Philips 5000i luchtreiniger: Vertrouwde beoordeling & specificaties

De Philips 5000i Serie AC5659 is het vlaggenschip, en de geweldige luchtreiniger van Philips, een die het merk terug duwt naar de voorhoede van de luchtreinigingspalen in termen van ontwerp en prestaties. Het lagere vermogen van de ventilator en het feit dat de mobiele app niet op een zinvolle manier wordt verbeterd terwijl er toch een enorme premie wordt geladen, maken dit echter een lastige zaak. Als u een volledige review voor deze luchtreiniger nodig hebt, bent u op de juiste plaats, want onze Philips 5000i Review is de meest vertrouwde in 2024.

Bij Vochtbestrijding Snel hebben we alle luchtreinigers onder deze secties beoordeeld. Ook dat garanderen we:

 • We geven eerlijke beoordelingen (zowel voor- als nadelen), zodat iedereen gegarandeerd de verstandigste keuzes heeft.
 • We overdrijven niet (en nooit) één product alleen maar om u op de links te laten klikken en dat product blindelings te kopen.
Philips Series 5000i AC5659 10

Voordelen

 • De VitaShield IPS is goed
 • Slimme functies zoals Smart Sensor en Wi-Fi-connectiviteit
 • Grote sensor

Nadelen

 • Heeft nog steeds problemen met de app
 • Laag ventilatorvermogen voor de prijs

Bekijk de dagprijs

Philips is opgericht sinds 1891 en is een van de machtigste leiders van de elektronische en technologische merken ter wereld, met medewerkers in 100 landen. Dit merk heeft zelfs de koninklijke eretitel Koninklijk in Nederland gekregen, wat vergelijkbaar is met de Royal Warrant in het Verenigd Koninkrijk. Tot nu toe heeft Philips zijn Philips Professional Healthcare ontwikkeld om zich meer te richten op de gezondheidszorg. Hun luchtzuiveraars dragen bij aan deze missie en het vlaggenschip van Philips 5000i is het beste apparaat dat ze hebben aangeboden. Laten we dus onze Philips 5000i Review lezen.

Andere Philips's Luchtreinigerrecensies:

 • Philips 1000i Review.
 • Philips 2000i Review.

PHILIPS 5000I PRIJS

Met de Philips 5000i geniet u van het overslaan van vele generaties, zoals het vorige model de Philips 2000i is. Aan de naam te zien mogen we de introductie van de Philips 3000i en Philips 4000i verwachten, maar nee, we zullen nooit de kans krijgen om deze luchtzuiveraars te ervaren. In plaats daarvan is de high-end machine van deze Nederlandse multinational de Philips 5000i, ook met een streepje voor op het prijskaartje.

De Philips 5000i blijft het ontwerp verbeteren, terwijl de kracht van zijn voorgangers grotendeels behouden blijft. Hij heeft nog steeds de vorm van een compacte luchtreiniger, en vervangt de voormalige frontplaat voor meer oppervlakte in de luchtroosters. Maar beoordeel een boek niet aan de kaft, want dit is de krachtigste luchtreiniger van Philips die je kunt hebben.

Net als alle andere luchtzuiveraars in het assortiment van Philips heeft ook deze Philips 5000i veel krachtige, slimme functies. Hoewel er veel bugs in de mobiele app zitten, werkt de Philips 5000i echt geweldig met de Wi-Fi-connectiviteitsfunctie, één ding dat zowel de Philips 2000i als de Philips 1000i moeite hebben om het vlaggenschip bij te houden.

Zoals ik al eerder zei, is deze Philips 5000i een sprong voorwaarts, zowel wat betreft de prestaties als de kosten. Als je een Philips 5000i zoekt in de officiële website, zou het je 699 dollar kosten. Deze vroege prijs was te hoog, want hij is 300 dollar duurder dan het vorige model, en je zult twijfelen aan het verschil voor zo'n enorme som geld.

Misschien heeft Philips deze keer een ding om het vlaggenschip te noemen, met hogere kosten dan zelfs de AIRMEGA 300S en AIRMEGA 400. Ik heb ook de reviews geschreven voor de Honeywell HPA600B, Rabbit Air MinusA2, Blueair Classic 480i en de Austin Air HealthMate Plus, zodat u een duidelijker beeld krijgt van hoe ze verschillen en wat het meest de moeite waard is.

Gerelateerde post: Beste luchtreiniger 2024.

Bekijk de dagprijs

PHILIPS 5000I ONTWERP EN GROOTTE

Als een van de merken met veel innovatieve ontwerpen verwachten we dat de Philips 5000i heel anders zal zijn dan de rest van de productlijn. Deze luchtreiniger heeft afscheid genomen van het modulaire ontwerp van de vorige modellen, om in een veel conservatiever ontwerp van een rechthoekig prisma te blijven. Het soortgelijke ontwerp is ook te zien in andere merken, zoals de Honeywell HPA600B of zelfs Austin Air HealthMate.

Verrassend genoeg houdt de Philips 5000i niet meer het gebruikelijke luchtinlaatrooster onder de frontplaat. In plaats daarvan krijg je de basisluchtroosters van beide kanten. Om de prestaties van deze luchtreiniger te verbeteren, heeft Philips aan de binnenkant van deze Philips 5000i twee sets luchtfilters voor beide zijluchtroosters ingebouwd. Dit is ook het idee van veel grote merken luchtreinigers, zoals Blueair met hun Blueair Classic 605, of Coway met hun AIRMEGA 400S.

Voor de grootte is deze luchtreiniger nog korter dan de vorige Philips 2000i, met slechts 22 inch in de hoogte, hoewel de breedte groter is met 18 inch. De snoerlengte is ongeveer 6 ft, wat geschikt is voor veel gemeenschappelijke ruimtes.

Wat het meest indrukwekkend is, is hoe we ons voelen over deze luchtreiniger. Hij is compacter en eleganter dan alle andere luchtreinigers in dezelfde prijsklasse. Om het gewicht van deze Philips 5000i tot slechts 19,4 lbs te beperken, moet dit bedrijf het gebruikelijke ABS-kunststof voor de behuizing gebruiken. Het is niet duurzaam zoals de Austin Air Pet Machine of de Airpura R600, maar het is veel helderder en geeft ons een gevoel van zuivering. Het is nog mooier met de verandering van de slimme LED display ring in het midden van deze Philips 5000i.

Philips is opnieuw trouw aan het traditionele bottom-to-top luchtstroomsysteemconcept, maar dan met een veel stijlvoller luchtuitlaatrooster. Hij zit vrij diep in het midden, waardoor er meer ruimte is voor de frisse lucht. Ook kunt u een lijn van zes knoppen vinden om de instellingen te wijzigen, net als bij de voorgangers.

Philips Series 5000i

Philips 5000i is nog steeds zwaarder dan de voorgangers, vooral de Philips 1000i. U hebt echter vier ingebouwde zwenkwielen om deze luchtreiniger in uw huis te helpen verplaatsen.

Gerelateerde post: De beste luchtreinigers voor de slaapkamer.

Bekijk de dagprijs

PHILIPS 5000I FILTERS

Het belangrijkste onderdeel van elke luchtzuiveraar is de kwantiteit en de kwaliteit van het luchtfiltratieproces. Dit laatste wordt zowel bepaald door de materialen die deze luchtfilters hebben gemaakt, als door het type luchtfilter dat wordt gebruikt. In deze Philips 5000i hebben we nog steeds het algemene 3-traps luchtreinigingssysteem zoals hieronder beschreven.

 • Voorfilter - De vervuilde lucht moet door een ingebouwd voorfilter gaan, waar de meeste grote voorwerpen van verontreinigingen, zoals haren van huisdieren en zelfs sommige soorten huidschilfers van huisdieren, worden vastgehouden.
 • Actief koolstoffilter - Het actief koolstoffilter vermindert gassen en geuren, evenals vele soorten rook en chemicaliën zoals formaldehyde en VOS.
 • True HEPA filter - Het True HEPA Filter is de kern van de VitaShield IPS, die 99,97% van zo klein als 0,3 micron allergenen, virusdeeltjes, pollen, schimmels en zelfs bacteriën vangt.

Zelfs in een vlaggenschip als de Philips 5000i blijft dit bedrijf nee zeggen tegen de ionisator, die de belangrijkste reden is om astma en vele andere ademhalingsproblemen voor mensen te veroorzaken. We hebben dus maar drie fysieke lagen luchtfiltratie voor de Philips 5000i, iets wat erg lijkt op de Airpura I600 of Airpura R600. Maar neem het True HEPA-filter van één Philips luchtreiniger nooit te licht op, want met de VitaShield IPS-technologie kan deze luchtreiniger zelfs veel voorkomende bacteriën en virussen, zoals H1N1 (griep), verwijderen voor een schonere lucht. Het geavanceerde actieve koolstoffilter is ook van hoge kwaliteit en zeer effectief tegen vluchtige organische stoffen (VOC's), geuren en gassen.

Voor wie het niet weet, de VitaShield IPS van Philips is door het European Center of Allergy Research Foundation (ECARF) gecertificeerd als allergievriendelijk. Dit is ook het hoogste niveau van certificering voor de technologie van één luchtreiniger, zodat u kunt geloven in een betere gezondheid met deze Philips 5000i.

Zoals elke hoogwaardige luchtreiniger doe ik de test alleen maar om de prestaties van deze luchtreinigers te garanderen. Ik laat de Philips 5000i een uur lang draaien in een kamer van 300 vierkante meter vol met vervuilende stoffen. Deze keer heb ik gekozen voor de Alen BreatheSmart, de Austin Air Allergy Machine en de Austin Air HealthMate Plus om de prestaties van deze Philips 5000i te vergelijken. Zoals u kunt zien in de onderstaande grafiek, is de Philips 5000i supereffectief in de gegeven ruimte en kan hij 99,95% van de deeltjes tot 0,3 micron verwerken.

Philips is geen merk voor lage filtervervangingskosten, zeker niet als deze Philips 5000i twee sets luchtfilters tegelijk nodig heeft. Voor een levensduur van 1 jaar kost het Nano Protect HEPA-filter u $149, wat het dubbele is van de filterkosten van de Philips 2000i. Bovendien moet u betalen voor de extra $79 van het actief koolstoffilter. Het is duurder dan zelfs de AIRMEGA 300S of de Sharp KC-860U.

Gerelateerde post: Beste luchtreinigers voor allergieën.

Bekijk de dagprijs

PHILIPS 5000I RUIMTE DEKKING

Oké, hier is het merkwaardige aan deze luchtreiniger. Hij heeft een lagere CADR-classificatie, en ook de vrij lage AHAM-gecertificeerde ruimtedekking voor de prijs. Als je de Philips 5000i gebruikt, kun je hem alleen gebruiken in een kamer van 454 vierkante meter. Kijk maar eens naar de Oransi Max, die wordt voorgesteld voor een kamer van 1100 vierkante meter, en de Airpura I600 is zelfs bedoeld voor een kamer van 2000 vierkante meter.

De ACH van Philips 5000i is 5X. Met deze luchtverversing per uur kan de Philips 5000i uw kamer vaak wel 15 minuten reinigen.

De CADR van Philips 5000i is 304 Dust/ 293 Smoke/ 342 Pollen (cfm). Deze CADR-classificatie is precies hetzelfde als die van de AIRMEGA 300S en Honeywell HPA600B en is bij lange na niet gelijk aan het ventilatorvermogen van de Austin Air HealthMate Plus of het trio van Dyson Pure Cool Link, Dyson Pure Hot+Cool en Dyson Pure Cool Tower. Maar voor de voorgestelde kamerdekking kan deze Philips 5000i snel schoonmaken.

Gerelateerd bericht: De beste luchtreinigers voor grote ruimten.

Bekijk de dagprijs

PHILIPS 5000I GELUID

De Philips 5000i is bedoeld voor grote tot extra grote ruimte, maar met zo'n zwak ventilatorvermogen kunnen we geloven dat hij nog steeds de stille werking heeft die je nodig hebt voor zelfs een slaapkamer. En vergeet niet dat de Philips een van de beste elektronicabedrijven ter wereld is, en dat hun producten echt uw geld waard zijn.

Het laagste geluidsniveau van de Philips 5000i is slechts 20,5 decibel, wat nog stiller is dan de Ultra Quiet Rabbit Air MinusA2. Dit is ook het geluidsniveau van de ruisende bladeren, en ik denk dat het een stuk beter is dan de Philips 1000i.

Zelfs als je naar de hoogste stand schakelt, is het geluidsniveau van deze Philips 5000i slechts 52 decibel (db), wat nog steeds geweldig is, alleen te verliezen aan de Alen BreatheSmart 75i. Als een luchtreiniger ontworpen voor de grote ruimte is deze geluidsdruk van de Philips 5000i echt geweldig, en u kunt deze luchtreiniger op veel stille plaatsen gebruiken, zoals uw kantoor.

Gerelateerde post: De beste luchtreiniger voor baby's.

Bekijk de dagprijs

PHILIPS 5000I STROOMVERBRUIK

Een van onze meest gestelde vragen is: "Gebruiken luchtzuiveraars veel energie? In feite moet de luchtreiniger lange tijd worden gebruikt om efficiënt te zijn. En het stroomverbruik is een belangrijk criterium om te beoordelen of deze luchtreiniger goed is of niet.

Philips 5000i maakt gebruik van de nieuwste DC-motor om een laag stroomverbruik te bereiken voor de CADR-classificatie. Met de Energy Star-classificatie verbruikt deze luchtreiniger slechts maximaal 56 watt.

Voor 8 uur gebruik van de Philips 5000i per dag zou het u ongeveer 20 dollar per jaar kosten. Het is slechts $0,05 per dag om de luchtkwaliteit binnenshuis zo goed mogelijk te houden.

Gerelateerde post: De beste luchtreinigers voor huisdieren.

Bekijk de dagprijs

PHILIPS 5000I EXTRA FUNCTIES

In het hoge segment ziet men de luchtreiniger alleen als een sterke ventilator voor het reinigen van een grote ruimte, of zelfs een extra grote ruimte. Dat is het speelveld van zaken als de IQAir HealthPro Plus, Austin Air HealthMate Plus, Oransi EJ120 of Airpura UV600 - deze luchtreinigers zijn de beste voorbeelden van hoe een luchtreiniger het in het hoge bereik moet doen.

De Philips 5000i is niet zo'n gemeengoed, maar hij kan de markt van luchtreinigers met zijn opvallende extra functies niet door elkaar schudden, want er zijn hier AIRMEGA 400S, Blueair Classic 605 en Honeywell HPA600B in de buurt. Ik vind de slimme functies van deze Philips 5000i echter erg leuk, slechts één uitzondering op de Smart Wi-Fi-connectiviteitsfunctie. Het is beter dan wat er in de Philips 2000i is gebeurd, maar je moet nog even wachten op de perfecte smartphone-app om deze luchtreiniger op afstand te bedienen.

Philips 5000i heeft een van de beste Smart Sensor, die AeraSense heet, om zelfs de kleinste verandering in de luchtkwaliteit binnenshuis met hoge nauwkeurigheid te detecteren. Vervolgens zal deze Philips 2000i de ventilatorsnelheid automatisch aanpassen aan de huidige verandering in deeltjes. U kunt ook de Allergene modus gebruiken om de prestaties van de turbosnelheid handmatig te leveren.

En er is een Night Sense-modus in de Philips 5000i om de verlichting en de ventilatorsnelheid automatisch uit te schakelen als het donker is. Als luchtreiniger voor de slaapkamer is deze functie ook een geweldige functie. Het gedimde licht en het lage geluid helpen u beter te slapen. Wanneer u echter deze Night Sense-modus gebruikt, schakelt u standaard andere Auto-modi uit.

De kindervergrendelingsfunctie is ook een geweldige functie, omdat het onbedoelde wijzigingen in de instellingen voorkomt. Vergeet niet dat het niet voorkomt dat uw kind de luchtreiniger uit de tafel duwt, dus u moet nog steeds voorzichtig zijn.

En ja, het beste deel van deze Philips 5000i dat de rest van de markt zeker nog niet heeft gezien, is de indicator voor het vervangen van het filter. Het waarschuwt u nog steeds wanneer het tijd is om het filter te vervangen, maar als het filter niet tijdig wordt vervangen, kan de Philips 5000i stoppen met functioneren om ineffectieve zuivering te voorkomen. Dus om te zeggen, je kunt niet helemaal lui zijn en vergeten de luchtfilters jaarlijks te vervangen.

Tot slot heeft u in deze Philips 5000i ook nog een timerfunctie.

Gerelateerde berichten:

 1. Beste luchtreinigers voor rook.
 2. Beste luchtreinigers voor stof.
 3. Beste luchtreinigers voor schimmel.

Bekijk de dagprijs

PHILIPS 5000I KLANTENSERVICE

Philips is de reus in de elektronische apparatenindustrie, met meer dan 100 jaar geschiedenis. U kunt contact opnemen met hun klantenservice en persoonlijke hulp krijgen voor al uw productgerelateerde vragen. Ze bieden een online winkel FAQ's aan zodat u de handleidingen gemakkelijk kunt vinden. Daarnaast biedt Philips een exclusieve ondersteuningsservice en kunt u ons dagelijks bellen op 888-744-5477 of via live chat.

Philips is beschikbaar in de Verenigde Staten en biedt een gratis verzendbeleid en een 30-dagen retourgarantie voor al haar producten. Als u een materiaal- of fabricagefout in de luchtreinigers van Philips vindt, krijgt u 2 jaar garantie.

Conclussie

Het stokpaardje van Philips is eindelijk een prachtige luchtreiniger om te hebben. In de praktijk werken de Smart functies van Philips 5000i geweldig, zonder grote problemen voor de Smart Wi-Fi-connectiviteit zoals bij de voorgangers. Deze luchtreiniger heeft ook een beter ventilatorvermogen en een dubbele luchtfiltratie om de beste prestaties te garanderen.

Bekijk de dagprijs