Welke vloer kiezen voor een vochtige kamer?

vloer vochtige kamer

In vochtige omgevingen zoals badkamers, keukens of huizen met een hoge luchtvochtigheid zijn bepaalde vloerbedekkingen, zoals parket of laminaatvloeren, niet geschikt. Tenzij u ze goed kiest, is het beter om voor andere oplossingen te kiezen. Wij zullen u begeleiden bij het kiezen van de juiste vloer voor een vochtige ruimte.

Parket of laminaat, goed of slecht idee?

Een parketvloer is gemaakt van hout, hetzij van één soort zoals massief parket, hetzij van verschillende soorten zoals laminaatvloeren. Klassieke houtsoorten zoals eik, beuk of kastanje zijn niet gemaakt om aan een te hoge vochtigheidsgraad te worden blootgesteld. Ze zijn niet geschikt voor gebruik in vochtige interieurs, keukens en nog minder in badkamers. Als u in deze kamers een parketvloer wilt leggen, moet u kiezen voor een exotische soort zoals bamboe of teak.

Gerelateerd: Vochtige vloer oorzaken en oplossingen

Ook laminaatvloeren zijn zelden geschikt voor vocht. Deze composietmaterialen zijn gemaakt van spaanplaat, dat bij vocht achteruitgaat. Alleen bepaalde modellen, waarvan de samenstellende materialen waterafstotend zijn, zijn geschikt voor ruimten met een hoge vochtigheidsgraad.

Als u parket of laminaat in een badkamer of keuken wilt leggen, zijn uw keuzemogelijkheden zeer beperkt. Een andere oplossing is te kiezen voor pvc- of vinylvloeren, die beter bestand zijn tegen water.

PVC vloeren: de perfecte oplossing voor vochtige omgevingen.

Dankzij hun samenstelling in pvc, ook vinyl genoemd, vinden deze bekledingen hun plaats in elke kamer van het huis. Zij vormen een ideale bekleding voor de badkamer of de keuken. Ze zijn waterbestendig en bieden prachtige decoratieve mogelijkheden dankzij de keuze aan beschikbare kleuren en decors.

Wat ook de kleuren van uw muren zijn, u vindt pvc-vloeren in alle tinten die bij uw bestaande decoratie passen. Blauw, wit, grijs, groen, oker, aarde... alles is mogelijk. Zonder rekening te houden met alle materiaaleffecten die de ultra-realistische decoraties van pvc-vloeren bieden: tegeleffect, cementtegels, beton of gewaxt beton, of zelfs parketeffect, u hebt de keuze. De pvc vloeren imiteren te worden aangezien voor alle natuurlijke materialen.

Naast de waterbestendigheid en de esthetische voordelen, is pvc zeer gemakkelijk te reinigen. In de keuken kunnen vetvlekken en vlekken van eten en drinken gemakkelijk met een dweil worden verwijderd.

Een ander interessant voordeel van deze materialen is het installatiegemak. In een badkamer die al betegeld is, hoeft u alleen maar te kiezen voor een pvc-vloer in stroken of strakke clip-on tegels. Dankzij een ingenieus systeem van zwevende clips kan het over de bestaande vloer worden gelegd zonder dat grote werkzaamheden nodig zijn. Als u bovendien kiest voor pvc-stroken die een parketvloer imiteren, creëert u de perfecte illusie dankzij de in elkaar grijpende voegen. Een nog realistischer parketeffect dan met een rolvloer!