinigingsapparaat op de markt. Het is ook een ventilator, die u een hoge en ononderbroken luchtstroom kan geven. Dit gezegd zijnde, kan de Dyson Pure Cool Link Desk een grotere ruimte bestrijken dan alle gangbare luchtreinigers, gezien de zeer snelle luchtsnelheid.

Alle luchtreinigers onder de naam Pure Cool worden getest in een ruimte van 360 vierkante meter, gebaseerd op een 8-ft plafond, volgens de officiële website van Dyson. U kunt de Dyson Pure Cool Link Desk echter zonder problemen gebruiken in een ruimte van 400 vierkante meter.

Omdat deze luchtreiniger ook een ventilator is, hebben we niet de ACH- en CADR-classificaties. Dyson vertelde dat een hoge CADR rating niet beter betekent, dus ze noemen geen CADR score voor hun producten. Maar met een maximale luchtstroom van 334 liter per seconde, wat gelijk is aan ongeveer 700 cfm, kan de Dyson Pure Cool Link Desk zeker een grote ruimte afdekken.

Gerelateerde post: Beste luchtzuiveraars voor grote ruimtes.

DYSON PURE COOL LINK DESK GELUID

De Dyson ventilator is geen luidruchtige ventilator, en we verwachten allemaal dat het volgende-generatie mengsel van luchtreiniger en ventilator zo stil mogelijk is. Inderdaad, de laagste stand resulteert alleen in een fluisterend geluid, en u zult geen geluid horen van deze luchtreiniger.

Op de hoogste snelheid kan het geluidsniveau oplopen tot 57 decibel (db). Dit geluidsniveau is redelijk voor een luchtreiniger met ventilatorvermogen, en u hoeft zich geen zorgen te maken omdat het alleen het witte geluid is, waardoor u veel gemakkelijker in slaap valt.

En daarom kunt u de Dyson Pure Cool Link Desk gebruiken wanneer u maar wilt, zelfs op de stilste plekken.

Gerelateerde post: Beste luchtzuiveraars voor baby.

Bekijk de dagprijs

DYSON PURE COOL LINK BUREAU STROOMVERBRUIK

Een van onze meest gestelde vragen is: "Gebruiken luchtzuiveraars veel energie? In feite moet een luchtreiniger lange tijd worden gebruikt om efficiënt te zijn. En het stroomverbruik is een belangrijk criterium om te beoordelen of deze luchtreiniger goed is of niet.

Voor een luchtreiniger met ventilatorfunctie is de Dyson Pure Cool Link Desk echt energiebesparend. Het stroomverbruik is slechts 4 tot 32 watt, waardoor dit apparaat een Energy Star-tarief krijgt. U kunt niet geloven dat de prestaties worden bereikt door zo'n hoog ventilatorvermogen, toch? Dan moet je er nog eens over nadenken.

Als u de Dyson Pure Cool Link Desk luchtreiniger 8 uur per dag gebruikt, hoeft u slechts €1,5 tot €12 per jaar te betalen.

Gerelateerd bericht: Beste luchtzuiveraars voor huisdieren.

DYSON ZUIVER KOELE LINK BUREAU EXTRA FUNCTIES

De Dyson Pure Cool Link Desk is, naast de voor de hand liggende luchtreinigingsfunctie, zelf ook een ventilator. Er zit maar één aan/uit-knop op de body, dus u heeft de afstandsbediening nodig om deze luchtreiniger te gebruiken. De afstandsbediening is magnetisch, en kan gemakkelijk aan de bovenkant van de luchtreiniger blijven hangen.

De Dyson Pure Cool Link Desk biedt tot 10 instellingen voor de ventilatorsnelheid en een oscillatie om de lucht in uw kamer te helpen circuleren. Andere basisinstellingen zoals Timer of Night Mode (om het display te dimmen en de ventilatorsnelheid te verlagen) zijn ook beschikbaar in deze Dyson Pure Cool Link Desk.

En vergeet niet dat deze luchtreiniger ook een high-end apparaat is. Het heeft een Smart Sensor om eventuele veranderingen in de binnenlucht te detecteren en te reageren door de ventilatorsnelheid te wijzigen die past bij de omgeving. Deze functie is echt belangrijk voor een luchtreiniger, want u kunt het apparaat gewoon aanzetten en helemaal vergeten.

Bovendien kunt u deze luchtreiniger bedienen met een aangesloten app - de Dyson Link app. Dankzij de Wi-Fi-functie of spraakbesturing van Amazon Echo kunt u deze Dyson Pure Cool Link Desk enkele eenvoudige instructies geven en de huidige luchtkwaliteit bewaken.

Het is zowat alles voor een high-end luchtreiniger, en de Dyson Link app werkt geweldig. Tot nu toe ben ik erg blij met mijn Dyson Pure Cool Link Desk luchtreiniger.

Gerelateerde berichten:

Bekijk de dagprijs

DYSON ZUIVER KOELE LINK BUREAU KLANTENSERVICE

Dyson is een van de beste merken voor hun indrukwekkende klantenservice. Zodra u hun klant bent, beloven ze u te helpen, zelfs na afloop van uw garantie, een ding dat niet veel merken durven te geven.

Om hun ondersteuning te bereiken, kunt u zelf zoeken in de grondige online gidsen, of u kunt eenvoudig contact met hen opnemen. Als u ze niet kunt bellen (ze markeren zondag niet als openingstijd), kunt u ze mailen op Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. .

Het belangrijkste is dat u hun klant bent om de exclusieve VIP-loyaliteitsprogramma's te hebben. Eenmaal geregistreerd voor de garantie, kunt u genieten van Saving events om u te helpen 20% te besparen voor de volgende aankoop, evenals herinneringen voor gratis preventieve onderhoudscontroles bij een Dyson Service Center. Tot slot heeft u een VIP-hotline, waarmee u 24 uur per dag en 7 dagen per week terecht.

Zoals veel grote merken biedt Dyson een gratis verzendbeleid voor hun producten. U kunt uw bestelling retourneren met een andere gratis verzending, zolang u in een 30-dagen geld terug garantie zit. Dit kan een van de meest genereuze aanbiedingen voor terugbetaling zijn onder alle merken luchtzuiveraars.

Dyson heeft slechts 2 jaar garantie op zowel arbeid als onderdelen van hun luchtreinigers. Ik denk dat het redelijk is om te vertrouwen op de apparaten van dit bedrijf.

Onze conclussie

De Dyson Pure Cool Link Desk is voor ons een geweldige uitvinding, een geweldige combinatie van zowel luchtreiniger als ventilator. Het is het begin van een innovatieve line-up, en u zult blij zijn met beide functies.

Mensen die deze luchtreiniger zouden moeten kopen, houden waarschijnlijk van het unieke ontwerp, maar eisen toch een beetje compact formaat om te werken als een persoonlijke luchtreiniger. De luchtreiniger is een apparaat van de moderne tijd, met veel handige functies om van te genieten, evenals een ventilator met een hoge luchtstroom om uw kamer te zuiveren en te koelen. Maar de prijs ligt nog steeds in het middensegment en de vraag is: kunt u zich deze geweldige luchtreiniger veroorloven?

Bekijk de dagprijs