Schimmel verwijderen op muren

Je grijpt best zo snel mogelijk in als je een schimmel in huis hebt want het is namelijk zeer schadelijk voor je gezondheid. Bij schimmel te bestrijden gebruik je best handschoenen en een mondkapje.

Er zijn drie manieren om schimmel op de muur te verwijderen:

 1. Soda en water samen doen en de schimmel van de muur vegen. (6 gram soda per liter water)
 2. Bleekwater bij een hardnekkig schimmelprobleem.
 3. Speciale producten waarmee je schimmel op de muur kan verwijderen. Zorg wel voor een goede ventilatie en lees de gebruiksaanwijzing aandachtig

Hoe mooi een huis ook kan zijn, hoe goed u ook uw woning schoonmaakt, overal kan schimmel ontstaan door vochtproblemen zoals opstijgend vocht. Er zijn verschillende redenen waarom schimmelvorming optreedt in de mooiste huizen, gelukkig zijn er ook oplossingen om deze vervuiling tegen te gaan en schimmel verwijderen. U kunt zelf schimmelvlekken verwijderen, u kunt ook kiezen om gebruik te maken van de diensten die Vochtbestrijding Snel biedt. Wij zijn dé specialist in de regio bij het bestrijden van vocht in de woning, en het tegengaan van schimmelvorming. We geven u graag enkele adviezen .. U kunt voor persoonlijk advies op maat vrijblijvend contact opnemen met onze specialisten.

Schimmel verwijderen en schimmelvlekken

Voor eens en voor altijd af van schimmel in huis. Laat uw schimmels verwijderen door Vochtbestrijding Snel.
Lees meer in ons artikel over schimmels in huis.

Schimmelsanering: Hoe schimmel verwijderen

Een grote schimmelplaag kan uw huis en uw gezondheid ruïneren! De eerste stap in schimmelsanering is het leren verwijderen van schimmels en het verwijderen van zwarte schimmels.

hoe kan je schimmel verwijderen

Stap 1: Hoe schimmel verwijderen overzicht

Schimmel is een grote overlast. Het verduistert de voegen in de douche, verkleurt de gipsplaten, verschijnt als zwarte vlekken op de zijsporen, verduistert de dekken, en groeit op en rot overal vochtig hout. Erger nog, het kan slecht zijn voor je gezondheid. De schimmel geeft microscopische sporen vrij die allergische reacties, loopneuzen en niezen veroorzaken, evenals irritante, zelfs schadelijke, geuren. We behandelen hoe je schimmel kunt verwijderen, hoe je van zwarte schimmel af komt, hoe je schimmel op hout kunt doden en wat schimmel doodt in een paar stappen.

Het verwijderen van schimmel kan een doe-het-zelf project zijn

Bijna elk huis krijgt schimmelplagen. De truc is om schimmelsanering is om bij hen te krijgen voordat ze groot worden en zowel u als uw huis schade toebrengen. In dit artikel leert u meer over schimmelsanering en hoe u zich te ontdoen van schimmel, hoe u zich te ontdoen van zwarte schimmel en wat schimmel doodt. We laten je zien hoe je schimmels kunt identificeren, hoe je de kleine en de grote schimmels die uit de hand gelopen zijn, kunt elimineren en hoe je schimmels schoonmaakt. We zullen ook de vraag beantwoorden: Doodt bleekmiddel schimmel?

Hoe je schimmel kunt verwijderen en hoe je zwarte schimmel kunt verwijderen, kun je doen met gewone huishoudelijke schoonmaakproducten. Maar verontrustende grote schimmelplagen op badkamerwanden en andere plaatsen kunnen slecht zijn voor uw gezondheid, vooral als u last heeft van allergieën of een verzwakt immuunsysteem hebt. Wanneer u een omvangrijk schimmelprobleem ontdekt, raden wij u aan om de strenge beschermingsmaatregelen te gebruiken die we in de foto's 1 tot en met 6 laten zien, of om een professional in te schakelen, die weet wat schimmel doodt, om het probleem van het verwijderen van schimmel aan te pakken. (Onderzoek "Industriële Adviseurs van de Hygiëne" of "Milieu en Ecologische Adviseurs" online om te weten te komen hoe te om zwarte schimmel en de zwarte kosten van de schimmelverwijdering te verwijderen. Of roep uw lokale volksgezondheidsafdeling op hoe te om zwarte schimmel van de hand te doen.) En zelfs als u pros huurt, lees door dit artikel en zorg ervoor dat zij gelijkaardige voorzorgsmaatregelen nemen om ervoor te zorgen dat er geen uitspreiding van schimmel door uw huis volgt.

LET OP!

Enkele soorten schimmels zijn zeer giftig. Als u een allergische reactie heeft op schimmel of een zware plaag in uw huis, roep dan een pro in om de soorten te analyseren. Of bel uw plaatselijke openbare gezondheidsdienst en vraag om advies voor het testen van schimmels.

Stap 2: Hoe te schimmel identificeren

Schimmel is overal. Het is een soort schimmel die groeit uit kleine sporen die in de lucht zweven. Hij kan bijna overal groeien waar sporen aan land komen en vocht en een aangename temperatuur vinden, tussen de 40 en 100 graden F. Typisch is dat dat ongeveer elke vochtige plek in je huis eronder valt.

Je kunt gemakkelijk het meest zichtbare type schimmel zien, schimmel genaamd, dat begint als kleine, meestal zwarte vlekken, maar vaak uitgroeit tot grotere kolonies. Het is het zwarte spul dat je ziet in de voeglijnen in je douche, op vochtige muren, en buiten op het oppervlak van terrasplanken en geschilderde zijpanelen, vooral op vochtige en schaduwrijke plaatsen. Een schimmelig oppervlak is vaak moeilijk te onderscheiden van een vies oppervlak. Om te testen op meeldauw, dep gewoon een paar druppels bleekmiddel op het zwarte gebied. Als het na één tot twee minuten lichter wordt, heeft u meeldauw. Als het gebied donker blijft, heeft u waarschijnlijk vuil.

Schimmel is een oppervlaktetype schimmel dat de structuur van uw huis niet zal beschadigen. Maar andere soorten schimmels veroorzaken rotting. Verwijder meeldauw van het hout wanneer u het verdachte gebied met een schroevendraaier of ander scherp gereedschap onderzoekt (Foto 3). Als het hout zacht is of verkruimelt, hebben de schimmels zich vastgezet en is het rotten begonnen. We laten u in een paar stappen zien hoe u schimmel van het hout kunt verwijderen.

Als je een hoge concentratie schimmel hebt, kan je het ruiken. Als je de typische muffe geur waarneemt, controleer dan op schimmel op vochtige tapijten, vochtige muren, vochtige kruipruimtes en nat hout onder je vloeren, natte dakbedekking en andere vochtige ruimtes. Maak deze teisteringen schoon vlak alvorens zij slechter worden, en zie de volgende foto's voor preventiemaatregelen op hoe te om schimmel te verwijderen.

Stap 3: Het verwijderen van grote aantastingen vereist voorzorgsmaatregelen - en werk!

U kunt de oppervlakteschimmel weg schrobben gemeenschappelijk aan badkamers, dekken en het opruimen in een kwestie van notulen met een 1 aan-8 bleekmiddel/water schimmel reinigingsoplossing als één manier op hoe te om schimmel te verwijderen. Maar vaak groeit en verspreidt schimmel zich op plaatsen die je niet opmerkt, totdat je vlekken op het oppervlak ziet, je een papperige gipsplaat voelt of die muffe geur detecteert.

Als je schimmelconcentraties moet verwijderen of een zwarte schimmelverwijdering moet uitvoeren die meer dan een paar vierkante meter beslaat, waar de muffe geur sterk is of waar je veel waterschade vindt, raden we je aan speciale voorzorgsmaatregelen te nemen. U wilt niet alleen voorkomen dat u de rest van het huis vervuilt, maar ook dat u zich beschermt tegen het inademen van hoge concentraties sporen en VOS.

 • Draag oude kleren en schoenen die je na het opruimen kunt wassen of weggooien.
 • Draag speciale N-95 of P-100 ademhalingstoestellen, naast een veiligheidsbril en handschoenen.
 • Zet een oude of een goedkope nieuwe ventilator in een raam om de ruimte tijdens het werk te ventileren. Gooi hem uit als je klaar bent met schoonmaken, want de sporen zijn bijna onmogelijk te verwijderen. Plak multiplex of karton rond de raamopeningen zodat de sporen niet terug kunnen waaien.
 • Wikkel en plakband beschimmeld tapijt in 6-miljoen plastic, en met dubbele zakken beschimmeld puin in vuilniszakken voor verwijdering.
 • Om sporen in de lucht te controleren, bevochtig beschimmelde gebieden met een tuinspuit terwijl u werkt.
 • Zet uw oven en airconditioner uit en dek de kanalen en deuren af om sporen te bevatten.
 • Houd uw natte/droge stofzuiger buiten wanneer u stofzuigt.

Vochtschade en grote schimmelaantastingen gaan hand in hand. Onderstaande foto's tonen de reiniging onder een oude lekke ruit, waar door de wind veroorzaakte regenval vaak in de muur kwam en de schimmel een vaste voet aan de grond kreeg.

Schimmel van tapijt verwijderen

schimmel verwijderen tapijt

Besproei de oppervlakken met water om de verspreiding van de sporen tegen te gaan en rol de secties op met behulp van een pompspuit. Wikkel ze dubbel in 6-militer plastic en plak ze af met plakband voor verwijdering. Draag beschermende kleding en laat een afzuigventilator in de ruit lopen.

Afdichten van het beschadigde gebied

afdichten beschadigd gebied

Verzegel de kamer van de rest van het huis. Bedek de deuropening met een barrière van overlappende kunststofplaten en plak deze aan de muur en de vloer. Bedek alle luchtkanalen in de kamer met plastic en tape.

Open beschimmelde muren

beschimmelde muren open maken

Haal de plinten van de plinten en snoei ze met een koevoet en een blok hout van verontreinigde plaatsen. Sonde zwaar bevlekte of vochtgezwollen muren met behulp van een schroevendraaier om vochtschade en verborgen schimmel in de isolatie en het muurkozijn te ontdekken en te openen.

Bevochtig alles en doe daarna de beschimmelde materialen in een zak.

vochtig maken muren en schimmels

Je moet de muur openen om bij de schimmel te komen die daarbinnen groeit. Aangezien je de muur toch al moet repareren, aarzel dan niet om de gipsplaat terug te knippen voorbij de zichtbare schade om alle schimmel te vinden en de muur te laten uitdrogen. Om te voorkomen dat er elektrische draden worden doorgeknipt, steek je een gat door het beschadigde gedeelte en vind je eerst de draden. Schakel de stroomtoevoer naar de stopcontacten uit voordat u het apparaat afsnijdt. Mist de beschimmelde gipsplaten en isolatie met de pompspuit om te voorkomen dat schimmelsporen zich verspreiden. Dubbele zak beschimmeld materiaal in zware plastic zakken en bind ze dicht.

Als de vochtschade is verwaarloosd of onopgemerkt voor lang is gegaan, bent u waarschijnlijk rot te vinden. Verwijder en vervang waar mogelijk zachte, sponsachtige noppen en muurbekleding. Als het verwijderen moeilijk is, behandel de getroffen gebieden dan met een houtverduurzamingsmiddel (verkrijgbaar in de thuiscentra), na het reinigen van het hout en het laten drogen. Verrotte delen worden vervolgens verdubbeld met een drukbehandeld hout.

Tips voor schimmelpreventie

Nadat je geleerd hebt hoe je schimmel kunt verwijderen, wil je dit in de toekomst voorkomen. De sleutel tot het stoppen van de meeste schimmels is het controleren van de vochtigheid. De ergste aantastingen treden meestal op in vochtige kruipruimtes, op zolders en muren waar water van buitenaf is binnengedrongen en in kelders met een slechte funderingsafvoer. Het stoppen van lekken, zorgen voor een goede ventilatie op zolders, het drooghouden van kruipruimtes en het wegvoeren van water van de fundering zijn de beste verdediging om van schimmel af te komen.

Mildewcide in verf is gewoonlijk efficiënt voor het controleren van oppervlakteschimmel in vochtige ruimten zoals badkamers en buiten op schaduwrijke gebieden. Vele verven hebben reeds schimmelbeslissing in hen. Controleer met uw verfhandelaar om zeker te zijn van de producten van de schimmelverwijdering. U kunt schimmelbeschadiging toe te voegen, hoewel u misschien de verf garantie ongeldig.

Stap 4: Schoonmaak en reparatie

Voltooi de eerste schoonmaakbeurt door het vuil op te zuigen. Reinig de natte/droge stofzuiger daarna grondig door het filter af te voeren en de tank, slang en hulpstukken af te spoelen met de bleek- en wateroplossing.

Stofzuig het puin

schimmel en puin stofzuigen

Zuig beschimmeld vuil op met een standaard nat/droog vacuüm. Koop een extra lengte slang en laat deze uit het raam lopen zodat u het vacuüm buiten kunt houden om verdere verspreiding van sporen te voorkomen.

Schrobben van beschimmelde oppervlakken met schimmelreiniger

schrobben beschimmelde oppervlakten

Schrob het oppervlak schimmel vlekken van muren en hout afwerking met een mengsel van 1 qt. water en 1/2 kop bleekmiddel schimmel reiniger om de schimmel te doden. Gebruik een zachte borstel en werk tot tekenen van de schimmel verdwijnen. Na het schrobben van de oppervlakken, laat het bleekmiddel oplossing te blijven om de oppervlakken te penetreren en te drogen.

Veeg deze oppervlakken af, maar BELANGRIJK deze oppervlakken NIET BELANGRIJK. Stel het trimmen in direct zonlicht in op drogen. Schrob het beton met TSP of vaatwasmiddel voor de automatische afwasmachine.

Verzegel en dicht beschimmelde gebieden na het drogen af

verzege beschimmelde gebieden

Zet de luchtontvochtigers en nieuwe ventilatoren op om de nu gereinigde gebieden minstens drie dagen te drogen en controleer ze vervolgens (op zicht en geur) op schimmel. Als u meer schimmels ontdekt, maak opnieuw met bleekmiddel voor schimmelsanering schoon.

Als u er zeker van bent dat de schimmel is verwijderd, sluit u de houten oppervlakken af met gepigmenteerde schellak zoals BIN of een primer op oliebasis zoals KILZ. Verf gereinigde muuroppervlakken opnieuw met een gewone latexverf die een schimmelwerende laag bevat om toekomstige schimmelgroei tegen te gaan. Plaats vervolgens nieuwe isolatie en gipsplaten en spijker de bekleding weer aan. En houd er rekening mee dat als het vocht terugkeert, de schimmel zal terugkeren.

Technieken voor het reinigen van schimmel

schimmel op tegels

op vrijwel elke vochtige plaats groeien urine schimmels, zoals de voeglijnen van een keramische betegelde douche. Ze zijn gemakkelijk weg te schrobben met een schimmelreiniger mengsel van 1/2 kop bleekmiddel, 1 qt. water en een beetje afwasmiddel. Bij schimmelsanering doodt het bleekmiddel in het reinigingsmengsel de schimmel, en het wasmiddel helpt de schimmel van het oppervlak af te tillen zodat je hem kunt wegspoelen zodat hij niet zo snel terugkomt. U kunt ook een meeldauwreiniger kopen bij bouwmarkten, verfwinkels en de meeste thuiscentra.

Zelfs voor eenvoudige reiniging, bescherm uzelf tegen contact met schimmel en het bleekmiddel oplossing door het dragen van een lange mouw shirt en lange broek, alsmede plastic of rubberen handschoenen en een veiligheidsbril.

Als de schimmel niet verdwijnt na licht schrobben, breng dan het reinigingsmengsel opnieuw aan en laat het een minuut of twee zitten. Schrob vervolgens opnieuw licht schrobben voor het reinigen van de schimmel.

Verzegel de schone oppervlakken wanneer ze grondig droog zijn om het binnendringen van vocht in de toekomst te vertragen. Breng een voegmiddel (verkrijgbaar bij tegelwinkels en thuiscentra) aan op tegelvoegen om u te helpen bij het verwijderen van schimmel project.

LET OP!

Meng geen ammoniak of andere ammoniak houdende wasmiddelen met bleekmiddel. De combinatie vormt een giftig gas.

Vereist gereedschap voor dit project

Hebben de nodige tools voor dit doe-het-zelfproject over hoe u zich te ontdoen van schimmel opgesteld voordat je begint je bespaart tijd en frustratie voor uw schimmel sanering en zwarte schimmel te verwijderen.

 • Gipsplatenzaag
 • Verfkwast
 • Veiligheidsbril
 • Winkelvacuüm
 • Utiliteitsmes
 • Raamventilator
 • Rubber handschoenen
 • N-95 ademhalingsapparaat
 • Schrobbenborstel

Benodigde materialen voor dit project

Vermijd last-minute shopping trips door het hebben van al uw materialen klaar van tevoren om te weten hoe u zich te ontdoen van schimmel. Hier is een lijst.

 • plastic vuilniszakken
 • Bleekmiddel
 • Zware reiniger
 • Schilderstape
 • Kunststofplaten
 • Olieprimer

Hoe ontstaat schimmel in de woning?

Hoe schimmel verwijderen

Voordat we starten met schimmel verwijderen is het goed om te weten hoe schimmel eigenlijk ontstaat. Hier zijn enkele redenen voor aan te wijzen:

 • Schimmels ontstaan vaak in vochtige ruimtes met een gebrek aan ventilatie of op muren. Denk aan de muren van de badkamer, plafond of in de kelder.
 • In een natte winter met veel kou en neerslag blijven de deuren en ramen dicht. Wanneer de luchtvochtigheid in huis te hoog is kan dit leiden tot schimmelvorming op de muren.
 • Wanneer de buitenmuren van de woning beschadigd of versleten zijn kan vocht doordringen tot de binnenmuren. Deze vochtophopingen kunnen leiden tot schimmelvorming.

Het kan snel en efficiënt worden uitgevoerd door Vochtbestrijding Snel, de specialist bij u in de regio.

Zelf verwijderen schimmelvlekken en behandelen

oorzaken

U kunt zelf aan de slag gaan om de schimmel te verwijderen. Houd er wel rekening mee dat er meer schimmelvlekken kan zijn dan u met het blote oog kunt waarnemen. Daarnaast zijn schoonmaakmiddelen voor consumenten vaak niet sterk genoeg, of gemaakt van zeer chemische middelen die gevaarlijk kunnen zijn bij onzorgvuldig gebruik. Door een professionele firma in te schakelen heeft u echt een permanente oplossing.

Het is goedkoper zelf schimmelvlekken

Het is goedkoper dan u denkt om een schimmelvlekken verwijderen, vraag direct een prijsopgave aan bij Vochtbestrijding Snel.

Lees ook ons artikel over prijs voor het verwijderen van schimmels

Gevaren van schimmel in de woning

gevaren schimmel in de woning

Naast het zicht kunnen er ook zeker gevaren zijn voor de gezondheid. In tegenstelling tot een normale vochtplek kan schimmelvlekken zich via de lucht verspreiden. Die muffe lucht is een teken van een ongezonde omgeving om in te wonen. Bij een poging tot schoonmaken zullen er juist meer sporen in de lucht komen. Daarom is schoonmaken van schimmel in de woning met professionele middelen veiliger en effectiever.

Blijvend van zwarte schimmel af in uw huis door schimmel verwijderen

blijvend in huis

Bij het verwijderen kijken we bij Vochtbestrijding Snel niet alleen naar een tijdelijke oplossing, we bieden ook mogelijkheden om de problemen bij de wortels aan te pakken. Denk aan kelderdichting, het installeren van ventilatieroosters, een klimaatsysteem installeren en wanden schilderen met schimmelwerende verf. Uiteraard zullen we vooraf een heldere offerte opstellen, zodat u precies weet wat de kosten zijn, en de baten! Lees hier meer over kelderdichting.

Een huis zonder schimmels is een huis waar u graag zult wonen, laat Vochtbestrijding Snel u helpen .

Zwambestrijding en schimmelvlekken

Er zijn allerlei problemen die voort kunnen komen uit een probleem met vocht. Hinder van zwammen in huis is één van die problemen. Een zwam in huis kan een vervelende zaak zijn. De zwammen kunnen flinke schade aanrichten. Ze voeden zich met het vocht uit de grond of de muur en hechten zich aan hout. Dat hout zal langzaam verpulveren. Dit kan tot flinke problemen leiden. Denk aan zacht en nat hout, dat niet meer goed dragend is. Daardoor zakken de vloeren door en is er al snel een groot probleem. De houtstructuren kunnen zelfs volledig instorten.
Lees meer over het bestrijden van zwammen.

Bestrijden van kelderzwammen

Wie last ondervindt van kelderzwammen, moet hier snel op ingrijpen. De kelderzwam is net als de poriënzwam onder de naam natrot te vinden. Het is een zwam de nagenoeg even vaak voorkomt als de huiszwam. Met dat verschil dat ze op totaal verschillende plaatsen groeien. Dit komt onder andere door de omstandigheden die beide zwammen nodig hebben om te groeien. Zo heeft de kelderzwam vocht nodig om te kunnen groeien. Het vocht waarop de kelder leeft komt bijvoorbeeld uit de muur. Dat doet de zwam door haar strengen uit te strekken.
Bekijk in dit artikel meer over het bestrijden van kelderzwammen

Poriënzwam

Evenals de kelderzwam, komt ook de poriënzwam flink vaak voor. Deze twee zwammen zijn allebei onderdeel van de familie natrot. Het zijn zwammen die vooral gebaat zijn bij een vochtige omgeving. Bovendien groeien ze optimaal wanneer dit op hout gebeurt. Het vocht onttrekken de zwammen aan de muur en met de strengen verpulveren zij het hout waar zij op groeien. Het is dus belangrijk om hier tijdig iets aan te doen. Lees meer over het bestrijden van poriënzwammen

Schimmel verwijderen en bestrijden met azijn ?

Uit onderzoek is gebleken dat witte azijn 82% van schimmelsporen doodt. Spuit azijn rechtstreeks uit de fles op de schimmelplekken. Laat het een paar uur inwerken en scrub het vervolgens af met een borstel. Als de azijngeur je stoort, voeg dan een paar druppels etherische olie toe