Kosten voor het installeren van een waterafvoersysteem

hoe een droge put installeren onder je tuin

Afvoerkanalen zijn een geweldige manier om water weg te houden van je huis. Hoeveel kosten ze om te installeren?

Afvoeren onder uw oprit; een eenvoudige manier om water uit de buurt van de oprit te houden. Als u een rechte of sijpelende oprit heeft, dan hoeft u geen water te geven om er op te lopen, maar moet u het water uit de buurt houden. Zorg er dus voor dat u het juiste systeem vindt als het gaat om het water goed weg te laten stromen van uw eigendom.

Afvoeren moeten goed worden geïnstalleerd. Leidingen moeten goed worden geïnstalleerd, geplaatst en afvoeren moeten groot genoeg zijn om ervoor te zorgen dat het water wegloopt van uw eigendom. Als het niet goed is uitgelijnd, of zelfs een paar graden uit tijdens de installatie, kan dit resulteren in problemen onder de oprit na verloop van tijd.

Omdat u verschillende loodgieters en specialisten kunt inhuren voor het installeren van leidingen en afvoeren, moet u weten wie u moet inhuren. U moet ook begrijpen wie het bestratingswerk gaat doen, als u de oprit van de woning gaat updaten, moet u tegelijkertijd de installatie van nieuwe leidingen doen.

Of u nu een grotere of een kleinere oprit gaat maken, u wilt weten of het werk goed gedaan gaat worden. Dus, wanneer de tijd komt om nieuwe leidingen en afvoersystemen te laten installeren, zijn hieronder een paar factoren die van invloed zijn op de totale kosten van uw projectinstallatie.

Prijs voor het installeren van afvoeren en leidingen

Job DescriptionDurationMaterial CostLabour Cost
190 Liter droge put1 Day€150€550
333 Liter droge put1 Day€190€600
800 Liter droge put2-3 Days€230€800
950 Liter droge put2-3 Days€260€850

Wat te overwegen bij het inhuren van specialisten

Je moet natuurlijk wel de juiste aannemers voor de klus inhuren. De enige manier om ervoor te zorgen dat dit wordt gedaan, is voor u om een paar lokale bedrijven, hun offertes te vergelijken, en om te leren wat er nodig is, voorafgaand aan en tijdens, als je gaat om nieuwe afvoer-en watersystemen te installeren.

Het is ook belangrijk om te bepalen of er nieuwe waterleidingen en afvoeren worden geïnstalleerd. In sommige gevallen is een paar leidingen gewoon vervangend; bij oudere opritten moet u misschien de bedrading en het leidingwerk verwijderen en bijwerken, wat meer kost en meer tijd kost om te voltooien.

Beslis over het upgraden van straatstenen, het doen van werk aan de oprit of gewoon het toevoegen van het afvoersysteem. Als u ervoor kiest om de oprit bij te werken, moet u alle projecten in een keer doen om de kosten van arbeid en de duur van de voltooiing van het project te verminderen.

Uiteindelijk wilt u dat uw nieuwe oprit er goed uitziet en dat het water van de oprit wegloopt. Door de tijd te nemen om een paar bedrijven en diensten die zij uitvoeren te vergelijken, zult u uiteindelijk het beste vinden en het werk goed laten uitvoeren.

Gerelateerd: Alles over drainage: hoe drainage aan te leggen, uitleg, tips

Het zelf doen

Dit is geen eenvoudige doe-het-zelf klus. Als u van plan bent om afvoeren en nieuwe loodgieters/waterleidingen te installeren, zorg er dan voor dat u de beste loodgieter en aannemers inhuurt om het werk goed uit te voeren en om ervoor te zorgen dat de woning in overeenstemming is met de lokale codes/voorschriften zodra het afvoersysteem is geïnstalleerd.

  • Het inhuren van A-handelaren
  • Kies bedrijven die speicaliseren in deze installaties
  • Vergelijk de bedrijven en het werk dat ze hebben verricht...
  • Begrijp de voorschriften om ervoor te zorgen dat uw nieuwe afvoerkanalen aan de voorschriften voldoen.
  • Zoek uit of de aannemers ook bestratingswerkzaamheden uitvoeren, als u ervoor kiest om de oprit van het terras bij te werken.

FAQ's

Hoe lang duurt dit project?

Normaal gesproken zou de nieuwe installatie van het afvoersysteem (alleen) 2-4 dagen moeten duren. Als u extra bestratingswerkzaamheden uitvoert of ervoor kiest om waterleidingen en pompen te installeren, kan dit bij sommige woningen de duur verlengen tot 2 weken.

Hoeveel zijn nieuwe afvoeren?

Nieuwe afvoersystemen kunnen tussen de €500-1000 bedragen, voor de meeste huizen. Ook hier geldt dat als er extra werk nodig is, u deze kosten en arbeid ook in het budget moet doorberekenen.

Kan ik de afvoerkanalen zelf installeren?

Dat is niet aan te raden. Indien mogelijk, moet u een lokale aannemer en loodgietersteam inhuren om dit werk voor u buitenshuis te doen, om de precisie en nauwkeurigheid in de montage en installatie te garanderen.