Kruipkelder droog maken

Gevolgen van een vochtige kruipkelder

Een vochtige kruipkelder kan tot diverse problemen in uw woning leiden. Het grootste probleem is wellicht de schade die hierdoor ontstaat aan muren, verf en behang. Door optrekkend vocht uit de kelderruimte kan ook het stucwerk op de muren, beginnend aan de onderkant, los gaan laten. Naast dit soort schade, kunt u aan de volgende gevolgen denken van een te vochtige kruipruimte:

Meer informatie over: kruipkelder waterdicht maken

Kruipkelder droog maken
  • De constructie van de muren van de fundering kunnen door vochtoverlast vanuit de kruipruimte ernstig beschadigd raken, doordat de muren poreus worden.
  • Wie last heeft van te veel vocht dat uit de kruipruimte komt, kan te maken krijgen met houten vloeren die kromtrekken.
  • Het leidingswerk boven en.of rond de kruipruimte kan gaan lekken door roestvorming.
  • Wie een vochtige kruipruimte heeft, kan deze beter snel droog laten maken. Een te natte kruipruimte leidt namelijk tot hogere energiekosten. De centrale verwarming moet namelijk aanzienlijk harder stoken om de vochtdruppels in huis op temperatuur te krijgen.
  • Vochtoverlast door een niet goed gedichte kelder of kruipruimte kan erg schadelijk zijn voor de gezondheid. Met name patiënten van reuma, astma en cara krijgen last van meer pijn of ademhalingsmoeilijkheden. Veel voorkomend zijn ook allergische reacties op de huid, hoesten en verkoudheid.
  • Stank in huis, vaak een muffe alles doordringende geur, en ook bepaalde insecten in de woning, zoals zilvervisjes en pissebedden, zijn meestal oo te verklaren door vochtoverlast via de kruipruimte.

Voordelen van de kruipkelder droogmaken

De kruipkelder goed laten dichten betekent feitelijk dat de ruimte vochtvrij wordt gemaakt en beter isoleert. Dit heeft natuurlijk tal van voordelen. Zo wordt uw huis meteen meer waard als u de kelderruimte goed laat dichten. Belangrijk is verder dat er onmiddellijk een einde komt aan schade op behang en muren. De atmosfeer in huis wordt een stuk gezonder en prettiger. Ongedierte verdwijnt en ook fijn is dat u gaat merken dat de energienota's minder hoog uitvallen.

Hoe werkt het droog maken van een kruipkelder?

Met een geschikt en effectief middel dicht een vochtbestrijder, zoals Vochtbestrijdingsnel.be, uw kelderbodem tot in de puntjes, zodat er geen vocht meer kan lekken. Hierbij wordt geregeld dat er goede ventilatie is van de bestaande ruimte. Indien nodig worden meerdere muren en wanden bewerkt, al dan niet met een injectiemiddel. Een kruipkelder dichten is overigens een klus die u zeker niet zelf moet uitvoeren, maar over dient te laten aan een professionele vochtbestrijder. In Vlaanderen en aangrenzende gebieden in België kunt u daarvoor met een gerust hart terecht bij de ervaren vochtbestrijder Vochtbestrijdingsnel.be. Dit bedrijf werkt tegen scherpe tarieven, lost uw vochtproblematiek snel op en gebruikt de nieuwste middelen en technieken om uw kruipkelder goed vochtdicht te maken.

Over de schrijver
Als vochtbestrijder help ik al je problemen met vocht op te lossen. Tevens handige tips geven over hoe bepaalde problemen zelf kan oplossen horen hier ook bij.