Natuurlijke ventilatie helpt vocht te voorkomen

Een goed natuurlijk ventilatieontwerp is een cruciaal onderdeel voor het waarborgen van een gezonde gebouwomgeving. Een natuurlijk ventilatiesysteem verlaagt niet alleen de temperatuur en maakt het vloerpersoneel comfortabeler, het kan ook de luchtvochtigheid in het hele gebouw verminderen. De natuurlijke ventilatie is echter niet 100% effectief, dus u kunt een luchtontvochtiger gebruiken op plaatsen die niet worden geholpen door natuurlijke ventilatie. Als u een luchtontvochtiger wilt, kunt u hier meer informatie vinden.
Meer informatie over onze vochtbestrijder vind je hier.

natuurlijke ventilatie en vocht

Natuurlijke dakventilatoren verminderen de luchtvochtigheid door vochtige lucht uit het gebouw te verwijderen. Een ventilator zuigt vochtige lucht uit het gebouw in plaats van deze binnenin op te vangen. Een natuurlijke ventilatietoestel, zoals een natuurlijke labyrintventilator, vergemakkelijkt de luchtbeweging en zorgt ervoor dat de warme, kleverige lucht het gebouw vrij kan verlaten.

Vochtige lucht heeft de neiging om alles wat het aanraakt te beïnvloeden en kan schadelijk zijn voor de omgevingsomstandigheden, de machines en het moreel van de werknemers. Een hoge luchtvochtigheid kan leiden tot een verscheidenheid aan problemen.

Roest en corrosie

Een hoge luchtvochtigheid kan enorme schade toebrengen aan isolatie, apparatuur en gebouwen. Warme, vochtige lucht is een broedplaats voor schimmel. Als dit niet wordt gecontroleerd, kan dit een aantal problemen opleveren voor de infrastructuur en het personeel. Schimmel kan vaak moeilijk te herkennen zijn tot het goed op weg is.

In stalen gebouwen komt echter vaker de dreiging van roest en corrosie voor. Dichte, vochtige lucht kan het metaal op zijn weg verwoesten. Dus als stalen dakbalken in een vochtige ruimte liggen, kunnen ze snel beschadigd raken. Ook machines in de omgeving lopen dit risico. In zeer vochtige werkomgevingen is het bijhouden van dit onderhoud vaak een fulltime klus op zich. Er zijn echter constructies met een stalen geraamte die gunstig kunnen zijn voor het gebruik van magazijnen, stoffen gebouwen van Norseman Structures kunnen de betere oplossing zijn voor het bouwen van constructies, ze kunnen voldoen aan de specificaties van de klant, dus het is de moeite waard om te kijken of het een betere oplossing is voor u.

Luchtvochtigheid verminderen om de werkomstandigheden te verbeteren

Vochtige lucht is dicht en het manifesteert zich als mist. Dat betekent dat vochtige lucht een waas over de hele werkvloer zal leggen. Bovendien, omdat vochtige lucht zwaar van vocht is, heeft het de neiging om zich op de begane grond te vestigen. Dit heeft de neiging om het zicht te verminderen en de kans op ongelukken te vergroten. Een natuurlijke ventilator, ondersteund door de toevoer van inlaatlucht, zorgt ervoor dat vochtige lucht opstijgt en het gebouw verlaat.

Werken in een vochtig gebouw kan ook een negatief effect hebben op werknemers. Naast het bovengenoemde probleem van verminderd zicht zijn er ook andere problemen. Vochtige lucht voelt warmer aan, ongeacht de temperatuur. Vochtige lucht leidt tot meer transpiratie en grotere vermoeidheid. Het kan vermoeiend zijn om in een vochtig gebouw te werken en het is voor werknemers bijna onmogelijk om hun werk te doen. Natuurlijke ventilatie is de sleutel tot een droogere werkvloer en gelukkiger werknemers.

Tot slot is een goede ventilatie de sleutel tot het verminderen van de luchtvochtigheid. Bepaalde installaties, zoals papierfabrieken en elk proces dat gebruik maakt van stoom, hebben de neiging om zeer snel zeer vochtig te worden. Neem vandaag nog contact op met Moffitt om de temperatuur van uw plant in de gaten te houden en de luchtvochtigheid te verminderen.