kelderdichting

Opzoek naar kelderdichting ?

Een waterdichte kelder is onmisbaar voor uw huis. U heeft zo extra ruimte die u voor veel verschillende dingen kan gebruiken. Je kelder laten dichten is daarom iets wat hoog op uw "to do"-lijstje moet staan. Een kelder kan op verschillende manieren tegen vocht beschermd worden. Het beste is om de kelder van binnen en buiten af te dichten.Kelderafdichting van buiten is echter slechts een oppervlaktebehandeling en vaak praktisch niet haalbaar, dus vooral van binnen afdichten is aan te raden.

Voor van binnenuit, zijn verschillende mogelijkheden die gebruikt kunnen worden. U kunt zelf actie ondernemen om optrekkend vocht te voorkomen, maar voor een permanente oplossing moet er een specialist aan te pas komen. Een kelder waterdicht maken is met onze methode zo gedaan. Bovendien garanderen wij blijvend resultaat.

Voordelen van kelderdichting

bekuiping kelder

Hoe dieper er gebouwd wordt onder het maaiveld hoe groter de kans is op vocht in de woning. Kelders zijn vaak vochtig, muf en nagenoeg onbruikbaar. Als opslagruimte is de kelder te vochtig, voor extra woonruimte is het onverantwoord door schimmelvorming en een ongezonde lucht. U optrekkend vocht een halt toeroepen, en weer controle nemen over uw kelder. De onderste laag van uw woning of zakelijk pand biedt kostbare vierkante meters. Dit zijn de voornaamste voordelen. Ook de prijs alsook de premies voor kelderdichting zijn interessant.

Wat is het ?

bekuiping kelder beton

Er staan er veel oudere en nieuwe panden waarbij de kelder te vochtig is voor gebruik. Dat is jammer, want een kelder is juist ideaal voor veel toepassingen. Omdat kelders niet altijd goed afgesloten zijn kan er grondwater in de kelder sijpelen, ook kan vocht zich afzetten tegen de muren omdat er onvoldoende ventilatie aanwezig is. Bij kelderdichting komt de specialist bij u langs om een oplossing op maat te bieden. Er wordt gekeken naar de hoeveelheid aanwezig vocht, de oppervlakte en de juiste behandelmethode. Vooraf wordt er een duidelijke offerte opgesteld zodat u precies weet wat de kosten zijn.
Lees hier meer over het draineren van kelders.

Waarom ervoor kiezen ?

Door uw kelder te beschermen tegen water en optrekkend vocht kunt u deze ruimte optimaal gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan deze toepassingen:

  • Extra opslagruimte: U heeft spullen die elders in de weg staan. U wilt deze graag opbergen in de kelder maar die is te vochtig, Kartonnen dozen worden slap, boeken vervormen en ijzer gaat roesten. Met kelderdichting kunt u eindelijk die extra vierkante meters gebruiken om spullen op te slaan.
  • Speelruimte: U wilt uw kinderen ruimte te geven om te spelen, altijd de kinderen in de huiskamer kan vermoeiend worden. Geef uw kinderen de ruimte om te spelen op hun eigen plekje. Een droge kelder is zeer belangrijk. Schimmels kunnen zich in de lucht verspreiden wat tot gezondheidsklachten kan leiden. Dit kan voorkomen worden.
  • Relaxruimte: De recreatiemogelijkheden zijn niet beperkt tot kinderen. Maak van uw kelder een fitnessruimte, installeer een kleine sauna, plaats een biljart of zet hier uw drumstel neer. Door de ligging onder de woning is er direct minder geluidsoverlast voor de omgeving.
  • Wijnkelder: Bij wijn of andere producten is de juiste temperatuur en luchtvochtigheid van groot belang. Door het op de juiste wijze te implementeren kunt u een prachtige wijnkelder inrichten. Of andere soorten eten en drinken uiteraard. Geniet van het Bourgondische leven waar we in deze regio om bekend staan.
waterdicht maken kelder

Hoe werkt het ?

Als eerste wordt er een analyse gemaakt van de kelder. Waar komt het water vandaan, hoe groot is het probleem en waar zal de kelder voor gebruikt worden? Soms kan een behandeling met de juiste verf al voldoende zijn, in andere gevallen denken we graag mee over isolatie, klimaatcontrole en ventilatie. Gebruik die kostbare vierkante meters in de kelder. Naast extra woongenot zal het ook de verkoopwaarde van uw woning gunstig beïnvloeden. Een extra woonruimte is veel meer waard dan een vochtige kelder. Zo kunt u de investering weer terugverdienen.

Prijs kelderdichting

De prijs van een kelderdichting varieert naargelang de gekozen methode, de ernst van de problemen, de bereikbaarheid en de oppervlakte. Een drainage van de kelder is doorgaans goedkoper dan een bekuiping. Voor het waterdicht maken van een gemiddelde kelder kan je je verwachten aan startprijzen van 3.000 à 4.000 euro, maar de prijzen kunnen al snel oplopen tot 10.000 euro of meer.

U kan een offerte aanvragen voor kelderdichting binnen de regio's van Antwerpen, Limburg, West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en Brussel.