Kostprijs vochtbestrijding kruipruimte

Type oplossing vochtbestrijding kruipruimte Gemiddelde kostprijs
Kruipruimte waterdicht maken met bekuiping Gemiddeld zo’n 4.000 euro per project.
Kruipruimte isoleren Tussen 1.250 & 1.600 euro voor een kruipruimte van 55 vierkante meter.

Er zijn een aantal ruimtes in huis waar vocht een sterke invloed heeft en de kruipruimte is er daar dus één van. Dat komt niet in de laatste plaats doordat deze ruimte vaak slechts beperkt geventileerd wordt. Omdat het er ook nog eens koeler is, blijft het vocht gemakkelijker hangen en zal het niet verdampen. Dit kan dan dus de aanleiding zijn voor allerlei vochtproblemen die door het hele huis merkbaar zullen zijn. Die komen vanuit de kruipruimte. Lees hier meer over water in kruipruimte.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis offerte.

Aanpak van de kruipruimte

Wie de problemen met het vocht in de kruipruimte herkent, weet natuurlijk dat het belangrijk is om te zoeken naar de juiste oplossing. Goede kennis hierover kan dan veel waarde hebben. Bijvoorbeeld kennis hebben over de aanpak. Of kennis hebben over de prijs die hierbij komt kijken. Die informatie is op deze plek te vinden. In dat opzicht is het dus ook belangrijk om dit eens goed door te nemen. Dit maakt direct veel duidelijk op dit gebied.

kostprijs kruipruimte vochtbestrijding

De oorzaak van vocht in de kruipruimte

Het is in de eerste plaats goed om te weten hoe het met vocht in de kruipruimte eigenlijk gesteld is. Vaak betreft dit grondwater. Vooral wanneer het enige tijd vochtig is geweest, zal dit grondwaterpeil hoog staan. Dit betekent dan ook dat het vocht ergens naartoe wil en zich door de naden tussen wanden en vloeren naar binnen willen werken. Het kan zelfs in het metselwerk in een woning doordringen.

De kosten voor vochtbestrijding

Er zijn verschillende soorten manieren om vochtbestrijding in de kruipruimte toe te passen. In de eerste plaats is het goed om naar de ventilatie te kijken. Bij beperkte ventilatie is het goed mogelijk voor het vocht om zich in de vloeren en wanden te manifesteren. Daarom is het belangrijk om in ieder geval aan de slag te gaan met het ventileren van de ruimte. Op die manier is alvast een goede slag te slaan. Daarnaast is er echter nog veel meer.

De verschillende mogelijkheden

Er bestaan allerlei verschillende soorten technieken om met vochtbestrijding in de kruipruimte om te gaan tegenwoordig. Het is belangrijk om precies te weten wat de optie is waar het meeste rendement uit te halen is. Dit zal per geval sterk kunnen verschillen. Daarom is het ook goed om de diverse mogelijkheden eens tegen elkaar af te zetten. Dit geeft een goed inzicht in de kosten. In de eerste plaats is bekuiping van de kruipruimte een optie. Dat zal rond de €4000,- gaan kosten om te verzorgen. De andere optie is isoleren. Dit zal, uitgaande van een oppervlakte van 55 vierkante meter, tussen €1250,- en €1600,- gaan kosten per project.

De elementen in de prijs

De prijzen die hiervoor genoemd zijn zijn natuurlijk op een bepaalde manier opgebouwd. Het is goed om te weten welke zaken hier allemaal een rol in spelen. Op die manier is ook beter te begrijpen wat de effecten zijn van allerlei keuzes. Als het gaat om vochtbestrijding in de kruipruimte, spelen een aantal zaken mee. In de eerste plaats is er materiaal nodig om het werk uit te voeren. Dit zal 60 procent van de prijs in beslag nemen. Daarnaast is er arbeid nodig. Dit beslaat zo’n 35 procent van de totale kosten. Dan is er ook nog 5 procent dat kan worden toegeschreven aan voorrijkosten voor het project.

Manieren om invloed op de prijs uit te oefenen

Er zijn een aantal manieren waarop je invloed kan uitoefenen op de prijs die gerekend wordt voor de vochtbestrijding in d kruipruimte. Het is belangrijk om te weten dat hier flinke verschillen uit kunnen voortkomen. Alleen al om die reden is het dus ook goed om te weten wat deze factoren zijn. Ook is het goed om te weten wat de mogelijkheden zijn om hier iets aan te doen.

1: Het soort bestrijding

Er zijn zoals eerder aangegeven twee manieren waarop vochtbestrijding in de kruipruimte kan worden toegepast. In de eerste plaats is het een optie om voor een bekuiping van de ruimte te gaan. De andere vorm is het kiezen voor een vorm van draineren in de kruipruimte. Het maken van deze keuze is afhankelijk van de mate waarin het probleem zich voordoet. Al is het wel goed om te weten dat er een flink verschil in de prijs is tussen beide varianten. Wie kiest voor bekuiping mag bijvoorbeeld al snel rekenen op een prijs van €4000,-.

2: Goed isoleren van de kruipruimte

Ook is het een optie om voor isolatie te gaan. Dit is niet alleen de manier om vocht te bestrijden, maar ook de manier om warmteverlies terug te dringen. Dit is dus absoluut ook een zaak die moet worden meegewogen in het geheel. De investering kan veel bieden op langere termijn. Dit kan worden gedaan met Isolatieschelpen, Polystreen chips, EPS parels en met isolatiematrassen. Wie echte zekerheid wil hebben, doet er goed aan om in ieder geval voor de matrassen te gaan.

Manieren om te besparen

Er zijn natuurlijk verschillende factoren van invloed op de prijs. Dat betekent dus ook dat er verschillende manieren zijn om de kosten te drukken. Het is immers lang niet altijd zo dat iedere optie maar voor ieder gezin te betalen is. Het is in dat opzicht dus ook goed om te kijken welke mogelijkheden er liggen om de kosten terug te dringen. Deze tips kunnen in grote mate helpen hierbij.

Neem wat werk uit handen

Een eerste slimme manier om de kosten wat te drukken is door wat werk uit handen te nemen van de specialist. Bijvoorbeeld door alvast de ruimte vrij te maken zodat er direct met het isoleren, bekuipen of bestrijden kan worden aangevangen. Alleen al omdat er dan dus minder arbeid nodig is, zal dit zijn invloed hebben op de totale prijs die hiermee gemoeid is.

Korting door gezamenlijk aanbieden

Een andere optie is het gezamenlijk aanbieden van het werk met bijvoorbeeld de buren. Het is vaak zo dat vochtproblemen door grondwater in de gehele omgeving voorkomen. Dat betekent dus dat de buren ook dezelfde problemen hebben. Met als gevolg dat ze dus ook dezelfde oplossingen nodig hebben. Dit kan handig zijn omdat de vakman dan een totaalprijs kan maken. Dit brengt dan ook een goede kwantumkorting met zich mee. Dit is een fijne korting om mee te pakken.

Slim vergelijken om de beste prijs te vinden

Een andere slimme manier om de prijs te beïnvloeden is door te kijken naar verschillende offertes. Door meerdere vakmannen aan te schrijven is het goed mogelijk om de verschillen in de kostprijzen te zien. Daaruit is dan weer gemakkelijk de laagste prijs te halen. Die kan dan weer direct worden gekozen. Zo hoeft het niet meer te kosten dan echt nodig is.