Vochtbestrijding West-Vlaanderen

vochtbestrijding West-Vlaanderen

In West-Vlaanderen vormen vochtproblemen een bedreiging voor de structuur van de gebouwen. We kunnen deze vochtproblemen oplossen door de toepassing van verschillende vochtbestrijding methodes. Kom de techniek en kostprijs te weten van vochtbestrijding.

Opstijgend vocht West-Vlaanderen

Opstijgend vocht in West-Vlaanderen is één van de meest voorkomende vormen van vochtproblemen. Dit komt omdat er een waterkering ontbreekt in de huizen. Het grondvocht komt in de muren terecht waarna dit vocht afgegeven wordt aan het pleisterwerk.

Prijs vochtbestrijding West-Vlaanderen

Je betaald voor muren onderkappen gemiddeld tussen de 100 en 150 meter per lopende meter. Wil je je muren laten injecteren dan betaal je gemiddeld 100 euro per lopende meter. De gevel laten impregneren zal tussen de 10 en 15 euro per vierkante meter kosten.

Methode vochtbestrijdingVochtbestrijding Prijs
Muren onderkappen± €100 à €150 per lopende meter
Muren injecterenvanaf €100 per lopende meter
Gevel impregneren± €10 à €15/m²
Nieuwe gevelbekleding€40 - €250/m²*
Mechanische ventilatie€1500 - €6000
Kelderdichting€4000 - €10000 per lopende meter.

Laat ons u helpen met uw vochtbestrijding West-Vlaanderen

We stellen u een blijvende oplossing voor elk vochtprobleem in en rond uw woning. Dit om u een optimale kwaliteit te kunnen garanderen. We werken over heel Vlaanderen.

Lees meer over vochtbestrijding woning

Vochtproblemen oplossen

Er bestaan heel wat technieken om je vochtproblemen op te lossen. Alles hangt van het soort vochtprobleem af welke toegepaste techniek we gebruiken. Er bestaan immers heel wat soorten vochtproblemen. Opstijgend vocht het is het meest voorkomende probleem. Maar je kan ook last hebben van doorslaand vocht, condensatievocht of vocht na spouwmuurisolatie. Lees meer over de technieken die hiervoor gebruikt worden.

Muren injecteren West-Vlaanderen

muur injecteren

Om opstijgend vocht tegen te gaan in West-Vlaanderen is muren injecteren een veel gebruikte techniek. In de muur wordt een vochtweren middel geïnjecteerd. Dit kan enkel verwezenlijkt worden door gaten in de vochtige muur of gevel te boren. Tussen deze gaten dient een afstand van 12 centimeter gehouden te worden.

Gevel impregneren

De gevel impregneren in West-Vlaanderen is een techniek die gebruikt wordt wanneer de muren veel last hebben van mos of algen. Bij het impregneren van de muur wordt er een waterafstotende vloeistof gespoten op de buitenmuren.De vloeistof trekt volledig in de poriën van de bakstenen.

Muren onderkappen

Muren onderkappen laat je doen wanneer je last hebt van optrekkend vocht in je woning in West-Vlaanderen.Bij het onderkappen van muren worden horizontalen sleuven gemaakt door de gevel. Er wordt vochtkering in deze sleuven geplaatst en deze zullen het vocht zo goed mogelijk tegenhouden.

Soorten vochtproblemen West-Vlaanderen

Veel voorkomende vochtproblemen in West-Vlaanderen zijn doorslaand vocht, optrekkend vocht in de binnen muren, condensatievocht en vochtige kelders. Als vochtbestrijding expert in West-Vlaanderen houden we ons bezig met het behandelen en bestrijden van al deze vochtproblemen.

Lijst met de verschillende soorten vochtproblemen die zich kunnen voordoen:

  • Vochtplekken ontstaan doordat je een lekkage in je woning hebt.
  • Opstijgend vocht veroorzaakt salpeter op de muren van je woning
  • Doorslaand vocht is de oorzaak dat je vochtige muren hebt
  • Condensatievocht komt er nadat een ruimte slecht geventileerd is
  • Bouwvocht is aanwezig wanneer water gemengd wordt met beton en stucwerk
  • Vochtproblemen na spouwmuurisolatie nadat het vocht wordt opgenomen door het isolatiemateriaal
  • Schimmel op muur geeft problemen met vocht aan
  • Water in de kelder is een probleem doordat er grondwater door de muren komt

Vochtbestrijding nodig in Kortrijk, Oostende of Brugge ? Vraag vandaag via ons contactformulier een gratis en vrijblijvende offerte aan bij uw vochtbestrijder uit West-Vlaanderen.

Over de schrijver
Als vochtbestrijder help ik al je problemen met vocht op te lossen. Tevens handige tips geven over hoe bepaalde problemen zelf kan oplossen horen hier ook bij.