Zijn Koude Muren de schuld van mijn Vochtprobleem?

koude muren vochtprobleem

Rekeningen. Ze blijven maar oplopen, jaar na jaar, of het nu gaat om noodzakelijke verwarmings-, elektriciteits- en voedselrekeningen of uw amusementskosten voor TV, internet en mobiele telefoons. Wat er ook gebeurt, u kunt er altijd op vertrouwen dat uw rekeningen zullen stijgen. Lees ook: Vochtproblemen: Oorzaken & Oplossingen met prijs advies

Dit is een van de redenen waarom veel gezinnen nog steeds aarzelen om hun verwarming aan te zetten nu we in het koudere kwart van het jaar komen. In plaats daarvan wikkelen veel mensen zich liever warm in kamerjassen en pantoffels of gooien ze een extra trui (of twee!) aan in plaats van naar de thermostaat te reiken.

Koude muren

Kunnen koude muren de bron zijn van de vochtige problemen van een woning? Als vochtspecialisten in Londen hebben we veel gevallen gezien van binnendringend vocht, houtverval en opstijgend vocht en hoewel we kunnen zeggen dat koude muren niet de bron van uw vochtprobleem zijn, zijn ze een goede indicatie dat er een vochtprobleem in uw huis kan zijn.

Binnenmuren moeten warm en droog aanvoelen, terwijl uw buitenmuren koud aanvoelen (droogte hangt af van het weer). Warme en droge binnenmuren betekenen dat u geen vocht in uw muren heeft en een koude buitenmuur geeft aan dat uw isolatie efficiënt werkt om de warmte in uw woning vast te houden.

Wat moet ik doen als mijn muren koud zijn?

Als u merkt dat uw muren koud aanvoelen, controleer dan de hele muur op vochtige plekken of structurele gebreken zoals gaten en scheuren. Als u merkt dat er beschadigd behang, verf of pleisterwerk op de muren zit, maar geen echte vochtige plekken, kan het zijn dat u een doordringend vochtprobleem ondervindt dat tijdelijk is opgedroogd op een warme dag in de buitenlucht. Controleer uw buitengoten om er zeker van te zijn dat ze duidelijk en correct bevestigd zijn en controleer uw buitenfaçades op schade of ontbrekend metselwerk, waar vocht kan binnendringen.

Waar vochtige plekken aanwezig zijn, is het veilig om te bevestigen dat er een vochtig probleem is in uw woning. Als u zich op de begane grond bevindt, controleer dan waar de vochtplekken voorkomen. Laag bij de grond met afbrokkelende plinten kan duiden op een opstijgend vochtprobleem, terwijl hoger gelegen, losgekoppelde vochtplekken met beschadigde muurdecoraties waarschijnlijk het gevolg zijn van binnendringend vocht.

Hoewel het belangrijk is om geld te besparen op uw energierekening, zijn er betere manieren om dit te doen dan alleen maar uw gezin en huis in de kou te houden deze winter - zelfs als u uw thermostaat een beetje lager zet, kan dit grote besparingen opleveren. Overweeg enkele energiebesparende methoden in plaats van uw woning koud te houden, omdat uw verwarmingssysteem dan alleen maar harder gaat werken als u het gaat gebruiken, waardoor de levensduur van uw verwarmingsketel drastisch wordt verkort en er nog meer problemen ontstaan, zoals opgesloten lucht in uw radiatoren.