Dyson TP04 Luchtreiniger: Vertrouwde beoordeling & specificaties

Houdt u van koele en frisse lucht? Als de nieuwste generatie van de Dyson Pure Cool Tower serie is de Dyson TP04 een groot-rounder, met duidelijke upgrades van het vorige TP01 model. De blaasloze ventilator is zeker onze favoriet, en er zijn veel high-end extra functies die alleen van Dyson zijn. Welkom bij de meest bijgewerkte Dyson TP04 Review.

Bij Vochtbestrijding Snel hebben we alle luchtreinigers onder deze secties beoordeeld. Dat garanderen we ook:

 • We geven eerlijke beoordelingen (zowel voor- als nadelen) zodat iedereen gegarandeerd de verstandigste keuzes heeft.
 • We overdrijven niet (en nooit) één product alleen maar om je op de links te laten klikken en dat product blindelings te kopen.
dyson tp04

Bekijk de dagprijs

Voordelen

 • Topkwaliteit in het algemeen
 • Hoogwaardige eigenschappen
 • Uniek ontwerp

Nadelen

 • Nogal duur

Sinds 1991 is het Britse bedrijf Dyson, onder leiding van Sir James Dyson, een van de meest innovatieve technologische merken voor de productie van huishoudelijke apparaten. Hun luchtzuiveraars zijn het resultaat van vele jaren van het maken van regelmatige torenfans, en om eerlijk te zijn, een product van Dyson maakt mensen altijd verlangend. In deze Dyson TP04 Review gaan we op zoek naar de meest populaire luchtreiniger van dit bedrijf, die veruit indruk op ons heeft gemaakt.

Andere Dyson's Luchtreiniger Beoordelingen:

 1. Dyson Pure Cool Link Review.
 2. Dyson Pure Hot+Cool Review.
 3. Dyson Pure Cool Tower Review.
 4. Dyson DP04 Review.
 5. Dyson HP04 Review.
 6. Dyson HP02 Review.
 7. Dyson TP02 Review.
 8. Dyson Pure Cool Me Review.

Bekijk de dagprijs

DYSON TP04 PRIJS

Dyson Pure Cool Tower is altijd de pionier in de Dyson luchtreinigersfamilie. Het nam het designconcept van de oude Dyson AM02-ventilator over, en verbeterde het door middel van vier generaties, wat later resulteerde in de vorm van Dyson TP04.

Deze luchtreiniger wordt de hoogste in de hele serie, die zowel het ongeëvenaarde ventilatorvermogen van zijn oorsprong als de topklasse luchtzuiveringsfunctie combineert. Terwijl de Dyson Pure Cool Link en de laatste tijd de Dyson DP04 vooral bedoeld zijn voor gebruik op tafel en op het bureau, kan onze huidige unit de hele ruimte op de grond reinigen en koelen.

Ook de high-end extra functies werken als een droom, het is de setup van meerdere Smart Sensors en Wi-Fi-functie gevonden op een high-range luchtreinigingsapparaat zoals Rabbit Air MinusA2 of Honeywell HPA600B. Samen met de geweldige integratie met Amazon Echo kunt u de Dyson TP04 met spraakopdrachten bedienen.

blauwe dyson tp04

Misschien is de prijs van deze Dyson TP04 wel het enige wat betreft de reden. Ja, het kost u officieel €549, wat €150 hoger is dan de niet-slimme TP01. Maar het kan slechts €449 zijn als u onze deal volgt, afhankelijk van het tijdstip waarop u de deal controleert.

Andere merken van luchtzuiveraars proberen ook fancy features toe te voegen aan hun luchtzuiveraars. U kunt bijvoorbeeld zoeken naar de Sharp KC-850U of Sharp KC-860U met luchtbevochtiger functie. Blueair Classic 405 wordt vaak vergeleken met onze huidige Dyson TP04, omdat deze vergelijkbare high-end functies heeft, zoals Wi-Fi-mogelijkheden en Alexa-spraakbediening. Of zelfs de overschatte Molekule Air is ook in dit segment te vinden, met precies de Smart Wi-Fi Enabled Connectivity-functie.

Gerelateerd bericht: Beste luchtreiniger 2024.

Bekijk de dagprijs

DYSON TP04 ONTWERP EN FORMAAT

We hebben het onderscheidende ontwerpconcept van Dyson zonder blaas steeds weer genoemd, maar het is vandaag de dag nog steeds even verbazingwekkend als toen het werd gelanceerd. Over alle drie de kleuren heen levert het echter een eersteklas afwerking, met een gestroomlijnd ontwerp en een rijk gevoel.

Als ik de Dyson TP04 naast de eerste generatie Dyson Pure Cool Tower zet, merk ik een aantal verschillen. Nou, we hebben nog steeds een apparaat met een stevige metalen constructie, maar de onderkant is iets groter. Het resultaat is dat de hoogte van dit apparaat is verhoogd naar 41,5 inch, waardoor het een stap dichter bij de grootte van de gigantische Blueair Pro XL komt.

Er is ook een Blauwe kleurenoptie beschikbaar voor de Dyson TP04, die heel vergelijkbaar is met het tweede generatie vlaggenschip Dyson TP02 of Dyson HP02. U kunt onze deal hieronder krijgen voor een veel lagere prijs dan het originele product.

Pas in de vierde generatie Dyson luchtreinigers hebben we het LCD-scherm, dat zich boven het luchtinlaatrooster bevindt. Het display is vooral bedoeld voor het weergeven van een high-end model, waarbij eventuele veranderingen in temperatuur, luchtvochtigheid en luchtkwaliteitsinformatie worden gemeld.

De diameter van de versterker is ook groter, en strekt zich uit tot 8,1 inch in plaats van 4,3 inch zoals bij de eerste generatie, dus het voelt alsof de Dyson TP04 klaar is voor het projecteren van een sterkere luchtstroom.

De Dyson TP04 weegt 11 lbs, wat verbazingwekkend licht is. U kunt dit torenapparaat overal in uw huis plaatsen, zodat het de schoonmaakwerkzaamheden kan uitvoeren.

Gerelateerde post: De beste luchtreinigers voor de slaapkamer.

Bekijk de dagprijs

DYSON TP04 FILTERS

In het verleden zal Dyson Pure Cool Tower het enige apparaat zijn dat een groter HEPA filter gebruikt, maar het lijkt erop dat het niet langer het verhaal is van de nieuwste Dyson TP04. Net als de Dyson DP04 en Dyson HP04 zullen we hetzelfde luchtfilter gebruiken, met een 2-traps luchtreinigingssysteem als hieronder.

 • Echt HEPA filter - Met het glazen HEPA filter is de Dyson TP04 in staat om 99,97% van alle deeltjes in de lucht af te vangen, inclusief pollen, bacteriën en huidschilfers van huisdieren.
 • Actiefkoolfilter - Verwijdert huishoudelijke geuren en gassen zoals formaldehyde, benzeen en stikstofdioxide.
 • Nu hoeven we het model niet opnieuw te controleren voordat we het nieuwe luchtfilter aanschaffen, want in deze Dyson TP04 hebben we hetzelfde glazen HEPA-filter in desktopmodellen als DP04 of HP04. In het hoogwaardige True HEPA filter zit een bus met koolstoffilter, die is gemaakt van tris- geïmpregneerd koolstof en alle huishoudelijke gassen, geuren en chemicaliën kan adsorberen.

Met 29 voet borosilicaat microvezels, meer dan 238 keer geplooid, is het HEPA-filter strikt getest om te voldoen aan de norm van alle gerespecteerde organisaties, zoals Astma en Allergy Foundation of America (AAFA), om 99,97% van alle deeltjes in de lucht op te vangen tot 0,3 micron.

Bovendien heeft deze Dyson TP04 geen ionisator, waardoor deze luchtreiniger 100% ozonvrij is. Het is ook gecertificeerd door de California Air Resources Board (CARB) voor de veiligheid van het gebruik.

Net als de broers van Dyson TP04, laat ik hem 1 uur lang draaien in de kamer van een testlaboratorium van 400 vierkante meter. Ik koos de Austin Air HealthMate en Oransi Max als de concurrenten met dit apparaat in dezelfde test. Als gevolg daarvan presteerde de Dyson TP04 zeer goed met een hoog rendement van 99,92% voor het verwijderen van deeltjes tot 0,3 micron. De Austin Air HealthMate heeft echter een groter luchtfilter en kan meer deeltjes binnenin opvangen. Veelgebruikte producten zoals Oransi Max scoorden uiteindelijk slechts 99,7%.

De next-gen glas HEPA filter voor deze Dyson TP04 is slechts €79, dat wil zeggen €10 verschillend van de oude. U kunt het luchtfilter alleen in 1 uur gebruiken, en moet het vervangen voor optimale prestaties.

Gerelateerd bericht: Beste luchtreinigers voor allergieën.

Bekijk de dagprijs

DYSON TP04 RUIMTE DEKKING

Wanneer u de grotere luchtzuiveraar gebruikt, verwacht u dat deze een grotere ruimte schoonmaakt, toch? Maar de prestaties van de desktopversies van Dyson zijn behoorlijk indrukwekkend, daarom ben ik tevreden dat de Dyson TP04 mijn kamer van 500 vierkante meter schoonmaakt.

Omdat deze luchtreiniger ook een ventilator is, hebben we niet de ACH- en CADR-classificaties. Dyson vertelde dat een hoge CADR-classificatie niet beter betekent, dus ze noemen geen CADR-score voor hun producten. De maximale luchtstroom van Dyson TP04 is van 77 tot 114 gallons per seconde bij een maximale instelling, gelijk aan 920 cfm.

Gerelateerd bericht: Beste luchtzuiveraars voor grote ruimten.

Bekijk de dagprijs

DYSON TP04 GELUID

Dyson is trots op hun geavanceerde stille werking, dus ik verwacht niets minder van onze huidige Dyson TP04. Op de meeste plaatsen zou het achtergrondgeluid de ventilator volledig overstemmen. In de laagste stand is het geluidsniveau slechts 40 decibel (db), wat hetzelfde geluidsniveau is als in de bibliotheek.

Op de hoogste snelheid kan het geluidsniveau echter oplopen tot 62,2 decibel. U kunt het zich voorstellen als het geluid van een gewone airconditioner vanaf 100 voet. In feite is het gewoon de witte ruis, en witte ruis kan je helpen om nog beter te slapen.

Verwante post: Beste luchtzuiveraars voor baby.

DYSON TP04 STROOMVERBRUIK

Een van onze meest gestelde vragen is: "Gebruiken luchtzuiveraars veel energie? In feite moet een luchtreiniger lange tijd worden gebruikt om efficiënt te zijn. En het stroomverbruik is een belangrijk criterium om te beoordelen of deze luchtreiniger goed is of niet.

Onze huidige Dyson TP04 heeft een stroomverbruik van slechts 56 watt, wat verbazingwekkend is vanwege het hoge ventilatorvermogen. Andere luchtreinigers met zo'n zelfde CADR-classificatie zijn altijd gemiddeld 100 watt. Dus houdt u van een energiebesparend apparaat? De Dyson TP04 is van u.

Als u de Dyson TP04 8 uur per dag gebruikt, moet u 20 dollar per jaar betalen.

Gerelateerd bericht: Beste luchtzuiveraars voor huisdieren.

Bekijk de dagprijs

DYSON TP04 EXTRA FUNCTIES

De Dyson TP04 functies zijn ook vergelijkbaar met alle high-end vlaggenschepen van dit bedrijf, zoals Dyson DP04 en Dyson HP04, waardoor we alles hebben wat we kunnen dromen voor onze luchtreiniger. In het midden van deze luchtreiniger hebben we een LCD-display om ervoor te zorgen dat we de huidige status van de luchtkwaliteit kennen. Er is ook een eenvoudige grafiek om u te laten zien hoe schoon uw huis is. Bovendien kunnen we de levensduur van het filter controleren dankzij dit LCD-scherm.

Dyson TP04 is oorspronkelijk een torenventilator, dus het heeft alle mogelijkheden van een gewone ventilator, die 10 verschillende ventilatorsnelheden heeft om te wisselen, aangepast. De oscillatie-instelling is verbeterd van 70° tot 350°, en samen met het hoge ventilatorvermogen kan de Dyson TP04 overal in uw kamer worden gebruikt.

De vierde generatie Dyson luchtreinigers introduceert ook de nieuwe Diffuse modus, om de luchtstroom om te keren in plaats van u voorin te koelen. Het zuiveringsvermogen blijft hetzelfde, maar u kunt de Dyson TP04 in de winter gebruiken, omdat deze torenluchtreiniger niet is zoals de Dyson Pure Hot+Cool met verwarmingsfunctie.

De afstandsbediening is gebogen gemaakt om netjes boven op de machine op te slaan, omdat deze magnetisch is. Bovendien kunt u de Dyson Link app of Alexa gebruiken om uw luchtreiniger te bedienen. De app helpt u ook bij het plannen van uw Dyson TP04 en geeft u informatie over de status van uw binnenluchtkwaliteit.

Dyson TP04 maakt gebruik van 3 afzonderlijke luchtsensoren, om u de nauwkeurige statistieken van uw temperatuur, vochtigheidsgraad, PM-niveau en zelfs Vluchtige Organische Stoffen (VOC's) of oxiderende gassen te geven. Als u vervolgens de Auto-modus activeert, kan uw luchtreiniger de ventilatorsnelheid automatisch aanpassen aan de huidige luchtkwaliteit. Stel het gewoon in en vergeet het.

Tot slot houdt de Dyson TP04 de basistimer en de nachtmodus weer als extra functies. Wanneer u naar bed gaat, kunt u de nachtmodus inschakelen om de luchtreiniger op de laagste stand te houden en het scherm te dimmen zodat u volledig in het donker komt.

Gerelateerde berichten:

 1. Beste luchtreinigers voor rook.
 2. Beste luchtreinigers voor stof.
 3. Beste luchtreinigers voor schimmel.

Bekijk de dagprijs

DYSON TP04 KLANTENDIENST

Dyson is een van de beste merken voor hun indrukwekkende klantenservice. Zodra u hun klant bent, beloven ze u te helpen, zelfs na afloop van uw garantie, een ding dat niet veel merken durven te geven.

Om hun ondersteuning te bereiken, kunt u zelf zoeken in de grondige online gidsen, of u kunt eenvoudig contact met hen opnemen.

 • Het belangrijkste is dat u hun klant bent om de exclusieve VIP-loyaliteitsprogramma's te hebben. Eenmaal geregistreerd voor de garantie, kunt u genieten van evenementen om u te helpen 20% te besparen voor de volgende aankoop, evenals herinneringen voor gratis preventief onderhoud controles bij een Dyson Service Center. Tot slot heeft u een VIP-hotline, waarmee u 24 uur per dag en 7 dagen per week terecht kunt.
 • Zoals veel grote merken biedt Dyson een gratis verzendbeleid voor hun producten. U kunt uw bestelling retourneren met een andere gratis verzending, zolang u in een 30-dagen geld terug garantie zit. Dit kan een van de meest genereuze aanbiedingen voor terugbetaling zijn onder alle merken luchtzuiveraars.

Dyson heeft slechts 2 jaar garantie op zowel arbeid als onderdelen van hun luchtreinigers. Ik denk dat het redelijk is om te vertrouwen op de apparaten van dit bedrijf.

Onze Conclussie

Als vlaggenschip van de hele Dyson Pure Cool Tower serie is de Dyson TP04 natuurlijk beter. Het is een topklasse luchtreiniger, en hoewel er nu opties met verwarmingsfunctie beschikbaar zijn bij Dyson, is de Dyson TP04 nog steeds de sterkste luchtreiniger in termen van ventilatorvermogen.

Natuurlijk vereist de aankoop van de Dyson TP04 €150 meer dan de vorige TP01, maar u zult genieten van veel coole extra functies. Het zal uw geld waard zijn, daar ben ik vrij zeker van.

Bekijk de dagprijs