Hoe beschermt u uw elektronische componenten tegen vocht?

Denk terug aan de tijd die je hebt besteed aan het werken aan een schoolproject of aan het typen van een termijnpapiertje voor het einde van de rit. Het harde werk en de zorgvuldige planning waren het geperfectioneerde eindresultaat waard. Stel je nu voor dat het de vervaldatum is en dat je vlak voordat je het indient het document afsluit zonder dat je werk wordt opgeslagen of dat je het 3D-model dat je hebt gemaakt op de vloer laat vallen, waardoor het aan flarden wordt geschoten. U kunt zich waarschijnlijk voorstellen dat het gevoel van verwoesting dat u zou hebben gevoeld toen u zich realiseerde dat het project waar u zo lang aan hebt gewerkt nu plotseling nutteloos is.
Lees meer over vochtbestrijding woning.

Waarom zou je uren van je leven verspillen aan je elektronische componenten als je ze aan vocht gaat blootstellen en hetzelfde lot gaat ondergaan als dat schoolproject? Als je je elektronica in een vochtige, donkere of vochtige omgeving opslaat, zou je wel eens een eindresultaat kunnen krijgen dat net zo nutteloos is. Er zijn echter manieren om dit te voorkomen en er zijn producten die u kunt kopen die ervoor zorgen dat uw componenten in topconditie blijven.

elektronica en vocht

Hier zijn een paar van onze aanbevelingen:

Vochtbarrièrezakken

Vochtbarrièrezakken bestaan uit meerdere lagen kunststof en aluminium die zijn ontworpen om vocht buiten te houden. Ze zijn een van de meest effectieve verpakkingsoplossingen voor gevoelige onderdelen en beschermen tegen vochtigheid, vocht, zuurstof, vet of andere verontreinigingen in de lucht die schade kunnen veroorzaken. De zakken zijn voorzien van een vacuümafdichting die ook bescherming biedt tegen schade als gevolg van andere gebeurtenissen zoals ESD (Electrostatic Discharge) en EMI (Electromagnetic Interference).

Vochtigheidsindicatorkaarten

Vochtigheidsindicatorkaarten, of HIC's, zijn kaarten die de vochtigheidsgraad in de verzegelde verpakking aangeven. Ze bevatten een vochtgevoelige chemische stof die van kleur zal veranderen als er een voldoende hoge vochtigheidsgraad wordt gedetecteerd. De SCS 6HIC200 6-Spot vochtigheidskaarten reageren op verschillende vochtigheidsniveaus met een zichtbare kleurverandering van blauw naar roze. Elk blikje bevat 200 kaarten, wat een grote waarde is voor uw aankoop. Koppel deze met uw vochtbarrièrezakjes om de beste bescherming te bieden voor vochtgevoelige items.

Droogmiddelverpakkingen

Droogmiddelverpakkingen worden naast vochtigheidsindicatorkaarten gebruikt en in vochtbarrièrezakken geplaatst om vocht te absorberen. De verpakkingen zijn er in veel verschillende maten en kunnen naast het absorberen van vocht ook gas, damp of geur absorberen. Het poreuze zakje laat het vocht doordringen en wordt geabsorbeerd door het droogmiddel in het zakje. De Desco 13844-droogmiddelverpakkingen zijn herbruikbaar en kunnen door middel van ovendroging opnieuw worden geactiveerd. Zelfs bij verzadiging door vocht blijft het droogmiddelzakje droog. De vochtbarrièrezakjes, vochtigheidsindicatorkaarten en droogmiddelverpakkingen vormen samen een zogenaamde "droogverpakking".

Conformiteitscoating

Conformal coating is een beschermende chemische stof die gevoelige elektronica kan beschermen tegen vochtige omgevingen en elektrische kortsluitingen door het creëren van een isolatiebarrière. Hoewel het niet ontworpen is om een totale afdichting te zijn, zullen conformerende coatings ook vocht dat opgesloten zit in PCB's laten ontsnappen. Er zijn verschillende manieren om een conformale coating aan te brengen, waaronder dompelen, spuiten en borstelen. De ACL 8690 Acryl Conformal Coating Spray wordt aangebracht door middel van spuiten en heeft een bedrijfstemperatuur van -75 graden F tot 270 graden F, dus kijk maar eens.