Blog over vochtbestrijding en vochtproblemen

Wat is gele schimmel? | Hoe identificeer & verwijder je gele schimmel?

Wist u dat er duizenden soorten schimmel zijn? Tenzij u een gecertificeerde expert bent die diensten op het gebied van schimmelverwijdering en -testen aanbiedt, kan het moeilijk zijn om u met alles vertrouwd te maken. Gelukkig bent u op de juiste plaats! Als het gaat om gele schimmel, hebben we veel kritische informatie te delen.

Is Groene Schimmel gevaarlijk? Hoe kan ik groene schimmel verwijderen?

groene schimmel

Bent u groene schimmel tegengekomen in uw huis of bedrijf? Terwijl het oproepen van de experts voor professionele schimmelverwijdering een belangrijke stap is om te nemen, is het ook een goed idee om vertrouwd te raken met de soort. Laten we meer in detail onderzoeken wat groene schimmel is en wat de gezondheidseffecten ervan zijn, want het kan een beetje ingewikkeld worden.

Wat is oranje schimmel & is het gevaarlijk? | Oranje Schimmel feiten

Schimmel komt overal ter wereld voor, maar oranje schimmel? Het is niet zo populair als andere soorten als het gaat om onderzoek. Met onze jarenlange ervaring in het identificeren en opsporen van schimmels, hebben we veel geleerd over oranje schimmels. Laten we de kritische details onderzoeken, inclusief de mogelijke gezondheidseffecten.

Gevel reinigen met javel

reinigen gevel met javel

Moeten uw muren worden schoongemaakt? Wil je geld besparen? Efficiënt en zuinig, kies voor een gevelreiniging met javel. Ontdek alle voorzorgsmaatregelen en regels die u moet volgen voordat u dit product op uw buitenmuren gebruikt.

Wat te verwachten van beton waterdicht maken

beton waterdicht maken

Wist je dat? Blootstelling aan water kan het beton in de loop van de tijd eroderen, tenzij er een waterdichtingsmateriaal wordt aangebracht om het te beschermen. Zodra het beton erodeert en verslechtert, kan het zeer duur zijn om het te repareren. Daarom is het zinvol om een geschikt waterdichtingsmateriaal aan te brengen dat kan voorkomen dat er water in het beton sijpelt.

Badkamer schimmel verwijderen

badkamer schimmel verwijderen

Als je een badkamer binnenloopt, is er niets erger dan de aanblik van schimmel - of het nu schimmel is in de douche, schimmel rond het toilet, schimmel op de vloertegels en voegspecie, en zelfs schimmel op het plafond

Zolder schimmel verwijderen

zolder schimmel

Schimmel op zolders is een van de meest voorkomende problemen om huizen in zowel Ottawa als Montreal te beïnvloeden. Zolderschimmel kan ernstig zijn, vaak verspreidt het zich naar en vervuilt het houten raamwerk en de zolderisolatie.

Wat is schimmel en hoe ziet schimmel eruit?

Wat is schimmel en hoe ziet schimmel eruit?

Schimmel kan moeilijk te identificeren zijn, dat is de reden waarom professionele testdiensten meer dan ooit van belang zijn. Om uw eigen welzijn en veiligheid te waarborgen, moet u in staat zijn om nauwkeurig te identificeren en effectief aan te pakken schimmel problemen. Echter, voordat u begint, wat is schimmel? Laten we de basisprincipes eens nader onderzoeken.

Witte schimmel: Is het gevaarlijk en hoe het te verwijderen?

Witte schimmel

Witte schimmel is minder bekend, maar nog steeds een ongelooflijk gevaarlijke schimmelsoort om mee om te gaan. Als u niet zeker weet welk type u hebt, is het belangrijk om gecertificeerde professionals in te schakelen voor het onmiddellijk uitvoeren van matrijstesten. Met dat gezegd hebbende, hebben we veel geleerd over witte schimmel in onze vele jaren van schimmel inspectie en verwijdering. Dit is alles wat u moet weten - en meer!

Hoe verwijder je muffe geuren in een kelder?

muffe geur in kelder

De kelder is een plek in het huis die niet erg druk is, niet altijd licht ontvangt en verlaten kan worden. Hierdoor blijft de kelderdeur vaak gesloten. Na verloop van tijd kan er een sterke, nogal onaangename muffe geur ontstaan. Hier zijn een paar tips om de sfeer in een kelder op te frissen, en waarom niet een wijnkelder!

Vocht in de garage: oorzaken en oplossingen

vochtige garage

Condensatievocht ontstaat wanneer een grote hoeveelheid vocht in de lucht in contact komt met een koud oppervlak. Meestal zijn er druppels water of zelfs vorst zichtbaar. Hoewel condensatie in een garage een veel voorkomend probleem is, moet u deze situatie niet negeren om ernstigere problemen te voorkomen. Lees verder om enkele oorzaken van vocht in de garage te achterhalen, evenals oplossingen.

Wat doet u tegen een vochtige keuken ?

We hebben de neiging om dit te vergeten, maar de keuken is ook een plek die gevoelig is voor vocht en waar vochtproblemen kunnen ontstaan. Maar het is een goed idee om het te beperken met effectieve ventilatie. Wij adviseren u...

Beste Vochtvreters kopen en review

vochtvreter

Bijna alles in ons huis moet zijn droge toestand behouden om zijn conditie te behouden. Als het gaat om 2020, is vocht een belangrijk aspect om rekening mee te houden als het gaat om het behoud van de conditie van uw etenswaren, uw huishoudelijke onderdelen en zelfs de conditie van uw kleding. Door dit overtollige vocht in bedwang te houden kan schimmel en meeldauw worden voorkomen. Als het gaat om het inademen van frisse lucht, is het onder controle houden van het overtollige vocht een belangrijke factor. Houd de vochtige delen van uw huis, zoals uw keuken, badkamer en kelder, altijd in een lager vochtigheidsniveau.

Winix u300 Luchtreiniger kopen, specificaties en review

winix u300

De krachtigste Winix U300 (Winix WACU300) tot nu toe zit vol met het nieuwste luchtfiltratieproces en voldoende prestaties voor wie zich geen volwaardig vlaggenschip kan veroorloven. Het is de eerste vertegenwoordiger van de Winix Signature Series, die ook het premium aanbod is van de oudere Winix P300. We zullen dus zien of deze luchtreiniger weer de beste knal voor de bok in de Winix lineup zal zijn, zelfs in vergelijking met zijn goedkopere broers en zussen in onze Winix U300 Review.

Winix P150 Luchtreiniger kopen, specificaties en review

winix p150 luchtreiniger

Dit 2-in-1 product werkt goed voor ruimtes tot 800 vierkante meter. Als zodanig zal het waarschijnlijk geen problemen hebben met het omgaan met grote ruimtes zoals de zolder of de kelder. Het zou ook goed moeten werken binnenshuis met open plattegronden vanwege de grote dekking.

Venta Airwasher LW45 kopen en review

venta lw45 luchtbevochtiger

Voor veel mensen is droge binnenlucht net zo'n punt van zorg als vervuilende stoffen in de binnenlucht als de reden waarom je je niet goed voelt als je thuis bent. Een luchtzuiveraar en luchtbevochtiger-combiproduct kan de luchtvochtigheid in uw huis op een comfortabel niveau brengen en tegelijkertijd vervuilende stoffen in de lucht, die uw gezondheid in gevaar brengen, elimineren.

Herstel betonrot

betonrot

Herstel van betonrot is niet onmogelijk en makkelijker dan je denkt. Betonrot herken je aan afbrokkelende stukken beton. Meestal het eerst zichtbaar aan de onderkant van balkons, overstekken en dakranden, maar ook als een onzichtbare sluipende ziekte voorkomend in betonnen vloeren. Niet alleen geeft betonrot een verwaarloosd uiterlijk, wanneer je er niets aan doet, leidt het ook tot serieuze schade aan het pand.

Assesteen behandelen of opnieuw bezetten

assesteen

Assesteen, assebeton, zendersteen, sintelbeton, slakkenbeton of hoogovencement. Allemaal namen voor een en hetzelfde product dat als hoofdgrondstof hoogovenslak, in zich heeft. Tijdens renovatie van oudere woningen komen we het nog vaak tegen. Assesteen verbrokkelt tijdens het verouderingsproces. Hierdoor laat ook de pleisterlaag los, waarmee het is afgewerkt. Het vraagt dan ook meer bouwkundige en materiaalkennis, om een dergelijke muur op een goede manier te herstellen. Wanneer je niet zeker van je zaak bent, laat je dit het best door een vakman uitvoeren.

De beste manier om uw badkamer spiegels schoon te maken

badkamerspiegel schoonmaken

Heb je ooit je badkamerspiegel afgeveegd na een douche, denkend dat de stoom zou helpen om hem schoon te maken? Toch ontdek je elke keer dat je dit doet een spiegel vol met strepen als je terugkomt. In plaats van op zoek te gaan naar een reinigingshack, is hier een reinigingsmethode die u het gewenste resultaat oplevert: een spiegel zonder strepen!

Professionele reparatie en vervanging van toiletten

toilet reparatie

Er is bijna niets erger dan het hebben van een toilet in je huis dat je niet kunt gebruiken. Zelfs als het een eenvoudig verstopt of lopend toilet is dat een toiletflens of klepje moet worden gerepareerd, is één ding zeker - toiletinstallatie of -reparatie is iets dat niet kan wachten!

Waarom lekt mijn toilet aan de basis?

Waarom lekt mijn toilet aan de basis?

Is er water op de vloer rond de basis van uw toilet? Als dat zo is, is dat geen goed teken. Dat betekent dat er een lek is in uw toilet - waarschijnlijk rond de basis van de armatuur. In plaats van uw badkamer te laten uitgroeien tot een binnenzwembad, kunt u uw vertrouwde gereedschapsriem tevoorschijn halen en beginnen met het repareren van dat lek!

Wat is waterslag?

waterslag

Afgezien van het zachte gewauwel, moeten de waterleidingen vrij stil zijn. Dus het is verbijsterend als je ineens gebonk uit je pijpen hoort komen. Dat geluid is een veelvoorkomend loodgietersprobleem dat een waterslag wordt genoemd. Ook wel hydraulische schok genoemd, wordt het veroorzaakt door een verhoging van de druk wanneer een kraan, klep of watertoestel wordt afgesloten. Het water zoekt een plek om naartoe te gaan omdat het snel van richting verandert, en het knalt uiteindelijk tegen de leidingwanden of de afsluitklep in uw watersysteem, waardoor een duidelijk (en alarmerend) beukend geluid ontstaat. Er zijn vier mogelijke situaties die waterslag kunnen veroorzaken:

Wat is capillair vocht?

capillair vocht

Capillair opstijgend vocht is kenmerkend voor oude gebouwen, gebouwd in een tijd dat bouwers nog geen kennis hadden van waterdichte materialen zoals bitumen en dergelijke, die nu gebruikt worden voor het waterdicht maken. Bovendien worden oude gebouwen vaak zonder fundering gebouwd, direct op de grond.

Tips om schimmel te voorkomen en te verwijderen uit tegelvoegen

schimmel voorkomen uit tegelvoegen

Het is een bekend feit dat schimmel het beste gedijt in warme, vochtige gebieden met een slechte luchtcirculatie. Dit maakt badkamers, keukens, wasruimtes en kelders tot ideale plekken om schimmel te ontwikkelen - de luchtvochtigheid is altijd hoog en de luchtstroom is meestal beperkt. Daarom is het heel gebruikelijk om schimmel te zien in deze kamers - op muren en plafonds, op breeuwen en tussen tegels, enz.

Hoe krijg je Schimmel weg op Badkamermuren?

schimmel op badkamermuren

Badkamer schimmel is een lelijk en ongezond probleem dat moet worden aangepakt zodra je het ziet. Voor schimmel op geverfde muren, probeer een natuurlijke verwijderaar. Lees hier meer.

Schimmel schoonmaken van badkamerplafonds

schimmel badkamerplafond

Heb je gewerkt aan het schoonmaken van oude plafondplekken in de badkamer alleen maar om je te laten verrassen door terug te komen? Om echt van de schimmel af te komen, moet je het niet alleen schoonmaken, maar ook doden. In problematische gevallen kan het zelfs nodig zijn om de plafondpanelen of het plaatgesteente te vervangen.

Schimmelverwijderaar badkamer: Hoe maak je schimmel schoon van badkamer tegels

schimmelverwijderaar badkamer

Het reinigen van schimmel uit uw badkamer of natte kamer muren, tegels of voegmiddel is nooit een gemakkelijke taak, hoe groot of klein de kamer ook is. Hierdoor kan het schoonmaken van de badkamer vaak verwaarloosd worden, wat de weg vrijmaakt voor de opbouw van nare schimmel en meeldauw. Als u de schimmelvorming heeft opgemerkt, volgt hier een korte handleiding over hoe u de schimmel gemakkelijk kunt verwijderen en voorkomen dat deze in de toekomst weer terugkomt.

Hoe hoog moet de luchtvochtigheid in huis zijn

luchtvochtigheid hoogte in huis

Het is belangrijk om de juiste luchtvochtigheid in uw huis en op uw werkplek te handhaven om een comfortabele, gezonde ruimte te behouden. De luchtvochtigheid binnenshuis moet tussen de 30 en 50 procent liggen, met een ideale luchtvochtigheid van ongeveer 45 procent.

Wat veroorzaakt vocht in de kelder?

vocht in kelder meten

Kelders - ze zijn een prachtig stukje extra ruimte in onze huizen die op een groot aantal manieren kan worden gebruikt, het toevoegen van extra kamers, opslagruimte, een wijnkelder... wat je maar wilt, een kelder kan het aan. Maar zelfs als uw kelder geen toegang heeft tot het exterieur, kan het zijn dat u een probleem hebt opgemerkt met vocht en een hoge luchtvochtigheid. Een verhoogde vochtigheidsgraad kan leiden tot verdere problemen zoals schimmelvorming en schade aan de binnenafwerking, die uw inrichting kunnen beschadigen en zelfs structurele schade kunnen veroorzaken.

Kelder leegpompen

kelder leegpompen

Of je nu het slachtoffer bent van een gebroken waterleiding of van een regionale overstroming, water in de kelder brengt altijd problemen met zich mee. Als de bron van het water eenmaal is ingedamd, moet de kelder zo snel mogelijk worden leeggepompt. U kunt een waterverwijderingsdienst betalen om het water eruit te pompen, maar na een grootschalige overstroming kunnen deze bedrijven misschien een paar dagen niet bij uw kelder komen. U kunt dezelfde apparatuur huren die de profs gebruiken bij bouwverhuurbedrijven en sommige bouwmarkten. Het leegpompen van de kelder is niet moeilijk, maar er zijn wel veiligheidsoverwegingen.

Luchtontvochtigers in de badkamer: dit zijn de beste apparaten

luchtontvochtiger badkamer

Als het raam in de badkamer ontbreekt, is de luchtvochtigheid vaak te hoog. Het risico op schimmelgroei neemt toe vanaf 60 procent. Hier voorkomt een luchtontvochtiger dit. Hier vindt u de beste apparaten voor verschillende ruimtes en tips voor het voorkomen van schimmel.

Schimmel in de garage

schimmel in de garage

Slechte isolatie, onvoldoende ventilatie en onverwarmde ruimtes zijn de ideale leefomgeving voor schimmels. Garages zijn vaak bijzonder gevoelig omdat ze ideale leefomstandigheden bieden voor de schimmel. Dit geldt vooral als er meer dan alleen het voertuig in de garage staat. Als de plaag pas laat wordt ontdekt, kan het leiden tot schade aan het bouwweefsel en schimmel is ook geen lust voor het oog.

Vocht in de garage - Hoe kan het worden vermeden?

vochtige garage muren

Garages beschermen het voertuig tegen het weer, diefstal en vandalisme. Met name het eerste punt kan echter ook het tegenovergestelde blijken: Gebrek aan ventilatie in de garage kan ervoor zorgen dat vocht zich ophoopt, vooral in het koude en natte seizoen. En dit leidt tot roest op het voertuig en schimmelvorming in het interieur. Om deze fenomenen te vermijden, moet een garage goed geventileerd worden en structureel foutloos en correct gebouwd zijn. Maar bouwers kunnen nog meer doen om te zorgen voor een droog klimaat in de garage.

Monteer de horizontale barrière opnieuw: De mogelijkheden in één oogopslag

injectie muren horizontale barriere

De injectiemethode is een van de mogelijkheden om een horizontale barrière achteraf aan te brengen.

Vocht in de kelder verhoogt het risico op schimmelvorming en verslechtert de thermische isolatie. Als er een horizontale barrière in het metselwerk ontbreekt, kan deze achteraf worden aangebracht. In onze gids vergelijken we verschillende afdichtingsmethodes.

Drainage bij het huis: welke kosten zijn er te verwachten?

drainage kosten

Droogte heerst zelden in de grond: regenwater sijpelt van bovenaf door de grond, grondwater stijgt van onderaf. In sommige gevallen kan de constant vochtige grond problematisch zijn als u droge keldermuren wilt hebben. De kosten van een drainagesysteem dat het water van de grond weghoudt van de muren wordt in het interview uitvoerig toegelicht door de kostencontrole-expert.

Afvoer verstopt: wat zijn de kosten voor reparatie?

afvoer verstopt kosten

Verstopte afvoerkanalen zijn een kwaad dat je niet altijd zelf kunt verwijderen. De kostencheck-expert legt in een interview in detail uit welke kosten er worden gemaakt voor reparatie door een specialist en waar deze kosten van afhangen.

Ventilatiesysteem met warmteterugwinning - welke kosten moeten worden berekend?

ventilatiesysteem kosten

Ventilatiesystemen met warmteterugwinning kunnen niet alleen het energieverbruik van een huis verminderen, maar helpen ook een groot nadeel van sterk geïsoleerde huizen weg te nemen: de onvoldoende luchtverversing. In ons interview met de kostencontrole-expert kunt u nagaan welke kosten u kunt verwachten voor een ventilatiesysteem met warmteterugwinning.

Silcores producten kopen

Silcores Starterkit

Silores heeft een aantal producten op de markt gebracht voor wanneer je opstijgend vocht zelf wil behandelen. Hun vochtwerend product is een gel dat je in uw vochtige muren kan injecteren.

Vernieuwing van waterleidingen: welke kosten moeten worden berekend?

vernieuwing waterleiding prijs

Drinkwaterleidingen in huis hebben een beperkte levensduur, die voor oudere leidingen zelfs aanzienlijk korter is dan voor moderne leidingen. Afgezien van mogelijke renovatieprocedures waarbij de waterleidingen in de muur kunnen blijven zitten, worden in de meeste gevallen oude waterleidingen volledig vernieuwd. In ons uitgebreide interview legt de kostencheck-expert uit welke kosten er voor zo'n vernieuwing gemaakt kunnen worden.

Keldermuren - Checklist

keldermuur vochtig

Om een kelder te kunnen bouwen, moet de ondergrond absoluut droog zijn. Anders ontstaat er schimmel, die grote schade kan aanrichten.