Hoe kunt u schimmel in huis bestrijden in Antwerpen?

De nadelige gevolgen van schimmels in huis in Antwerpen

Schimmel in huis is een vervelend verschijnsel dat u als inwoner van Antwerpen natuurlijk zo snel mogelijk wilt oplossen. Schimmels in huis ontstaan door vochtoverlast via optrekkend vocht, doorslaand vocht of door lekkages. Dit omdat schimmels enkele negatieve gevolgen hebben. Zo ontstaat er in uw woning door schimmelvorming snel een muffige geur, die erg penetrant is en niet vanzelf weggaat. Verder kunnen schimmels op termijn ook slecht zijn voor uw gezondheid. Door schimmels ontstaan of verergeren allergieën en nemen klachten als reuma, migraine en verkoudheid vaak toe. Een derde negatief gevolg van schimmels in huis in Antwerpen zijn de vlekken die op de muren ontstaan. Neem vandaag nog contact op voor schimmelbestrijding antwerpen Dat ziet er lelijk uit. En ten slotte kunnen deze schimmels leiden tot een aantasting van hout (houtrot) en het afbladderen van verf en stucwerk. Zaak dus om snel de schimmelvorming in uw woning aan te pakken. Maar hoe doet u dat precies? Met de drie tips hieronder bent u binnen no time van de huiselijke schimmels af!

1. Zorg voor een goede ventilatie in uw huis

Het eerste dat u kunt proberen als u last heeft van schimmels op het plafond of de muren, is het verbeteren van de ventilatie in huis. Het aanbrengen - of vaker aanzetten - van een afzuiginstallatie in de keuken en het regelmatiger openen van de deuren en ramen voor frisse lucht al tot een flinke verbetering leiden. De schimmels trekken hierdoor vaak weg. Een optie is ook het plaatsen van een ventilatiesysteem met warmte-recuperatie.

2. Pak doorslaand vocht bij de wortel aan

De schimmels in uw huis in Antwerpen kunnen ook veroorzaakt worden door doorslaand vocht. De schimmels bestrijden kan in dit geval succesvol aangepakt worden door het injecteren van uw gevels en/of buitenmuren of het renoveren van uw sierpleister. Laat een lokale expert uw gevels en buitenmuur controleren om te zien wat er op dit gebied mogelijk is om de schimmelvorming definitief te verhelpen.

schimmel in huis bestrijden in Antwerpen

3. Oplossingen tegen optrekkend vocht in de woning in Antwerpen

Optrekkend vocht is een laatste grote veroorzaker van schimmels op uw muren. Door het injecteren van uw muren met een vochtbeschermende gel of door kelderdichting toe te passen, kan het optrekkende vocht verholpen worden. En als u geen last meer heeft van vocht dat langs muren omhoog trekt, verdwijnen de schimmels als sneeuw voor de zon. Een ervaren vochtbestrijder kan u hierbij helpen!

Over de schrijver
Als vochtbestrijder help ik al je problemen met vocht op te lossen. Tevens handige tips geven over hoe bepaalde problemen zelf kan oplossen horen hier ook bij.