Buitenmuur waterdicht maken: methodes en prijzen

Buitenmuur waterdicht maken: methodes en prijzen

Zowel het fundament van je woning als je eigen gezondheid kunnen lijden onder vocht in de buitenmuur. Het waterdicht maken van de vochtige buitenmuren is daarom een goed idee. Vocht in de buitenmuren kan zorgen voor schadelijke gevolgen en problemen. Vochtbestijding Snel heeft hier oplossingen en vochtbestrijding methode en waterdicht behandelen tegen vocht.

Een buitenmuur waterdicht maken kan op 3 manieren gebeuren. Een eerste methode is impregneren of ook wel bekend als hydrofoberen. Hier wordt er impregneermiddel op de gevel aangebracht. Een 2de manier is het waterdicht maken van de buitenmuur met vochtwerende coating of verf. Bij de derde manier wordt de gevel of muur voorzien van een nieuwe waterdichte bekleding.

Vochtige gevel of gevelbekleding geeft problemen

Vochtige gevel of gevelbekleding geeft problemen

Heb je vocht of vochtproblemen in je woning, zoals een vochtige gevel of vocht in de buitenmuur? Dan liggen er grotere problemen met vocht en waterdicht op de loer. Een vochtige gevel kan bij lage temperaturen heel snel zorgen voor een scheur in de buitenmuur of bakstenen muren. Ook kan vocht je woning snel binnenkomen. Vocht dat je woning inkomt kan leiden tot vochtproblemen op je binnenmuren. Zonder vocht en waterdicht behandeling zullen vochtplekken en schimmels rap groter worden en het vocht kan je muren verzwakken.

Ook je gezondheid lijdt onder vocht in muren.

Het teveel aan vocht en vochtproblemen kan zorgen voor ontstekingen aan je luchtwegen en kan reuma en astma verergeren. Voorkom kwalijke gevolgen van vocht en kies voor je buitenmuur behandelen tegen vocht. Laat hem waterdicht en waterafstotend maken door Vochtbestijding Snel.

Op welke vochtwerende wijze de bekleding van je buitenmuur waterdicht maken?

Een gevel of buitenmuur met vocht kun je met diverse vochtwerende methodes behandelen. Bij Vochtbestijding Snel ben je aan het juiste adres voor een drietal kwalitatief hoogstaande methodes tegen vocht, te weten:

 • Het impregneren of hydrofoberen van je gevel of buitenmuur
 • Het aanbrengen van vocht, waterafstotend en waterdichte gevelbekleding
 • Je buitenmuur waterdicht schilderen met behulp van vochtwerende verf
 • Waterdicht door je gevel impregneren of hydrofoberen van je buitenmuur

Je gevel impregneren of muren impregneren staat ook wel bekend als hydrofoberen. Deze methode brengt een speciaal middel tegen vocht aan op de buitenmuren of gevel van je huis. Het impregneermiddel is transparant en beschermt je gevel tegen vocht.

Lees ookGevel impregneren: Nuttige info en stappenplan

Prijs gevel waterdicht maken via hydrofoberen

De prijzen voor het waterdicht impregneren of hydrofoberen van je gevel ligt tussen de €10-15/vierkante meter. Laat ons direct de prijs bereken voor het waterdicht impregneren van jouw gevel!

Bekijk hier: prijs voor het waterdicht maken van de buitenmuur.

Aanbrengen vocht en waterdichte gevelbekleding

waterdichte gevelbekleding

Het behandelen van problemen met vocht en waterdicht maken van je gevel of buitenmuur kan ook middels een nieuwe gevelbekleding. Dit type gevelbekleding is er in allerlei mooie varianten. Denk bijvoorbeeld aan bekleding van crepi, kalei, natuursteen en steenstrips die we waterdicht op de gevel kunnen aanbrengen. Kies je voor gevelbekleding, dan kunnen we ook direct isolatie onder de bekleding plaatsen. Deze combinatie van isolatie en de nieuwe gevelbekleding is één van de fraaiste methodes voor het waterdicht maken van je gevel en buitenmuur.

Prijs waterdicht maken gevelbekleding

De prijzen van nieuwe gevelbekleding om je buitenmuur waterdicht te maken hangen af van het soort bekleding dat je voor je gevel of muren kiest. Een nieuwe gevelbekleding van waterdicht kalei kan al vanaf prijzen van €35/m². Deze prijs is inclusief het waterdicht maken van je muren. Kies je voor andere nieuwe gevelbekleding om je huidige gevelbekleding met vocht te vervangen? Dan kunnen de prijzen tot €100/m² oplopen. Vraag snel een prijs bepaling aan voor het waterdicht laten maken van je gevel middels nieuwe en vochtwerende gevelbekleding. Ga vocht in huis tegen en voorkom negatieve gevolgen voor je gezondheid.

Rubson vochtwerende coating buitenmuur

rubson vochtwerende coating buitenmuur 10 liter

Bekijk de dagprijs

Decoratieve, gebruiksklare, waterdichte witte muurcoating, met siliconen.

Toepassing:

Uitstekende hechting op geverfde en niet geverfde muren in steen, baksteen, cement, pleisterwerk, crepi, beton, ...
ook geschikt voor gebruik in vochtige ruimtes binnenshuis zoals bv. Keuken, badkamer, ….

Eigenschappen:

 • Hoge waterafstotende capaciteit, afwasbaar en zelfreinigend.
 • hoge dampdoorlatendheid, laat de muren ademen.
 • oplosmiddelvrij.
 • goed bestand tegen uv-stralen.
 • lange levensduur.
 • overschilderbaar.
 • kan ingekleurd worden met een universeel kleurpigment (toevoeging: maximaal 5%).

Voorbereiding

Aanbrengen op een gezonde, schone en droge ondergrond. De ondergrond mag eventueel geverfd zijn. Het oppervlak steeds grondig reinigen en ontvetten. Vervuilde muren met oude, geschilferde of gebarsten verf grondig reinigen met een hoge drukreiniger en een schoonmaakmiddel loszittende schilfers verwijderen. Voegen en barsten dichten met rubson scheur of rubson acrylaat regenvast. Voegen herstellen met kleefmortel. Ontmossen met rubson anti-mos.

Verwerking

Product goed oproeren voor gebruik. Rubson silicon-cryl aanbrengen in twee gekruiste lagen met een tussentijd van minimum 12 uren. De eerste laag wordt verdund met 20% water. De tweede laag wordt onverdund aangebracht. Rubson silicon-cryl niet aanbrengen bij mist, kans op regen, bij hoge temperaturen of in volle zon. Niet verwerken bij een temperatuur lager dan +5°c.

Buitenmuur waterdicht schilderen met behulp van vochtwerende verf

Je kunt muren en bekleding ook behandelen tegen vocht door het schilderen met vochtwerende soorten verf op de gevel van je woning. Met deze verf maak je in één keer de hele gevel of buitenmuur waterdicht en krijgt het een mooi nieuw kleurtje verf. De schilderwerken met vochtwerende verf op de gevel worden in twee lagen gedaan. Prijs schilderwerken waterdicht: De prijzen voor het behandelen van je buitenmuur of muren met vochtwerende verf zijn afhankelijk van het type verf dat we gebruiken. Reken op prijzen van €25-40/vierkante meter.

Vergunning: Krijgt je gevel of bekleding bij onze waterdicht schilderwerken een andere kleur? Dan heb je mogelijk een vergunning nodig. Vraag dus eerst bij je gemeente of een vergunning vereist is en maak je buitenmuur waterdicht

vochtbestrijding doe-het-zelf