Vochtbestrijding Haaltert

Ben je op zoek naar vochtbestrijding Haaltert voor uw problemen ? Lees dan hier beneden verder wat we voor u kunnen betekenen.

vochtbestrijding Haaltert

Welke vochtproblemen wilt u verhelpen?

Opstijgend vocht.

Opstijgend vocht is grondwater wat in de onderste laag stenen trekt.
Meer informatie

Doorslaand vocht.

Doorslaand vocht is vocht dat via de buitenmuur binnendringt.
Meer informatie

Condensatievocht.

Condensatievocht ontstaat wanneer vochtige lucht afkoelt tegen een koud oppervlak.
Meer informatie

Vochtbestrijding Haaltert experts

Vocht in je woning ? Onze bestrijding gebeurt snel en doelkrachting

Als u in de regio Haaltert opzoek bent naar vochtbestrijding, dan kunnen we u daar mee helpen. Door onze expertise brengen we je in contact met de juiste personen en vakmensen boor het bestrijden van vocht.

Vochtbestrijding in de omgeving van Haaltert, wij bieden hulp met je vocht problemen

Schimmelvorming in uw woning ? U heeft last van rot hout ? Dit kan na onderzoek te maken hebben door optrekkend vocht. Om dit vocht probleem op te lossen brengen we je graag in contact met vochtbestrijding in de omgeving van Haaltert.

  • Schimmelvrij maken van de woning
  • Dankzij een professionele behandeling is er geen kans meer op chronische luchtwegklachten. Door de aanwezigheid van schimmels in uw huis kunnen deze namelijk ontstaan

Staat uw kelder rgelmatig onder water ? Onze experts kunnen u ook hiermee helpen door het uitvoeren ervan.

Extra informatie over vochtbestrijding

Zo snel mogelijk schimmels verwijderen uit uw woning ? Vul dan ons contact formulier in voor hulp bij vochtbestrijding in de buut van Haaltert. U kan ons ook bereiken op het nummer 02 504 00 82

Tabel: prijzen van vochtbestrijding

Methode van vochtbestrijding Geschikt voor bestrijding van o.a. Gemiddelde prijs*
Impregneren Doorslaand vocht €8,- tot €12,- per m²
Injecteren Opstijgend vocht Vanaf €100,- per lopende meter
Onderkappen Opstijgend vocht €100,- tot €150,- per lopende meter
Kelderdichting Vochtige kelder €4.000 tot €10.000,-
Ventilatie Condensvocht €40,- tot €1.500,-
Isolatie aanbrengen (kruipruimte) Vochtige kruipruimte €20,- tot €30,- per m²

Opstijgend vocht Haaltert in je muren oplossen door injecteren

opstijgend vocht Haaltert

Dit vochtproblemen behoort tot één van de meest voorkomende vochtproblemen in Haaltert en kan opgelost worden door vochtbestrijding. Het komt vooral voor bij oudere woningen die niet zijn voorzien van een waterkering. Bij nieuwere woningen zit deze waterkering er wel, maar als dit slecht is aangebracht of is beschadigd is, kunnen ook nieuwere woningen er last van krijgen. Het wordt veroorzaakt door grondwater dat onder grote druk door de onderkant van de muren heen sijpelt. Het trekt in de muren omhoog, waardoor behang en pleisterwerk kan loslaten. Er zullen vochtplekken als vochtproblemen op de muur ontstaan en er zal schimmel op de muur ontstaan in Haaltert. Schimmels kunnen weer in het materiaal trekken en zijn ook erg slecht voor de gezondheid.

Hoe het laten oplossen door een erkende vochtbestrijder?

Muren injecteren

In de muren worden op grondniveau gaten geboord met behulp van vochtbestrijding. In deze gaten wordt dan een vochtwerende gel of vloeistof geïnjecteerd. De vloeistof zal in het metselwerk trekken en uitzetten en uitharden. Dit vormt een goede bescherming tegen het probleem. De gemiddelde prijs voor het injecteren van muren is € 100,- per meter. Muren injecteren is een goede methode en vergt niet zoveel werk als bijvoorbeeld het onderkappen van de woning in Haaltert.

Muren onderkappen

muren onderkappen Haaltert

Dit is een grondige, maar effectieve manier van vochtbestrijding Haaltert. Op grondniveau wordt een laag stenen uit zowel de binnen- als de buitenmuren gehaald. Hier wordt vervolgens een dampwerende folie aangebracht. Optrekkend vocht wordt op deze manier goed tegengehouden, maar deze vorm vergt wel een grote renovatie van de woning. Het is dan ook het advies om het onderkappen te laten uitvoeren bij een algehele renovatie van de woning in Haaltert. Het onderkappen van de muren kost gemiddeld zo’n € 100,- per meter. Meer informatie vind je verder op onze website.

Doorslaand vocht Haaltert bestrijden door impregneren van muren

doorslaand vocht Haaltert

Buitengevels staan voortdurend bloot aan de weersomstandigheden. Regen, sneeuw en wind treffen jarenlang de buitengevels. Hierdoor kan het zijn dat het metselwerk gaat slijten. De muren worden poreus en er kunnen scheuren ontstaan. Vooral als er vocht in de scheuren zit en het gaat vriezen, dan kunnen er nog meer barsten ontstaan en verliest de gevel zijn beschermende werking. Je kunt dan last krijgen van doorslaand vocht als vochtproblemen. Daarbij zal regen dat tegen de gevel slaat naar de binnenmuren gaan doorsijpelen wat vochtige binnenmuren tot gevolg kan hebben. Dit kan je natuurlijk oplossen door je gevel te laten impregneren als vochtbestrijding door een ervaren vochtbestrijder.

Hoe doorslaand vocht behandelen?

Gevel impregneren

gevel impregneren Haaltert

De gevel impregneren tegen vochtproblemen is een veelgebruikte methode en oplossing. Nadat scheuren in de muur gerepareerd zijn en de muur grondig is schoongemaakt, wordt er een impregneermiddel aangebracht. Dit impregneermiddel zal in de poriën van het metselwerk gaan trekken en er vormt zich een waterafstotende laag. Niet alleen is het effectief tegen, het helpt ook te voorkomen dat vuil, algen en mos zich aan de natte gevel hechten. Gevelimpregnatie kan ook gebeuren als een preventieve vorm van vochtbestrijding, juist om in de toekomst het probleem te voorkomen. De buitengevel impregneren zal gemiddeld tussen de € 8,- en € 12,- per vierkante meter kosten.

Vochtproblemen door condensatievocht

Ook vochtproblemen zoals condensatie komt veel voor in woningen in Haaltert. Dit komt vooral door woonvocht. Bekende voorbeelden zijn condensvorming tijdens het koken en het douchen. De voornaamste reden van condensatievocht is dat niet goed de woning kan verlaten. Hierdoor ontstaat een hoge luchtvochtigheid in de woningen in Haaltert en vooral op koude oppervlaktes, zoals de ramen gaat dit van zich afzetten.

Hoe condensatievocht bestrijden?

De enige oplossing voor een te hoge luchtvochtigheid door condens, is een goede ventilatie als vochtbestrijding. Dit kunt u natuurlijk doen: zet de ramen dagelijks op een kier voor voldoende ventilatie en laat de ventilatieroosters altijd open staan. Niet iedereen staat erom te springen om de ramen geopend te houden natuurlijk, zeker niet als u overdag niet thuis bent. In dat geval is een mechanisch ventilatiesysteem misschien een goede optie.

Ventilatie

Een slechte ventilatie is de belangrijkste oorzaak van condensatievocht als vochtprobleem in Haaltert. Dit is op te lossen door een ventilatiesysteem aan te leggen tegen het bestrijden ervan. Dit kan op natuurlijke wijze door middel van rooster in de ramen en deuren of een mechanisch ventilatiesysteem. Gemiddeld kosten een ventilatiesysteem vanaf € 3.000,-.

isolatie uitvoeren of repareren

Het kan ook zijn dat isolatie niet goed is aangebracht of is beschadigd. Hierdoor ontstaat een koudebrug. Op deze plekken kan dan condensvorming plaatsvinden. De isolatielaag repareren of juist isolatie aanbrengen is dan een vorm van vochtbestrijding.