Hoe kan ik houtworm in uw huis herkennen?

houtworm in uw huis

Een huis kan u jaren van herinneringen geven en is uw eigen veilige haven om te ontspannen en tot rust te komen. Dit heeft echter een prijs en door de jaren heen kunnen onze huizen het slachtoffer worden van verschillende zaken die veel zorg en aandacht vragen om te herstellen. Bekijk ook: behandelen van het vochtig probleem in uw huis

Sommige zullen gewoon snel en eenvoudig te verhelpen zijn, maar meer ernstige problemen zoals houtworm moeten vaak worden aangepakt door professionals. Maar weet u waar u op moet letten of hoe u kunt zien of uw huis houtworm heeft? Zo niet, dan hebben we een snelle gids samengesteld om u te helpen leren waar u naar moet zoeken en te begrijpen waarom het het beste is om de experts te raadplegen.

Houtworm spotten in uw huis

De meest voorkomende schade aan hout wordt veroorzaakt door Anobium Punctatum, ook wel bekend als de Gemeenschappelijke Meubel Kever. Het is verantwoordelijk voor tot 75% van alle schade aan het hout en wordt vaak gezien in veel Britse huizen. Het laat een spoor van 1-2mm gaten achter in elk hout dat het aanvalt en laat vaak ook franje (kleine hoopjes stof) achter. Maar dit is niet de enige soort houtworm die je tegenkomt. Een andere is de Death Watch Beetle - gezien zijn onheilspellende naam, een insect dat u zeker niet in uw huis wilt hebben!

Hoe komt dit voor?

Houtworm wordt veroorzaakt wanneer volwassen kevers hun eieren beginnen te leggen in kleine scheurtjes aan het oppervlak van het hout. Wanneer ze uit het ei komen, kunnen de larven zich dan in het hout boren om op zoek te gaan naar cellulose om zich te voeden. Hierna ontstaat er een kamer in het hout waar een volwassen kever begint door te tunnelen om te ontsnappen. De volwassen kever zal dan op zoek gaan naar een partner en het proces zal opnieuw beginnen. Hoe meer dit gebeurt, hoe zwakker het hout wordt, met alle gevolgen van dien voor de lange termijn.

Waarom het het beste is om de experts te raadplegen

Ten eerste zijn er verschillende soorten houtwormen en professionals zoals Garratt's Damp & Timber zullen in staat zijn om het specifieke insect dat het probleem veroorzaakt nauwkeurig te identificeren. Zo kan de juiste actie worden ondernomen om te werken aan de behandeling en de oplossing van het probleem, waarbij een behandelingsplan wordt gegarandeerd dat is afgestemd op de specifieke behoeften van uw woning. Ons team beschikt ook over alle nodige hulpmiddelen en materialen om het probleem aan te pakken, zodat u zich veilig kunt ontspannen in de wetenschap dat het werk volgens de hoogst mogelijke normen zal worden uitgevoerd.

U moet nu precies weten hoe u houtworm moet herkennen en waarom het het beste is om snelle reparaties te vermijden en advies te vragen aan de experts. Als u een probleem ziet, zeg dan meteen iets en laat het zo snel mogelijk behandelen. Uw huis moet immers comfortabel en veilig aanvoelen - laat houtworm uw huis niet vernielen.