Blog over vochtbestrijding en vochtproblemen

Kruipruimte schimmel verwijderen

kruipruimte schimmel verwijderen

Kruipruimtes zijn meestal klein en moeilijk toegankelijk, waardoor ze moeilijk te drogen zijn na elke vorm van vochtindringing. Aangezien schimmel zich binnen 24 uur na een lek kan ontwikkelen, zijn kruipruimtes uiterst kwetsbaar voor schimmelproblemen.

Waar kunt u schimmel vinden: Gemeenschappelijke plaatsen voor de huiselijke schimmel

waar kunt u schimmel vinden

Schimmel is hardnekkig en kan zich bijna overal ontwikkelen. Gelukkig kunnen wij u met onze jarenlange ervaring in professionele schimmelcontrole en -opsporing helpen bij de diagnose van uw situatie! Hier zijn enkele kritische tips om u te helpen bij het lokaliseren van plekken waar schimmels zich in uw huis of bedrijf kunnen verstoppen.

Wat zijn de oorzaken van de schimmel in uw huis?

oorzaken van schimmel

Schimmel is een gemeenschappelijke vijand van huiseigenaren, maar velen worstelen om te bepalen waar de vervelende schimmels vandaan komen. Door middel van een proces van eliminatie en diagnostische analyse, kunnen schimmelinspectie en -opsporing diensten helpen bij het vinden van de oorzaak. Daarnaast kan het bewapenen van jezelf met kennis helpen bij het aanpakken van dergelijke schimmelproblemen. Laten we de oorzaken van de schimmelgroei in het huishouden nader onderzoeken.

Buitengevel cementeren Uitvoeringen, kleuren & prijzen

gevel cementeren

Het cementeren van de buitengevel is een van de meest voordelige manieren van gevelrenovatie. Het is een prima middel om kleine scheurtjes en afbrokkelende plekjes te herstellen. Na een cementeer behandeling is de gevel weer bestand tegen weersinvloeden en zit je er weer voor jaren netjes bij.

Gevelwerken: Prijzen en mogelijkheden

gevelwerken

Gevelwerken of gevelrenovatie, is een manier, om zonder al te grote uitgaven je woning van een nieuw fris uiterlijk te voorzien. Je kunt een andere gevelbekleding aan laten brengen, als het oude versleten is, er scheuren of barstjes in de gevel zitten die lekkage veroorzaken of, als je de isolatie wilt aanbrengen. Soms kun je ook volstaan, met een simpele gevelreiniging. Je ziet er zijn meerdere soorten gevelwerken en renovatiemethoden die je woning er weer als nieuw uit laten zien. Maar net als met alles, hangt aan elk soort gevelwerk een prijskaartje.

Soorten giftige schimmels die je pijn kan doen

soorten schimmels

Wist je dat er verschillende soorten schimmels zijn? Ja, ze zijn allemaal slecht, maar in verschillende mate. In onze vele jaren van het uitvoeren van professionele schimmel inspectie en testen, zijn we honderden (zelfs duizenden) schimmelsoorten tegengekomen. Lees verder om te leren welke het gevaarlijkst zijn, zodat u zich beter kunt beschermen!

Acremonium

Schimmel lijkt op het eerste gezicht ongevaarlijk, maar langdurige blootstelling aan bepaalde soorten schimmel kan mogelijk leiden tot een aanzienlijke medische rekening. Verschillende leden van het geslacht Acremonium vallen zeker in de categorie van schimmels die kunnen leiden tot ernstige gezondheidsproblemen als er te veel tijd in hun aanwezigheid wordt doorgebracht.

Dyson HP04 vs. HP02 vs. HP0

Dyson HP04 vs. HP02 vs. HP0

De Dyson Pure Hot + Cool lijn van luchtreinigers biedt een indrukwekkende hoeveelheid luchtstroom in een compact ontwerp. Ze zuiveren niet alleen de lucht, maar bieden ook verwarmings- en koelingsmogelijkheden.

Beste Honeywell Luchtreinigers kopen

Deze Honeywell luchtreiniger review en aankoopgids begint met de topmodellen. Als u op zoek bent naar professionele aanbevelingen en een luchtreiniger wilt kopen en verder wilt gaan met uw dag, dan kunt u dat gemakkelijk hieronder doen.

Beste Venta luchtbevochtiger kopen, review en aanbieding

venta luchtbevochtiger

Venta produceert al sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw luchtkwaliteitsproducten, hoewel de consumenten in de Verenigde Staten nog maar net beginnen te leren van dit Duitse bedrijf. Zij zijn het merk waar je terecht kunt als je in de markt bent voor een 2-in-1 systeem, en in onze Venta Air Washer review gaan we snel een kijkje nemen naar hun huidige collectie.

Absidia

Absidia

Schimmels zijn altijd aanwezig in de omgeving, zowel in de natuur als in een stedelijke omgeving. Omdat veel van hen belangrijke ontbinders zijn, is deze groep van diverse organismen van vitaal belang voor het functioneren van de natuur. Zonder hen zou de wereld er waarschijnlijk heel anders uitzien.

Bruine schimmel - Wat is het en wat veroorzaakt bruine schimmel?

Bruine schimmel

Wat is bruine schimmel - nou ja, anders dan bruin? Zijn er gezondheidsrisico's verbonden aan het hebben van het in uw huis of bedrijf? Ons team heeft zich vele malen met deze soort beziggehouden gedurende jaren van het aanbieden van schimmeltestdiensten; laten we u helpen met het invullen van alle belangrijke details.

Wat is gele schimmel? | Hoe identificeer & verwijder je gele schimmel?

gele schimmel

Wist u dat er duizenden soorten schimmel zijn? Tenzij u een gecertificeerde expert bent die diensten op het gebied van schimmelverwijdering en -testen aanbiedt, kan het moeilijk zijn om u met alles vertrouwd te maken. Gelukkig bent u op de juiste plaats! Als het gaat om gele schimmel, hebben we veel kritische informatie te delen.

Is Groene Schimmel gevaarlijk? Hoe kan ik groene schimmel verwijderen?

groene schimmel

Bent u groene schimmel tegengekomen in uw huis of bedrijf? Terwijl het oproepen van de experts voor professionele schimmelverwijdering een belangrijke stap is om te nemen, is het ook een goed idee om vertrouwd te raken met de soort. Laten we meer in detail onderzoeken wat groene schimmel is en wat de gezondheidseffecten ervan zijn, want het kan een beetje ingewikkeld worden.

Wat is oranje schimmel & is het gevaarlijk? | Oranje Schimmel feiten

Schimmel komt overal ter wereld voor, maar oranje schimmel? Het is niet zo populair als andere soorten als het gaat om onderzoek. Met onze jarenlange ervaring in het identificeren en opsporen van schimmels, hebben we veel geleerd over oranje schimmels. Laten we de kritische details onderzoeken, inclusief de mogelijke gezondheidseffecten.

Gevel reinigen met javel

reinigen gevel met javel

Moeten uw muren worden schoongemaakt? Wil je geld besparen? Efficiënt en zuinig, kies voor een gevelreiniging met javel. Ontdek alle voorzorgsmaatregelen en regels die u moet volgen voordat u dit product op uw buitenmuren gebruikt.

Wat te verwachten van beton waterdicht maken

beton waterdicht maken

Wist je dat? Blootstelling aan water kan het beton in de loop van de tijd eroderen, tenzij er een waterdichtingsmateriaal wordt aangebracht om het te beschermen. Zodra het beton erodeert en verslechtert, kan het zeer duur zijn om het te repareren. Daarom is het zinvol om een geschikt waterdichtingsmateriaal aan te brengen dat kan voorkomen dat er water in het beton sijpelt.

Badkamer schimmel verwijderen

badkamer schimmel verwijderen

Als je een badkamer binnenloopt, is er niets erger dan de aanblik van schimmel - of het nu schimmel is in de douche, schimmel rond het toilet, schimmel op de vloertegels en voegspecie, en zelfs schimmel op het plafond

Zolder schimmel verwijderen

zolder schimmel

Schimmel op zolders is een van de meest voorkomende problemen om huizen in zowel Ottawa als Montreal te beïnvloeden. Zolderschimmel kan ernstig zijn, vaak verspreidt het zich naar en vervuilt het houten raamwerk en de zolderisolatie.

Wat is schimmel en hoe ziet schimmel eruit?

Wat is schimmel en hoe ziet schimmel eruit?

Schimmel kan moeilijk te identificeren zijn, dat is de reden waarom professionele testdiensten meer dan ooit van belang zijn. Om uw eigen welzijn en veiligheid te waarborgen, moet u in staat zijn om nauwkeurig te identificeren en effectief aan te pakken schimmel problemen. Echter, voordat u begint, wat is schimmel? Laten we de basisprincipes eens nader onderzoeken.

Witte schimmel: Is het gevaarlijk en hoe het te verwijderen?

Witte schimmel

Witte schimmel is minder bekend, maar nog steeds een ongelooflijk gevaarlijke schimmelsoort om mee om te gaan. Als u niet zeker weet welk type u hebt, is het belangrijk om gecertificeerde professionals in te schakelen voor het onmiddellijk uitvoeren van matrijstesten. Met dat gezegd hebbende, hebben we veel geleerd over witte schimmel in onze vele jaren van schimmel inspectie en verwijdering. Dit is alles wat u moet weten - en meer!

Hoe verwijder je muffe geuren in een kelder?

muffe geur in kelder

De kelder is een plek in het huis die niet erg druk is, niet altijd licht ontvangt en verlaten kan worden. Hierdoor blijft de kelderdeur vaak gesloten. Na verloop van tijd kan er een sterke, nogal onaangename muffe geur ontstaan. Hier zijn een paar tips om de sfeer in een kelder op te frissen, en waarom niet een wijnkelder!

Vocht in de garage: oorzaken en oplossingen

vochtige garage

Condensatievocht ontstaat wanneer een grote hoeveelheid vocht in de lucht in contact komt met een koud oppervlak. Meestal zijn er druppels water of zelfs vorst zichtbaar. Hoewel condensatie in een garage een veel voorkomend probleem is, moet u deze situatie niet negeren om ernstigere problemen te voorkomen. Lees verder om enkele oorzaken van vocht in de garage te achterhalen, evenals oplossingen.

Wat doet u tegen een vochtige keuken ?

We hebben de neiging om dit te vergeten, maar de keuken is ook een plek die gevoelig is voor vocht en waar vochtproblemen kunnen ontstaan. Maar het is een goed idee om het te beperken met effectieve ventilatie. Wij adviseren u...

Beste Vochtvreters kopen en review

vochtvreter

Bijna alles in ons huis moet zijn droge toestand behouden om zijn conditie te behouden. Als het gaat om 2020, is vocht een belangrijk aspect om rekening mee te houden als het gaat om het behoud van de conditie van uw etenswaren, uw huishoudelijke onderdelen en zelfs de conditie van uw kleding. Door dit overtollige vocht in bedwang te houden kan schimmel en meeldauw worden voorkomen. Als het gaat om het inademen van frisse lucht, is het onder controle houden van het overtollige vocht een belangrijke factor. Houd de vochtige delen van uw huis, zoals uw keuken, badkamer en kelder, altijd in een lager vochtigheidsniveau.

Winix u300 Luchtreiniger kopen, specificaties en review

winix u300

De krachtigste Winix U300 (Winix WACU300) tot nu toe zit vol met het nieuwste luchtfiltratieproces en voldoende prestaties voor wie zich geen volwaardig vlaggenschip kan veroorloven. Het is de eerste vertegenwoordiger van de Winix Signature Series, die ook het premium aanbod is van de oudere Winix P300. We zullen dus zien of deze luchtreiniger weer de beste knal voor de bok in de Winix lineup zal zijn, zelfs in vergelijking met zijn goedkopere broers en zussen in onze Winix U300 Review.

Winix P150 Luchtreiniger kopen, specificaties en review

winix p150 luchtreiniger

Dit 2-in-1 product werkt goed voor ruimtes tot 800 vierkante meter. Als zodanig zal het waarschijnlijk geen problemen hebben met het omgaan met grote ruimtes zoals de zolder of de kelder. Het zou ook goed moeten werken binnenshuis met open plattegronden vanwege de grote dekking.

Venta Airwasher LW45 kopen en review

venta lw45 luchtbevochtiger

Voor veel mensen is droge binnenlucht net zo'n punt van zorg als vervuilende stoffen in de binnenlucht als de reden waarom je je niet goed voelt als je thuis bent. Een luchtzuiveraar en luchtbevochtiger-combiproduct kan de luchtvochtigheid in uw huis op een comfortabel niveau brengen en tegelijkertijd vervuilende stoffen in de lucht, die uw gezondheid in gevaar brengen, elimineren.

Beste Ionisators kopen

Wil je weten wat de beste lucht Ionisators zijn die alle geuren uit het huis verwijderen? Je bent op de juiste plaats! In deze post zullen we uitzoeken wat de beste lucht ionisator is die je vandaag kunt kopen.

Herstel betonrot

betonrot

Herstel van betonrot is niet onmogelijk en makkelijker dan je denkt. Betonrot herken je aan afbrokkelende stukken beton. Meestal het eerst zichtbaar aan de onderkant van balkons, overstekken en dakranden, maar ook als een onzichtbare sluipende ziekte voorkomend in betonnen vloeren. Niet alleen geeft betonrot een verwaarloosd uiterlijk, wanneer je er niets aan doet, leidt het ook tot serieuze schade aan het pand.

Assesteen behandelen of opnieuw bezetten

assesteen

Assesteen, assebeton, zendersteen, sintelbeton, slakkenbeton of hoogovencement. Allemaal namen voor een en hetzelfde product dat als hoofdgrondstof hoogovenslak, in zich heeft. Tijdens renovatie van oudere woningen komen we het nog vaak tegen. Assesteen verbrokkelt tijdens het verouderingsproces. Hierdoor laat ook de pleisterlaag los, waarmee het is afgewerkt. Het vraagt dan ook meer bouwkundige en materiaalkennis, om een dergelijke muur op een goede manier te herstellen. Wanneer je niet zeker van je zaak bent, laat je dit het best door een vakman uitvoeren.

De beste manier om uw badkamer spiegels schoon te maken

badkamerspiegel schoonmaken

Heb je ooit je badkamerspiegel afgeveegd na een douche, denkend dat de stoom zou helpen om hem schoon te maken? Toch ontdek je elke keer dat je dit doet een spiegel vol met strepen als je terugkomt. In plaats van op zoek te gaan naar een reinigingshack, is hier een reinigingsmethode die u het gewenste resultaat oplevert: een spiegel zonder strepen!

Professionele reparatie en vervanging van toiletten

toilet reparatie

Er is bijna niets erger dan het hebben van een toilet in je huis dat je niet kunt gebruiken. Zelfs als het een eenvoudig verstopt of lopend toilet is dat een toiletflens of klepje moet worden gerepareerd, is één ding zeker - toiletinstallatie of -reparatie is iets dat niet kan wachten!

Waarom lekt mijn toilet aan de basis?

Waarom lekt mijn toilet aan de basis?

Is er water op de vloer rond de basis van uw toilet? Als dat zo is, is dat geen goed teken. Dat betekent dat er een lek is in uw toilet - waarschijnlijk rond de basis van de armatuur. In plaats van uw badkamer te laten uitgroeien tot een binnenzwembad, kunt u uw vertrouwde gereedschapsriem tevoorschijn halen en beginnen met het repareren van dat lek!

Wat is waterslag?

waterslag

Afgezien van het zachte gewauwel, moeten de waterleidingen vrij stil zijn. Dus het is verbijsterend als je ineens gebonk uit je pijpen hoort komen. Dat geluid is een veelvoorkomend loodgietersprobleem dat een waterslag wordt genoemd. Ook wel hydraulische schok genoemd, wordt het veroorzaakt door een verhoging van de druk wanneer een kraan, klep of watertoestel wordt afgesloten. Het water zoekt een plek om naartoe te gaan omdat het snel van richting verandert, en het knalt uiteindelijk tegen de leidingwanden of de afsluitklep in uw watersysteem, waardoor een duidelijk (en alarmerend) beukend geluid ontstaat. Er zijn vier mogelijke situaties die waterslag kunnen veroorzaken:

Wat is capillair vocht?

capillair vocht

Capillair opstijgend vocht is kenmerkend voor oude gebouwen, gebouwd in een tijd dat bouwers nog geen kennis hadden van waterdichte materialen zoals bitumen en dergelijke, die nu gebruikt worden voor het waterdicht maken. Bovendien worden oude gebouwen vaak zonder fundering gebouwd, direct op de grond.

Tips om schimmel te voorkomen en te verwijderen uit tegelvoegen

schimmel voorkomen uit tegelvoegen

Het is een bekend feit dat schimmel het beste gedijt in warme, vochtige gebieden met een slechte luchtcirculatie. Dit maakt badkamers, keukens, wasruimtes en kelders tot ideale plekken om schimmel te ontwikkelen - de luchtvochtigheid is altijd hoog en de luchtstroom is meestal beperkt. Daarom is het heel gebruikelijk om schimmel te zien in deze kamers - op muren en plafonds, op breeuwen en tussen tegels, enz.

Hoe krijg je Schimmel weg op Badkamermuren?

schimmel op badkamermuren

Badkamer schimmel is een lelijk en ongezond probleem dat moet worden aangepakt zodra je het ziet. Voor schimmel op geverfde muren, probeer een natuurlijke verwijderaar. Lees hier meer.

Schimmel schoonmaken van badkamerplafonds

schimmel badkamerplafond

Heb je gewerkt aan het schoonmaken van oude plafondplekken in de badkamer alleen maar om je te laten verrassen door terug te komen? Om echt van de schimmel af te komen, moet je het niet alleen schoonmaken, maar ook doden. In problematische gevallen kan het zelfs nodig zijn om de plafondpanelen of het plaatgesteente te vervangen.

Schimmelverwijderaar badkamer: Hoe maak je schimmel schoon van badkamer tegels

schimmelverwijderaar badkamer

Het reinigen van schimmel uit uw badkamer of natte kamer muren, tegels of voegmiddel is nooit een gemakkelijke taak, hoe groot of klein de kamer ook is. Hierdoor kan het schoonmaken van de badkamer vaak verwaarloosd worden, wat de weg vrijmaakt voor de opbouw van nare schimmel en meeldauw. Als u de schimmelvorming heeft opgemerkt, volgt hier een korte handleiding over hoe u de schimmel gemakkelijk kunt verwijderen en voorkomen dat deze in de toekomst weer terugkomt.

Hoe hoog moet de luchtvochtigheid in huis zijn

luchtvochtigheid hoogte in huis

Het is belangrijk om de juiste luchtvochtigheid in uw huis en op uw werkplek te handhaven om een comfortabele, gezonde ruimte te behouden. De luchtvochtigheid binnenshuis moet tussen de 30 en 50 procent liggen, met een ideale luchtvochtigheid van ongeveer 45 procent.

Wat veroorzaakt vocht in de kelder?

vocht in kelder meten

Kelders - ze zijn een prachtig stukje extra ruimte in onze huizen die op een groot aantal manieren kan worden gebruikt, het toevoegen van extra kamers, opslagruimte, een wijnkelder... wat je maar wilt, een kelder kan het aan. Maar zelfs als uw kelder geen toegang heeft tot het exterieur, kan het zijn dat u een probleem hebt opgemerkt met vocht en een hoge luchtvochtigheid. Een verhoogde vochtigheidsgraad kan leiden tot verdere problemen zoals schimmelvorming en schade aan de binnenafwerking, die uw inrichting kunnen beschadigen en zelfs structurele schade kunnen veroorzaken.

Kelder leegpompen

kelder leegpompen

Of je nu het slachtoffer bent van een gebroken waterleiding of van een regionale overstroming, water in de kelder brengt altijd problemen met zich mee. Als de bron van het water eenmaal is ingedamd, moet de kelder zo snel mogelijk worden leeggepompt. U kunt een waterverwijderingsdienst betalen om het water eruit te pompen, maar na een grootschalige overstroming kunnen deze bedrijven misschien een paar dagen niet bij uw kelder komen. U kunt dezelfde apparatuur huren die de profs gebruiken bij bouwverhuurbedrijven en sommige bouwmarkten. Het leegpompen van de kelder is niet moeilijk, maar er zijn wel veiligheidsoverwegingen.

Luchtontvochtigers in de badkamer: dit zijn de beste apparaten

luchtontvochtiger badkamer

Als het raam in de badkamer ontbreekt, is de luchtvochtigheid vaak te hoog. Het risico op schimmelgroei neemt toe vanaf 60 procent. Hier voorkomt een luchtontvochtiger dit. Hier vindt u de beste apparaten voor verschillende ruimtes en tips voor het voorkomen van schimmel.

Schimmel in de garage

schimmel in de garage

Slechte isolatie, onvoldoende ventilatie en onverwarmde ruimtes zijn de ideale leefomgeving voor schimmels. Garages zijn vaak bijzonder gevoelig omdat ze ideale leefomstandigheden bieden voor de schimmel. Dit geldt vooral als er meer dan alleen het voertuig in de garage staat. Als de plaag pas laat wordt ontdekt, kan het leiden tot schade aan het bouwweefsel en schimmel is ook geen lust voor het oog.