Professioneel schimmel verwijderen op muur: behandelen en bestrijden

Er zijn drie manieren om schimmel op de muur te verwijderen:

 1. Soda en water samen doen en de schimmel van de muur verwijderen. (6 gram soda per liter water)
 2. Bleekwater bij een hardnekkig schimmelprobleem.
 3. Speciale producten waarmee je schimmel op de muur kan verwijderen. Zorg wel voor een goede ventilatie en lees de gebruiksaanwijzing aandachtig

Je grijpt best zo snel mogelijk in als je een schimmel in huis hebt want het is namelijk zeer schadelijk voor je gezondheid. Bij schimmel te bestrijden gebruik je best handschoenen en een mondkapje.

Hoe mooi een huis ook kan zijn, hoe goed u ook uw woning schoonmaakt, overal kan schimmel ontstaan door vochtproblemen zoals opstijgend vocht. Er zijn verschillende redenen waarom schimmelvorming optreedt in de mooiste huizen, gelukkig zijn er ook oplossingen om deze vervuiling tegen te gaan en schimmel verwijderen. U kunt zelf schimmelvlekken verwijderen, u kunt ook kiezen om gebruik te maken van de diensten die Vochtbestrijding Snel biedt. Wij zijn dé specialist in de regio bij het bestrijden van vocht in de woning, en het tegengaan van schimmelvorming. We geven u graag enkele adviezen .. U kunt voor persoonlijk advies op maat vrijblijvend contact opnemen met onze specialisten.

Schimmel verwijderen en schimmelvlekken

Voor eens en voor altijd af van schimmel in huis. Laat uw schimmels verwijderen door Vochtbestrijding Snel.
Lees meer in ons artikel over schimmels in huis.

Schimmelsanering: Hoe schimmel verwijderen

Een grote schimmelplaag kan uw huis en uw gezondheid ruïneren! De eerste stap in schimmelsanering is het leren verwijderen van schimmels en het verwijderen van zwarte schimmels.

hoe kan je schimmel verwijderen

Stap 1: Hoe schimmel verwijderen overzicht

Schimmel is een grote overlast. Het verduistert de voegen in de douche, verkleurt de gipsplaten, verschijnt als zwarte vlekken op de zijsporen, verduistert de dekken, en groeit op en rot overal vochtig hout. Erger nog, het kan slecht zijn voor je gezondheid. De schimmel geeft microscopische sporen vrij die allergische reacties, loopneuzen en niezen veroorzaken, evenals irritante, zelfs schadelijke, geuren. We behandelen hoe je schimmel kunt verwijderen, hoe je van zwarte schimmel af komt, hoe je schimmel op hout kunt doden en wat schimmel doodt in een paar stappen.

Het verwijderen van schimmel kan een doe-het-zelf project zijn

Bijna elk huis krijgt schimmelplagen. De truc is om schimmelsanering is om bij hen te krijgen voordat ze groot worden en zowel u als uw huis schade toebrengen. In dit artikel leert u meer over schimmelsanering en hoe u zich te ontdoen van schimmel, hoe u zich te ontdoen van zwarte schimmel en wat schimmel doodt. We laten je zien hoe je schimmels kunt identificeren, hoe je de kleine en de grote schimmels die uit de hand gelopen zijn, kunt elimineren en hoe je schimmels schoonmaakt. We zullen ook de vraag beantwoorden: Doodt bleekmiddel schimmel?

Hoe je schimmel kunt verwijderen en hoe je zwarte schimmel kunt verwijderen, kun je doen met gewone huishoudelijke schoonmaakproducten. Maar verontrustende grote schimmelplagen op badkamerwanden en andere plaatsen kunnen slecht zijn voor uw gezondheid, vooral als u last heeft van allergieën of een verzwakt immuunsysteem hebt. Wanneer u een omvangrijk schimmelprobleem ontdekt, raden wij u aan om de strenge beschermingsmaatregelen te gebruiken die we in de foto's 1 tot en met 6 laten zien, of om een professional in te schakelen, die weet wat schimmel doodt, om het probleem van het verwijderen van schimmel aan te pakken. (Onderzoek "Industriële Adviseurs van de Hygiëne" of "Milieu en Ecologische Adviseurs" online om te weten te komen hoe te om zwarte schimmel en de zwarte kosten van de schimmelverwijdering te verwijderen. Of roep uw lokale volksgezondheidsafdeling op hoe te om zwarte schimmel van de hand te doen.) En zelfs als u pros huurt, lees door dit artikel en zorg ervoor dat zij gelijkaardige voorzorgsmaatregelen nemen om ervoor te zorgen dat er geen uitspreiding van schimmel door uw huis volgt.

LET OP!

Enkele soorten schimmels zijn zeer giftig. Als u een allergische reactie heeft op schimmel of een zware plaag in uw huis, roep dan een pro in om de soorten te analyseren. Of bel uw plaatselijke openbare gezondheidsdienst en vraag om advies voor het testen van schimmels.

Stap 2: Hoe te schimmel identificeren

Schimmel is overal. Het is een soort schimmel die groeit uit kleine sporen die in de lucht zweven. Hij kan bijna overal groeien waar sporen aan land komen en vocht en een aangename temperatuur vinden, tussen de 40 en 100 graden F. Typisch is dat dat ongeveer elke vochtige plek in je huis eronder valt.

Je kunt gemakkelijk het meest zichtbare type schimmel zien, schimmel genaamd, dat begint als kleine, meestal zwarte vlekken, maar vaak uitgroeit tot grotere kolonies. Het is het zwarte spul dat je ziet in de voeglijnen in je douche, op vochtige muren, en buiten op het oppervlak van terrasplanken en geschilderde zijpanelen, vooral op vochtige en schaduwrijke plaatsen. Een schimmelig oppervlak is vaak moeilijk te onderscheiden van een vies oppervlak. Om te testen op meeldauw, dep gewoon een paar druppels bleekmiddel op het zwarte gebied. Als het na één tot twee minuten lichter wordt, heeft u meeldauw. Als het gebied donker blijft, heeft u waarschijnlijk vuil.

Schimmel is een oppervlaktetype schimmel dat de structuur van uw huis niet zal beschadigen. Maar andere soorten schimmels veroorzaken rotting. Verwijder meeldauw van het hout wanneer u het verdachte gebied met een schroevendraaier of ander scherp gereedschap onderzoekt (Foto 3). Als het hout zacht is of verkruimelt, hebben de schimmels zich vastgezet en is het rotten begonnen. We laten u in een paar stappen zien hoe u schimmel van het hout kunt verwijderen.

Als je een hoge concentratie schimmel hebt, kan je het ruiken. Als je de typische muffe geur waarneemt, controleer dan op schimmel op vochtige tapijten, vochtige muren, vochtige kruipruimtes en nat hout onder je vloeren, natte dakbedekking en andere vochtige ruimtes. Maak deze teisteringen schoon vlak alvorens zij slechter worden, en zie de volgende foto's voor preventiemaatregelen op hoe te om schimmel te verwijderen.

Stap 3: Het verwijderen van grote aantastingen vereist voorzorgsmaatregelen - en werk!

U kunt de oppervlakteschimmel weg schrobben gemeenschappelijk aan badkamers, dekken en het opruimen in een kwestie van notulen met een 1 aan-8 bleekmiddel/water schimmel reinigingsoplossing als één manier op hoe te om schimmel te verwijderen. Maar vaak groeit en verspreidt schimmel zich op plaatsen die je niet opmerkt, totdat je vlekken op het oppervlak ziet, je een papperige gipsplaat voelt of die muffe geur detecteert.

Als je schimmelconcentraties moet verwijderen of een zwarte schimmelverwijdering moet uitvoeren die meer dan een paar vierkante meter beslaat, waar de muffe geur sterk is of waar je veel waterschade vindt, raden we je aan speciale voorzorgsmaatregelen te nemen. U wilt niet alleen voorkomen dat u de rest van het huis vervuilt, maar ook dat u zich beschermt tegen het inademen van hoge concentraties sporen en VOS.

 • Draag oude kleren en schoenen die je na het opruimen kunt wassen of weggooien.
 • Draag speciale N-95 of P-100 ademhalingstoestellen, naast een veiligheidsbril en handschoenen.
 • Zet een oude of een goedkope nieuwe ventilator in een raam om de ruimte tijdens het werk te ventileren. Gooi hem uit als je klaar bent met schoonmaken, want de sporen zijn bijna onmogelijk te verwijderen. Plak multiplex of karton rond de raamopeningen zodat de sporen niet terug kunnen waaien.
 • Wikkel en plakband beschimmeld tapijt in 6-miljoen plastic, en met dubbele zakken beschimmeld puin in vuilniszakken voor verwijdering.
 • Om sporen in de lucht te controleren, bevochtig beschimmelde gebieden met een tuinspuit terwijl u werkt.
 • Zet uw oven en airconditioner uit en dek de kanalen en deuren af om sporen te bevatten.
 • Houd uw natte/droge stofzuiger buiten wanneer u stofzuigt.

Vochtschade en grote schimmelaantastingen gaan hand in hand. Onderstaande foto's tonen de reiniging onder een oude lekke ruit, waar door de wind veroorzaakte regenval vaak in de muur kwam en de schimmel een vaste voet aan de grond kreeg.

Schimmel van tapijt verwijderen

schimmel verwijderen tapijt

Besproei de oppervlakken met water om de verspreiding van de sporen tegen te gaan en rol de secties op met behulp van een pompspuit. Wikkel ze dubbel in 6-militer plastic en plak ze af met plakband voor verwijdering. Draag beschermende kleding en laat een afzuigventilator in de ruit lopen.

Afdichten van het beschadigde gebied

afdichten beschadigd gebied

Verzegel de kamer van de rest van het huis. Bedek de deuropening met een barrière van overlappende kunststofplaten en plak deze aan de muur en de vloer. Bedek alle luchtkanalen in de kamer met plastic en tape.

Open beschimmelde muren

beschimmelde muren open maken

Haal de plinten van de plinten en snoei ze met een koevoet en een blok hout van verontreinigde plaatsen. Sonde zwaar bevlekte of vochtgezwollen muren met behulp van een schroevendraaier om vochtschade en verborgen schimmel in de isolatie en het muurkozijn te ontdekken en te openen.

Bevochtig alles en doe daarna de beschimmelde materialen in een zak.

vochtig maken muren en schimmels

Je moet de muur openen om bij de schimmel te komen die daarbinnen groeit. Aangezien je de muur toch al moet repareren, aarzel dan niet om de gipsplaat terug te knippen voorbij de zichtbare schade om alle schimmel te vinden en de muur te laten uitdrogen. Om te voorkomen dat er elektrische draden worden doorgeknipt, steek je een gat door het beschadigde gedeelte en vind je eerst de draden. Schakel de stroomtoevoer naar de stopcontacten uit voordat u het apparaat afsnijdt. Mist de beschimmelde gipsplaten en isolatie met de pompspuit om te voorkomen dat schimmelsporen zich verspreiden. Dubbele zak beschimmeld materiaal in zware plastic zakken en bind ze dicht.

Als de vochtschade is verwaarloosd of onopgemerkt voor lang is gegaan, bent u waarschijnlijk rot te vinden. Verwijder en vervang waar mogelijk zachte, sponsachtige noppen en muurbekleding. Als het verwijderen moeilijk is, behandel de getroffen gebieden dan met een houtverduurzamingsmiddel (verkrijgbaar in de thuiscentra), na het reinigen van het hout en het laten drogen. Verrotte delen worden vervolgens verdubbeld met een drukbehandeld hout.

Tips voor schimmelpreventie

Nadat je geleerd hebt hoe je schimmel kunt verwijderen, wil je dit in de toekomst voorkomen. De sleutel tot het stoppen van de meeste schimmels is het controleren van de vochtigheid. De ergste aantastingen treden meestal op in vochtige kruipruimtes, op zolders en muren waar water van buitenaf is binnengedrongen en in kelders met een slechte funderingsafvoer. Het stoppen van lekken, zorgen voor een goede ventilatie op zolders, het drooghouden van kruipruimtes en het wegvoeren van water van de fundering zijn de beste verdediging om van schimmel af te komen.

Mildewcide in verf is gewoonlijk efficiënt voor het controleren van oppervlakteschimmel in vochtige ruimten zoals badkamers en buiten op schaduwrijke gebieden. Vele verven hebben reeds schimmelbeslissing in hen. Controleer met uw verfhandelaar om zeker te zijn van de producten van de schimmelverwijdering. U kunt schimmelbeschadiging toe te voegen, hoewel u misschien de verf garantie ongeldig.

Stap 4: Schoonmaak en reparatie

Voltooi de eerste schoonmaakbeurt door het vuil op te zuigen. Reinig de natte/droge stofzuiger daarna grondig door het filter af te voeren en de tank, slang en hulpstukken af te spoelen met de bleek- en wateroplossing.

Stofzuig het puin

schimmel en puin stofzuigen

Zuig beschimmeld vuil op met een standaard nat/droog vacuüm. Koop een extra lengte slang en laat deze uit het raam lopen zodat u het vacuüm buiten kunt houden om verdere verspreiding van sporen te voorkomen.

Schrobben van beschimmelde oppervlakken met schimmelreiniger

schrobben beschimmelde oppervlakten

Schrob het oppervlak schimmel vlekken van muren en hout afwerking met een mengsel van 1 qt. water en 1/2 kop bleekmiddel schimmel reiniger om de schimmel te doden. Gebruik een zachte borstel en werk tot tekenen van de schimmel verdwijnen. Na het schrobben van de oppervlakken, laat het bleekmiddel oplossing te blijven om de oppervlakken te penetreren en te drogen.

Veeg deze oppervlakken af, maar BELANGRIJK deze oppervlakken NIET BELANGRIJK. Stel het trimmen in direct zonlicht in op drogen. Schrob het beton met TSP of vaatwasmiddel voor de automatische afwasmachine.

Verzegel en dicht beschimmelde gebieden na het drogen af

verzege beschimmelde gebieden

Zet de luchtontvochtigers en nieuwe ventilatoren op om de nu gereinigde gebieden minstens drie dagen te drogen en controleer ze vervolgens (op zicht en geur) op schimmel. Als u meer schimmels ontdekt, maak opnieuw met bleekmiddel voor schimmelsanering schoon.

Als u er zeker van bent dat de schimmel is verwijderd, sluit u de houten oppervlakken af met gepigmenteerde schellak zoals BIN of een primer op oliebasis zoals KILZ. Verf gereinigde muuroppervlakken opnieuw met een gewone latexverf die een schimmelwerende laag bevat om toekomstige schimmelgroei tegen te gaan. Plaats vervolgens nieuwe isolatie en gipsplaten en spijker de bekleding weer aan. En houd er rekening mee dat als het vocht terugkeert, de schimmel zal terugkeren.

Technieken voor het reinigen van schimmel

schimmel op tegels

op vrijwel elke vochtige plaats groeien urine schimmels, zoals de voeglijnen van een keramische betegelde douche. Ze zijn gemakkelijk weg te schrobben met een schimmelreiniger mengsel van 1/2 kop bleekmiddel, 1 qt. water en een beetje afwasmiddel. Bij schimmelsanering doodt het bleekmiddel in het reinigingsmengsel de schimmel, en het wasmiddel helpt de schimmel van het oppervlak af te tillen zodat je hem kunt wegspoelen zodat hij niet zo snel terugkomt. U kunt ook een meeldauwreiniger kopen bij bouwmarkten, verfwinkels en de meeste thuiscentra.

Zelfs voor eenvoudige reiniging, bescherm uzelf tegen contact met schimmel en het bleekmiddel oplossing door het dragen van een lange mouw shirt en lange broek, alsmede plastic of rubberen handschoenen en een veiligheidsbril.

Als de schimmel niet verdwijnt na licht schrobben, breng dan het reinigingsmengsel opnieuw aan en laat het een minuut of twee zitten. Schrob vervolgens opnieuw licht schrobben voor het reinigen van de schimmel.

Verzegel de schone oppervlakken wanneer ze grondig droog zijn om het binnendringen van vocht in de toekomst te vertragen. Breng een voegmiddel (verkrijgbaar bij tegelwinkels en thuiscentra) aan op tegelvoegen om u te helpen bij het verwijderen van schimmel project.

LET OP!

Meng geen ammoniak of andere ammoniak houdende wasmiddelen met bleekmiddel. De combinatie vormt een giftig gas.

Gerelateerd: gevel reinigen met javel

Vereist gereedschap voor dit project

Hebben de nodige tools voor dit doe-het-zelfproject over hoe u zich te ontdoen van schimmel opgesteld voordat je begint je bespaart tijd en frustratie voor uw schimmel sanering en zwarte schimmel te verwijderen.

 • Gipsplatenzaag
 • Verfkwast
 • Veiligheidsbril
 • Winkelvacuüm
 • Utiliteitsmes
 • Raamventilator
 • Rubber handschoenen
 • N-95 ademhalingsapparaat
 • Schrobbenborstel

Benodigde materialen voor dit project

Vermijd last-minute shopping trips door het hebben van al uw materialen klaar van tevoren om te weten hoe u zich te ontdoen van schimmel. Hier is een lijst.

 • plastic vuilniszakken
 • Bleekmiddel
 • Zware reiniger
 • Schilderstape
 • Kunststofplaten
 • Olieprimer

Hoe ontstaat schimmel in de woning?

Hoe schimmel verwijderen

Voordat we starten met schimmel verwijderen is het goed om te weten hoe schimmel eigenlijk ontstaat. Hier zijn enkele redenen voor aan te wijzen:

 • Schimmels ontstaan vaak in vochtige ruimtes met een gebrek aan ventilatie of op muren. Denk aan de muren van de badkamer, plafond of in de kelder.
 • In een natte winter met veel kou en neerslag blijven de deuren en ramen dicht. Wanneer de luchtvochtigheid in huis te hoog is kan dit leiden tot schimmelvorming op de muren.
 • Wanneer de buitenmuren van de woning beschadigd of versleten zijn kan vocht doordringen tot de binnenmuren. Deze vochtophopingen kunnen leiden tot schimmelvorming.

Het kan snel en efficiënt worden uitgevoerd door Vochtbestrijding Snel, de specialist bij u in de regio.

Zelf verwijderen schimmelvlekken en behandelen

oorzaken

U kunt zelf aan de slag gaan om de schimmel te verwijderen. Houd er wel rekening mee dat er meer schimmelvlekken kan zijn dan u met het blote oog kunt waarnemen. Daarnaast zijn schoonmaakmiddelen voor consumenten vaak niet sterk genoeg, of gemaakt van zeer chemische middelen die gevaarlijk kunnen zijn bij onzorgvuldig gebruik. Door een professionele firma in te schakelen heeft u echt een permanente oplossing.

Het is goedkoper zelf schimmelvlekken

Het is goedkoper dan u denkt om een schimmelvlekken verwijderen, vraag direct een prijsopgave aan bij Vochtbestrijding Snel.

Lees ook ons artikel over prijs voor het verwijderen van schimmels

Gevaren van schimmel in de woning

gevaren schimmel in de woning

Naast het zicht kunnen er ook zeker gevaren zijn voor de gezondheid. In tegenstelling tot een normale vochtplek kan schimmelvlekken zich via de lucht verspreiden. Die muffe lucht is een teken van een ongezonde omgeving om in te wonen. Bij een poging tot schoonmaken zullen er juist meer sporen in de lucht komen. Daarom is schoonmaken van schimmel in de woning met professionele middelen veiliger en effectiever.

Wat is een schimmelsanering?

Sanering is een algemene term die wordt gebruikt om een systematisch en intensief proces te beschrijven dat verontreinigende stoffen uit een omgeving verwijdert volgens vastgestelde normen en protocollen. Er zijn verschillende soorten sanering - schimmelsanering, bioremediatie, thermische bodemsanering, enz.

In de context van schimmelvorming is het saneringsproces complex. Als je het goed wilt doen, moet je je eerst realiseren dat het saneren van een schimmelprobleem veel meer inhoudt dan alleen de fysieke handeling van het verwijderen van schimmel uit het getroffen gebied. U moet een reeks stappen volgen om de veiligheid te garanderen, de blootstelling te minimaliseren en duurzame resultaten te verkrijgen. Zie onze Schimmelsaneringsproces en Stappen voor een gedetailleerde samenvatting.

Het is ook belangrijk om op te merken dat er verschillende niveaus van schimmelsanering zijn, bepaald door de grootte van de schimmelschade. Deze variëren van niveau 1 (kleine, geïsoleerde problemen die minder dan 10 m² bedragen) tot niveau 4 (grote, omvangrijke schimmelverontreinigingen die 100 m² of meer beslaan en professionele sanering vereisen).

Schimmel verwijderen vs. schimmelsanering

Schimmelverwijdering en -sanering worden vaak door elkaar gebruikt; de twee termen zijn echter geen synoniemen; ze verwijzen eigenlijk naar wezenlijk verschillende processen.

Terwijl schimmelverwijdering het fysieke proces van het verwijderen van beschimmelde materialen en het reinigen van de schimmel van verontreinigde oppervlakken beschrijft, is het saneren van de schimmel een veel substantiëlere onderneming die meerdere stappen voor en na het verwijderen van beschimmelde materialen met zich meebrengt. Hoewel het verwijderen van de schimmel omvat, omvat het ook het inperkingsproces, de desinfectie en het opruimproces.

Schimmelsanering wordt uitgevoerd door professionals, terwijl het verwijderen van schimmels op eigen houtje kan gebeuren. Grotere schimmelverontreinigingen (alles boven een niveau 1 sanering) moet worden behandeld door schimmelsaneringsprofessionals, terwijl kleinere, oppervlaktelaagse schimmelgroei kan worden gedaan met behulp van gangbare doe-het-zelf technieken.

Ten slotte, als het gaat om schimmelsanering, zijn er uitgebreide industrienormen en -praktijken vastgesteld om de werkzaamheden te begeleiden en de veiligheid en effectiviteit op de bouwplaats te garanderen.

Schimmelsaneringsproces en -stappen

Dit is een kort overzicht van de stappen die nodig zijn bij het saneren van schimmelproblemen. Elke situatie is echter anders en kan een andere aanpak van de sanering vereisen. Daarom voert Vochtbestrijding Snel altijd een eerste werkbeoordeling uit om de schade te evalueren en de meest effectieve saneringsstrategie te ontwikkelen.

Identificeer het vochtprobleem

Infrarood die vochtproblemen langs de vloeren toont

Het identificeren en repareren van de bron van het vocht (elk schimmelprobleem wordt veroorzaakt door een onderliggend vochtprobleem).*

Insluiting

Het isoleren van het getroffen gebied om te voorkomen dat schimmelsporen die tijdens het reinigingsproces worden verstoord, zich naar andere delen van het huis verspreiden. Dit omvat het gebruik van negatieve luchtdruk.

Schimmel verwijderen

Verwijdering van de schimmel proces

Het verwijderen van alle met schimmels en/of water verontreinigde materialen uit het gebied (in verzegelde plastic zakken) en het op de juiste wijze afvoeren ervan. Afhankelijk van het geval kan er al dan niet gebruik worden gemaakt van HEPA-zuigers. Houd er rekening mee dat schimmelsporen microscopisch klein zijn en vaak in de lucht terecht kunnen komen tijdens de sanering. Daarom is het belangrijk om niet alleen oppervlakken te reinigen, maar ook om alle sporen in de lucht met negatieve luchtdruk te verwijderen.

Desinfectie

schimmelsanering en desinfectie cinema

Met behulp van gespecialiseerde apparatuur zoals luchtwassers, foggers en ozonmachines worden oppervlakken in het getroffen gebied gedesinfecteerd.

Ontruiming

Controle of de sanering succesvol was bij het elimineren van de schimmelvervuiling.

Hoeveel kost een schimmelsanering?

De kosten van de schimmel sanering zijn sterk afhankelijk van de omvang van het probleem en de omvang van de verontreiniging. Deze varianten zijn moeilijk te meten via de telefoon, e-mail of zelfs aan de hand van foto's, waardoor het onmogelijk is om een schatting te geven van de kosten van de schimmel sanering.

Dit is nu juist het doel van de beoordeling van de omvang van de werkzaamheden van Vochtbestrijding Snel. Tijdens deze gedetailleerde inspectie kan onze matrijstechnicus de schimmelgroei persoonlijk evalueren, eventueel noodzakelijke testen of metingen uitvoeren, de sanering plannen en u uiteindelijk een nauwkeurige kostenraming geven voor de sanering van de schimmel.

Vochtbestrijding Snel streeft ernaar om de klant op de eerste plaats te zetten - dat betekent een eerlijke prijs en geen afschrikkingstactiek. We hebben er zoveel vertrouwen in dat u nu kunt profiteren van onze Price Match Garantie, die een offerte voor schimmelverwijdering van een ander bedrijf zal evenaren of zelfs overtreffen, zodat u de laagste prijs voor uw schimmel saneringsproject krijgt.

Wanneer heeft u een professionele schimmel sanering nodig?

Hoewel elk schimmelprobleem anders is, is er een algemene consensus dat kleine, oppervlakkige schimmelverontreinigingen of schimmelverontreinigingen die tot een klein oppervlak geïsoleerd zijn, door niet-professionals kunnen worden opgeruimd.

We raden professionele hulp aan in de volgende situaties:

 • De schimmelgroei beslaat meer dan 1 vierkante meter.
 • Als de hergroei van de schimmel na de reiniging plaatsvindt
 • Indien bewoners van de verontreinigde gebouwen lijden aan gezondheidsproblemen die verband houden met blootstelling aan schimmels (bijv. astma, allergieën, ademhalingsmoeilijkheden)

Bovendien moet iedereen die probeert om zelfgemaakte vormen te verwijderen, altijd de juiste veiligheidsuitrusting gebruiken, waaronder N95-ademhalingsapparaten, veiligheidsbrillen, volledige lichaamspakken en rubberen handschoenen.

Veelvoorkomende tekenen van een schimmelprobleem

Het verwijderen van schimmel is essentieel voor het behoud van een gezonde leefomgeving. Hieronder volgen enkele duidelijke signalen dat u een schimmelprobleem heeft dat professioneel moet worden gesaneerd:

 • Verkleuring van muren of zwarte, groene of roze vlekken
 • Muffe of aardse geuren
 • Krakende of borrelende verf en/of behang
 • Hoge luchtvochtigheid
 • Waterschade

De belangrijkste oorzaak van schimmelgroei is vocht. Hoewel regelmatige reiniging zeker in uw voordeel werkt en u kan helpen bij het opsporen van problematische plekken, zal schimmel uiteindelijk gedijen in elke vochtige omgeving.

Schimmelgroei en vochtschade rond ramen

Enkele van de meest voorkomende bronnen van vocht in huis zijn scheuren in de fundering van uw huis; lekke leidingen; oude of slecht afgesloten ramen en deuren; slechte ventilatie; dagelijkse activiteiten zoals koken, schoonmaken en douchen; en recente overstromingen.

Het feit dat schimmel zich kan vormen in zo weinig als 24-48 uur van een vochtinval zou uw stimulans moeten zijn om eventuele vochtproblemen onmiddellijk te verhelpen en alle schimmel professioneel te verwijderen.

Waarom is het een slecht idee om zelf schimmels te verwijderen?

Veel mensen proberen zelf een schimmelverwijderingsproject op zich te nemen om geld te besparen. Dit is prima als u te maken heeft met een zeer klein, gelokaliseerd probleem. De meeste schimmelproblemen zijn echter niet zo eenvoudig. Ze ontstaan als gevolg van een doorlopend probleem - meestal een vochtprobleem.

Schimmelbestrijding is daarom een systematisch proces waarbij je eerst de bron van het vocht moet identificeren en repareren. Alleen dan kunt u doorgaan met het reinigen van de schimmel.

Als u probeert de schimmel zelf te verwijderen, loopt u het risico dat u de zaken veel erger maakt, niet alleen voor uw huis, maar ook voor uw gezondheid. De kans is groot dat u niet de juiste insluiting hebt ingesteld, dat u niet de juiste veiligheidsuitrusting draagt, dat u de bron van het schimmelprobleem niet hebt gevonden, dat u niet de juiste apparatuur voor het verwijderen van de schimmel hebt en dat u niet weet hoe u verontreinigde materialen op de juiste manier moet verwijderen.

Schimmel en uw gezondheid

Hieronder staan enkele van de meest voorkomende symptomen van schimmelblootstelling:

 • Hoesten en niezen
 • Jeukende, waterige ogen
 • Loopneus
 • Huidirritatie en uitslag
 • Wazig zicht
 • Oorbesmettingen
 • Vermoeidheid
 • Kortademigheid
 • Verergerde astma of andere ademhalingsmoeilijkheden
 • Allergieën
 • Angst

Langdurige blootstelling aan schimmel kan ook leiden tot ernstiger aandoeningen zoals chronische bronchitis, problemen met het zenuwstelsel, kanker, multiple sclerose en hartproblemen.

Bij Vochtbestrijding Snel hebben we elk denkbaar schimmelprobleem gezien en hebben we duizenden gezinnen en bedrijven geholpen om een gezondere en veiligere leefomgeving te bereiken. Laat ons u ook helpen!

Hoe kunnen we helpen?

insluiting en veilig schimmels verwijderen

Op zoek naar professionele hulp bij het verwijderen van schimmel en meeldauw? Groot of klein, schimmelproblemen zijn hardnekkig en groeien vaak terug na het schoonmaken.

Bij Vochtbestrijding Snel bieden we effectieve schimmelverwijderingsdiensten aan voor een breed scala aan getroffen gebieden:

 • Zolder schimmel verwijderen
  Zolders zijn een van de meest kwetsbare gebieden van het huis voor vochtproblemen en het binnendringen van vocht. Schade aan het dak, onvoldoende isolatie of slechte ventilatie kan gemakkelijk leiden tot een hoger dan normaal vochtgehalte en dus tot schimmelvorming op de zolder. Deze kleine, vaak ook vol met materialen zoals hout en isolatie, die de perfecte voedingsbron voor schimmel zijn. Lees meer over onze zolderverwijderingsservice voor schimmels.
 • Badkamer schimmelverwijdering
  Schaamt u zich voor de schimmel die in uw badkamerdouche of op de voeg tussen uw douchetegels groeit? Geloof ons, je bent niet de enige. Maar je hoeft niet te lijden. Badkamer schimmelproblemen zijn meestal gemakkelijk te diagnosticeren en te repareren. Toch hebben ze vaak professionele hulp nodig. Lees meer over onze service voor het verwijderen van badkamerschimmels.
 • Kelder schimmelverwijdering
  Een muffe kelder is een veelvoorkomend teken van een vochtprobleem dat al dan niet is overgegaan tot zwarte schimmelgroei in de kelder. Het identificeren van waar het vocht vandaan komt is de sleutel tot het voorkomen en verwijderen van schimmelgroei die de oorzaak kan zijn van de sterke keldergeuren, slechte binnenluchtkwaliteit en structurele problemen in uw huis. Lees meer over onze service voor het verwijderen van schimmels in de kelder.
 • Slaapkamer schimmelverwijdering
  Schimmel in de slaapkamer is nooit een goede zaak. Stel je voor dat je in een kamer vol giftige zwarte schimmelsporen slaapt, dag in dag uit. De effecten van langdurige blootstelling aan schimmel op uw gezondheid moeten niet lichtvaardig worden opgevat. Schimmel kan namelijk alles veroorzaken, van allergieën en ademhalingsproblemen tot neurologische schade en chronische vermoeidheid. Er is geen betere reden om zwarte schimmel zo snel mogelijk uit uw slaapkamer te verwijderen. Lees meer over onze service voor het verwijderen van schimmels in de slaapkamer.
 • Zwarte schimmel verwijderen
  Helaas is zwarte schimmel niet ongewoon in huizen, vaak welvarend op plaatsen waar een overstroming, een lek of een andere belangrijke vochtgebeurtenis heeft plaatsgevonden. Het verwijderen van zwarte schimmel uit uw huis is een must gezien het giftige karakter van dit type schimmel. Omdat het zich snel verspreidt, moet zwarte schimmel worden verwijderd door professionals die ervoor kunnen zorgen dat de juiste veiligheidsprotocollen en inperkingsprocessen worden gevolgd. Lees meer over onze service voor het verwijderen van zwarte schimmels.
 • Verwijdering van autovormen
  Auto's zijn niet immuun voor de schadelijke effecten van schimmel. Als u ooit de airconditioner van uw auto heeft aangezet of een raam open heeft laten staan tijdens een regenbui, weet u dat uw auto vaak naar een natte hond kan ruiken. Dat is autoschimmel, en daar moet net als bij elk ander schimmelprobleem op een veilige en effectieve manier mee worden omgegaan. Lees meer over onze autoschimmelverwijderingsservice.
 • Tapijtvorm verwijderen
  Het is super gemakkelijk voor schimmel om te beginnen met groeien in tapijten, zelfs tapijt onder de vloer en ondervloeren. Tapijten zorgen voor de ultieme voeding voor schimmel-voedsel, onderdak en vocht als ze nat worden. Daarom moet u voorkomen dat tapijten in badkamers, keukens en kelders - die allemaal vatbaar zijn voor lekken en morsen - terechtkomen. Als u een tapijtmens bent, moet u extra voorzichtig zijn om uw tapijten droog te houden en ze bij het eerste teken van schimmelvorming te laten reinigen. Lees meer over onze service voor het verwijderen van tapijtvormen.
 • Verwijdering van kruipruimte voor schimmels
  Gezien de geringe omvang van de meeste kruipruimtes en de beperkte bewegingsvrijheid die ze bieden, kan het verwijderen van schimmels in deze ruimtes lastig zijn. Daar kan de hulp van een schimmelprofessional van onschatbare waarde zijn. Met gespecialiseerde apparatuur, jarenlange ervaring en een team van deskundige technici aan uw deur, is Vochtbestrijding Snel in staat om dicht bij het schimmelprobleem te komen om een duurzame bescherming tegen schimmel te garanderen. Lees meer over onze service voor het verwijderen van schimmels in de kruipruimte.
 • Koude opslagruimte schimmelverwijdering
  Koude opslagruimtes (of koude kelders) zijn per definitie koud. Dat betekent echter niet dat daar geen schimmel kan groeien. Als uw koelruimte niet goed geïsoleerd of geventileerd is, zal de resulterende condensatie leiden tot schimmelgroei. Het is belangrijk om op te merken dat u bij het schoonmaken van schimmel uit uw koelcel moet zorgen voor een goede isolatie om te voorkomen dat schimmelsporen naar andere delen van uw huis gaan. Lees meer over onze schimmelverwijderingsservice voor koelruimtes.
 • Verwijdering van keukenmallen
  Bij veel keukenactiviteiten komt water en vocht kijken. Denk maar aan het koken, stomen, afwassen en het gebruik van verschillende apparaten, die allemaal te maken hebben met vocht en dus de kans op lekken, morsen en overtollige vochtigheid, de belangrijkste oorzaak van de groei van de keukenmassa, vergroten. Lees meer over onze dienst voor het verwijderen van keukenmallen.
 • Huiskamer schimmelverwijdering
  Niemand wil tijd doorbrengen in een woonkamer vol schimmel. Maar in veel gevallen is dat precies wat mensen doen zonder het te weten. Omdat veel schimmelproblemen achter de schermen groeien (achter gipsplaten, onder vloeren, rond ramen en deuren, etc.), is het gemakkelijk om schimmel in de woonkamer onopgemerkt te laten. Het verwijderen ervan is de beste manier om uw gezondheid en uw bezittingen te beschermen. Lees meer over onze huiskamer schimmelverwijderingsservice.
 • Muurschimmel verwijderen
  Het verwijderen van schimmel uit muren is zoveel meer dan alleen het schrobben van het aangetaste gebied totdat het sprankelend schoon is. Een goede verwijdering van de schimmel (en met "goed" bedoelen we zowel veilig als effectief) houdt in dat de hoofdoorzaak van de schimmelgroei wordt gediagnosticeerd en dat deze wordt verholpen voordat de sanering wordt uitgevoerd. Het betekent ook het verwijderen van niet alleen de oppervlakte schimmel, maar ook de schimmel die tot diep in het verontreinigde materiaal is doorgedrongen. Lees meer over onze service voor het verwijderen van muurschimmels.
 • Raamschimmel verwijderen
  Een van de eerste plaatsen waar we op schimmel controleren is rond ramen en deuren, vooral als we een ouder huis inspecteren. Schimmel komt zo vaak voor in deze gebieden vanwege slijtage dat er slechte afdichtingen ontstaan waardoor water van buitenaf naar binnen kan lekken en kan binnendringen. Zodra het water contact maakt met een bouwmateriaal zoals hout of gipsplaten, zal er schimmel ontstaan. Meestal lijkt dit op een zwarte verkleuring van het kozijn, het breeuwen en zelfs van de omringende muur. Zoals bij elk schimmelprobleem, hoe eerder je het verwijdert, hoe beter. Lees meer over onze service voor het verwijderen van raamschimmels.
 • Houtschimmel verwijderen
  De methode die u kiest om schimmel uit hout te verwijderen is afhankelijk van de grootte van het probleem en de omvang van de schade. Omdat hout een poreus materiaal is, tasten schimmelproblemen vaak niet alleen het oppervlak van het hout aan, maar dringen ze door tot diep in het materiaal. Terwijl kleine, geïsoleerde problemen vaak kunnen worden gereinigd met behulp van doe-het-zelf schimmel verwijderingsmethoden, moet u ervoor zorgen om alle hout dat verontreinigd is onherstelbaar te verwijderen. Lees meer over onze dienst voor het verwijderen van schimmels voor hout.

Wij bieden ook schimmelsanering voor overheidsgebouwen, bibliotheken, scholen en kinderdagverblijven, en commerciële eigendommen.

We vinden de oorzaak van de vervuiling en verhelpen deze, omdat dat de enige manier is om langdurige bescherming tegen toekomstige schimmelgroei te garanderen.

Blijvend van zwarte schimmel af in uw huis door schimmel verwijderen

blijvend in huis

Bij het verwijderen kijken we bij Vochtbestrijding Snel niet alleen naar een tijdelijke oplossing, we bieden ook mogelijkheden om de problemen bij de wortels aan te pakken. Denk aan kelderdichting, het installeren van ventilatieroosters, een klimaatsysteem installeren en wanden schilderen met schimmelwerende verf. Uiteraard zullen we vooraf een heldere offerte opstellen, zodat u precies weet wat de kosten zijn, en de baten! Lees hier meer over kelderdichting.

Een huis zonder schimmels is een huis waar u graag zult wonen, laat Vochtbestrijding Snel u helpen .

Zwambestrijding en schimmelvlekken

Er zijn allerlei problemen die voort kunnen komen uit een probleem met vocht. Hinder van zwammen in huis is één van die problemen. Een zwam in huis kan een vervelende zaak zijn. De zwammen kunnen flinke schade aanrichten. Ze voeden zich met het vocht uit de grond of de muur en hechten zich aan hout. Dat hout zal langzaam verpulveren. Dit kan tot flinke problemen leiden. Denk aan zacht en nat hout, dat niet meer goed dragend is. Daardoor zakken de vloeren door en is er al snel een groot probleem. De houtstructuren kunnen zelfs volledig instorten.
Lees meer over het bestrijden van zwammen.

Bestrijden van kelderzwammen

Wie last ondervindt van kelderzwammen, moet hier snel op ingrijpen. De kelderzwam is net als de poriënzwam onder de naam natrot te vinden. Het is een zwam de nagenoeg even vaak voorkomt als de huiszwam. Met dat verschil dat ze op totaal verschillende plaatsen groeien. Dit komt onder andere door de omstandigheden die beide zwammen nodig hebben om te groeien. Zo heeft de kelderzwam vocht nodig om te kunnen groeien. Het vocht waarop de kelder leeft komt bijvoorbeeld uit de muur. Dat doet de zwam door haar strengen uit te strekken.
Bekijk in dit artikel meer over het bestrijden van kelderzwammen

Poriënzwam

Evenals de kelderzwam, komt ook de poriënzwam flink vaak voor. Deze twee zwammen zijn allebei onderdeel van de familie natrot. Het zijn zwammen die vooral gebaat zijn bij een vochtige omgeving. Bovendien groeien ze optimaal wanneer dit op hout gebeurt. Het vocht onttrekken de zwammen aan de muur en met de strengen verpulveren zij het hout waar zij op groeien. Het is dus belangrijk om hier tijdig iets aan te doen. Lees meer over het bestrijden van poriënzwammen

Schimmel verwijderen en bestrijden met azijn ?

Uit onderzoek is gebleken dat witte azijn 82% van schimmelsporen doodt. Spuit azijn rechtstreeks uit de fles op de schimmelplekken. Laat het een paar uur inwerken en scrub het vervolgens af met een borstel. Als de azijngeur je stoort, voeg dan een paar druppels etherische olie toe

Veelgestelde vragen

Wat zijn de gezondheidseffecten van schimmel?

Vochtvlekken op onze muren en vloeren die onschuldig lijken, kunnen sporen afgeven die zeer schadelijk zijn voor de longen. Als schimmel niet wordt behandeld, kan het allergieën, aandoeningen van de luchtwegen, longinfecties, astma en hoest veroorzaken.

Hoe kom ik van schimmel af?

Om de vorm schoon te maken, giet u 1 of 2 kopjes witte azijn in een bakje en voegt u er een beetje afwasmiddel aan toe. Wrijf vervolgens met een spons over de schimmelvlek en schraap de moeilijkere plekken af met een harde borstel. Spoel om alle sporen te verwijderen.

Hoe weet je of een schimmel giftig is?

De aanwezigheid van een karakteristieke schimmelachtige, aardachtige geur; de aanwezigheid van ringen, zwellingen, schilfers of andere tekenen van waterinfiltratie op muren of plafonds, die kunnen wijzen op de aanwezigheid van een probleem dat achter de materialen verborgen zit.

Hoe weet u of u een schimmelprobleem hebt?

 • irritatie van ogen, neus en keel;
 • loopneus, verstopte sinussen, verkoudheidsverschijnselen;
 • hijgend;
 • Hoesten;
 • verhoogde frequentie en ernst van astma-aanvallen;
 • chronische vermoeidheid, hoofdpijn.

Hoe maak ik schimmel schoon met zuiveringszout?

Baking soda helpt je ook om van schimmel op de gewrichten af te komen. Giet een eetlepel in een liter heet water. Scrub met een spons gedrenkt in deze oplossing. Voor hardnekkige vlekken, giet een beetje zuiveringszout poeder direct op de top.

Welk natuurlijk product tegen schimmel?

 1. Gebruik witte azijn om de schimmel schoon te maken. Witte azijn is een kostbare bondgenoot voor het ecologisch huishouden...
 2. De zwarte zeep is een effectief anti-schimmel ...
 3. Gebruik grapefruit zaad extract. ..
 4. Gebruik zuiveringszout. ..
 5. Citroen werkt als een fungicide.

Hoe verwijder je schimmel uit stof?

Om een recente, licht ingedrongen schimmelvlek te verwijderen, giet u zuiveringszout (in poedervorm) rechtstreeks op de vlek. Laat het een paar minuten zitten en schrob het dan met een zachte borstel, zoals een oude tandenborstel.

Hoe verwijder ik schimmel van canvas?

 • Meng een halve liter witte azijn met drie eetlepels zuiveringszout;
 • Aanbrengen op het hele doek en 15 minuten laten inwerken;
 • Borstelen en daarna afspoelen met helder water.
 • Meng een liter heet water en een theekopje sodakristallen;
 • Schrobben met een harde borstel;

Hoe kom ik van schimmelgeur af?

Voor muren, verwarm water, voeg 1 eetlepel soda kristallen, het sap van een citroen en 5 druppels van citroen essentiële olie. Giet het in een spuitfles en besprenkel uw muren met dit mengsel. Laat het inwerken tot het volledig opgedroogd is.

Hoe verwijder je groene vlekken op een muur?

Vermijd bleekwater, dat is bevorderlijk voor de toekomstige ontwikkeling van groene aanslag. Om groene aanslag te verwijderen, of het nu op een dak, een terras of een muur is, is het aan te bevelen een Green Deposit Destroyer te gebruiken, gespecificeerd zonder bleekmiddel.