Wat doe je als je waterschade hebt?

Waterschade is normaal gesproken de vierde meest voorkomende reden voor huiseigenaren om een verzekeringsclaim in te dienen. Dit gebeurt om vele redenen, zoals overstromingen en lekkages. U moet dus eerst de oorzaak vaststellen, de bron van het water afsluiten indien van toepassing, en de elektriciteit uitschakelen als dat nodig is om kortsluiting en schokken te voorkomen. Wat dan? Vervolgens is het tijd om de schade te beoordelen, het overtollige water op te ruimen en de schade zo snel mogelijk te herstellen. Het overtollige water moet snel worden verwijderd en het drogen moet worden uitgevoerd, omdat natte materialen binnen een zeer korte periode, soms binnen enkele uren, ernstige problemen gaan ontwikkelen. Dit kan leiden tot vallende plafonds, schimmel of andere problemen. Het kan zijn dat u hulpdiensten nodig heeft om de rommel goed op te ruimen en de schade te beperken! Een bedrijf dat zich bezighoudt met vochtbestrijding, het beperken en herstellen van waterschade zal alles doen wat nodig is om de schade ongedaan te maken en een huis of bedrijf in de oorspronkelijke staat te herstellen, of beter.

wat te doen bij waterschade

Er zijn verschillende soorten water!

In feite zijn er drie soorten water, en elk daarvan moet anders worden behandeld. 1) Er is "schoon" water, dat afkomstig kan zijn van regen, condensatie of lekkende zoetwaterleidingen. In de meeste kleine gevallen kunt u dit type water zelf schoonmaken. Echter, het drogen van natte gipsplaten, pleisterwerk, tapijten/vloeren, houten vloeren, kasten, en dergelijke, kan het nodig maken dat u externe diensten en gespecialiseerde apparatuur aanschaft om de schade te beperken. 2) Het tweede type water is "grijs" water. Dit is vuil water dat afkomstig is van vaatwassers, wasmachines, gootstenen en dergelijke. Dit water kan wel verontreinigingen bevatten, maar u kunt het misschien zelf schoonmaken als u de apparatuur en de juiste veiligheidsuitrusting hebt om uzelf mee te beschermen. In geval van twijfel kunt u het beste een beroep doen op experts. Naast de schade die dit kan veroorzaken aan uw huis of bedrijf, zijn de gezondheidsrisico's die kunnen komen met grijs water overstroming. 3) Het derde en laatste type water is "zwart" water. Dit water bevat afvalwater, ander afval, bacteriën en andere ernstigere verontreinigingen. Zwart water is gevaarlijk voor de gezondheid, en je moet niet proberen om het zelf op te ruimen. Professionals hebben de apparatuur en beschermende kleding die nodig zijn om het zwarte water veilig op te ruimen en weten wat er moet gebeuren met verontreinigde meubels en materialen.

Zodra het overtollige water weg is!

Nu is het tijd om een grondigere inspectie van de schade uit te voeren en te bepalen welke droogwerkzaamheden moeten worden uitgevoerd. Als er al schimmel en meeldauw aanwezig is, moet deze onmiddellijk worden verwijderd om verspreiding te voorkomen. Afhankelijk van hoeveel vochtmateriaal, zoals gipsplaten, is geabsorbeerd en hoe open de vochtige of schimmelplekken zijn voor de luchtcirculatie, kan het nodig zijn om deze materialen te verwijderen en te vervangen. U zult zeer voorzichtig moeten zijn met bestaande schimmels en meeldauw. Schimmels kunnen giftig zijn en zeer schadelijk voor de materialen die ze aantasten. Professionele schimmelsaneringsbedrijven hebben de ervaring en veiligheidsuitrusting die nodig is om de schimmel veilig te verwijderen. Als u professionals inhuurt om met de schimmel en/of meeldauw om te gaan, zorg er dan voor dat ze de beproefde methoden voor het verwijderen van schimmels gebruiken. Alleen het spuiten van de schimmel met chemicaliën zal de schimmel niet doden. Het moet worden behandeld en verwijderd met de juiste reinigingsmiddelen. Als u schimmel vindt, probeer dan de luchtstroom naar het gebied te elimineren, ga weg uit het gebied en roep om hulp!

Als er geen schimmel of meeldauw wordt gevonden, of als er schimmel of meeldauw wordt verwijderd, dan zal de volgende actie normaal gesproken het drogen van de natte gebieden zijn. Dit wordt normaal gesproken gedaan met behulp van gespecialiseerde apparatuur die de lucht reinigt en tegelijkertijd lucht blaast. Het is belangrijk om de droging zo snel mogelijk op gang te brengen, om de extra mogelijkheden voor schimmel en meeldauw te voorkomen en om verdere schade aan materialen door waterabsorptie te voorkomen. Voor kleine lekkages kunt u dit misschien zelf doen met behulp van ventilatoren, haardrogers en dergelijke. Voor grotere oppervlaktes kunt u misschien zelfs ontvochtigers met een grote capaciteit huren om ons omringende hout, tapijt en andere materialen te drogen. Het is echter mogelijk dat u toch een beroep moet doen op professionals om te zorgen voor een goede droging, aangezien zij instrumenten hebben om het vochtgehalte te meten en u niet wilt dat er nog vocht overblijft nadat het droogproces is voltooid. En als u twijfelt, kunt u normaal gesproken het beste een beroep doen op professionele droogdiensten. Vooral voor grote gebieden met waterschade. Professionals kunnen misschien meubels en armaturen besparen die u anders misschien moet vervangen.

Verwijder en gooi beschadigde poreuze materialen weg!

Poreuze materialen zoals tapijt, vulling, isolatie, stoffen en dergelijke moeten mogelijk worden verwijderd en weggegooid. Water kan de meeste poreuze materialen permanent beschadigen door ze te laten krimpen of kromtrekken, en schimmel zal ze nog erger beschadigen. Nogmaals, als u twijfelt, bel dan een professional om te zien wat er gedaan kan worden om het materiaal of het meubilair te redden.

Desinfecteer de overige materialen indien nodig!

Als al het beschadigde materiaal is verwijderd, alle schimmel en meeldauw is verwijderd en het drogen is voltooid, moet u het hele gebied desinfecteren voordat u met de restauratie begint. Dit is misschien niet nodig in het geval van een kleine schade door schoon water, maar het is wel van cruciaal belang voor grijs- en zwartwateroverstromingen. In ieder geval moet de desinfectie worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat er geen schimmelsporen achterblijven. Meestal wordt hiervoor een bleekmiddel/wateroplossing gebruikt door het hele verontreinigde gebied aan te steken en snel af te vegen, één klein gebied tegelijk, zodat het desinfectiemiddel niet in het water trekt of droogt voordat het wordt afgeveegd. Er zijn veel desinfectiemiddelen beschikbaar die gebruikt kunnen worden. Bij twijfel kunt u hiervoor professionals inschakelen. Professionals zullen commerciële reinigingsmiddelen gebruiken die speciaal ontworpen zijn voor het verwijderen van schimmels en meeldauw.

Dus nu is het tijd om de schade te herstellen!

Waar begint u? Plafonds! Plafonds die blootgesteld zijn aan waterschade lopen meer risico door de zwaartekracht waardoor ze doorzakken of instorten. Dus, begin daar maar mee wanneer het van toepassing is. Verwijder eerst de aangetaste plafondpanelen of -platen. En zoals we in het begin al zeiden, zorg ervoor dat u begrijpt wat de oorzaak is van de waterschade, zoals een lekkende leiding of een beschadigd dak, en zorg ervoor dat het probleem is opgelost en geen verdere schade kan veroorzaken. We gaan ervan uit dat dat al lang gedaan is voordat we zo ver zijn gekomen.

Neem de tijd om er zeker van te zijn dat het water geen structurele schade aan balken of spanten heeft veroorzaakt. Als je twijfelt, bel dan met professionals.

Vervang al het beschadigde hout!

Al het sterk vervormde hout, verrotte hout en hout met schimmelproblemen moet worden vervangen. U moet beschadigde planken uit elkaar wrikken en grondig reinigen voordat u ze vervangt. En als het hout een structureel onderdeel van uw huis is, moet u heel voorzichtig zijn bij het vervangen van het hout, zodat de structuur niet wordt aangetast.

Installeer indien nodig nieuwe vloeren!

Van natte tapijten tot gezwollen vloerdelen, het is vaak duidelijk wanneer het water uw vloer heeft beschadigd. Maar als u het niet zeker weet, is het belangrijk om onmiddellijk te controleren of er vocht onder zit. Merk op dat ondertapijt en vulling bijzonder gevoelig zijn voor waterschade en meestal moeten worden verwijderd. Dit biedt echter ook de mogelijkheid om nieuwe, waterdichte vloeren in de omgeving te leggen. Keramische tegels, hoogwaardig vinyl en bepaalde houten materialen kunnen allemaal helpen om de vloer te beschermen tegen toekomstige waterschade. In geval van twijfel, vraag het aan een professional.

Vervang beschadigde gipsplaten.

Het wordt nu rustiger en u bent bijna uit het bos. U zult de beschadigde gipsplaat moeten vervangen, die in de schadebeperkingsfase al verwijderd had moeten zijn. Hoeveel gipsplaat u moet verwijderen en vervangen is een vraag die u zult moeten beantwoorden. In het algemeen, als de gipsplaat is opgezwollen of gezakt 3/8" of meer van de basislijn, dan moet u de hele plaat vervangen. Anders kunt u de met water bevlekte delen eruit knippen en vervangen. En vergeet niet om de toestand van de bestaande isolatie achter beschadigde gipsplaten te controleren. Ook, en opnieuw, als u twijfelt, bel dan een professional!

Voor aanzienlijke schade, controleer uw verzekering.

Als u aanzienlijke waterschade hebt, controleer dan de verzekering van uw huiseigenaar om te zien welk type waterschade gedekt is. Herstel van waterschade kan erg duur zijn, en zelfs met een verzekering zult u waarschijnlijk een eigen risico moeten betalen dat aanzienlijk kan zijn.

U besluit dus om een professional te bellen voor hulp. Wie belt u?

Of het nu gaat om een verzekering of niet, u kunt de hulp van een professional nodig hebben om waterschade te beperken en/of te repareren. U kunt de vraag Google, en u zult merken dat er vaak verschillende dingen zijn die professionals u vertellen dat het belangrijk voor u is om ze te selecteren. Er zijn ook niet-aangesloten organisaties die u zullen adviseren over dezelfde factoren. Hieronder vindt u een lijst van de gemeenschappelijke factoren die worden gebruikt om te bepalen wie uw aannemer moet worden.

Hoe snel zullen ze reageren?

Zoals we u hierboven al vertelden, is tijd van cruciaal belang voor het beperken van waterschade. Waterschade wordt gecompliceerder naarmate het niet wordt aangepakt. U wilt een bedrijf dat 24 uur per dag nooddiensten levert, met een snelle reactie. Het is eigenlijk het beste als u een bedrijf vindt dat u vooraf voorbereidt op een eventuele noodsituatie die zou kunnen ontstaan, voordat u een noodsituatie hebt.

Kan het bedrijf zorgen voor mitigatie, sanering en reconstructie?

U hebt waarschijnlijk liever een bedrijf dat het hele werk kan doen, dan dat u twee of drie gerenommeerde bedrijven moet vinden om afzonderlijke delen van het werk uit te voeren. Een bedrijf dat als een team optreedt om al uw problemen op te lossen, is veel gemakkelijker om mee te werken, vooral wanneer u een primaire contactpersoon krijgt die het hele project overziet. Dit vereenvoudigt de communicatie en vermindert de kans op problemen.

Controleer hun referenties!

Met het internet en Google, evenals het Better Business Bureau, kunt u zeer snel lokale referenties verkrijgen op zowat elk bedrijf. En als u dat niet kunt, dan wilt u ze waarschijnlijk niet gebruiken.

Na stormen en andere weergerelateerde rampen worden huiseigenaren vaak belegerd door onbetrouwbare reparatiediensten. Om dat probleem te voorkomen, moet u op zoek gaan naar betrouwbare bedrijven voor waterschadebeperking en -herstel met goede referenties van lokale klanten zoals uw vrienden en buren. Denk na over waar het bedrijf is gevestigd, omdat lokale bedrijven meer kans hebben om te vertrouwen op de mond-tot-mondreclame die wordt gecreëerd door het aanbieden van betrouwbare, grondige reparaties.

Uw huis verdient de beste zorg, en u ook! Een waterramp kan zeer stressvol en frustrerend zijn, en een betrouwbaar, meelevend restauratieteam kan helpen uw zorgen te verlichten en het proces om het leven weer normaal, pijnloos en stressvrij te maken. Dit kan alles omvatten van het aanbieden van veilige opslag van uw persoonlijke eigendommen ter plaatse tijdens de restauratie, tot zorgzame hulp bij elke vraag die u heeft.

Hebben zij gelicentieerde, verzekerde en goed getrainde teams in dienst?

Als u onderzoek doet naar water schadebeperkings- en restauratiebedrijven, is het belangrijk om op te merken of ze een goede licentie hebben en verzekerd zijn. Wat is hun expertise? Hoe lang zitten ze al in het bedrijfsleven? Welk niveau van opleiding en ervaring hebben de teamleden? Zijn ze gecertificeerd door middel van een gerenommeerd certificeringsprogramma? Volgen ze een doorlopende training?

Bovenstaande zijn vragen die u kunt en moet stellen. U wilt uw huis of bedrijf terug naar het normale niveau, of beter. En u wilt er zeker van zijn dat het bedrijf dat u inhuurt het kan waarmaken!

Werken ze effectief met u en uw verzekering?

Een van de meest frustrerende zaken met betrekking tot waterschade is het indienen van een succesvolle verzekeringsclaim. Een groot verschil tussen goede en slechte schadebeperkings- en restauratiebedrijven is dat de goede bedrijven bekwaam zijn in het uitwerken van de details van een bepaalde schadeclaim met de verzekeringsmaatschappij van een vastgoedeigenaar. Op die manier krijgt u alle dekking die u kunt krijgen voor de schade en minimaliseert u de out-of-pocket kosten. Het bedrijf moet contact opnemen met uw verzekeringsagent en proberen om met hen te werken om ervoor te zorgen dat u wordt verzorgd. Zoek een bedrijf dat ervaren en responsief is in het helpen van u bij het documenteren van de schade en het indienen van goed gedocumenteerde, eerlijke en tijdige claims.

Bieden zij een gedetailleerd plan voor schadeherstel?

Elk gerenommeerd bedrijf zal u een gedetailleerd plan aanbieden in de vorm van een schatting of "scope-of-work". U zult dat plan moeten aftekenen voordat u met de reparaties kunt beginnen. Het doel moet zijn om uw huis weer in een goede, veilige staat te brengen en de toestand van voor de schade te verbeteren.

Gebruiken ze de juiste apparatuur en technieken?

Nadat er waterschade is ontstaan, moet uw huis of bedrijf een wateronttrekking, droging en ontvochtiging ondergaan, zodat u geen schimmelproblemen heeft. Door gebruik te maken van de juiste apparatuur en technieken kan een sanerings- en restauratiebedrijf het restauratieproces versnellen, toekomstige schimmelgroei helpen voorkomen en ervoor zorgen dat uw persoonlijke eigendommen zoals documenten, kunstwerken, foto's en andere belangrijke zaken goed worden verzorgd.

Behandelen zij schimmelsanerings- en restauratiediensten?

Schimmels vormen een ernstig gevaar voor de gezondheid en eigendommen. Natte en vochtige plekken kunnen een voedingsbodem zijn voor schimmels en daarom is waterschade nauw verbonden met schimmelschade. Daarom zal een gerenommeerd bedrijf dat zich bezighoudt met het beperken van waterschade, ook schimmelsaneringsdiensten aanbieden. Daarnaast kan een bedrijf dat ook een algemeen aannemer is, de nodige reconstructiediensten leveren om de klus te klaren.

Hoeveel jaar ervaring heeft het bedrijf?

Jarenlange ervaring in het bedrijf zorgt voor een voorsprong op nieuwere bedrijven. Als een bedrijf ervaring heeft, zijn ze vrijwel overal mee om te gaan, omdat ze deze ervaringen al eerder hebben opgedaan. Er is geen school die de dingen kan leren die je uit ervaring leert.

Bovendien heb je door jaren in het bedrijf het vertrouwen opgebouwd van de mensen met wie je werkt, zoals de klanten en de leveranciers. Niemand zal het lang volhouden in de business van waterschadebeperking en -herstel als ze niet goed zijn in wat ze doen.

Wat voor resultaten kunt u verwachten?

Als het gaat om waterschadeherstel zit het echte merk van een goed bedrijf in het resultaat. Een onbetrouwbaar waterschadeherstelbedrijf kan uw eigendom gewoon verlaten als het eerste werk is gedaan. Er zijn bedrijven die het werk gewoon afronden als ze het oppervlak hebben schoongemaakt. Deze stap kan echter gewoon worden gedaan door de eigenaren van het pand zelf.

Een betrouwbaar waterschadeherstelbedrijf gaat tot de kern van het probleem door en lost het op. Naast het probleem dat aan de oppervlakte te zien is, pakken ze ook eventuele problemen aan waar het pand mee te maken kan krijgen, zoals de mogelijke groei van schimmels.

Het is belangrijk dat het waterschadebedrijf in staat is om het object te herstellen in de toestand van voor de schade. De restauratie van de woning zal de competentie van de professionals die aan de sanering hebben gewerkt laten zien. Met het beste waterschadeherstelbedrijf zit het bewijs in de uitkomst van het proces.

Een goed waterschadeherstelbedrijf zal ervoor kunnen zorgen dat de klanten tevreden zijn nadat ze de woning hebben verlaten. Wanneer een waterschadeherstelbedrijf van begin tot eind volledige klanttevredenheid biedt, kan worden gegarandeerd dat zij het hele pakket aan hun klanten aanbieden. Met deze vormen van waterschadesanering kunnen de klanten zich op hun gemak voelen.

Samengevat.

Om uw eigendommen en het leven weer normaal te krijgen na een watergerelateerde ramp, kunt u professionele hulp nodig hebben. Als u dat doet, wilt u een bedrijf dat u kunt vertrouwen om de klus snel en correct te klaren. Het selecteren van de juiste water schade herstel aannemer moet niet lichtvaardig worden genomen. Uw gemoedsrust is waar het om gaat.