Wat zijn de langetermijneffecten van droogrot?

effecten van droogrot

Droogrot is een van de ernstigste vormen van vocht dat zich kan manifesteren in eigendommen en, als het onbehandeld blijft, kan het potentieel onomkeerbare schade aan het gebouw veroorzaken. Als specialisten in de behandeling van droogrot raden wij u aan om uw eigendommen regelmatig te inspecteren op tekenen van aantasting. Lees meer over: condensatie voorkomen

Vaak komt de aanwezigheid van droogrot pas aan het licht als de schade al is aangericht door de gebieden waar het probleem zich waarschijnlijk zal voordoen. Droogrot komt vaak voor in vochtige, afgelegen gebieden met weinig ventilatie.

Structurele schade

De belangrijkste reden voor bezorgdheid als het gaat om droogrot is schade aan de structuur van het gebouw, die in ernstige gevallen kan leiden tot de noodzaak van grote renovatiewerkzaamheden. Door de dichtbevolkte straten lopen huizen een groot risico op het ontstaan van droogrot in afgelegen delen van de woning, zoals de loft.

In tegenstelling tot natrot kunnen de vruchten van droogrot zich door het hele gebouw verspreiden op oppervlakken met een hoge vochtdichtheid. Dit betekent dat, terwijl de oorzaak van het probleem in één gebied van de woning kan liggen, droogrot in elke kamer kan binnendringen, waardoor uw hele woning in gevaar komt.

Slechtste geval scenario

Wat is het ergste wat er kan gebeuren? Je hele huis zou kunnen instorten als gevolg van het feit dat structurele balken te zwak worden om het gebouw te ondersteunen. Dit komt alleen in de ernstigste gevallen voor, maar is toch een risico als u geen professionele hulp zoekt zoals bij Garratt's Damp, die al eerder talloze gevallen van droogrot en de omliggende gebieden heeft behandeld.

Vocht kan jarenlang onopgemerkt blijven in een woning door een gebrek aan inspectie of een goed onderzoek op het terrein. Als huiseigenaar is het uw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat alle controles worden uitgevoerd, aangezien u mogelijk met dure reparaties wordt opgescheept.

Behandeling van droogrot

Als specialisten op het gebied van droogrot en vochtwering hebben wij talrijke gevallen in de stad en in de omgeving behandeld. Van het voorkomen van de manifestatie van droogrot tot de behandeling van een wijdverbreide plaag.