Rubson Transparant Vochtscherm Coating Buitenmuur - 23 Liter - Transparant

Rubson Transparant Vochtscherm Coating Buitenmuur - 23 Liter - Transparant

Bekijk de prijs

rubson

Productbeschrijving

Onzichtbare gevelbescherming voor niet geverfde, poreuze buitenmuren. Creëert een transparant vochtscherm voor uw buitenmuur, gevel, dak, monument, etc.

Waarvoor is dit product geschikt

Geschikt voor alle poreuze, niet geschilderde materialen zoals o.a. Bakstenen, zandsteen, cement, beton, structuurpleister, dakpannen (niet geschilderd en niet geglazuurd). Kan aangebracht worden op gevels, monumenten, standbeelden, daken. De materialen behouden hun natuurlijke uitzicht. Niet bruikbaar op een geschilderde ondergrond, niet poreuze materialen zoals o.a. Metaal, glas, kunststof, blauwe steen (arduin), vensters, deur- en raamkozijnen.

Belangrijke specificaties:

 • Parelend effect: waterafstotend (brengt een afstotingseffect teweeg doordat de oppervlaktespanning van de materialen zich wijzigt) dus het water loopt parelend van de behandelde muur.
 • Vormt geen film, verstopt de poriën niet en laat de muren ademen (dampdoorlatend). verhoogt het isolatievermogen van de materialen (meer dan 5 % vocht in een materiaal vermindert de thermische isolatiecapaciteit met 30 %).
 • Door het waterafstotend effect: vuil spoelt af van de muur, mosvorming wordt vermeden evenals de schadelijke effecten van vorst.
 • Verhoogt het isolatievermogen van de materialen (meer dan 5 % vocht in een materiaal vermindert de thermische isolatiecapaciteit met 30 %).
 • Droogtijd gemiddeld 2 uur (Als het niet in aanraking komt met vocht)

De voordelen van Rubson Invisible:

 • Zonder oplosmiddel
 • Zonder geur
 • Transparant

Rendement:

 • 0,25 à 1 liter/m² afhankelijk van de porositeit van de ondergrond.
 • Rubson Invisible is ongeveer 10 jaar werkzaam. Het is echter aangeraden na 5 jaar een “onderhoudslaag” aan te brengen om terug 100% bescherming te genieten.

Hoe breng ik Rubson Invisible aan?

Voorbehandeling:

De ondergrond moet vast, absorberend en poreus, proper, gezond en droog zijn. Vervuilde ondergronden steeds vooraf grondig reinigen. Mos verwijderen met rubson anti-mos. Na de behandeling met rubson anti-mos grondig spoelen en de ondergrond laten drogen. Beschadigde voegen, scheuren en barsten herstellen met rubson silicone universeel transparant, of indien nodig de voegen tussen de bakstenen volledig hervoegen. Alle niet te behandelen oppervlakken afschermen zoals oa. Ramen, blauwe steen, raam- en deurkozijnen, vensterbanken, dorpels etc om vlekvorming te vermijden. Niet aanbrengen op niet poreuze of geschilderde ondergronden.

Rubson Invisible aanbrengen:

Het te behandelen oppervlak dient behandeld te worden van boven naar beneden, in opeenvolgende lagen, nat in nat, zonder te wachten tot de vorige laag opgedroogd is, tot verzadiging van de ondergrond. Een beperkte oppervlakte van de volledige muur blijven instrijken of bespuiten tot verzadiging van deze beperkte oppervlakte. Nadien overgaan naar het volgende oppervlak-gedeelte. De droogtijd is ongeveer 2 uur. Reinig na afloop je gereedschap met White-spirit. Breng eventuele verfresten bij een verzamelpunt voor klein chemisch afval.

Reiniging van het gereedschap & vlekken

 • Onmiddellijk met white-spirit.
 • Opgedroogde vlekken zijn enkel mechanisch (bv. Door te schuren) te verwijderen,
 • Eventueel ook mogelijk met siliconenverwijderaar (steeds vooraf testen hoe de ondergrond reageert).

Bewaaradvies

Hersluitbare jerrycan: Voor een langere houdbaarheid (te bewaren tot ongeveer 12 maanden in de originele verpakking op een vorstvrije plaats tussen 5 en 40 graden)