Opstijgend vocht bij de buitenmuur

Opstijgend vocht bij de buitenmuur

Vocht op de buitenmuur: een veelvoorkomend probleem

In Vlaanderen komt Opstijgend vocht op muren, of dat nu een buitenmuur of binnenmuur is, helaas veel voor. België is vanwege haar ligging aan zee en de relatief hoge regenval sowieso een vochtig land. En dat heeft zijn effect op de buitenmuur van veel woningen. Veelvoorkomende problemen met vocht op de buitenmuur zijn doorslaand vocht, veroorzaakt door invloeden van buitenaf zoals regen, en Opstijgend vocht, dat vaak vanuit de kelder omhoog trekt of van binnenuit komt. Lees meer over opstijgend vocht prijs

Ontstaan van Opstijgend vocht op de buitenmuur

Ontstaan van Opstijgend vocht op de buitenmuur

Opstijgend vocht op de buitenmuur kan verschillende oorzaken hebben. Oorzaken die veel voorkomen, hebben te maken met stenen die poreus zijn geworden of aangetast voegwerk. Vooral woningen die al enkele decennia oud zijn hebben dit soort problemen. Regelmatig komen vochtprobleem op buitenmuren ook voor nadat de gevels gezandstraald zijn, waarna zich plotseling allerlei problemen met vocht voordoen. Ten slotte zijn gevels die het meeste regen opvangen kwetsbaar voor problemen met vocht.

Als u thuis met vochtproblemen op een van uw buitenmuren te maken heeft, is het echt zaak om de vochtoverlast snel en grondig te laten bestrijden door een ervaren bedrijf dat in vochtbestrijding is gespecialiseerd. Zo voorkomt u lelijke vochtplekken, schimmelvorming op de muren, gezondheidsklachten zoals astma of allergieën, en andere ellende.

De aanpak door Vochtbestrijdingsnel.be: impregneren, waterkering & andere oplossingen

De aanpak door Vochtbestrijdingsnel.be: impregneren, waterkering & andere oplossingen

Welk vochtprobleem u ook met de buitenmuur heeft en wat daarvan ook de oorzaak mag zijn, wij van Vochtprobleemsnel.be lossen de vochtproblematiek voor u op. Wij pakken het probleem bij de wortel aan door goed te onderzoeken wat de feitelijke oorzaak van het vocht op uw muren is. Meestal is het impregneren, ook wel hydrofoberen genoemd, van de buitengevel een goede oplossing van opstijgend vocht bij de buitenmuren. Een geïmpregneerde gevel beschermd zowel tegen opstijgend als doorslaand vocht, zodat u voortaan helemaal geen last meer hebt van overmatig vocht. Het mooie van impregneren is dat de muur niet alleen goed vochtbestendig wordt, maar er ook schoner en dus mooier uit gaat zien. Bij impregneren wordt er een vochtwerende coating aangebracht op de buitenmuren. Waar nodig wordt uiteraard ook stenen waar het voegsel verzwakt is, opnieuw gevoegd. Naast impregneren kan ook de zogeheten waterkering blijvend soelaas bieden voor uw vochtproblematiek. Het aanbrengen van een waterkerende laag in de muren wordt toegepast als er sprake is van opstijgend grondwater, waardoor de buitenmuren en/of gevels aangetast worden. Let vooral bij oudere woningen goed op of er überhaupt wel waterkering in de muren aanwezig is. Zo kunt u een hoop problemen voorkomen! Ten slotte zijn er nog diverse andere methoden tegen overmatige vocht op muren, zoals drainage, dichting van de kelder, lekdetectie en het injecteren van de buitenmuren.

Contacteer Vochtbestrijdingsnel.be

Heeft u zelf een vochtprobleem met uw buitenmuur? Wacht dan niet te lang, maar grijp snel in. Contacteer meteen Vochtbestrijdingsnel.be, telefonisch of via onze website. Onze expert zijn snel ter plaatse om de overlast die u van het vocht ondervindt, effectief en vakkundig op te lossen. Graag tot horens of ziens!