vochtige kelder in Veurne

vochtige kelder in Veurne

In elk huis in Veurne kunnen er vochtproblemen ontstaan. Vaak is vocht in de kelder een veelvoorkomend probleem. We hebben het hier niet over lekkages en water in de kelder, maar een vochtige kelder in Veurne waarbij de muren klam zijn, er een muffe lucht hangt en ook soms schimmelvorming zichtbaar is.

Neem bij een vochtige kelder in Veurne contact op met Vochtbestrijding Snel, de specialist bij u in de regio.

Hoe ontstaat een vochtige kelder in Veurne ?

ontststaan vochtige kelder in Veurne

Er zijn verschillende oorzaken mogelijk voor een vochtige kelder in Veurne, waarvan enkele niet of nauwelijks te voorkomen zijn.

 • De zeespiegel: U hoeft geen uitzicht op het strand te hebben om de hinder te ondervinden van de zeespiegel. Hoe lager de woning, hoe meer vocht er zich bevindt in de aarde. Een kelder is het laagst gelegen deel van de woning.
 • Vochtige aarde: Goede bouwgrond is schaars in de regio, daarom wordt er vaak gebouwd op relatief vochtige aarde. Naast het risico op verzakkingen kan dit ook leiden tot vochtproblemen . Met name huizen die nog niet zo oud zijn hebben vaak een vochtige kelder in Veurne.
 • Lekkages: Wanneer er plassen water in de kelder liggen kan het ook zijn dat de afvoer van water niet goed functioneert, of dat er zich lekkages achter de muren bevinden. Dat is niet helemaal gelijk aan een kelder met vochtproblemen, maar het kan wel een oorzaak zijn van algemene vochtproblemen in de kelder.
 • Ventilatie in Veurne: Veel kelders zijn gebouwd zonder optimale ventilatie, hierdoor kan de ruimte vochtig en muf worden. Door de kelder van ventilatie te voorzien kan de ruimte weer opgefrist worden, en gebruikt worden voor diverse toepassingen.

Risico’s bij een vochtige kelder in Veurne

risico vochtige kelder in Veurne

Een vochtige kelder in Veurne kan tot veel problemen leiden zoals:

 • Schimmelvorming in Veurne met sporen die in de lucht komen, en schadelijke gevolgen kunnen hebben voor de gezondheid.
 • Vermindering van de draagkracht van de muren door vochtophoping en degradatie van steen, beton en cement.
 • Schade aan goederen die opgeslagen zijn in de kelder.
 • Vocht kan zich vanuit de kelder door de gehele woning verspreiden.

Wacht niet te lang bij een vochtige kelder in Veurne, de problemen zullen alleen maar toenemen, en kosten van reparatie worden steeds hoger. Neem vandaag nog contact op met Vochtbestrijding Snel.

Methodes om vochtige kelder in Veurne droog te maken

Er zijn gelukkig verschillende methodes om een vochtige kelder in Veurne droog te maken. Afhankelijk van de woning en de beoogde toepassing kunt u denken aan:

 • Isolatie van de kelder met speciale wanden.
 • Aanbrengen van schimmelwerende verf.
 • Ventilatiekanalen aanleggen voor de afvoer van vocht.
 • Klimaatcontrole voor de luchtvochtigheid en temperatuur.

kelderdichting

voordelen kelderdichting

Een kelder kan meer zijn dan een donkere en vochtige ruimte waar u spullen stalt die u waarschijnlijk nooit meer zult gebruiken. U kunt de kelder ook gebruiken als hobbyruimte, als recreatieruimte, thuisbioscoop, kantoor, speelkamer of wijnkelder. Kortom, met een droge kelder kunt u het woon- en leefgenot voor u en uw gezin flink verhogen. Daarnaast zal een droge kelder ook de waarde van uw huis verhogen bij verkoop, elke vierkante meter telt. Dus als u last heeft van vocht is een kelderdichting de oplossing.
Meer informatie over kelderdichting in Veurne vind je hier.

Kelder Drainage

Het is niet altijd nodig om grote middelen in te zetten zoals een allesomvattende drainage of bekuiping. Soms gaat het maat om enkele scheurtjes of kiertjes waardoor uw vochtprobleem is ontstaan in uw kelder.
Meer informatie over drainage in Veurne vind je hier.

Meer weten over de mogelijkheden bij een vochtige kelder in Veurne ? Neem direct contact op met Vochtbestrijding Snel.