Vochtbestrijding Antwerpen

Opzoek naar vochtbestrijding in Antwerpen ? Wanneer je vochtproblemen in Antwerpen in je huis hebt, dan is het belangrijk om een goede vochtbestrijding uit te laten voeren. Problemen kunnen namelijk van allerlei aard zijn en elke soort vereist weer een andere behandeling. Als je je probleem dus niet goed achterhaald, loop je het risico dat je een verkeerd laat uitvoeren. Dat het noodzakelijk is behoeft geen uitleg.

Zonder diagnose zullen de problemen alleen maar erger gaan worden, waarbij het nog ingewikkelde wordt om het toe te passen en schade te repareren. En dan hebben we het nog helemaal niet over het feit dat het ook veel kostbaarder zal worden. We benoemen hier de informatie over meest voorkomende vochtprobleem in woningen. Vraag gratis offerte aan via www.vochtbestrijdingsnel.be bij onze specialisten. Lees meer over vocht bestrijden. Vraag vandaag nog een een vochtdetectie aan bij onze vochtexpert uit Antwerpen.

U kan bij ons contact opnemen voor een gratis vochtdiagnose door een vochtexpert.

Opstijgend vocht behandelen met vochtbestrijding

Wat is het?

opstijgend vocht in huis behandelen met vochtbestrijding antwerpen

Opstijgend vocht als vochtproblemen behoort tot één van de meest voorkomende vochtproblemen in huis. Het komt vooral voor bij oudere woningen die niet zijn voorzien van een waterkering. Bij nieuwere woningen zit deze waterkering er wel, maar als dit slecht is aangebracht of is beschadigd is, kunnen ook nieuwere woningen last van opstijgend vocht krijgen. Het wordt veroorzaakt door grondwater dat onder grote druk door de onderkant van de muren heen sijpelt. Het trekt in de muren omhoog, waardoor behang en pleisterwerk kan loslaten. Er zullen vochtplekken als vochtproblemen op de muur ontstaan en er zal schimmel op de muur ontstaan. Schimmels kunnen weer in het materiaal trekken en zijn ook erg slecht voor de gezondheid. Voor meer informatie over opstijgend vocht kunt u hier vrijblijvend enkele erkende vochtbestrijding Antwerpen contacteren voor offertes en adviezen!

Hoe opstijgend vocht laten oplossen door een erkende vochtbestrijder of vochtexpert?

Muren injecteren
In de muren worden op grondniveau gaten geboord. In deze gaten wordt dan een vochtwerende gel of vloeistof geïnjecteerd. De vloeistof zal in het metselwerk trekken en uitzetten en uitharden. Dit vormt een goede bescherming tegen opstijgend vocht. De gemiddelde prijs voor het injecteren van muren is € 100,- per meter. Muren injecteren of muren impregneren is een goede methode en vergt niet zoveel werk als bijvoorbeeld het onderkappen van de woning. Voor meer informatie over opstijgend vocht kunt u hier vrijblijvend enkele erkende vochtbestrijders uit Antwerpen contacteren voor offertes en adviezen!

Muren onderkappen
Dit is een grondige, maar effectieve manier van vochtbestrijding in Antwerpen. Op grondniveau wordt een laag stenen uit zowel de binnen- als de buitenmuren gehaald. Hier wordt vervolgens een dampwerende folie aangebracht. Optrekkend vocht wordt op deze manier goed tegengehouden, maar deze vorm vergt wel een grote renovatie van de woning. Het is dan ook het advies om het onderkappen te laten uitvoeren bij een algehele renovatie van de woning. Het onderkappen van de muren kost gemiddeld zo’n € 100,- per meter. Meer informatie vind je verder op onze website.

U kan bij ons contact opnemen voor een gratis diagnose vochtbestrijding door een vochtexpert.

Carebrick
Carebrick of hydrofuge is een relatief nieuwe vorm en oplossing om optrekkend vocht te weren bij vochtproblemen. Bij carebrick worden keramische kokers in de muren geplaatst. In deze kokers zitten gaten. Hierdoor kunnen de muren goed ventileren en kan het vocht gemakkelijk verdampen. Deze methode is weliswaar niet zo drastisch als de overige methodes, maar het voorkomt wel dat opstijgend vocht schade kan veroorzaken. Gemiddeld betaal je voor het plaatsen van carebricks € 115,- per meter.

Doorslaand vocht behandelen met vochtbestrijding

Wat is doorslaand vocht?

doorslaand vocht

Buitengevels staan voortdurend bloot aan de weersomstandigheden. Regen, sneeuw en wind treffen jarenlang de buitengevels. Hierdoor kan het zijn dat het metselwerk gaat slijten. De muren worden poreus en er kunnen scheuren ontstaan. Vooral als er vocht in de scheuren zit en het gaat vriezen, dan kunnen er nog meer barsten ontstaan en verliest de gevel zijn beschermende werking. Je kunt dan last krijgen van doorslaand vocht als vochtproblemen. Daarbij zal regen dat tegen de gevel slaat naar de binnenmuren gaan doorsijpelen wat vochtige binnenmuren tot gevolg kan hebben. Dit kan je natuurlijk oplossen door je gevel te laten impregneren als vochtbestrijding door een ervaren vochtbestrijder.

Hoe doorslaand vocht behandelen door professionele vochtexperts?

Gevel impregneren als vochtbestrijding bij gevelrenovatie

De gevel impregneren als vochtbestrijding in Antwerpen tegen vochtproblemen is een veelgebruikte methode en oplossing. Nadat scheuren in de muur gerepareerd zijn en de muur grondig is schoongemaakt, wordt er een impregneermiddel aangebracht. Dit impregneermiddel zal in de poriën van het metselwerk gaan trekken en er vormt zich een waterafstotende laag. Niet alleen is het effectief tegen, het helpt ook te voorkomen dat vuil, algen en mos zich aan de natte gevel hechten. Gevelimpregnatie kan ook gebeuren als een preventieve vorm, juist om in de toekomst het probleem te voorkomen. De buitengevel impregneren zal gemiddeld tussen de € 8,- en € 12,- per vierkante meter kosten.

Vochtwerende verf als vochtbestrijding
Je kunt je natte gevel ook behandelen met een vochtwerende verf. De verflaag zorgt ervoor dat je geen last meer krijgt van doorslaand vocht. Om de verf goed aan de muur te laten hechten is ook hier een grondige reiniging van de gevel noodzakelijk. Als je dit laat uitvoeren door een professionele schilder ben je gemiddeld tussen de € 20,- en de € 40,- per vierkante meter kwijt.

Nieuwe gevelbekleding
Vooral als je natte gevel erg beschadigd is, kun je overwegen om een nieuwe gevelbekleding aan te laten brengen. Er zijn veel verschillende mogelijkheden voor een nieuwe gevelbekleding en alle soorten gevelbekleding zullen vocht dat naar binnen doorslaat kunnen voorkomen. Hiermee knap je ook nog eens het uiterlijk van je hele woning op en je kunt overwegen om ook een isolatielaag aan te brengen. De gemiddelde kosten voor nieuwe gevelbekleding starten vanaf € 40,- per vierkante meter. De prijzen zijn vooral afhankelijk van welk soort gevelbekleding als vochtbestrijding in Antwerpen en materialen je kiest. Voor meer informatie over doorslaand vocht kunt u hier vrijblijvend enkele erkende vochtbestrijders contacteren voor offertes en adviezen!

Condensatievocht hoe oplossen met vochtbestrijding

Wat is condensatievocht?

condensatievocht op ramen

Ook vochtproblemen zoals condensatie komt veel voor in woningen. Dit komt vooral door woonvocht. Bekende voorbeelden zijn condensvorming tijdens het koken en het douchen. De voornaamste reden van condensatievocht is dat niet goed de woning kan verlaten. Hierdoor ontstaat een hoge luchtvochtigheid in de woningen en vooral op koude oppervlaktes, zoals de ramen gaat dit van zich afzetten.

Hoe condensatievocht bestrijden?

Ventilatie
Een slechte ventilatie is de belangrijkste oorzaak van condensatievocht als vochtprobleem. Dit is op te lossen door een ventilatiesysteem aan te leggen. Dit kan op natuurlijke wijze door middel van rooster in de ramen en deuren of een mechanisch ventilatiesysteem. Gemiddeld kosten een ventilatiesysteem vanaf € 3.000,-.

isolatie uitvoeren of repareren
Het kan ook zijn dat isolatie niet goed is aangebracht of is beschadigd. Hierdoor ontstaat een koudebrug. Op deze plekken kan dan condensvorming plaatsvinden. De isolatielaag repareren of juist isolatie aanbrengen is dan een vorm van vochtbestrijding. Voor meer informatie over condesatievocht kunt u hier vrijblijvend enkele erkende vochtbestrijders contacteren voor offertes en adviezen!

Lekken

Je kunt ook problemen krijgen door een lekkage in een leiding. Het probleem is dat de meeste leidingen zijn weggewerkt in de muren. Als er dan een scheurtje in de leiding ontstaat, hoe klein ook, kan lekkage heel geleidelijk gaan, zodat je het in eerste instantie niet eens doorhebt. Het heeft geen zin om de muur op de plek waar deze vochtig is open te breken, want de lekkage kan ergens anders zijn ontstaan. Het is daarom van belang om de lekkage op te sporen zonder breekwerk. Dit kan door middel van lekdetectie. Meestal wordt er dan met een infraroodcamera naar de lekkage gezocht. Als het lek dan gevonden is, kan er bepaald worden welke vorm er plaats moet vinden. Gemiddeld ligt de prijs voor lekdetectie tussen de € 300,- en € 400,-. Meer info over vaak voorkomende lekken en de werkwijze bij een lekdetectie bij vochtbestrijding vind je verder op onze website.

muur injecteren

Kostprijs

Zoals je bovenstaand hebt kunnen lezen, zijn er verschillende oorzaken van vochtproblemen en vergt elk probleem weer een andere oplossing zoals kelderdichting voor het waterdicht maken van je kelder in Antwerpen. Bij opstijgend vocht is de aanpak weer geheel anders dan bij condensatie. De diagnose speelt bij de bestrijding van problemen dan ook een heel belangrijke rol. Met de juiste diagnose kun je het probleem adequaat gaan aanpakken. Als je zeker wilt zijn dat je problemen zijn oplost, schakel dan een expert in. Zij hebben verstand van zaken, kunnen een juiste diagnose stellen en het probleem voor je oplossen. De kosten kunnen per expert variëren en zijn afhankelijk van de hardnekkigheid van het probleem, de grootte van het te behandelen oppervlak en het uurloon. Vraag daarom voordien eerste diverse offertes op bij verschillende experts. Zo kun je op basis van prijs en de aangeboden diensten een juiste keuze maken. Juiste prijs weten, vraag dan een gratis offerte aan bij verschillende vochtbestrijders in uw regio.

Zelf toepassen

Acht je jezelf in staat om het probleem zelf aan te pakken, dan hoef je geen expert in te schakelen. Je bespaard daarmee ook op je manuren. Laat je in dit geval wel goed voorlichten over de vele verschillende producten die er bij het bestrijden van je probleem aan te pas komen. De prijs is uiteraard belangrijk, maar laat het niet leidend zijn. Meestal is het beter om een iets duurder, maar veel effectiever middel te kiezen dan een goedkoop middel waarbij je over een paar jaar weer aan de slag moet.

Plaatsen met vocht

Er kunnen zicht natuurlijk op veel plaatsen problemen met vocht voordoen. Op welke plaatsen kan je nu best in zetten op vochtbestrijding om deze problemen op te lossen.

Kelder

vochtbestrijding kelder

Als er één plek in huis is waar veel vochtproblemen voorkomen, dan is het de kelder. Dit heeft te maken met de ligging onder de grond. Het grondwater trekt eerder in de muren en de vloer. Daarom is het in de kelder ook van belang. Er zijn meerdere manieren om hiervoor te zorgen. Het is belangrijk om de situatie in de kelder goed in kaart te brengen. Aan de hand daarvan is dan een methode te kiezen.

Muren

vochtbestrijding muren

Wie problemen heeft met natte muren, zal daar flink wat zorgen om hebben. Dat komt natuurlijk in de eerste plaats door de lelijke uitstraling van de muren. Daarnaast is vocht in de muren natuurlijk ook gewoon een gevaar voor de woning. Het is namelijk zo dat er bijvoorbeeld schimmels door kunnen ontstaan die de gezondheid aantasten. Ook kan hout en beton gaan rotten wat gevaren met de veiligheid met zich meebrengt. Daarnaast kan er allerlei schade aan vloer, behang, verf enzovoorts ontstaan. Daarom is het belangrijk om direct de specialist de muren in te schakelen. Voor meer informatie over vochtbestrijding van muren kunt u hier vrijblijvend enkele erkende vochtbestrijders contacteren voor offertes en adviezen!

Badkamer

vochtbestrijding badkamer

Een probleem dat hierbij komt is dat vocht zich snel verspreidt. Dit kan ook gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Dit is minstens zo belangrijk als de veiligheid. De problemen die kunnen optreden hebben vooral betrekking op de luchtwegen en de huid. Daarom is het belangrijk om vocht in huis tegen te gaan. Wie wil weten hoe dit het best is aan te pakken, doet er goed aan de volgende informatie mee te wegen.

Prijs verschillende soorten vocht bestrijding

Vochtbestrijding prijs
Methode vochtbestrijdingPrijs
Muren onderkappen± €100 à €150 per lopende meter
Muren injecterenvanaf €100 per lopende meter
Gevel impregneren± €8 à €12/m²
Nieuwe gevelbekleding€40 - €250/m²*
Mechanische ventilatie€1500 - €6000
Kelderdichting€4000 - €10000 per lopende meter.
Bij gevelbekleding is de vochtbestrijding prijs sterk afhankelijk van uw keuze voor wel of geen isolatie toevoegen.

Een vochtprobleem kan best op verschillende manieren ontstaan. Kampt u thuis zelf met één probleem of meerdere vochtproblemen, zoals bijvoorbeeld opstijgend vocht of doorslaand vocht, vochtplekken, condensatievocht in vochtige ruimtes als de kelder of ander vocht? Laat dit vocht het best verhelpen door Vochtbestrijding Snel. Voor ieder probleem met vocht in uw gevel of kelder hebben wij een oplossing. Wat dit kost? De prijs hangt af van de techniek en het soort vochtprobleem in de regio Antwerpen.

Premies

premies vochtbestrijding

Wat zijn de premies voor vochtbestrijding ? Wanneer een vlaams persoon last heeft van vocht of vochtproblemen zoals opstijgend vocht, optrekkend of doorslaand vocht, vocht in de kruipruimte of anderzijds in Vlaanderen, dan deze persoon dit natuurlijk meteen aanpakken. In deze gevallen is het voor een euro vlaams persoon mogelijk om aanspraak te maken op subsidies en zaken zoals de euro Vlaamse renovatiepremie maar ook de euro Vlaamse verbeteringspremie. In een aantal euro gemeentes in Vlaanderen kun je ook euro subsidies krijgen of euro premie en premies.

Waterdichting

Water en regen zijn elementen die grote schade aan woningen kunnen toebrengen. Ook optrekkend water en water door lekkage zijn uitermate schadelijk. Het waterdicht krijgen van een woning met goede waterdichting is dan ook van essentieel belang om schade door water te voorkomen. Waterdichting vormt dan ook een belangrijk onderdeel van de woning. Een goede waterdichting moet aan allerlei eisen voldoen en waterdichting kan op allerlei manieren plaats vinden. Denk aan waterdichting van de badkamer en douche, waterdichting van het dak en waterdichting van vloer en muren en waterdichting van de kelder.
Lees hier meer over waterdichting als vochtbestrijding.
Voor meer informatie over waterdichting kunt u hier vrijblijvend enkele erkende vochtbestrijders uit Antwerpen contacteren voor offertes en adviezen!

Salpeter verwijderen

Salpeter verwijderen bij vochtige muren

Wilt u salpeter laten verwijderen ? Wanneer je een witte aanslag op je muren ziet verschijnen, dan heb je waarschijnlijk last van salpeter. De waarschijnlijke oorzaak hiervan ligt bij een vochtprobleem uit het verleden of misschien heb je nog steeds een vochtprobleem. Voor het salpeter verwijderen is het daarom goed om eerst een probleem met vocht en water op te lossen, alvorens salpeter te verwijderen. Verwijder dus eerst door vochtbestrijding het probleem. Dit voorkomt namelijk dat er nieuwe salpeter en vocht op je muren gaan afzetten.
Meer informatie over salpeter verwijderen.

Buitenmuur waterdicht maken

Buitenmuur waterdicht maken: methodes en prijzen

Zowel het fundament van je woning als je eigen gezondheid kunnen lijden onder vocht in de buitenmuur. Het waterdicht maken van de vochtige buitenmuren is daarom een goed idee. Vocht in de buitenmuren kan zorgen voor schadelijke gevolgen en problemen. Vochtbestrijding Snel heeft hier oplossingen en methode en waterdicht behandelen tegen vocht.
Lees meer over het waterdicht maken van je buitenmuur.

Zelf aan vochtbestrijding doen

vochtbestrijding doe-het-zelf

Met name in oudere huizen heb je dikwijls te maken met opstijgend grondvocht of vocht in de muur. De oorzaak hiervan ligt vaak bij een slechte waterkering in de fundering van je woning. Opstijgend grondvocht trekt vaak door in de muur, met allerlei schade en gevaarlijke situaties tot gevolg.
Voor meer informatie over zelf vochtbestrijding doen kunt u hier vrijblijvend enkele erkende vochtbestrijders uit Antwerpen contacteren voor offertes en adviezen!

Vochtmeter

vochtmeter

Met een vochtmeter weet je meteen hoe vochtig je muren, gyproc of vloeren zijn. Waarom dat belangrijk is? Veel mensen weten het niet echt, maar tijdens het bouwen van een woning of het renoveren komt er best veel water aan te pas. Denk bijvoorbeeld aan al het cementwerk in de muren en vloeren. Het cement neemt een vast vorm aan, dus het gebruikte water zie je niet, maar zit nog wel verwerkt in de mortel. Een veel voorkomend probleem na de oplevering is dan ook vaak het bouwvocht. Met teveel vocht in de muren kan er niet behangen worden en ook houten vloeren wordt moeilijk. Het is dan eerst van belang dat alle vocht verdampt en er geen vocht blijft zitten. Heb je een nieuwbouwwoning of is je woning net gerenoveerd? Het loont zich dan misschien om een vochtmeter aan te schaffen.

Kelder ventileren

Als u een vochtige kelder goed wilt ventileren om van uw vochtoverlast af te komen, kunt u kiezen uit vier soorten ventilatiesystemen. Deze systemen worden in het jargon ventilatiesysteem A, ventilatiesysteem B, ventilatiesysteem C en ventilatiesysteem D genoemd. Wat onder deze vier ventilatiesystemen wordt verstaan en welke optie van de vier systemen naar verhouding de beste keuze is,kunt u lezen op de pagina over kelder ventileren als vochtbestrijding methode.
Voor meer informatie over kelder ventileren kunt u hier vrijblijvend enkele erkende vochtbestrijders uit Antwerpen contacteren voor offertes en adviezen!

Vochtwerende verf aanbrengen

vochtwerende verf aanbrenge

Met vochtwerende verf kan je vochtige muren voorkomen, maar deze verf is niet altijd een oplossing voor een vochtprobleem. Vochtproblemen kunnen een woning flink teisteren. Je kunt dan ook last krijgen van verregaande problemen bij vocht in huis. Vooral als je er niets tegen doet zal het vochtprobleem en de daarbij behorende gevolgen alleen maar toenemen. Vochtvlekken en schimmels kunnen je muren dan ontsieren en schimmels kunnen ook nog eens grote schade aan het materiaal en de constructie aanbrengen. Daarnaast is schimmel ook nog eens uitermate slecht voor de gezondheid. Je moet je vochtprobleem dus oplossen om ook verlost te zijn van de gevolgen van je vochtprobleem. Een vorm ervan is het gebruik van vochtwerende verf door een Vochtbestrijding specialis.

Kelder vochtvrij maken

kelder vochtvrij maken

Een kelder vochtvrij maken is op meerdere manieren mogelijk. De manier waarop dit aangepakt moet worden, hangt af van het soort vochtprobleem dat zich voordoet. Er is altijd een passende oplossing te vinden. Bij vocht in de kelder is het altijd slim om een professionele vochtbestrijder in te schakelen. Vocht dat opstijgt uit de kelder kan door de gehele woning problemen veroorzaken. Daarom is direct verhelpen gewenst. Op deze plek zijn verschillende mogelijkheden om de kelder vochtvrij te maken te vinden.

Drainage

Er is veel vruchtbare grond. Dat is goed voor de landbouw, wanneer het natte aarde betreft waar uw woonhuis staat kan het voor overlast zorgen. Denk bijvoorbeeld aan een kelder die steeds opnieuw overstroomt, of schimmel in huis. Met drainage kunnen veel vochtproblemen worden voorkomen, zoals een kelder waterdicht maken, het is alleen geen klus waar de meeste mensen zelf aan kunnen beginnen. Bij Vochtbestrijding Snel kunt u niet alleen terecht voor verschillende vormen, ook voor drainage bent u bij ons aan het juiste adres. Op deze pagina geven we u graag wat algemene informatie over drainage.
Voor meer informatie over drainage kunt u hier vrijblijvend enkele erkende vochtbestrijders uit Antwerpen contacteren voor offertes en adviezen!

Vochtbedetectie

vochtdetectie belang

Als u in huis last heeft van vocht, kan dat voor veel ellende zorgen. Vochtproblemen in de muren zijn gemakkelijk te negeren, toch is dit ten strengste af te raden. Een goed uitgevoerde vochtdetectie kan u namelijk veel geld besparen op de lange termijn. Door het probleem zo vroeg mogelijk aan te pakken, kunt u het laten isoleren en behandelen voordat het zich verder verspreidt. Omdat vochtproblemen verschillende oorzaken kan hebben, is het laten uitvoeren van een goede lekdetectie essentieel om ook de juiste aanpak te kiezen. Met speciale apparatuur kan een vochtbestrijder met expertise, vaststellen waar het probleem zit en waardoor het veroorzaakt wordt.
Voor meer informatie over vochtdetectie kunt u hier vrijblijvend enkele erkende vochtbestrijders uit Antwerpen contacteren voor offertes en adviezen!
Lees meer over vochtdetectie

Muren onderkappen

Muren onderkappen: Werkwijze, voordelen & Prijs per meter

Opzoek naar Muren onderkappen ? Wanneer je last hebt van optrekkend vocht in je woning, dan zul je daar iets aan moeten doen om verdere schade aan de woning en de gezondheid van de bewoners te voorkomen. Er zijn enkele manieren om een woning of gebouw te beschermen tegen optrekkend vocht. Dit kan door middel van vochtbestrijding door muren tegen vocht te injecteren of door muren tegen vocht te onderkappen.

Schimmelbestrijding

Schimmelbestrijding  - Vocht schimmels verwijderen in huis

Vocht in je woning kan een groot probleem opleveren. Je woning kan grote schade oplopen en ook bewoners van de woning kunnen gezondheidsklachten oplopen. Enkele klachten die vocht in je woning zijn schimmel en schimmelvorming, kelderzwam, huiszwam en lelijke vochtplekken op de muren van je huis. Het probleem met vocht moet je dus oplossen met schimmelbestrijding. Je kunt dan vocht en schimmels in je huis oplossen. Maar vochtbestrijding in Antwerpen en schimmelbestrijding kan ook helpen om vocht en schimmelvorming in je huis te voorkomen. Lees meer over schimmelbestrijding in Antwerpen.
Voor meer informatie over schimmelbestrijding kunt u hier vrijblijvend enkele erkende vochtbestrijders contacteren voor offertes en adviezen!

De provincie Antwerpen heeft bij Vochtbestrijding Snel geen geheimen meer en we zijn dan ook verheugd dat we onze diensten als vochtbestrijder in de ganse provincie kunnen aanbieden… van de noordkant zoals Essen en Wuustwezel over Malle, Kasterlee en Lille tot Hove, Lint, Hoboken, Deurne en Kontich, overal kunt u onze vliegensvlugge vochtbestrijders in de provincie Antwerpen tegenkomen.

Over de schrijver
Als vochtbestrijder help ik al je problemen met vocht op te lossen. Tevens handige tips geven over hoe bepaalde problemen zelf kan oplossen horen hier ook bij.