Is uw huis in gevaar?

gevaarlijk huis

Of u nu een huurder bent die een woning huurt, een aspirant-verhuurder die een geïnformeerde keuze wil maken voor de aankoop of een nieuwsgierige huiseigenaar, er zijn een aantal verschillende manieren om te bepalen of uw huis of woning risico loopt op problemen met vocht. Lees meer over condensatie in mijn huis.

Het spreekt voor zich dat we op een bepaald moment allemaal in een woning hebben gewoond die verschillende problemen heeft gehad met betrekking tot vocht en de bijbehorende problemen, dus het spotten van de verklikkerlichten is niet altijd moeilijk. Voordat u een offerte voor de vochtwering boekt, is het altijd een voorzichtige stap om de omvang van het probleem te ontdekken.

Waar moet je dan op letten?

 • Muffe geur die niet vervaagt
 • Gevlekte of verkleurde muren, pleisterwerk of houtwerk
 • Beschadigd houtwerk zoals plinten
 • Peelingbehang en borrelend schilderwerk
 • Schimmelvorming op binnenmuren
 • Buitenmuren beginnen af te brokkelen of slijten

Terwijl merkbare vlekken van schimmel en meeldauw in uw eigendom gemakkelijk te herkennen zijn, kunnen andere symptomen van een vochtig probleem moeilijker te identificeren zijn. Hoewel er een aantal thuisbehandelingen zijn die tekenen van vocht op het oppervlak kunnen verwijderen, doen ze weinig om de grondoorzaak te verhelpen, dus het is altijd belangrijk om een specialist te raadplegen als u zich zorgen maakt over vocht in uw huis.

Huizen die in gevaar zijn

Of uw woning vochtig dreigt te worden is afhankelijk van een groot aantal redenen.

Veel oudere gebouwen werden gebouwd met materialen die niet ademend waren en gewoonweg niet zo effectief waren in het weghouden van vocht als gevolg van nieuwere verwarmingssystemen en moderne leefstijlen.

Ook sommige moderne huizen die met moderne, ademende materialen zijn gebouwd, kunnen door vochtophoping en condensatie vervuild raken.

Aangezien de problemen die met vocht te maken hebben, gevarieerd zijn, is het belangrijk om precies vast te stellen met welk probleem u te maken heeft. Er zijn echter een paar dingen die u kunt doen om vocht in de toekomst te helpen voorkomen, zoals;

 1. Blijf op de hoogte van het onderhoud - zowel intern als extern, met inbegrip van goten, afvoerpijpen en afvoerkanalen.
 2. Houd uw huis warm, geventileerd en zo vrij mogelijk van vocht, vooral tijdens de koudere maanden.
 3. Gebruik afzuigventilatoren tijdens het koken om een ophoping van vocht te voorkomen.
 4. Gebruik decoratiemateriaal dat de muren laat ademen.
 5. Droog de was uit de buurt van warmtebronnen om overtollig vocht te voorkomen.

Als u twijfelt over iets wat u in uw huis hebt vastgesteld, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons team van specialisten. Wij kunnen een onderzoek naar uw woning regelen om u een op maat gemaakte vochtbestendige offerte te kunnen geven op basis van uw individuele behoeften.