Wat is de relatie tussen Vocht en Externe Kabels?

vochtige muur met kabels

Als het gaat om onze huizen, zijn er veel verrassende feiten die we niet weten. Wist u bijvoorbeeld dat externe kabels interne vochtigheid kunnen veroorzaken? Lees meer over zou ik mijn huis een vochtig probleem moeten behandelen

Natuurlijk, velen van ons zijn bekend met vocht en hebben in het verleden misschien zelfs vochtbestendige offertes en werkzaamheden gehad om problemen op te lossen. Maar misschien zijn we niet zo verstandig om te weten waar het vandaan komt en hoe het in onze huizen terechtkomt. Hoewel externe kabels essentieel zijn, hebben ze nog steeds de capaciteit om problemen te veroorzaken.

Waarom gebeurt dit dan en hoe kan het worden vermeden?

Waarom gebeurt dit?

In elk huis zitten kabels; in sommige woningen komen ook kabels van buitenaf binnen. Hoewel ze er natuurlijk niet voor niets zijn, kunnen deze kabels een rol spelen als het gaat om vocht in het gebouw. Buitenkabels zijn eigenlijk een van de meest voorkomende oorzaken van vocht.

Als het regent of sneeuwt, verzamelt het water zich langs de draad en loopt het langs de kabel die naar de muur leidt. Als het eenmaal de weg naar de muur vindt, zal het zich verspreiden. Na verloop van tijd verzamelt het water zich en kan het vocht in de binnenmuur veroorzaken, vaak gekenmerkt door een lelijke natte plek en een muffe, onaangename geur.

Het opmerken van de tekenen van vocht is echter slechts de eerste stap naar het oplossen van het probleem. Het kan moeilijk zijn om de bron van het vocht te vinden, niet in het minst omdat veel externe kabels vaak verborgen zijn of bedekt zijn met bijvoorbeeld gebladerte. Natuurlijk zijn buitenkabels niet de enige oorzaak van vocht - ook factoren als gebrekkig metselwerk en lekkende goten of afvoerpijpen kunnen tot vocht leiden.

Hoe het probleem te voorkomen

Gelukkig kunnen veel gevallen van vocht veroorzaakt door externe kabels worden vermeden door ervoor te zorgen dat uw kabels correct worden geïnstalleerd. U moet er ook voor zorgen dat uw dakgoten in goede staat zijn en regelmatig worden onderhouden om problemen te voorkomen.

Bovendien moet u het eventuele externe gebladerte rond de externe kabels tot een minimum beperken. Op deze manier kunt u, als er zich toch problemen voordoen, deze herkennen voordat het probleem zich kan verergeren. Extern vocht in de buurt van kabels zal meestal donkerder en nat lijken, in tegenstelling tot de rest van de muur.

Als u vermoedt dat uw woning een vochtprobleem heeft, kunt u het probleem het beste zo snel mogelijk oplossen. Vraag een offerte aan voor de vochtwering om ervoor te zorgen dat het vocht snel en professioneel wordt behandeld - hoe eerder het probleem is opgelost, hoe minder tijd het hoeft te verergeren. In geval van twijfel is het altijd het beste om de hulp van een expert in te roepen. Hoewel snelle oplossingen verleidelijk lijken, is de kans groot dat ze het probleem alleen maar maskeren en kunnen leiden tot een verergering van het probleem in de loop van de tijd.