Schimmels

Schimmel in huis

Niemand houdt van schimmel in huis, deze ongenode gast duikt op verschillende plaatsen op en kan zeer hardnekkig zijn. U bent zeker niet de enige die last heeft van schimmel in huis , het komt vaak voor in deze regio. Zelf schimmel verwijderen kan een flinke klus zijn, met als resultaat nieuwe schimmelvorming. Wees gerust, er zijn methodes om schimmel in huis effectief te bestrijden, en uw huis schoon en gezond te houden. Op deze pagina geven we enkele tips over het schoonhouden van uw woning, en wat te doen bij schimmel in huis.

Lees in dit artikel meer over schimmels in huis.

Heeft u schimmel in huis? Neem dan direct contact op met Vochtbestrijding Snel voor een passende oplossing.

Hoe ontstaan schimmels ?

ontstaan schimmel in huis

Mensen denken vaak dat schimmel een vervuiling is die ontstaat door gebrekkig onderhoud, dat is niet altijd het geval. U kunt het huis netjes aan kant houden en toch last hebben van schimmel in huis. zien we bij Vochtbestrijding Snel vaak problemen ontstaan door deze oorzaken:

  • Te weinig ventilatie in huis: Wanneer een huis of een kamer niet voldoende kan ventileren kunnen de muren vochtig worden. Met name in de kelder komt vaak schimmelvorming voor.
  • Hoge luchtvochtigheid: In sommige woningen waar de luchtvochtigheid hoger is dan normaal kan er schimmel vormen. Dit komt voor bij woningen die op vochtige aarde gebouwd zijn.
  • Veel neerslag: Wanneer het veel regent, en de gevel is niet in goede staat kan vocht doordringen in de muren. Na verloop van tijd kan dit leiden tot schimmel in huis. komt dit vaak voor bij oudere panden, en huizen waar schade is ontstaan aan de muren, in de kelder of op het dak.

Hoe langer u wacht met schimmel verwijderen hoe groter de schade kan worden. Neem daarom direct contact op met Vochtbestrijding Snel voor een professionele oplossing.

Het risico van schimmels

risico schimmel in huis

We zijn het er allemaal over eens dat schimmel in huis er niet appetijtelijk uitziet. Naast het visuele aspect kunnen sommige schimmels ook een gevaar vormen voor de gezondheid. Schimmels kunnen sporen afgeven die in de lucht komen. Wanneer u deze sporen inademt kan dat leiden tot gezondheidsklachten. Met name kinderen en personen met overgevoelige luchtwegen zullen hier hinder van ondervinden.

Hoe langer u, en uw gezinsleden wonen in een huis met schimmels hoe groter het risico op (chronische) gezondheidsklachten. Neem daarom direct contact op met de specialisten van Vochtbestrijding Snel.

Schimmels verwijderen

Schimmel in huis  verwijderen

Wanneer u zelf aan de slag gaat met schimmel verwijderen in huis loopt u het risico dat de fijne sporen in de lucht komen, wat kan leiden tot voornoemde risico’s voor de gezondheid. Daarnaast is het erg moeilijk om met huishoudelijke schoonmaakmiddelen de schimmel compleet te verwijderen, waardoor de schimmel weer terug zal komen. Bij Vochtbestrijding Snel maken we gebruik van industriële middelen, en kunnen tegelijkertijd de wanden repareren in de originele staat.

Blijf niet zitten met schimmel in huis maar neem vandaag nog contact op met Vochtbestrijding Snel voor vrijblijvend advies.