Focus op Fungus: Mijn Fungus

Fungus

Het is misschien niet het meest glamoureuze onderwerp, maar schimmel is een veelvoorkomend en vaak doordringend probleem voor huizen en bedrijven die lijden aan vocht. Terwijl velen van ons zich richten op het zoeken naar vochtige plekken, zijn verkleuring en schilferend of blaarvormig gips, schimmel en schimmel (gerelateerd, maar niet hetzelfde!) ook gemakkelijk te herkennen aan een vochtprobleem dat aangepakt moet worden. Schimmel kan in feite leiden tot grotere problemen, die zowel natte als droge rotting veroorzaken, waarbij steden als Londen bijzonder kwetsbaar zijn dankzij de oudere eigenschappen en het soort klimaat dat helpt bij het creëren van de perfecte schimmelgroeiomstandigheden. Lees ook: vochtig probleem laten behandelen

Waar rook is, moet er brand zijn...

Als u merkt dat een bijzonder grote en onverwachte populatie van schimmels - welke variëteit dan ook - zich op uw terrein heeft gevestigd, moet u zich afvragen waarom. Hoewel het onmogelijk is om alle schimmelsporen en schimmelgroei binnenshuis volledig uit te roeien, zullen merkbare vlekken waarschijnlijk betekenen dat er een onderliggende oorzaak is.

Gemeenschappelijke plaatsen voor schimmel en schimmel om naar huis te bellen zijn onder andere condensvrije ramen, keukens en badkamers, en kamers die uitzonderlijk vochtig zijn, zoals kelders. Vervelende schimmels kunnen ook gedijen in ongestoorde hoeken waar lekken onopgemerkt blijven en vocht voorkomt, zoals onder apparaten, door gebroken loodgieterswerk of in de buurt van lekkende daken.

Hoe zit het met onze Focus Fungus?

We zijn blij dat je het vraagt! De mijnschimmel is een bijzonder interessante soort schimmel en een schimmel die een uitdaging kan zijn om onder controle te houden.

De mijnschimmel heeft de volledige naam Fibroporia Vaillantii en is meestal te vinden op naaldbomen met een hoog vochtgehalte. Maar gezien de juiste omstandigheden in een comfortabele, gezellige, centraal verwarmde woning vol met vocht en hoog vochtig hout, kan hij het heel goed doen.

Misschien een van de meer intrigerende soorten schimmels, de mijnschimmel, is gemakkelijk te herkennen. Het lichaam is tussen 2 en 12 mm dik en het is een onregelmatige witte plaat met een katoenen uiterlijk. Bij nieuw gevormd mycelium (het vlezige deel van een schimmelkolonie) zie je soms fijne druppels heldere vloeistof.

Deze schimmel is een vorm van natrot, hoewel velen het verwarren met droogrot, dus het is altijd het beste om een expert te vragen. De groei vindt plaats in vochtige omstandigheden waar de houtvochtigheid tussen de 40% en 50% ligt. Het ontwikkelt zich door zich te voeden met het vocht en de voedingsstoffen van het hout, waardoor het hout vergaat en verkleuring en inkrimping veroorzaakt. Vurenhout is bijzonder gevoelig voor het effect van de mijnschimmel, die vaak leidt tot bruinrot.

Hoe behandel ik mijn schimmel?

De beste manier om mijn schimmel te behandelen, zelfs als het vermoeden bestaat dat het om een verdacht geval gaat, is een beroep te doen op de professionals. Hoewel het misschien lijkt alsof het wegwerken van de groei de eenvoudigste manier is om het probleem op te lossen, zult u bijna altijd herstelwerkzaamheden moeten uitvoeren en het vochtprobleem achter deze vochtgerelateerde dreiging moeten aanpakken.

Naast het aanpakken van de oorzaak en de symptomen van Mine Fungus, zult u ook moeten kijken naar de structurele schade die het zou kunnen hebben veroorzaakt. Afhankelijk van de omvang en de mate van doordringing van uw specifieke kolonie, kan het zijn dat de steunbalken en vloerplanken in het gedrang komen. Ook hier kunt u het beste een beroep doen op ervaren en gekwalificeerde landmeters en specialisten.