Kelderdichting Antwerpen zelf doen, is dat verstandig?

Als een oude stad staat Antwerpen vol met oude woningen. Vooral in het centrum van de stad staan fraaie goed onderhouden exemplaren. Maar niet alle woningen zijn even goed onderhouden. Veel oude woningen in Antwerpen zijn dan ook voorzien van een kelder. En het is juist de kelder waar dikwijls vochtproblemen ontstaan. Wanneer daar niets aan gebeurt zal het voorkomen dat het vochtprobleem zich verplaatst naar het overige gedeelte van de woning. Nog meer vochtproblemen en nog hogere kosten om dit te verhelpen zijn dan het gevolg. Het toepassen kan dan een oplossing zijn. De kelder wordt dan geheel waterdicht gemaakt en vochtproblemen vanuit de kelder zijn verleden tijd. De vraag is alleen of je zelf gaat toepassen of dat je het laat doen? Lees meer over kelderdichting in Antwerpen.

Vochtdiagnose

Of je het vochtprobleem nu zelf wilt oplossen of dat je het wilt laten doen door een expert, een goede vochtdiagnose is noodzakelijk. Je kunt namelijk wel het gaan toepassen, maar als je juist overlast van vocht in je kelder hebt door een overmatige condensatie, dan heeft dit geen enkele zin. Je zult dus zeker moeten weten dat je ook daadwerkelijk last hebt van doorsijpelend grondvocht. Wil je echt een goede vochtdiagnose dan is dit zelf heel lastig om te doen. Je zult dan toch wel de nodige expertise in huis moeten hebben. Aan te raden is om voor een vochtdiagnose zeker een expert in te schakelen, zodat je zeker weet wat de oorzaak van je vochtprobleem is.

Kelderdichting Antwerpen zelf doen, is dat verstandig?

Zelf doen

Als blijkt dat het vochtprobleem inderdaad veroorzaakt wordt door insijpelend grondwater, dan is het een zeer effectief middel om dit te bestrijden. De enige reden die te bedenken is om het zelf te doen, is dat het goedkoper is. Je betaald immers geen manuren. Daar tegenover staat weer dat je zelf een beetje handig moet zijn en ook moet weten wat het juiste materiaal is om een het te bewerkstelligen. Denk dus heel goed na of je daadwerkelijk ook in staat bent en de kennis hebt om dit zelf te doen. Doe je het niet goed, dat kunnen de kosten nog hoger oplopen.

Laten doen

Uiteraard kosten het laten aanbrengen door een expert meer dan als je het zelf doet. Maar houd wel in je achterhoofd dat de expert hierin gespecialiseerd is en vakwerk kan afleveren. Mocht er achteraf toch iets niet goed zijn, dan heb je altijd recht op garantie en wordt het kosteloos hersteld. Daarnaast kun je je kosten verlagen door gebruik te maken van de verschillende premies die de Vlaamse overheid aanbiedt. Het advies is dan ook om een hoge kwaliteit te krijgen, je dit door een expert moet laten uitvoeren.

Over de schrijver
Als vochtbestrijder help ik al je problemen met vocht op te lossen. Tevens handige tips geven over hoe bepaalde problemen zelf kan oplossen horen hier ook bij.