Focus op Fungus: Peziza Fungus

Peziza Fungus

We kunnen overal schimmels vinden, van buitenaf in het bos, verspreid over de weilanden, zelfs op onze pizza's (paddenstoelen). Er zijn echter bepaalde soorten schimmels die u niet in uw huis wilt zien groeien. Dit zijn indicatoren van een dieper liggend probleem, zoals vocht en verrotting, en moeten worden behandeld om ervoor te zorgen dat het zich niet verspreidt of gezondheidsproblemen veroorzaakt. Lees ook Vochtbestrijding: info, tips én prijzen

Oudere gebouwen zijn vatbaarder voor omstandigheden die de groei van schimmels en schimmels bevorderen, vanwege de materialen die gebruikt worden om te bouwen en vaak slechte ventilatie. Dit leidt tot het verval van gebouwen en veroorzaakt natrot. De Londense eigendommen zijn bijzonder kwetsbaar, met veel constructies die al honderden jaren oud zijn.

Een schimmel die u in uw woning kunt aantreffen is Peziza. Het kan worden gevonden groeien op bijna alle populaire bouw substraten, waaronder tapijt, mortel, gips en baksteen. Dit type schimmel tast het substraat niet aan, maar is alleen aanwezig op plaatsen waar de materialen extreem vochtig zijn, wat duidt op een groter probleem.

Een blik op Peziza

Er zijn veel soorten van de Peziza-schimmel die tot de Pezizaceae familie behoren, hoewel de Peziza Domiciliana in het Verenigd Koninkrijk en Europa het meest voorkomt. De Peziza Domiciliana schimmel, vaker aangeduid als de domicile cup fungus, komt het meest voor op rottend hout, maar kan daar waar de omstandigheden vochtig genoeg zijn, verankeren. Het vruchtlichaam (grootste zichtbare deel) van de schimmel is een herkenbare bekervorm en kan tot 10 cm in diameter groeien.

Peziza Domiciliana kan snel groeien en verschijnt vaak 's nachts in eigenschappen die te maken hebben met vocht. Hoewel vaak onjuist geïdentificeerd als droog of nat rot, wijst de enige aanwezigheid van Peziza in uw huis alleen op een waterbron die moet worden geïdentificeerd en behandeld. Als u het water onbehandeld laat, kunnen de omstandigheden die ervoor zorgen dat de schimmel verschijnt uiteindelijk leiden tot ergere problemen zoals houtverval en nat- of droogrot.

Behandeling van Peziza Fungus

Peziza is een niet-houtvernietigende schimmel, verwijdert de bron van het water en het zal snel afsterven, het is echter een nuttige indicator voor vochtige omstandigheden. Bij schimmelgroei is het altijd verstandig om de professionals in te schakelen om te adviseren en te behandelen waar nodig. In plaats van alleen het probleemgebied te behandelen, zal een goede landmeter helpen bij het vinden van de bron van het vocht en het elimineren van het om herhaling van schimmel- en schimmelgroei te voorkomen.