Vochtige badkamer in Wuustwezel: Oorzaken & oplossingen

Vochtige badkamer in Wuustwezel: Oorzaken & oplossingen

Problemen met vocht in Wuustwezel komen vanzelfsprekend met name voor in vochtige ruimtes in huis in Wuustwezel, zoals de keuken en vooral ook de badkamer in Wuustwezel. Gelukkig hebben we bij Vochtbestrijding Snel altijd de juiste oplossingen om vocht en schimmel in de badkamer in Wuustwezel weg te halen en nieuwe vochtproblemen in Wuustwezel te voorkomen.

Oorzaken van Vochtige badkamer in Wuustwezel

Oorzaken van Vochtige badkamer in Wuustwezels

Een belangrijke eerste stap bij het oplossen van een vochtprobleem in huis is het vinden van de bron van het vocht of de schimmel. Er kunnen meerdere oorzaken zijn, zoals bijvoorbeeld een gebrekkige verluchting van de vochtige ruimtes, te weinig verwarming of materialen die vocht absorberen.

Gebrekkige verluchting bij vocht in Wuustwezel

Zorg je niet voor voldoende verluchting in Wuustwezel, dan kan het water niet verdampen en blijft het als condens op je vochtige muren of plafond zitten. Hier zorgt het snel voor schimmels, die zich in de voegen en siliconenafdichtingen kunnen vastzetten. Het is dus van groot belang om nadat je de badkamer gebruikt hebt de ruimte goed te verluchten. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om al tijdens het douchen het raam open te zetten .

Te weinig verwarming

Ook wanneer je vochtige badkamer te weinig verwarmd wordt, is het water en vocht niet in staat om goed te verdampen. Het vocht zal in je badkamer in Wuustwezel blijven hangen en is zo een goede voedingsbodem voor schimmel en andere vochtproblemen.

Materialen die vocht absorberen

Het is sterk afhankelijk van de gekozen materialen in je badkamer of ze vocht afstoten of juist absorberen. Poreuze bakstenen zullen het aanwezige vocht in de badkamer in Wuustwezel absorberen, waardoor je last blijft houden van een te vochtige ruimte. Hierin krijgen vochtplekken en schimmels de kans om welig te tieren, wat je natuurlijk het liefst wilt voorkomen. Het is daarom verstandig om in je badkamer met name keramische tegels en materialen van kunststof te gebruiken, die het vocht afweren. Kies je toch voor bakstenen in de badkamer? Laat ze dan vooraf behandelen met een speciale vernislaag die vocht en schimmel weert.

Vocht in de badkamer aanpakken met betere verluchting of een ventilatiesysteem

Zodra je weet waar het vochtprobleem zit kun je het gaan aanpakken. Hierbij zijn vooral betere verluchting, een ventilatiesysteem en een vocht behandeling bijzonder aan te raden in Wuustwezel.

Betere verluchting bij vocht

Door je badkamer vaker te verluchten kan het vocht sneller weg. Heb je gebruikgemaakt van het bad of de douche, laat dan nog minstens een paar uur het badkamer raam openstaan. Nog beter is de keuze om het raam continu open te zetten, zodat vocht direct naar buiten kan en frisse droge lucht altijd binnen kan komen.

Een ventilatiesysteem laten aanbrengen

Een ventilatiesysteem laten aanbrengen

Je kunt ook een ventilatiesysteem in je badkamer laten aanbrengen. Bij Vochtbestrijding Snel hebben we hiervoor alles in huis. Zo’n systeem zorgt voor een automatische verluchting, waardoor je vocht en vochtproblemen ook bestrijdt als je vergeet je raam open te zetten.

Behandeling van vocht en vochtproblemen

Kamp je met een vochtprobleem in huis? Contacteer ons direct en laat ons dit vochtprobleem en de vochtplekken direct aanpakken. Doorgaans kunnen de muren en plafonds goed gedroogd worden. kan dit niet, dan is het zaak om materialen met vocht erin te verwijderen.