10 tips voor het omgaan met waterschade, schimmel en meeldauw

omgaan met waterschade schimmel

We begeleiden u door hoe u schimmel na waterschade kunt voorkomen.

De volgende zijn onze top 10 tips voor het voorkomen van schimmel na waterschade:

Een overstroomde kelder, een beschimmelde gipsplaat en schimmelwerende voegmortel zijn geen pretje om mee om te gaan. Hier zijn tips om te voorkomen dat er waterschade en schimmelgroei ontstaat en tips voor het omgaan met deze situaties als ze zich toch voordoen.

Lees meer over: Schimmelbestrijding : Wij verwijderen schimmels in kelders

Tip 1: Controle binnenvochtigheid om schimmel te verhinderen

De sleutel tot het stoppen van schimmel en meeldauw is het controleren van de vochtigheid. De ergste aantastingen treden meestal op in vochtige kruipruimtes, op zolders en muren waar water van buitenaf naar binnen is gelekt en in kelders met een slechte funderingsafvoer. Lekken dichten, zorgen voor een goede ventilatie op zolders, kruipruimtes droog houden en water wegleiden van de fundering zijn de beste verdediging.

Tip 2: Zorg ervoor dat uw badventilator groot genoeg is.

Het volgende te overwegen ding voor hoe te om schimmel na waterschade te verhinderen is of uw badventilator genoeg groot is. Als de ventilators niet het grootste deel van de vochtigheid in uw badkamers na vijf tot 10 minuten opruimen, kunnen uw ventilators niet genoeg lucht bewegen. Ventilatoren zijn gecertificeerd door het volume (cfm, of kubieke voet per minuut) van de uitgeademde lucht uit de kamer. Om de aanbevolen ventilatorcapaciteit voor uw badkamer te vinden, vermenigvuldigt u de vierkante meters in de badkamer met 1,1 (uitgaande van een 8 ft. plafond; voor een 9 ft. plafond, vermenigvuldigt u dit met 1,5). Controleer het cfm-volume van uw ventilator, meestal aangegeven op een label onder het rooster. Vervang het door een groter model als het te klein is voor de grootte van uw badkamer. Hier is wat je moet doen als je schimmel ziet op de wanden van je badkamer.

Tip 3: Overweeg "slimme" badkamertimers en vochtigheidssensoren

Badventilatortimers zijn belangrijk omdat overtollige luchtvochtigheid alles kan veroorzaken, van condensatie en schimmelvorming tot vocht en verrotting van de binnenmuren. Sommige nieuwe wandschakeltimers hebben dubbele bedieningselementen voor het uitschakelen van zowel de verlichting als de ventilatoren na een vooraf ingestelde tijd. Voor het ultieme in slimme badventilatortimers, koop een vochtgevoelige ventilator die ontworpen is om automatisch aan en uit te schakelen als het vochtgehalte aan het plafond stijgt en daalt.

Tip 4: Knijp uw douche elke keer als u hem gebruikt af met een doekje.

Na een bad of een douche, zuig het water van de douchewanden. Dat elimineert minstens driekwart van het vocht dat de schimmel- en meeldauwgroei ondersteunt.

Tip 5: Maak zichtbare schimmel onmiddellijk schoon.

Oppervlaktemallen groeien op vrijwel elke vochtige plaats, zoals de voeglijnen van een keramische tegeldouche. Om van schimmel af te komen, schrobt u met afwasmiddel en water en laat u het oppervlak volledig drogen. Of gebruik een oplossing van 10 procent bleekmiddel en 90 procent water (een sterkere bleekoplossing geeft geen betere resultaten). Spuit of borstel op de oplossing, laat het 10 minuten zitten, spoel het dan af en laat het drogen.

Tip 6: Gebruik verf met schimmelvorming op vochtige plaatsen.

Schimmel in verf is meestal effectief voor het controleren van oppervlakte schimmel in vochtige ruimtes zoals badkamers en buiten op schaduwrijke plaatsen. Vele verven hebben reeds schimmelvorming in hen. Controleer met uw verfhandelaar om zeker te zijn.

Tip 7: Handel snel om een lek te verhinderen

Een ander belangrijk ding om te weten voor hoe te om schimmel na waterschade te verhinderen is hoe te snel in een noodsituatie te handelen. Een gutsend loodgieterswerklek kan verscheidene gallons per minuut in uw huis dumpen. U moet snel handelen om de stroom tegen te houden. Het afsluiten van de hoofdwaterklep is een duidelijke beweging. Maar er kan nog steeds een paar liter water in leidingen boven het lek zitten. Zet de laagste kraan in het huis aan, die het water onschadelijk uit de kraan laat lopen in plaats van door de lekkende leiding.

Tip 8: Stel de schoonmaak niet uit.

Hoe langer het nat blijft, hoe groter de kans dat je blijvende schade krijgt. Vertraging kan ook leiden tot schimmelproblemen binnen muren, die duizenden euro's kunnen kosten om uit te roeien. Dus voordat je wegloopt om sanitaironderdelen te kopen, moet je eerst de rommel opruimen. Pronto.

Tip 9: Maar gedraag je niet overhaast.

Je eerste impuls zal zijn om in te waden en je spullen te redden. Maar dat water kan gevaarlijk zijn, dus trek je laarzen aan en neem voorzorgsmaatregelen. Water dat in contact komt met elektriciteit kan dodelijk zijn. Blijf uit het water totdat u, een elektricien of uw netbeheerder de stroom naar uw kelder heeft uitgeschakeld. Floodwaters kunnen giftige chemicaliën bevatten en zullen vrijwel zeker gevaarlijke bacteriën voortbrengen. Bescherm snijwonden en open zweren tegen overstromingswater en draag plastic handschoenen bij het hanteren van uw bezittingen.

Tip 10: Voorkom de belangrijkste oorzaken van waterschade

Kom niet naar huis met een loodgieterij ramp. Sluit de hoofdwaterkraan als u langere tijd weggaat, gebruik roestvrijstalen "no-burst" slangen voor wasmachines, kranen en toiletten, en gebruik vorstvrije buitenkranen.