Dyson Pure Hot+Cool luchtreiniger: Vertrouwde beoordeling & specificaties

Dyson Pure Hot+Cool is een interessant apparaat in de Dyson familie. Het is niet alleen geschikt voor een warme zomer dankzij het koelvermogen, maar de nieuwe verwarmingsfunctie werkt ook verbazingwekkend in de winter. Kortom, u krijgt drie functies in één luchtzuiveringsapparaat, en dit is wat de Dyson onderscheidt van andere. Op dit moment hebben we twee aparte versies van deze Dyson luchtreiniger op naam van HP01 en HP02, en laten we het over de Dyson HP01 hebben in de Dyson Pure Hot+Cool Review van vandaag.

Update: We hebben nu de Dyson HP04 - het nieuwste model van de Dyson Pure Hot+Cool serie. Met bijna dezelfde prijs als de voorgangers moeten we op zoek naar het HP04 model wanneer we een Dyson Pure Hot+Cool nodig hebben.

Bij Vochtbestrijding Snel hebben we alle luchtreinigers onder deze secties beoordeeld. Ook dat garanderen we:

 • We geven eerlijke beoordelingen (zowel voor- als nadelen), zodat iedereen gegarandeerd de verstandigste keuzes heeft.
 • We overdrijven niet (en nooit) één product alleen maar om je op de links te laten klikken en dat product blindelings te kopen.
dyson pure hot cool

Bekijk de dagprijs

Voordelen

 • Uniek ontwerp
 • Gladde luchtopbrengst
 • Uitstekende extra functies
 • Geweldige prestatie
 • Hoog ventilatorvermogen

Nadelen

 • Nogal duur

Sinds 1991 is het Britse Dyson bedrijf een bekend merk van veel huishoudelijke apparaten, waaronder luchtzuiveraars. We kunnen een heleboel lijsten doorzoeken, waarbij het beste apparaat Dyson is. Dit gezegd hebbende, hebben we nog meer hoop voor de Dyson Pure Hot+Cool dan de vorige succesvolle Pure Cool Link, omdat deze een nieuw tijdperk van innovatieve luchtreinigers inluidde. Bent u nu klaar voor de Dyson Pure Hot+Cool Review?

Andere Dyson's Luchtreiniger Beoordelingen:

Bekijk de dagprijs

DYSON PURE HOT+COOL PRIJS

Het concept van de combinatie van een luchtreiniger en een koelventilator is echt geweldig, omdat het de Dyson luchtreinigers, met name de Dyson Pure Cool Link en Dyson Pure Cool Tower, als een ventilator uit de vuilverstopping heeft gehaald. Maar dan hebben we de Dyson Pure Hot+Cool, een apparaat dat is ontwikkeld en ontworpen om een conversatiewisselaar te zijn, die bedoeld is om ieders jaarlijkse vraag "Heb ik deze luchtreiniger nodig?" om te zetten in een meer exclamatorische "Ik heb deze echt nodig!

De nieuwe verwarmingstechnologie maakt van deze luchtreiniger een ultiem apparaat dat u alleen nodig heeft voor uw binnenluchtkwaliteit. Dyson noemde het "triple function" en maakte hun drie-in-een luchtreiniger met zowel Wi-Fi als niet-Wi-Fi versies, in de naam van respectievelijk HP01 en HP02.

Met alle kenmerken van een Dyson product kost de Dyson Pure Hot+Cool u iets meer dan de normale Pure Cool Link Desk. Of u kunt vasthouden aan de originele versie (niet-Wi-Fi) - de Dyson HP01, die hetzelfde prijskaartje heeft als de Wi-Fi Dyson DP01. De officiële prijs is €499, maar is geknipt in €399 in de Dyson website. Als u de Dyson HP02 wilt proberen, moet u betalen voor €599.

Dit prijskaartje zet de Dyson Pure Hot+Cool direct in het instapmodel van het high-range segment, en de next-gen Dyson HP04 zal dezelfde prijs bereiken die AIRMEGA 400 of Austin Air Allergy Machine u in rekening brengt. Maar terug naar onze oude units, ze zijn gewoon de concurrenten voor meer betaalbare luchtreinigers, zoals Rabbit Air MinusA2 of AIRMEGA 300S.

Op dit moment zijn er veel mengsels zoals de Dyson Pure Hot+Cool, bijvoorbeeld de Sharp KC-850U of Sharp KC-860U. Toch is de Dyson Pure Hot+Cool een iconische luchtreiniger, en als we denken aan een multifunctionele luchtreiniger, zou onze top of mind Dyson moeten zijn.

We zien duidelijk het gat tussen de niet-Wi-Fi Dyson HP01 met de Wi-Fi enabled modellen, dus onze huidige unit is nog steeds een redelijke optie om te overwegen. Als u wilt kiezen voor de Wi-Fi-versie, stel ik voor dat u de Dyson HP04 onmiddellijk uitprobeert.

De Dyson Pure Hot+Cool heeft vandaag veel gezien, en u moet hem meteen pakken op Breathe Quality.

Gerelateerd bericht: Beste luchtreiniger 2020.

Bekijk de dagprijs

DYSON PURE HOT+COOL ONTWERP EN GROOTTE

Het eerste wat u zal opvallen aan deze Dyson Pure Hot+Cool is de nieuwe vorm van de versterker. Over de versterker gesproken, het is het unieke dat een Dyson tot een echte Dyson maakt, en dit deel wordt gedeeld door alle modellen van deze familie. In de Dyson Pure Cool Link (DP01) of Dyson DP04 krijgen we een ronde versterker, terwijl hij ovaal zal zijn in elk Dyson Pure Hot+Cool model, van de HP01, HP02 en zelfs de nieuwste Dyson HP04.

Als u de nieuwe vorm in twijfel trekt, hebt u gelijk. De ovale vorm neemt misschien wat minder ruimte in beslag dan de ronde, maar het kan niet dezelfde hoeveelheid lucht verplaatsen als de Desk modellen. Ik zal meer uitleggen in de "Room coverage" sectie.

Maar ondanks de duidelijke verschillen hebben we in deze Dyson Pure Hot+Cool nog steeds het unieke bladloze ontwerp van de oude Dyson koelventilator. Onze huidige unit (de HP01) heeft de hoogte van 25 inch, wat net iets hoger is dan de desktop tegenhangers. De diameter van de versterker is slechts 6 inch, minder dan de helft van de diameter van de ronde versterker van de Pure Cool Link Desk modellen.

Als verwarming is er een LCD-display voor de werkelijke temperatuur in uw kamer, die boven de aan/uit-knop ligt. Als u het HP02 model gebruikt, kunt u zelfs de signaalsterkte van uw Wi-Fi controleren. Er is geen verschil in het ontwerp tussen de HP01 en HP02, en om eerlijk te zijn, als u het niet aan de verkoper vraagt, zult u het ene niet van het andere onderscheiden.

Nou, de Dyson Pure Hot+Cool heeft hetzelfde concept van bodem-naar-top luchtstroomsysteem als alle andere Dyson luchtreinigers, waarbij de luchtinlaat geperforeerde gaten heeft en de bovenste luchtuitlaat onder de versterker zit. Dyson zei dat ze de lastige roosters op hun luchtreinigers niet willen hebben.

Tot slot is de Dyson Pure Hot+Cool 8,6 lbs, wat klein genoeg is om hem overal in huis te brengen.

Gerelateerd bericht: De beste luchtreinigers voor de slaapkamer.

Bekijk de dagprijs

DYSON PURE HOT+COOL FILTERS

Zoals alle oude modellen (over het algemeen 01 en 02) van Dyson, zullen beide versies van Dyson Pure Hot+Cool slechts één luchtfilter gebruiken om de luchtreinigingstaak uit te voeren.

 • Echt HEPA filter - Met het glazen HEPA filter is de Dyson Pure Hot+Cool in staat om 99,97% van alle in de lucht zwevende deeltjes tot 0,3 micron te vangen, inclusief pollen, bacteriën en huidschilfers van huisdieren.
 • Actiefkoolfilter - Verwijdert huishoudelijke geuren, rook en gassen.
 • Dyson Pure Hot+Cool kan de gassen, rook en geuren niet zo goed adsorberen als de Dyson HP04 vanwege het oude Evo-filter, en in deze prijsklasse is het echt een nadeel van het apparaat. Als u bereid bent om €599 te betalen, zult u of de Austin Air Allergy Machine met zijn krachtige HEGA-filter, of Rabbit Air MinusA2 met dubbele filtratie voor geurpreventie hebben. En we kunnen niet voorbijgaan aan de mogelijke hoge kwaliteit koolstoffilter van zaken als AllerAir 4000 of Airpura H600.

Met alleen het HEPA filter kan de Dyson Pure Hot+Cool echter nog steeds een geweldige prestatie leveren, zelfs tegen de beste prestaties in deze prijsklasse. Om u te helpen de werkelijke efficiëntie van dit apparaat te zien, heb ik een klassieke test gebruikt voor deze luchtreiniger in een kamer van 200 vierkante meter, en minder dan 1 uur. De test werd ook uitgevoerd op de luchtreinigers met een hoog ventilatorvermogen - de Vornado PCO575DC, Oreck Air Response Turbo, Blueair Classic 405, Austin Air HealthMate en Medify MA-112. Nou, zoals u kunt zien in de onderstaande grafiek, onze huidige Dyson Pure Hot+Cool HP01 was duidelijk niet de beste, maar met 99,9% efficiëntie voor het opvangen van deeltjes tot 0,3 micron, is het nog steeds zeer indrukwekkend.

Ons Dyson Pure Hot+Cool model (HP01) maakt gebruik van hetzelfde HEPA filter als de vorige Dyson Pure Cool Link (DP01). U moet het filter jaarlijks vervangen, met de kosten van slechts €69 voor een echte vervanging.

Gerelateerd bericht: Beste luchtreinigers voor allergieën.

DYSON PURE HOT+COOL KAMERDEKKING

Zoals ik al eerder zei, zal de Dyson Pure Hot+Cool met ovale versterker minder lucht verplaatsen dan de ronde versterker van Dyson Pure Cool Link. De luchtreiniger komt echter nog steeds in aanmerking voor elke ruimte van 360 vierkante meter tot zelfs 500 vierkante meter, dankzij het verbazingwekkende ventilatorvermogen.

Omdat deze luchtreiniger ook een ventilator is, hebben we niet de ACH- en CADR-classificaties. Dyson vertelde dat een hoge CADR rating niet beter betekent, dus ze noemen geen CADR score voor hun producten. De maximale luchtstroom van Dyson Pure Hot+Cool is 53 gallons per seconde, gelijk aan 425 cfm. Het is een stuk lager dan de enige Pure Cool Link versie, maar het is genoeg om te zuiveren in een grote ruimte.

Gerelateerde post: Beste luchtzuiveraars voor grote ruimtes.

Bekijk de dagprijs

DYSON ZUIVER HOT+COOL GELUID

Net als alle andere Dyson apparaten garandeert de Dyson Pure Hot+Cool een stille werking, zelfs met de ventilatorfunctie. Het laagste geluidsniveau is slechts 40 decibel (db) - het geluidsniveau van de bibliotheek, en u merkt niets van zo'n stille werking.

Op de hoogste snelheid heb ik het geluidsniveau gemeten op 57 decibel, wat nog steeds redelijk is voor een luchtreiniger met koel- en verwarmingsventilatorfuncties. Het is alleen de witte ruis, en in feite kan het je helpen makkelijker te slapen.

Gerelateerd bericht: Beste luchtzuiveraars voor baby.

DYSON ZUIVER HOT+COOL STROOMVERBRUIK

Een van onze meest gestelde vragen is: "Gebruiken luchtzuiveraars veel energie? In feite moet een luchtreiniger lange tijd worden gebruikt om efficiënt te zijn. En het stroomverbruik is een belangrijk criterium om te beoordelen of deze luchtreiniger goed is of niet.

In de koelmodus heeft de Dyson Pure Hot+Cool een stroomverbruik van 36 tot 44 watt, wat laag genoeg is voor een gemiddelde luchtreiniger. Het nominale vermogen voor de verwarmingsmodus is echter maar liefst 1575 watt. U moet weten dat de verwarmingsmodus niet energiebesparend kan zijn, en dat dit stroomverbruik nog steeds beter is dan dat van sommige consoleverwarmers.

Als u de Dyson Pure Hot+Cool alleen gebruikt voor luchtzuiveringsdoeleinden, en deze 8 uur per dag gebruikt, hoeft u slechts €16 per jaar te betalen.

Verwante post: Beste luchtzuiveraars voor huisdieren.

Bekijk de dagprijs

DYSON PURE HOT+COOL EXTRA FUNCTIES

Dyson Pure Hot+Cool is het meest complete apparaat van de Dyson familie, met alle kenmerkende eigenschappen die men kan krijgen. Met name wanneer u zo'n apparaat hebt, moet u weten of de koel- en verwarmingsfuncties goed werken of niet.

Met bijna de helft van het ventilatorvermogen van de Dyson Pure Cool Link kan de Dyson Pure Hot+Cool niet dezelfde hoeveelheid lucht verplaatsen als de Pure Cool tegenhanger. De luchtstroom heeft een iets lagere snelheid, maar het is nog steeds genoeg om uw hoofd te koelen in de heetste zomerdagen.

In de Heat Mode zijn de ventilatorsnelheden hetzelfde, maar in plaats daarvan krijgt u een prachtige warme luchtstroom. Als u alleen de lucht wilt zuiveren, kunt u de diffusiemodus gebruiken om de luchtstroom naar de achterkant van de ventilator te verversen.

Als ventilator zelf heeft de Dyson Pure Hot+Cool een oscillatie-instelling om de lucht heen en weer te bewegen, evenals 10 ventilatorsnelheidsinstellingen met een ononderbroken stroom van gezuiverde luchtstroom (genaamd Air Multiplier-technologie). Deze luchtreiniger heeft ook een basistimerinstelling, van 15 minuten tot 9 uur, en een goede stand-bymodus.

In onze hedendaagse Dyson Pure Hot+Cool HP01 hebben we geen slimme functies zoals Smart Sensor of Wi-Fi mogelijkheden. Als u de voorkeur geeft aan dergelijke high-end functies, moet u zoeken naar de Dyson HP02, of in plaats daarvan upgraden naar Dyson HP04. Vanuit de Dyson Link app kunt u van alles doen, zoals het gebruik van de afstandsbediening, plus de mogelijkheid om het schema voor verschillende dagen in te stellen.

Over onze afstandsbediening gesproken, deze is nog steeds magnetisch, dus u kunt hem gemakkelijk bij de luchtreiniger plakken. Hij is iets meer ingepakt dan de voorgangers, omdat hij de temperatuurregeling heeft. De afstandsbediening is echter verstandig ontworpen, in de zin van minimalisme.

Gerelateerde berichten:

Bekijk de dagprijs

DYSON PURE HOT+COOL KLANTENSERVICE

Dyson is een van de beste merken voor hun indrukwekkende klantenservice. Zodra u hun klant bent, beloven ze u te helpen, zelfs na afloop van uw garantie, een ding dat niet veel merken durven te geven.

Om hun ondersteuning te bereiken, kunt u zelf zoeken in de grondige online gidsen, of u kunt eenvoudig contact met hen opnemen. Als u ze niet kunt bellen (ze markeren zondag niet als openingstijd), kunt u ze mailen op Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. .

Het belangrijkste is dat u hun klant bent om de exclusieve VIP-loyaliteitsprogramma's te hebben. Eenmaal geregistreerd voor de garantie, kunt u genieten van Saving events om u te helpen 20% te besparen voor de volgende aankoop, evenals herinneringen voor gratis preventieve onderhoudscontroles bij een Dyson Service Center. Tot slot heeft u een VIP-hotline, waarmee u 24 uur per dag en 7 dagen per week terecht kunt.

Zoals veel grote merken biedt Dyson een gratis verzendbeleid voor hun producten. U kunt uw bestelling retourneren met een andere gratis verzending, zolang u in een 30-dagen geld terug garantie zit. Dit kan een van de meest genereuze aanbiedingen voor terugbetaling zijn onder alle merken luchtzuiveraars.

Dyson heeft slechts 2 jaar garantie op zowel arbeid als onderdelen van hun luchtreinigers. Ik denk dat het redelijk is om te vertrouwen op de apparaten van dit bedrijf.

Onze Conclussie

Zelfs als u niet upgradet naar de nieuwste Dyson HP04, is de basis Dyson Pure Hot+Cool Link een superkoele luchtreiniger om te gebruiken, met alle temperatuurbeheerfuncties. Ons enige probleem is de prijs van deze luchtreiniger, die iets hoger is dan normaal.

Bekijk de dagprijs