Blog over vochtbestrijding en vochtproblemen

Silcores producten kopen

Silcores Starterkit

Silores heeft een aantal producten op de markt gebracht voor wanneer je opstijgend vocht zelf wil behandelen. Hun vochtwerend product is een gel dat je in uw vochtige muren kan injecteren.

Vernieuwing van waterleidingen: welke kosten moeten worden berekend?

vernieuwing waterleiding prijs

Drinkwaterleidingen in huis hebben een beperkte levensduur, die voor oudere leidingen zelfs aanzienlijk korter is dan voor moderne leidingen. Afgezien van mogelijke renovatieprocedures waarbij de waterleidingen in de muur kunnen blijven zitten, worden in de meeste gevallen oude waterleidingen volledig vernieuwd. In ons uitgebreide interview legt de kostencheck-expert uit welke kosten er voor zo'n vernieuwing gemaakt kunnen worden.

Keldermuren - Checklist

keldermuur vochtig

Om een kelder te kunnen bouwen, moet de ondergrond absoluut droog zijn. Anders ontstaat er schimmel, die grote schade kan aanrichten.

Doe je eigen kelder sanering - Checklist

natte kelder droog maken

Een grondige renovatie van de kelder is op zijn laatst nodig in geval van nattigheid of waterschade. Sommige dingen kunnen zelfs de ervaren doe-het-zelvers niet zelf doen.

Wat kost het om een natte ruimte af te sluiten?

natte ruimte afsluiten

Het afdichten van een natte ruimte gebeurt voor en tijdens de installatie. Als dit niet gebeurt of als na jaren blijkt dat er iets lek is geworden, dan is het moeilijk om het daarna te herwerken.

Wat kost het om een muur uit te drogen?

muren drogen

Het drogen van een muur is altijd nodig als er water in de constructie van het gebouw is doorgedrongen en de oorzaak van de nattigheid is geëlimineerd. Typische voorbeelden zijn de maatregelen die genomen moeten worden na een overstroming of een gebarsten waterleiding.

Verwijdering van schimmel: wat zijn de kosten?

schimmelaantasting achterhalen

Schimmelaantasting is niet alleen onaantrekkelijk en onwelriekend - het kan ook zeer gevaarlijk zijn voor de gezondheid, vooral voor kinderen of oudere mensen in huis. De kostencontrole-expert legt in een interview in detail uit wat het verwijderen van schimmel in het huis of appartement in totaal kan kosten.

Kelder Verzegeling - welke kosten mag men verwachten?

kelder waterdicht maken methode

Als de kelder muf ruikt en het pleisterwerk van de keldermuren afbrokkelt, is er hoogstwaarschijnlijk sprake van vocht. Welke mogelijkheden er zijn voor de kelderverzegeling en met welke kosten men daarbij moet rekenen, legt de kostencheck-expert in ons interview in detail uit.

Kosten voor de kelder te drogen

vocht in de muur meten

Vochtige kelders moeten niet lichtvaardig worden genomen, maar er moet zo snel mogelijk op worden gereageerd. De kostencontrole-expert legt in een interview in detail uit waar u op moet letten en welke kosten u kunt maken bij het drogen.

Kelderrenovatie kosten

Kelderrenovatie kosten

Als een kelder een woonkamer of een feestzaal moet worden, moet deze vaak eerst worden gerenoveerd. Ook de vochtige kelders moeten zo vroeg mogelijk worden gerenoveerd. Op welke kosten men moet rekenen voor een keldereorganisatie, legt de kostencheck-expert in het interview uit.

Kosten voor het installeren van een waterafvoersysteem

hoe een droge put installeren onder je tuin

De kosten voor het installeren van een waterafvoer hangt af van de plaats waar u de afvoer installeert. Als u een patio of een betonnen oprit moet opgraven dan kan dit u meer kosten. Onze gids biedt een overzicht van de materiaal- en arbeidskosten van het project.

Kosten van de behandeling van houtworm

houtworm

Houtworm is een veelvoorkomend probleem dat de houten aspecten van veel huizen in België beïnvloedt. Houtwormen zijn de larven van de houtkevers en de meest voorkomende soorten.

Spouwmuurisolatie Verwijdering

spouwmuurisolatie verwijderen

Verwijdering van spouwmuurisolatie. Verwijder ineffectieve isolatie en verwijder koude plekken en doordringend vocht. Lokale spouwmuurverwijderingsspecialisten.

Wat is het beste waterdichtingsmateriaal met deskundig advies

beste waterdichtingsmateriaal

Het is een droom voor iedereen om een eigen huis te hebben. Nog beter is het om getuige te zijn van de bouw van de fundering van een huis en te zien dat deze voor je neus wordt gevormd. Wat kan u wakker maken uit deze mooie droom? Wat kan deze prachtige omgeving veranderen in een nachtmerrie? Natuurlijk, een waterdichtheid die verkeerd is gemaakt! Deze isolatie is een must voor een gebouw. Als een zetting niet goed genoeg geïsoleerd is, ontlaadt dit de hele constructie van een gebouw, met als gevolg langdurige problemen die de totale levensduur van het gebouw beïnvloeden.

Verschil tussen vochtbestendig maken en waterdicht maken

Verschil tussen vochtbestendig maken en waterdicht maken

Als u de trotse eigenaar bent van een huis of een ander gebouw, is de kans groot dat u een discussie hebt gevoerd over het vochtbestendig maken van Vs waterdichtheid. U begrijpt het misschien ook niet precies op technisch niveau, maar u weet waarschijnlijk dat ze zonder twijfel nodig zijn om de integriteit en de lange levensduur van uw huis of gebouw te garanderen. Afgezien daarvan vraagt u zich waarschijnlijk af wat het verschil is tussen vochtwerendheid en waterdichtheid? Wel, dat is precies wat u hieronder gaat leren en meer.

Soorten waterdichte materialen

waterdichte materialen

Er zijn vele soorten waterdichte materialen. Zoals u moet weten, gaat het waterdicht maken een groot verschil maken in uw leven. Zonder de juiste soort waterdichting zal uw huis in grote problemen komen. Waterdichtheid is van vitaal belang voor vele doeleinden. Het is geweldig thuis, in uw voertuig, voor verschillende kledingstukken, en zelfs voor de familieboot. Vergeet niet dat niet alle waterdichtingsmaterialen geschikt zijn voor alle doeleinden. Daarom moet u ervoor zorgen dat u de juiste soorten waterdichte materialen krijgt voor uw individuele behoeften.

Waterdichtingsmembranen

waterdichtingsmembraan

Een waterdichtingsmembraan is een dun laagje watervast materiaal dat over een oppervlak wordt gelegd. Deze laag is doorlopend en laat geen water door. Op een vlak terras kan bijvoorbeeld een waterdichtingsmembraan boven de structuurplaat en onder de afwerkingstegels worden gelegd. Dit zorgt ervoor dat er geen water in de structuurplaat sijpelt. De tegels en het membraan moeten worden gelegd over een vulmateriaal dat schuin is aangebracht om ervoor te zorgen dat het water in de putten en afvoeren stroomt. Het water dat als plasjes over de tegels blijft liggen, zal na verloop van tijd waarschijnlijk in de plaat sijpelen, dus plassen moeten koste wat het kost worden vermeden.

Verwijderen luchtzuiveraars de geur?

Verwijderen luchtreinigers geur? Eigenlijk zijn luchtzuiveraars de beste methode om met de geuren om te gaan. Echter, je moet de lijst van luchtreinigers voor geuren kennen.

Beste luchtreinigers voor rook

dyson pure-cool link desk

Opzoek naar een Luchtreiniger voor het Verwijderen van rook en geurtjes ? Bekijk onze beoordelingen van de beste luchtreinigers voor rook.

Dyson luchtreiniger

Dyson Pure Cool Tower Luchtreiniger

Dyson is een toonaangevend technologiebedrijf voor diverse huishoudelijke apparaten, opgericht in 1991 en gevestigd in het Verenigd Koninkrijk. Dit bedrijf is wereldwijd bekend om zijn uitvindingen en de luchtreinigers van Dyson zijn ook de beste. Met de unieke en innovatieve technologie zijn de Dyson Pure Cool Link en de Dyson Pure Hot+Cool altijd het apparaat dat u graag in huis heeft.

Dyson Pure Hot+Cool luchtreiniger

dyson pure hot cool

Dyson Pure Hot+Cool (HP01) Reviews en Specs ( Luchtreiniger Vertrouwde Reviews in 2020). ✓ Schoonmaakvermogen: Echte HEPA ✓Cool Fan+Heater ✓ Waarde: 5/5 ✓Gecertificeerde Beoordeling

Dyson Pure Cool Link Luchtreiniger

dyson pure cool link desk

Dyson Pure Cool Link (DP01) Reviews en Specs ( Luchtreiniger Vertrouwde Reviews in 2020). ✓ Schoonmaakvermogen: Ware HEPA ✓ Cool Fan ✓ Waarde: 5/5 ✓Gecertificeerde Beoordeling

Dyson TP02 Luchtreiniger

dyson tp02

Dyson Pure Cool Tower (TP02) Reviews en Specs ( Luchtreiniger Reviews in 2020). ✓ Schoonmaakvermogen: Echte HEPA ✓ Koelventilator ✓ Waarde: 5/5 ✓gecertificeerde Beoordeling

Dyson HP02 Luchtreiniger

dyson hp02

Dyson Pure Hot+Cool (HP02) Reviews en Specs ( Luchtreiniger Vertrouwde Reviews in 2020 ). ✓ Schoonmaakvermogen: Echte HEPA ✓Cool Fan+Heater ✓ Waarde: 5/5 ✓ Gecertificeerde beoordeling

Dyson TP04 Luchtreiniger

dyson tp04

Dyson Pure Cool Tower (TP04) Reviews en Specs ( Luchtreiniger Vertrouwde Beoordelingen in 2020). ✓ Schoonmaakvermogen: Echte HEPA ✓ Koelventilator ✓ Waarde: 5/5 ✓Certified Beoordeling

Dyson Pure Cool Me Luchtreiniger

dyson pure cool me

Dyson Pure Cool Me (BP01) Reviews en Specs ( Luchtreiniger) Trusted Reviews in 2020). ✓ Schoonmaakvermogen: Echte HEPA ✓Cool Ventilator ✓ Waarde: 5/5 ✓Certified Beoordeling

Dyson DP04 Luchtreiniger

blauwe dyson dp04 luchtreiniger

Dyson Pure Cool Link Desk (DP04) Beoordelingen en specificaties (Air Purifier Trusted Reviews in 2020). ✓ Schoonmaakvermogen: Ware HEPA ✓ Cool Fan ✓ Waarde: 5/5 ✓Certified Beoordeling

Philips 5000i beoordeling

Philips Series 5000i AC5659

Philips 5000i AC5659/40 Reviews en Specs (Air Purifier Trusted Reviews in 2020). ✓ Reinigingsvermogen: Echte HEPA ✓ Smart Sensor ✓ Waarde: 5/5 ✓Certified Beoordeling.

Heb je een luchtbevochtiger nodig

waarom heb je een bevochtiger nodig

Vochtigheid gaat meer over uw comfort dan over uw gezondheid en het welzijn van uw huis, maar het kan helpen bij veel voorkomende symptomen van het droge seizoen.

In-huis vs. Draagbare luchtbevochtigers

compacte thuis luchtbevochtiger

Als u tijdens het stookseizoen een luchtbevochtiger nodig heeft, kunt u met deze handleiding bepalen of u moet kiezen voor een geheel huis of voor een draagbaar exemplaar.

Verleng de levensduur van uw luchtbevochtiger.

stoom van luchtbevochtiger

Ontdek hoe lang een luchtbevochtigingsfilter meegaat, wat de levensduur van een luchtbevochtigingsfilter kan beïnvloeden en wat een goede reinigings- en vervangingsroutine voor filters is.

Beste ontvochtigers

Trotec Peltier Luchtontvochtiger

De perfecte luchtontvochtiger moet het overtollige vocht verwijderen en een gebruiksvriendelijke bediening hebben. We hebben de beste modellen getest, zodat u de juiste kunt kiezen voor uw huis.

Tekenen dat je misschien een ontvochtiger nodig hebt...

Het is belangrijk om een goede luchtvochtigheid in uw huis te behouden. Hoewel te weinig vocht kan leiden tot een aantal ongemakken, zoals gebarsten lippen en scheuren in houten meubels, kan het omgekeerde te veel vocht, uw huis een broedplaats voor schimmel en meeldauw maken, wat kan leiden tot een aantal zeer ernstige gezondheidsklachten. Een luchtontvochtiger kan u helpen om overtollige vochtproblemen te verhelpen.

Hoe onderhoudt u de juiste vochtigheidsgraad in uw huis?

Het handhaven van de juiste luchtvochtigheid in uw huis is belangrijk voor uw welzijn en dat van uw huis. Een beetje vocht kan gunstig zijn, maar te veel vocht kan gevaarlijk zijn voor uw gezondheid doordat het de groei van bacteriën bevordert. Het kan ook schade toebrengen aan het huis en uw bezittingen, vooral als het voor langere tijd niet wordt gecontroleerd. Gelukkig kunnen luchtbevochtigers en ontvochtigers u helpen de vochtigheid in uw huis onder controle te houden.

Beste geurverspreiders

Beste geurverspreiders

Wie houdt er niet van de rustgevende geur van etherische oliën die door hun huis waft? Het gebruik van etherische oliën voor aromatherapie heeft vele voordelen en het is gemakkelijker dan ooit om uw huis een serene, rustgevende retraite te maken dankzij deze etherische olieverspreiders. We hebben onderzoek gedaan naar de beste keuze en hebben etherische oliën gevonden die er net zo goed uitzien en goed werken om uw ruimte rustiger en ontspannender te laten aanvoelen.

Hoe maak je je luchtbevochtiger schoon?

Hoe maak je je luchtbevochtiger schoon?

Een vuile luchtbevochtiger kan een broedplaats zijn voor schimmels en bacteriën. Het reinigen van uw kamerbevochtiger moet een vast onderdeel van uw routine zijn om uw lucht (en uzelf) gezond te houden. Als u een luchtbevochtiger met een lont filter heeft, leer dan hoe u de apparatuur goed kunt onderhouden.

Beste luchtreinigers

Beste luchtreiniger

Een grote luchtreiniger moet schadelijke moleculen zoals stof, schimmel en rook verwijderen. We hebben de beste onderzocht voor uw huis, zodat u gemakkelijk kunt ademen.