Kostprijs salpeter verwijderen

Type kostprijs Gemiddelde kosten
Kopen van het verwijderingsmiddel Gemiddeld 22 euro per liter
Kopen van een roller Gemiddeld zo’n 6 euro per stuk
Kopen van een verfbak Gemiddeld zo’n 2,50 euro per stuk

Wie in het bezit is van een oudere woning, kan altijd te maken krijgen met problemen met salpeter. Dit gebeurt vooral bij woningen die ouder zijn en voor 1980 zijn gebouwd. Dit komt immers flink vaak voor. Salpeter is een zout uit mineralen dat voortkomt uit optrekkend vocht. Dit is te danken aan het feit dat het water vol chemische elementen zit. Dat kan om zaken als nitraat en ammoniak gaan. Ook kan het kaliumcarbonaat uit het metselwerk de oorzaak hiervan zijn. Lees in dit artikel meer over het verwijderen van salpater.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis offerte.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis offerte.

prijs verwijderen salpeter

Aanslag op de muur

Wat in ieder geval zeker is, is dat er aanslag op de muur zal verschijnen. Dit zijn de witte vlekken die de meeste mensen wel kennen. Salpeter brengt meerdere gevaren met zich mee. Onder andere de constructie, maar ook de menselijke gezondheid wordt erdoor beïnvloed. Dit betekent dus dat verwijderen belangrijk is. Al is duidelijkheid over de prijs dan ook wel goed.

De werkzaamheden ter verwijdering

Het is belangrijk om te weten wat er met de witte aanslag, die dus ook bekendstaat als salpeter, gedaan moet worden. Dat er iets gedaan moet worden is duidelijk. Het is niet mooi en het is in meerdere opzichten gevaarlijk. Bedenk dat het een zout betreft en daardoor dus ook vocht aantrekt. De problemen worden dus alleen maar groter wanneer er geen aanpak is. Om nog maar te zwijgen over problemen met verf, behang en meer van deze zaken.

De kosten voor het verwijderen

Omdat de schimmels er ook goed in gedijen, is het slim om voor een complete aanpak te gaan. Dat betekent dat het aanpakken van het vochtprobleem minstens zo belangrijk is als het aanpakken van het salpeter. Alleen op die manier is er goed te werken. Kijk daarom naar zowel het vochtprobleem als naar de problemen met salpeter. Reken daarbij op de volgende kosten die gemaakt kunnen worden. In de eerste plaats gaat het om kopen van schoonmaakmiddel. Dit kost zo’n €22,- per liter. Bovendien is er een roller nodig voor het aanbrengen. Die kost rond €6,-. Daarnaast is ook een verfbak nodig, dit kost €2,50.

De elementen in de prijs van salpeter verwijderen

Wie goed wil weten hoe er het best gehandeld kan worden, doet dat door de verschillende elementen in de prijsopbouw hierin mee te nemen. Dat zal in dit geval in grote mate om de kosten voor het materiaal gaan. Die zijn relatief hoog voor dit werk. Reken al snel op zo’n 70 procent van het gehele bedrag. De kosten van arbeid liggen rond 27 procent. Daarnaast is er ook nog een deel bestemd voor de voorrijkosten van de specialist. Op die manier is dus duidelijk hoe de prijs is opgebouwd. Dat maakt slim handelen dus ook belangrijk.

Opties die overwogen moeten worden bij salpeter verwijderen

Wie te maken krijgt met salpeter in de woning zal direct een aanpak willen toepassen. Het is dan wel belangrijk om de zaken goed op orde te hebben. Dat komt omdat er flink wat factoren zijn die van invloed zijn op wat het project in het totaal zal gaan koste. Door direct al slim met deze keuzes om te gaan is er direct ook al handig mee te handelen. Het is goed om die keuzes dan ook te kennen.

1: De oppervlakte van de muur

In de eerste plaats is het belangrijk om goed te bepalen hoe groot het deel van de muur is dat met salpeter is aangetast. Op die manier is goed om te gaan met het schoonmaakmiddel. Dit wordt per liter verkocht. Door heel precies te weten hoeveel er nodig is, wordt niet onnodig te veel geïnvesteerd. Natuurlijk is het wel ook slim om de kern van het vochtprobleem te vinden. Door dit aan te pakken is het probleem met salpeter goed tegen te gaan, ook voor de toekomst.

2: Zelf schoonmaken of niet?

Het is ook belangrijk om te bekijken wie het verwijderen van salpeter nu eigenlijk in handen neemt. In theorie is dit niet lastig. Het is dan alleen belangrijk om te weten hoe dit moet en wat ervoor nodig is. Door het zelf te doen is er flink op de arbeidskosten en voorrijkosten te besparen. Natuurlijk is het wel essentieel dat de aanpak op de juiste wijze gebeurt. Alleen dan is het goed mogelijk om alle problemen goed het hoofd te bieden.

Manieren om te besparen

Om goed om te gaan met de kosten van salpeter verwijderen, is het slim om te weten hoe met de verschillende opties mot worden omgegaan. De kosten kunnen immers ongemerkt al snel hoog oplopen. Dit is natuurlijk niet direct iets waar een bewoner op zit te wachten. Alleen al om die reden is het interessant om dit handig aan te pakken. Denk bijvoorbeeld aan de volgende zaken.

Het krijgen van kwantumkorting

Wie te maken krijgt met vochtproblemen en salpeter, doet er goed aan om eens rond te vragen hoe dit bij de buren is. Vaak zal blijken dat dit daar niet anders is. Juist ook omdat vochtproblemen vaak in grote gebieden voorkomen. Dit biedt ook een voordeel. De werkzaamheden van de specialist kunnen dan gezamenlijk worden aangevraagd. Met als gevolg dat het gehele project in één keer kan worden aangepakt tegen een prijs met kwantumkorting.

Alles zelf doen

Ook is het slim om zelf aan de slag te gaan met het verwijderen van salpeter. Wie weet hoe het moet en wat er nodig is, kan al snel een heel eind komen. Dit werd eerder in dit artikel ook al duidelijk. Alleen al omdat dit een derde van de prijs kan afhalen, is het in ieder geval de moeite waard om dit te overwegen. Ga op zoek naar de juiste schoonmaakmiddelen en naar de juiste techniek en bespaar direct flink op de kosten die ermee gemoeid zijn.

De plaatselijke vakman inschakelen

Wie liever de specialist aan het werk zet, hoeft zich ook geen zorgen te maken. Ook dan is er te besparen. Dat kan door simpelweg voor een specialist in de buurt te kiezen. Die kan dan sneller ter plaatse zijn. Omdat er minder kilometers nodig zijn, worden de voorrijkosten ook lager. Dit is natuurlijk een flink stuk aantrekkelijker dan een specialist van ver weg benaderen. Alleen al omdat dit de kosten in deze mate kan beïnvloeden.

De verschillende offertes vergelijken

De laatste manier om te vergelijken is het naast elkaar leggen va de verschillende prijzen van verschillende specialisten. Dit is gemakkelijk te doen door direct de verschillende prijzen naast elkaar te leggen en de goedkoopste eruit te halen. Op die manier loont het altijd de moeite om meerdere offertes aan te vragen. Dit geeft al snel een goed beeld van de opties die er liggen en de kosten die hiermee gemoeid zijn.