opstijgend vocht in de badkamer

vochtproblemen in vochtige ruimte zoals de badkamers is natuurlijk niet vreemd. Juist omdat de badruimte, net als bijvoorbeeld keukens, veel met vocht te maken heeft, is deze ruimte extra vatbaar voor vochtproblemen. De kans dat u met vocht in uw douche of badruimte te maken krijgt, is relatief groot. Om grotere schade te voorkomen is het van belang om direct in te grijpen als er problemen zijn met vocht in de badruimte.
Problemen met optrekkend vocht binnenmuur kan je altijd terecht bij vochtbestrijdingsnel.be

vocht in de badkamer

Kenmerken van vochtproblemen in uw badkamer

Als u kampt met vochtproblemen in uw badkamer is dat goed merkbaar in de sanitaire ruimte. Zo ziet u bij een vochtige badkamer plekken op de muur die voor verkleuring zorgen. Of u constateert dat er schimmelplekken op het plafond of de muren zitten. Een duidelijke indicatie van een vochtprobleem is sowieso wanneer er een muffe, vieze geur in de badruimte hangt. Als een van deze verschijnselen of een combinatie ervan zich voordoet, betekent dat er meteen ingegrepen moet worden om ergere problemen in de badkamer te voorkomen. Zeker als u merkt dat u lat krijgt van gezondheidsklachten, zoals allergieën, last van uw keel of onverklaarbare griepachtige verschijnselen.

Oorzaken van vochtproblemen in de badruimte

Er zijn drie belangrijke hoofdoorzaken van vochtproblemen in de badkamer. Ten eerste is onvoldoend ventilatie in de sanitaire ruimte een kernverklaring van vochtproblematiek. Door een gebrek aan ventilatie kan de waterdamp niet de badkamer uitkomen. Dit leidt dan tot condensatie op de muren van de badruimte en op het badkamerplafond. Op langere termijn zijn vochtplekken en schimmel het gevolg. Om dit op te lossen is het slim om na het douchen of baden de ramen en deuren van uw badruimte open te zetten, zodat het vocht kan ontsnappen. In de tweede plaats is een gebrekkige verwarming een oorzaak van vochtproblemen in uw badruimte. Als u onvoldoende verwarmt in uw badkamer verdampt het vocht onvoldoende en hoopt zich vocht op in uw badruimte. Zorg dus in elk geval dat er voldoende verwarmd wordt! Dan kan het vocht de badruimte verlaten en voorkomt u de vorming van stinkende schimmels en storende vochtplekken.

Ten derde is het gebruik van verkeerde materialen een belangrijke oorzaak van vochtproblemen. Als u gebruikmaakt van badkamermateriaal als bakstenen, stofproducten of poreuze steenmaterialen, is er sprake van vocht absorberende materialen die schimmelvorming, vochtplekken en een vieze reuk in de badkamer kunnen bevorderen. Als u echter gaat voor het gebruik van keramische tegels en kunststof, voorkomt u dit soort problemen preventief. De investering is wellicht groter, maar op termijn spaart u gewoon flink meer geld uit. Hoe ideaal is dat!

Vochtbestrijdingsnel.be pakt uw vochtprobleem grondig aan! Neem contact met ons op

Heeft u te kampen met een van de vochtproblemen die hiervoor benoemd zijn, neem dan snel contact op met Vochtbestrijdingsnel.be. Wij zorgen ervoor dat er effectieve maatregelen worden genomen om de problematiek met vocht in uw badkamer definitief tot het verleden te laten behoren. Zodat u weer gebruik kunt maken van een nette, frisse en comfortabele badkamer waar het goed toeven is!