water in kelder in Overpelt

oorzaken van water in de kelder in Overpelt en de oplossingen

Last van water in de kelder in Overpelt ? Vele woningen in België en Nederland zijn voorzien van een kelder. Een kelder is altijd handig. Je kunt een kelder gebruiken voor opslag van goederen, gebruiken als provisieruimte en je kunt er producten koel houden, want een gemiddelde kelder is normaal koeler dan de woning zelf. Een veel voorkomend probleem met kelders is dat ze regelmatig doelwit zijn van water- en vochtproblemen Overpelt. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals een lekkage of opstijgend grondwater, met water in de kelder in Overpelt als gevolg. Neem vandaag nog contact op met vochtbestrijding Overpelt

Lees meer over Water in kelder: Overzicht van de oorzaken en hun oplossingen in Overpelt

Gevolgen van vocht en water in kelder in Overpelt

water in de kelder in Overpelt is zeker een probleem die snel aangepakt moet worden. water in de kelder in Overpelt of grondwater in de kelder in Overpelt kan namelijk voor ernstige problemen zorgen. Het veroorzaakt een ongezond leefklimaat, waarbij vochtplekken en schimmels op de keldermuren kunnen ontstaan. Dit kan gevolgen hebben voor de gezondheid van de bewoners. Daarnaast kunnen producten die je in de kelder hebt opgeslagen schade oplopen. Ook kan de kelder een onaangename geur krijgen en trekt vocht en grondwater in de kelder in Overpelt ook ongedierte aan. Om vochtproblemen en water in de kelder in Overpelt op te lossen dien je de oorzaak hiervan te vinden en de kelder waterdicht te maken in Overpelt zodat water in kelder in Overpelt niet meer voor kan komen.

Condensvocht

Condensvocht

Een van de meest voorkomende vochtproblemen in de kelders is condensvocht in Overpelt. De oorzaak hiervan zijn de wisselende temperatuurwisselingen en een slechte ventilatie. Er zal dan vocht op de keldermuren komen en ramen zijn constant beslagen. Dit is geen onoverkomelijk probleem, maar wel hinderlijk. De oplossing is gelukkig niet zo heel moeilijk en vergt geen grote verbouwingen of renovaties. Het belangrijkste is om de temperatuur in de kelder te reguleren, zodat grote temperatuurwisselingen niet plaatsvinden. Wanneer de kelder geen ventilatie heeft, dan is het van belang om een goede ventilatie aan te leggen. Dit kan het probleem van vocht in de kelder door condens geheel verhelpen.

Lekkage

Lekkage is ook een veel voorkomend probleem bij water in de kelder in Overpelt

Lekkage is ook een veel voorkomend probleem bij water in de kelder in Overpelt. Als ruimte onder het huis lopen er achter de muren van de kelder veel waterleidingen, afvoerbuizen of rioolbuizen. Wanneer daar een lek ontstaat kan water via een lek door de muren van de kelder sijpelen. Het kan voorkomen dat er dan grote hoeveelheden water in kelder in Overpelt komt te staan. Een lekkage moet dan ook snel opgelost worden, want een lek kan ook groter worden met nog meer schade tot gevolg.

Het begint met het opsporen van een lek in één van de leidingen door middel van lekdetectie in Overpelt. Dit is lastig en je moet dan ook een professioneel bedrijf inschakelen om de lekdetectie uit te voeren. Lekdetectie kan op verschillende manieren met verschillende soorten apparatuur, zoals een infraroodcamera, ultrasone apparatuur of een endoscoop. Laat het aan de expert over wat de beste manier van lekdetectie voor jouw kelder is. Wanneer er een lek gevonden is, is het van belang dit zo snel mogelijk te dichten. Soms kan een lek in de gunstigste omstandigheden zonder breekwerk gedicht worden, maar dikwijls zal er toch een stuk muur gesloopt moeten worden. Een lek kan dan gemakkelijker gerepareerd worden en je bent verlost van water in de kelder in Overpelt.

Grondwater in de kelder in Overpelt

Grondwater in de kelder in Overpelt

Grondwater is ook een groot probleem wat in veel kelders voorkomt. Vaak heb je dan last van opstijgend grondwater. Vooral in regenachtige periodes kan grondwater flink stijgen. Wanneer je kelder dan niet voldoende waterdicht is, loopt grondwater door de keldermuur de kelder in. Om je kelder waterdicht te krijgen voor grondwater bestaan er verschillende soorten oplossingen. Je kunt ervoor kiezen om de kelder voldoende waterdicht te maken zodat grondwater en vocht geen kans meer krijgt, maar je kunt ook kiezen voor kelderdrainage. Met kelderdrainage zorg je ervoor dat het peil van grondwater wordt verlaagd.

Kelderdrainage

Kelderdrainage

Bij kelderdrainage Overpelt wordt de muur van de kelder voorzien van een vochtwerende noppenfolie. Over deze noppenfolie komt dan een nieuwe kelderwand. Vocht wat zich nu achter deze muur vormt wordt afgevoerd naar een centraal punt en gaat dan naar het riool. Vaak is extra drainage nog nodig. Bijvoorbeeld door een drainagesysteem aan te leggen bij de funderingen van de woning, onder de kelder of in de tuin.

Kelderdichting

Kelderbekuiping

De kelder dichten kan ook. Bij kelderdichting in Overpelt wordt de kelder volledig waterdicht gemaakt, zodat vocht en water in de kelder in Overpelt dan niet meer voor kunnen komen. Eerst wordt bekeken op welke plekken het vocht of grondwater door de muur naar binnen sijpelt. Met een speciaal vulmiddel worden deze plekken opgevuld, zodat een lek in de muur niet meer voorkomt. Daarna is het de kelder dichten door verschillende cement- en fixeerlagen aan te brengen. Vocht, grondwater en water in de kelder in Overpelt is dan nagenoeg onmogelijk.

Muren injecteren

Muren injecteren

Om grondwater te voorkomen kun je de muren net boven grondniveau laten injecteren. Tijdens het injecteren worden in de muren gaten gemaakt, waar een vochtwerende gel in gespoten wordt. Deze gel zet uit en voorkomt vocht in de kelder.

water in de kelder in Overpelt is dus een groot probleem wat verschillende oorzaken kan hebben en op verschillende wijzes verholpen kan worden. Heb je ook last van water in de kelder in Overpelt? Onderneem dan direct actie.

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest