Hoe maak je je huis energiezuinig

hoe maak je je huis energiezuinig

Wil je je ecologische voetafdruk verkleinen, of wil je gewoon een beetje geld besparen? Hoe dan ook, er zijn een paar dingen die u kunt doen om uw huis energiezuiniger te maken.

Het maken van een aantal eenvoudige veranderingen rond het huis kan een wereld van verschil maken voor zowel de planeet en uw maandelijkse gas-en elektriciteitsrekeningen.

Maar het kan soms een beetje verwarrend zijn om uit te zoeken waar te beginnen - moet u overal zonnepanelen installeren, of kunt u kleiner beginnen?

Deze tips moeten relatief eenvoudig te doen zijn en mogen over het algemeen de aarde niet kosten.

Lees meer: Wat is de dekking van de sporen en de toegang tot de verzekering?

Hoe kun je thuis energiezuiniger zijn?

Het veranderen van uw gewoontes op het gebied van gas, water en elektriciteit kan helpen om uw rekeningen en CO2-voetafdruk te verminderen. Maak deze eenvoudige veranderingen rond het huis en zie wat voor een verschil ze elke maand maken:

Zet uw thermostaat lager

Het eerste wat je moet proberen is je verwarming laag te houden. Dit kan lastig zijn, vooral in de winter, maar hoe lager uw thermostaat, hoe lager uw energierekening.

Dit hoeft geen dramatische verandering te zijn - zelfs een paar graden lager dan uw gebruikelijke aantal kan u geld besparen. Als het huis een beetje te koud wordt voor u, sluit dan uw gordijnen om de warmte vast te houden of investeer in thermische gordijnen voor de winter.

Uit een document uit 2012 van het Department of Energy & Climate Change bleek dat het verlagen van uw thermostaat van 20°C naar 18°C het beste aanbevolen energiebesparende gedrag was.

Ook het installeren van een slimme thermostaat kan u honderden kilo's per jaar helpen besparen. Deze werken door alleen de kamers te verwarmen die u gebruikt en worden bediend via uw telefoon, zodat u uw huis efficiënter kunt verwarmen en op de lange termijn geld kunt besparen.

Laat nooit apparaten op stand-by staan

Op dezelfde manier effectief als het uitschakelen van gloeilampen voor energiebesparing, moet u ook apparaten uitschakelen na gebruik. Dit geldt ook voor laptops, TV's, printers en wasmachines. Door deze apparaten uit te schakelen bij de stekker kunt u volgens de Energy Saving Trust ongeveer £30 per jaar besparen.

Kleding wassen op een lagere temperatuur

Het wassen van uw kleding op 30 graden, in plaats van op hogere temperaturen, kost ongeveer 40% minder energie, wat een besparing van minstens £50 per jaar kan opleveren. Zorg ervoor dat u een wasmiddel hebt dat op lagere temperaturen werkt - als u uw kleren meerdere keren moet wassen, zal dat het doel voorbijschieten.

Over wasmiddel gesproken, u kunt uzelf nog meer besparen door een Ecoegg te kopen, die uw wasmiddel volledig vervangt en tot 720 wasbeurten meegaat.

Was volledige ladingen

Vergeet bij het wassen van uw kleding niet om het in volle ladingen te doen in plaats van meerdere kleinere ladingen, omdat dit weer minder energie verbruikt. Dus, rally rond het huis en verzamel de was van iedereen. Dit geldt ook voor de vaatwasser - u moet er altijd voor zorgen dat deze vol is voordat u hem aanzet.

Ontdooi uw vriezer

Het regelmatig ontdooien van zowel uw koelkast als uw vriezer helpt ze in de toekomst efficiënter te werken. Ook is het handig om je koelkast vol te pakken. Verrassend genoeg is het zo dat hoe meer voedsel je in voorraad hebt, hoe minder tijd de koelkast nodig heeft om koel te blijven. Als je veel lege ruimte in je vriezer hebt, kun je deze vullen met flessen leidingwater.

Vermijd verspilling van water

Kleine handelingen zoals douchen in plaats van een bad nemen of de kranen uitzetten terwijl u uw tanden poetst, kunnen het verschil maken. Kortom, probeer te voorkomen dat er lange tijd water loopt. Zorg er ook voor dat u bij gebruik van de waterkoker alleen vult tot de hoeveelheid die u nodig heeft, in plaats van deze telkens maximaal te vullen.

Hoe maakt u uw huis energiezuiniger?

Naast het veranderen van uw gewoontes, zijn er veel energiebesparende veranderingen die u in uw huis kunt doorvoeren. Hoewel de volgende veranderingen kosten met zich mee kunnen brengen, maken ze het allemaal goed in termen van het geld dat u bespaart op de verwarmingsfactuur. En niet te vergeten hebben ze het potentieel om uw huis waardevoller te maken.

Het is de moeite waard om uw huisverzekeraar te laten weten of u verbeteringen aan uw huis aanbrengt die de kosten van de verbouwing van uw huis kunnen verhogen.

Zolderisolatie installeren

Het goed isoleren van uw loft kan helpen om de warmte in uw huis en de energierekening laag te houden. In feite kan het laten isoleren van uw loft u honderden kilo's per jaar besparen.

Dit hoeft niet alleen voor uw loft te gelden. Het isoleren van spouwmuren rond het huis kan ook de koolstofuitstoot en uw energierekening drastisch verminderen.

Koop een nieuwe verwarmingsketel

Hoewel het investeren in een nieuwe ketel duur kan zijn, kan het het grootste verschil maken voor uw huis, want verwarming is goed voor ongeveer 55% van uw energierekening.

Daarom kan het upgraden van een ketel met een G-rating naar een ketel met een A-rating u ongeveer 300 pond per jaar besparen.

Probeer energiezuinige apparaten

Naast energiezuinige lampen kan het schakelen van andere apparaten een wereld van verschil maken. Zo gebruikt een elektrische oven met een A+-rendement ongeveer 40% minder energie dan een oven met een B-rendement, volgens de Energy Savings Trust. Denk ook aan energiezuinige vaatwassers, koel-vriescombinaties en zelfs eco-ketels om uw energieverbruik laag te houden.

Kies voor een waterbesparende douchekop

Energiezuinige douchekoppen werken door de hoeveelheid water te verminderen. Dit doen ze door het water te mengen met lucht of door het debiet van het water te verlagen. Als u geen geld wilt uitgeven aan een nieuwe douchekop, probeer dan gewoon de hoeveelheid tijd die u onder de douche doorbrengt te verminderen, als u zich kunt houden aan vijf minuten zal dit helpen om uw rekening te verlagen.

De 2012 paper van het Department for Energy & Climate Change vermeldde water-efficiënte douchekoppen als een van de top zes dingen die je kunt doen om je energieverbruik te verlagen.

Dubbele beglazing installeren

De ramen met dubbele beglazing gebruiken twee glasplaten om meer warmte in uw huis op te vangen, waardoor u de thermostaat en daarmee uw rekeningen kunt verlagen. Het plaatsen van dubbele beglazing met een beoordeling van A++ kan een jaarlijkse besparing opleveren.

Wat als u thuis werkt?

Als u thuis werkt, verbruikt u natuurlijk meer gas en elektriciteit dan wanneer u de hele dag op het werk bent, wat het nog belangrijker maakt om rekening te houden met uw energieverbruik. Als minstens de helft van de energie die je gebruikt voor zakelijke doeleinden is, is het de moeite waard om zakelijke energiedeals te vergelijken om te zien of je geld kunt besparen met een commercieel energietarief.