Huiszwam in Schelle: mogelijke gevolgen en bestrijding

Huiszwam in Schelle: mogelijke gevolgen en bestrijding

Wanneer je last hebt van vocht en Huiszwam in Schelle men in je woning is het belangrijk om hem direct te bestrijden. De schimmel in huis in Schelle genaamd Huiszwam in Schelle kan de structuur van je huis namelijk flinke schade toebrengen. Deze schimmel kan zich door muren heen verplaatsen en ook maakt het de aanwezige houtstructuren in je woning weker. Eenmaal door Huiszwam in Schelle aangetast kan je huis aan stabiliteit verliezen. Daarnaast is de Huiszwam in Schelle ook schadelijk voor je gezondheid.

Hoe ontstaat de Huiszwam in Schelle en hoe herken ik deze schimmel?

De serpula lacrymans schimmel, beter bekend als Huiszwam in Schelle, gedijt optimaal onder vochtige omstandigheden. Zo kan de schimmel welig tieren in ruimtes met slechte ventilatie en als de luchtvochtigheid in je woning boven de 70% ligt. Vaak worden de Huiszwam in Schellemen versterkt of veroorzaakt door een onderliggend probleem met vocht in Schelle, zoals lekkage of opstijgend vocht in huis. De schimmel is te herkennen aan zijn bruinrode kleur met witte randen en zijn ronde tot ellipsvormige vruchtlichaam.

Mogelijke gevolgen

De houtstructuren in je woning lijden flink wanneer ze eenmaal met Huiszwam in Schellemen worden geconfronteerd. Daarnaast brengen ze je gezondheid behoorlijke schade toe. Kies daarom op tijd voor een vakkundige bestrijding van de Huiszwam in Schelle schimmel, zelfs als het hout of metselwerk slechts licht aangetast is.

Onstabiliteit van de woningstructuur

Het cellulose in het hout wordt aangetast door de aanwezigheid van vocht, Huiszwam in Schellemen en schimmels, waardoor het hout zeer week wordt en begint te rotten. De Huiszwam in Schelle kan zo zorgen voor een compleet aangetaste woning, waarbij naast het metselwerk ook het hout aangetast is. Uiteindelijk kan de woning hierdoor zeer onstabiel worden. Als de Huiszwam in Schelle daarnaast ook nog eens door de muren trekt, wordt de stabiliteit van je woning nog verder bedreigd. Kies je niet op tijd voor bestrijding van de Huiszwam in Schelle en schimmels, dan kan je woning na verloop van tijd zelfs geheel onbewoonbaar worden verklaard.

Gezondheidsrisico’s

Een schimmel als de Huiszwam in Schelle kan niet alleen zorgen voor een aangetaste woning, maar ook voor problemen met de gezondheid. Zo kan de lelijke schimmel zorgen voor bijvoorbeeld ademhalingsproblemen en infecties aan de luchtwegen. Mensen met een allergie voor schimmels kunnen daarnaast ook ontstekingen aan de longblaasjes krijgen.

Huiszwam in Schelle bestrijden

Huiszwam in Schelle bestrijden

Heb je te maken met een schimmel als de Huiszwam in Schelle in je woning, dan moet deze onmiddellijk verwijderd worden. Enkel het vruchtlichaam van de Huiszwam in Schelle weghalen is echter niet genoeg. Om ervoor te zorgen dat het hout en de constructie van je woning niet verder aangetast worden, dienen ook de schimmeldraden en sporen vernietigd te worden. Deze sporen van de Huiszwam in Schelle kunnen ook in je meubilair en kleding aanwezig zijn en vanuit hier weer verder groeien. Ga vocht in huis dus altijd tegen en zorg voor goede ventilatie. Zo kun je in ieder geval de verspreiding van de schimmel vertragen. Schakel altijd een professionele vochtbestrijder in Schelle voor het tegengaan van vocht en Huiszwam in Schellemen in het hout van je woning. Zo raken je huis en gezondheid niet verder aangetast.