HEB JE SPOUWMUURANKER VERVANGINGEN NODIG?

Als u spouwmuren binnen uw woning en uw muren zijn barsten of uitpuilen, moet u mogelijk spouwmuur tie vervangingen.

Bij Vochtbestrijding Snel maakt onze expertise op het gebied van structurele reparaties het vervangen van spouwmuurankers vrij eenvoudig, niet opdringerig en kosteneffectief. Dit biedt onze klanten een kwalitatief hoogwaardige oplossing op lange termijn die verdere scheuren in uw metselwerk moet voorkomen.

Lees meer over: Vocht na isoleren van spouwmuren: Oorzaken en oplossingen

WAT ZIJN SPOUWMUURANKERS?

Spouwmuurankers zijn meestal gemaakt van metaal dat is bekleed met bitumen of zink. Geïntroduceerd in het begin van de 20e eeuw, worden ze gebruikt om afzonderlijke wanden bij elkaar te houden om een "spouwmuursysteem" te vormen. Het bouwen van wanden biedt op deze manier een betere bescherming tegen de elementen en vermindert het warmteverlies van een gebouw. Wanneer deze spouwmuurverbindingen echter beginnen te falen, kunnen ze de structurele integriteit van het pand in gevaar brengen en als ze voor een lange periode in een staat van verval worden achtergelaten, kunnen defecte spouwmuuranklemmen leiden tot zeer dure structurele reparaties.

spouwmuuranker opsporen spouwmuuranker installeren van spouwmuurankers spouwmuurdoorsnede

HOE WEET IK OF IK SPOUWMUURANKERS HEB?

Als u woont in een woning die u niet zelf heeft gebouwd, kunt u er niet zeker van zijn of u spouwmuurbanden heeft of niet. Een eenvoudige manier om te zien of het pand spouwmuren heeft is door het inspecteren van de plaatsing van de stenen. Als de stenen in de lengterichting over de volle breedte van de muur worden gelegd, dan zou dit sterk wijzen op een spouwmuur.

Als het metselwerk in de lengterichting met een steen naast een andere steen in de breedte is gelegd, dan lijkt dit erop te wijzen dat de muur stevig is en niet een spouwmuur.

WAT DE OORZAAK IS VAN SCHADE OF FALEN VAN DE MUURANKERS

CORROSIE VAN WANDANKERS

De meest voorkomende oorzaak van corrosie van wandbanden is simpelweg het verstrijken van de tijd. Carbonatie veroorzaakt een chemische verandering in de mortelbedden tussen bakstenen banden. De mortel begint de muren aan te tasten, waardoor een aanzienlijke opbouw van ijzeroxide (roest) ontstaat. De opgebouwde roest zorgt ervoor dat de mortelbedden van elkaar loskomen, wat zichtbare scheuren in het metselwerk zal vertonen. Als u tekenen van scheuren opmerkt, kan het nodig zijn om te overwegen om de muur te vervangen.

ONJUISTE INSTALLATIE VAN MUURANKERS

Een andere veelvoorkomende oorzaak van het falen van wandbinders is de onjuiste installatie van wandbinders tijdens de bouw. Dit is meestal te wijten aan een verkeerde montage in de lengte, die te kort is en daarom niet ver genoeg in de mortelbedden past. In de lengterichting kan het ook zijn dat de afmetingen in de juiste maat zijn, maar niet op de juiste afstand zijn geplaatst. Daarom raden wij u altijd aan om een professioneel opgeleide specialist te gebruiken, zodat u er zeker van kunt zijn dat de wandbanden op de juiste manier worden geïnstalleerd en gegarandeerd zijn.

REPAREREN EN VERVANGEN VAN SPOUWMUURANKERS

Onze spouwmuurankers bieden een permanente en economische oplossing voor gescheurde metselwerkwanden en onze ervaren en gekwalificeerde lokale inspecteurs zijn experts als het gaat om het installeren van deze spouwmuurankers. Met toonaangevende technologie en expertise, kan Vochtbestrijding Snel het gescheurde metselwerk op een eenvoudige, snelle en effectieve manier repareren en stabiliseren.

Met behulp van een combinatie van specialistische apparatuur zoals metaaldetectoren, glasvezelboroscopen en boormachines met een lage impact, kunnen we eventuele defecte spouwmuurankers snel en eenvoudig opsporen, vinden en vervangen, terwijl de impact van werkzaamheden op uw eigendom tot een minimum wordt beperkt.

MOET IK MIJN SPOUWANKERS HERSTELLEN OF VERVANGEN?

Het vervangen van een bundelband is de aanbevolen manier om te werken wanneer het oorspronkelijke bundelsysteem door corrosie aan kracht heeft ingeboet. Wandklembanden zijn het meest geschikt om de binnen- en buitenmuren van een bestaande spouwconstructie weer met elkaar te verbinden.

HOE WORDEN CORRIGERENDE WANDANKERS GEÏNSTALLEERD?

Afhankelijk van de staat en het type metselwerk zijn er verschillende soorten muurankers; cement-, hars- of aandrijfbanden. Bestaande banden worden meestal geïsoleerd om verdere corrosie te voorkomen. Er zijn verschillende lengtes van corrigerende wandbanden verkrijgbaar in verschillende lengtes. Een druppel detail is opgenomen in alle borden om te voorkomen dat er water in de spouw komt.