Is dit opstijgend Vocht?

opstijgend vocht muur

Er zijn drie hoofdtypen van vocht die je in woongebouwen aantreft; opstijgend vocht, doordringend vocht en vocht veroorzaakt door condensatie. Condensatie komt het meest voor, voornamelijk door een gebrek aan ventilatie in moderne "luchtdichte" gebouwen, gevolgd door indringend vocht dat vaak voorkomt daar waar loodgieterswerkzaamheden, slechte goten, slechte dakbedekking en slechte bepleistering bestaan.

Hoe voorkomt u condensatie in uw huis?

Hoe voorkomt u condensatie in uw huis?

Ik werd onlangs benaderd door een collega die een nieuw probleem had met de condensatie in de slaapkamer van haar kind boven. Ze woont pas iets meer dan een jaar in het huis en dit is de eerste keer dat ze het opmerkt. Ze was erg bezorgd omdat ze dacht dat ze vocht had.

Hoe omgaan met een vochtig huis

Hoe omgaan met een vochtig huis

Wonen in een vochtig huis kan erg deprimerend en ongezond zijn, maar gelukkig zijn er stappen die we kunnen nemen om het probleem te verlichten. Met een beetje kennis en de hulp van een goedkope hygrometer kunnen we het probleem snel oplossen.

Is opstijgend vocht te claimen via de brandverzekering

Het is tegenwoordig en verplichting om verzekerd te zijn in het geval van brand. Een brandverzekering dekt echter veel meer dan alleen schade in en om het huis die door brand is veroorzaakt. Er is ook dekking bij schade door extreem weer, door een defect apparaat en bij een aantal problemen als gevolg van vocht. Het is echter niet altijd even goed duidelijk wat nu wel en wat nu niet onder de brandverzekering valt, in het geval van vocht. Dit maakt het indienen van een claim soms lastig.

Opstijgend vocht - Waarom gebeurt dit met mij!?

vocht in de keuken

O jee. Tijd om Opstijgend vocht aan te pakken, een echt deprimerend vastgoedprobleem. Stel je de scène voor: je bent vrolijk op weg naar beneden in de ochtend als je het ineens ziet.... het kenmerkende 'keurmerk' van vochtige vlekken langs de muur op de begane grond. "Hoe kan dit ? Je vraagt je af waarom dat dit met je gebeurt, terwijl je je afvraagt hoe het met de doordrenkte gips zit.

Veel gestelde vragen over opstijgend vocht

hoe ziet opstijgend vocht eruit

Als u niet bekend bent met de term opstijgend vocht, is het een term die de langzame opwaartse beweging van water uit de grond in de lagere delen van muren en andere structuren op de grond beschrijft, door capillaire werking.

Tekens van opstijgende vochtigheid

Vocht in muren kan afkomstig zijn van verschillende bronnen. Het is daarom belangrijk om precies te weten waar het vocht vandaan komt om tijd en geld te besparen op de mogelijk verkeerde behandeling.

Wat veroorzaakt opstijgend vocht?

poreuze baksteen

Stijgend vocht wordt veroorzaakt door het opstijgen van het grondwater door capillairen in metselwerk. Omdat dit al enkele jaren een bekend probleem is, worden gebouwen tegenwoordig gebouwd met een DPC. Opstijgend vocht kan echter nog steeds voorkomen, vooral in oudere gebouwen. De oorzaak hiervan is vaak een defecte of onbestaande DPC. Als dit het geval is, moet er een remediërende DPC worden geïnstalleerd om opstijgend vocht tegen te gaan.

Behandeling van opstijgend vocht

Om opstijgend vocht in muren te stoppen, moet een corrigerende DPC worden geïnstalleerd. In de loop der jaren zijn er veel verschillende soorten materialen voor de behandeling van opstijgend vocht ontwikkeld, maar de meest populaire en effectieve methode begon met de uitvinding van Dryzone Damp-Proofing Cream in het jaar 2000. Dryzone maakte op een nauwkeurig gerichte, snelle en ongecompliceerde manier mogelijk om het opstijgend vocht bij de bron te stoppen.

Innovatieve muurgel tegen opstijgend vocht

vochtbarriere aquaplan

Opstijgend vocht is een groot probleem in woningen. Het zorgt voor natte muren, schimmel en leidt tot condensatie van het vocht in de lucht tegen de ramen. De oorzaak van opstijgend vocht is een gebrekkige waterkering. Herstel van de waterkering is een kostbare aangelegenheid.

gevaar van grondwater oppompen

grondwater kelder

In veel woningen zijn er problemen met vocht in kelders. Een optie is het om de kelder te behandelen met waterdichte coatings of om er een nieuwe kuip in te laten plaatsen. Maar dat is een tamelijk kostbare klus. Om niet zulke hoge kosten te hoeven maken en toch verlost te zijn van naar binnen sijpelend grondwater in de kelder, kiezen veel woningeigenaren voor een drainagesysteem. Dat is een systeem, soms met een dubbele vloer, waarbij het water dat de kelder in komt via een put naar buiten wordt afgevoerd. Het idee achter een drainagesysteem is leuk, maar het brengt wel gevaren met zich mee.

opstijgend vocht bedreigt 1 op 3 woningen

huis in het water

Woningeigenaren zijn beducht voor de gevaren van vocht in hun woning. Een woning met vochtproblemen is niet prettig om in te wonen, want vocht zorgt voor lelijke vlekken op de muren, voor schimmelvorming, een slechte luchtkwaliteit en een bedompte sfeer. In woningen met vochtproblemen is het wooncomfort dus lager en die woningen zijn ook minder gemakkelijk te verkopen. Daarom doen woningeigenaren er alles aan om de oorzaken van vochtproblemen aan te pakken en de overlast te bestrijden. Maar hoe kom je erachter welk vochtprobleem er in jouw woning speelt en hoe los je het op? In dit artikel gaan we in op de meest kwalijke vorm: opstijgend vocht.

hoevee kost injecteren tegen opstijgend vocht

opstijgendvocht

Als je last hebt van opstijgend vocht in je woning is één van de manieren om dat aan te pakken de muren injecteren met een vochtwerend middel. Dat middel zorgt ervoor dat er niet langer vocht in de muren kan binnendringen. Muren injecteren met een vochtwerend middel is een vrij kostbare aangelegenheid. Het is lastig om vooraf aan te geven wat dat precies gaat kosten, want de prijs wordt door een groot aantal factoren beïnvloed. Als je precies wilt weten waar je aan toe bent is het verstandig om vooraf een offerte te laten maken door enkele gespecialiseerde bedrijven.

opstijgend vocht in appartement

opstijgend vocht in appartement

Heb je last van opstijgend vocht in je appartement? Neem dan direct de specialisten van Vochtbestrijding Snel in de arm. We helpen je snel en effectief van je probleem met opstijgend vocht af. Natuurlijk is het hiervoor van belang om eerst te weten waar precies de bron van het vochtprobleem zit. Enkel op deze manier kunnen we het meest doeltreffend aan het werk gaan. Opstijgend vocht kan op diverse plekken in je appartement voorkomen. Zo is de badkamer er gevoelig voor, maar ook je keuken en buitenmuren blijven niet altijd van opstijgend vocht gespaard. Gelukkig is er voor elk probleem met opstijgend vocht ook een goede oplossing. Blijf dus niet langer zelf aanmodderen, maar schakel direct de specialist in! Vochtbestrijding Snel is werkzaam in diverse regio’s in België en is dus ook altijd dicht bij jou in de buurt.

Opstijgend vocht in de nieuwbouw

Opstijgend vocht in de nieuwbouw

Het gebeurt regelmatig dat mensen die een nieuwbouwwoning gekocht hebben, te maken krijgen met opstijgend vocht in hun nieuwe huis. Optrekkend vocht in een nieuw huis is iets wat u natuurlijk absoluut niet verwacht. U koopt immers een nieuw huis, die aan alle moderne eisen van woningbouw moet voldoen? Toch komt optrekkend vocht in nieuwe woningen veel voor en is dit een probleem dat door bouwbedrijven niet bij voorbaat uitgesloten kan worden. Zeker niet in vochtige gebieden zoals Vlaanderen, specifiek Antwerpen en omstreken, dat dicht bij zee gelegen is.

Opstijgend vocht in de kelder

Opstijgend vocht in de kelder

Het meest gehoorde vochtprobleem in Vlaamse woningen is opstijgend vocht. Dit geldt vooral voor de oudere woningen. Hoewel nieuwere woningen hier ook last van kunnen krijgen, zijn deze woningen veelal beschermd door een ingebouwde waterkering en kan het opstijgende vocht niet verder de woning in trekken. Bij oudere woningen is meestal geen waterkering aanwezig en kan opstijgend vocht gemakkelijk de woning inkomen en de nodige schade aanrichten. De meest gevoelige plekken voor opstijgend vocht zijn de kruipruimte en de kelder. Dit zijn ruimte onder de grond, dus logischerwijs komt het vocht daar ook het eerste mee in aanraking.

opstijgend vocht in de badkamer

opstijgend vocht in de badkamer

vochtproblemen in vochtige ruimte zoals de badkamers is natuurlijk niet vreemd. Juist omdat de badruimte, net als bijvoorbeeld keukens, veel met vocht te maken heeft, is deze ruimte extra vatbaar voor vochtproblemen. De kans dat u met optrekkend vocht in uw douche of badruimte te maken krijgt, is relatief groot. Om grotere schade te voorkomen is het van belang om direct in te grijpen als er problemen zijn met vocht in de badruimte.

Opstijgend vocht bij de buitenmuur

Opstijgend vocht bij de buitenmuur

In Vlaanderen komt Opstijgend vocht op muren, of dat nu een buitenmuur of binnenmuur is, helaas veel voor. België is vanwege haar ligging aan zee en de relatief hoge regenval sowieso een vochtig land. En dat heeft zijn effect op de buitenmuur van veel woningen. Veelvoorkomende problemen met vocht op de buitenmuur zijn doorslaand vocht, veroorzaakt door invloeden van buitenaf zoals regen, en Opstijgend vocht, dat vaak vanuit de kelder omhoog trekt of van binnenuit komt.

Opstijgend vocht in de keuken

Opstijgend vocht in de keuken

U heeft het vast wel eens om u heen gehoord, of maakt het momenteel zelf mee: opstijgend vocht in de keuken. In bijna elk huishouden kan het voorkomen dat er problemen zijn met opstijgend vocht op bijvoorbeeld keukentegels, die ook kan doorslaan op de keukenkastjes.

Binnenmuren laten behandelen tegen opstijgend vocht

Binnenmuren laten behandelen tegen opstijgend vocht

Opstijgend vocht is één van de meest gehoorde klachten bij woningen die vochtproblemen hebben. Dit geldt vooral voor oudere woningen van voor de jaren 80. Vanaf toen werd het namelijk verplicht om in nieuwbouwwoningen een waterkering te bouwen, zodat opstijgend vocht geen kans meer krijgt. Maar aangezien de voorraad oudere woningen nog ongekend hoog is, zal opstijgend vocht nog steeds een groot probleem voor veel woningen zijn. Vooral wanneer er niets aan gebeurd zal opstijgend vocht de binnenmuren bereiken met alle schadelijke gevolgen van dien.

Hoeveel kost een behandeling tegen opstijgend vocht?

Hoeveel kost een behandeling tegen opstijgend vocht?

Heb je veel vochtproblemen in je woning en heb je ook last dat het behang van de muren gaat en vochtplekken en schimmels? Dan is de kans groot dat je een probleem hebt met opstijgend vocht. Problemen met opstijgend vocht dienen dringend aangepakt te worden, om te voorkomen dat de schade nog groter wordt. Vochtproblemen kunnen de woning verder beschadigen, vooral als opstijgend vocht in contact komt met hout en er houtrot ontstaat. Maar ook bewoners kunnen last krijgen van schimmels die ontstaan in een vochtige woning. Het kan zelfs ernstige gezondheidsklachten veroorzaken.

Hoe opstijgend vocht bestrijden en voorkomen?

Hoe opstijgend vocht bestrijden en voorkomen?

Opstijgend vocht is vooral een probleem die je veel tegenkomt in oudere woningen. Nieuwbouwwoningen hebben hier veelal minder last van omdat vanaf de jaren 80 bij nieuwe woningen beschermende maatregelen zijn genomen, zoals een waterkering. Plekken die extra gevoelig zijn voor opstijgend vocht, zijn de kelder en de kruipruimte. Deze plekken komen het eerst in aanraking met opstijgend vocht. Wanneer de wanden van een kelder in de loop der jaren poreus zijn geworden, dan is het voor opstijgend vocht gemakkelijk om de woning binnen te komen en ook de rest van de woning te beschadigen. De woning loopt dan de kans om ten prooi te vallen aan vochtplekken, schimmels en houtrot. Dit is niet alleen schadelijk voor de woning, schimmels kunnen ook een gevaar voor de gezondheid opleveren. Wanneer je in een oudere woning woont en last hebt van opstijgend vocht, dan kun je enkele maatregelen nemen om opstijgend vocht te bestrijden en te voorkomen in de toekomst.

Wat zijn de gevolgen van opstijgend vocht?

Wat zijn de gevolgen van opstijgend vocht?

Opstijgend vocht in onze woningen komt spijtig genoeg veel meer voor dan je denkt. Het lijkt op het eerste gezicht eerder onschuldig, maar dat is het zeker niet. Opstijgend vocht is vervelend, maar ook schadelijk voor onze woning en voor de gezondheid van de bewoners. Hoe langer maatregelen om opstijgend vocht te stoppen uitblijven, hoe erger de gevolgen en hoe duurder de oplossingen. Wat zijn nu precies de belangrijkste gevolgen van opstijgend vocht in woningen?

Wat zijn de oorzaken van het ontstaan van opstijgend vocht?

Wat zijn de oorzaken van het ontstaan van opstijgend vocht?

Opstijgend vocht is een veelvoorkomend probleem in veelal oudere woningen. In de huidige nieuwbouw wordt er genoeg aandacht besteed om de woning zo vochtbestendig mogelijk te maken, maar hier was in het verleden nog lang geen sprake van. Wanneer je ook last van vochtproblemen hebt, dan is het van belang om je vochtprobleem zo snel mogelijk aan te pakken. Opstijgend vocht kan namelijk grote schade aanrichten aan je woning, maar ook bewoners kunnen gezondheidsklachten krijgen van de gevolgen die ontstaan door opstijgend vocht.

Wat is opstijgend vocht precies

Wat is opstijgend vocht precies

Ook in uw woning of bedrijf kunt u te maken hebben met opstijgend vocht, vaak zelfs zonder dat u dit doorheeft. Misschien weet u precies waar we het over hebben als we spreken over opstijgend vocht. Het kan ook zijn dat u niet exact weet wat dit inhoudt. We leggen het dan ook graag aan u uit. Opstijgend vocht is, zoals de naam al doet vermoeden, vocht dat van onder in uw woning of bedrijfspand via de muren steeds verder naar boven trekt. Dit leidt tot verschillende ongewenste situaties, zoals een vieze geur in huis en vochtplekken op het plafond en op de wanden. Wanneer u het opstijgend vocht onbehandeld laat, kan het tevens tot grotere problemen leiden. Denk hierbij aan afbladderende verf of behang dat loslaat, maar ook aan de vorming van schimmels en houtrot. Het is dus niet alleen ontsierend, maar ook nog eens zeer kwalijk voor uw gezondheid. Vochtbestrijding Snel komt in actie om u van dit opstijgend vocht af te helpen.

Copyright © 2024. Alle Rechten Voorbehouden