8 Manieren om uw energierekeningen te verlagen en geld te besparen

energierekeningen verlagen

We willen allemaal graag wat meer geld besparen, vooral in het huidige klimaat met stijgende woon- en energiekosten, wie wil er niet meer voor zijn geld? Echter, dit is vaak veel gemakkelijker gezegd dan gedaan, terwijl we allemaal de mogelijkheid willen om zuiniger te zijn het komt vaak veel gemakkelijker voor de een dan voor de ander. Toch, als het gaat om uw huis, kunnen kleine veranderingen eigenlijk grote resultaten betekenen en u zou uw woning energiezuiniger kunnen maken.

Lees meer ook over: overstroomde kelder voorkomen

1) Schakel apparaten uit en haal de stekker uit het stopcontact

Zet apparaten uit bij de stekker om gemiddeld €30 per jaar te besparen. Gebruik stopcontacten die via uw telefoon kunnen worden in- en uitgeschakeld om ervoor te zorgen dat u ongebruikte apparaten uitschakelt. U kunt goedkopere timerstekkers gebruiken om apparaten uit te schakelen.

2) Stel timers/ gebruik een programmeerbare thermostaat

Als uw verwarmingsfacturen een kou laten staan, stel dan een timer in om uw verwarming alleen aan te laten gaan op momenten dat het nodig is, bijvoorbeeld een half uur voordat u thuiskomt van uw werk, zodat het lekker warm is voor als u thuiskomt. Zo kunt u er ook voor zorgen dat uw verwarming niet de hele tijd aanstaat en dat er energie wordt verspild. U kunt ook proberen de verwarming af en toe helemaal uit te schakelen!

3) Stop de tocht

Door te voorkomen dat de warmte door ongewenste kieren ontsnapt, kunt u tot wel €20 per jaar besparen, hoewel u met een professionele tochtbeveiliging veel meer kunt besparen. Kijk eens naar de volgende gebieden:

  • Ramen: Gebruik tochtstrips rond het frame. Borstelstrips werken beter voor schuiframen.
  • Deuren: Gebruik tochtwerende strips voor kieren rond de randen en borstel- of klapdekseluitsparingen aan de onderkant van de deuren.
  • Schoorsteen en open haarden: Als u uw open haard niet gebruikt, gebruik dan een opblaasbaar kussen om de schoorsteen te blokkeren, of plaats een dop over de schoorsteenpot. Als u een open schoorsteen heeft, kan dit u alleen al 15 pond per jaar besparen.
  • Vloerplanken en plinten: Vloerplaten moeten bewegen, dus gebruik een flexibele siliconenvuller om de gaten op te vullen.
  • Zolderluiken: U kunt voorkomen dat er hete lucht ontsnapt door gebruik te maken van tochtwerende schuimrubberstroken.

4) Haal een nieuwe ketel

Meer dan de helft van wat u in een jaar aan energie uitgeeft gaat naar verwarming. Het vervangen van een oude, inefficiënte ketel door een moderne, energiezuinige ketel maakt dus een groot verschil voor uw rekening. Als u een oude gasketel met een G-rating upgradet met een nieuw condensatiemodel met A-rating, inclusief een programmeur, kunt u uw brandstofrekening met maar liefst €652 per jaar verlagen. Als u op dit moment geen verwarmingselementen hebt, kunt u met de installatie ervan nog meer geld besparen. Een condensatieketel is een goede keuze als u op zoek bent naar efficiëntie. Ze vangen de afvalwarmte op die vrijkomt uit de schoorsteen en gebruiken deze om water te verwarmen dat terugkeert uit uw centrale verwarmingssysteem. Maar een nieuwe boiler is duur, en kost tussen de €1.200 en €3.800 als u de installatie meeneemt. Verwacht dat u aan de bovenkant van de schaal betaalt als u een conventionele alleen-warmte-ketel vervangt door een condensatie-combiketel. Dus, als geld besparen uw prioriteit is, is het waarschijnlijk niet de moeite waard om uw huidige ketel te vervangen totdat deze economisch gezien niet meer te repareren is.

5) Vervang uw gloeilampen en vergeet niet de verlichting uit te schakelen

Energiebesparende lampen kunnen u helpen uw energierekening eenvoudig te verlagen. Een LED-lamp kost ongeveer €1,71 per jaar. Tijdens zijn levensduur kan hij ongeveer €180 besparen op uw energierekening, in vergelijking met een gloeilamp in oude stijl. Het uitschakelen van de verlichting is ook een must als u de elektriciteitskosten wilt verlagen. Het uitschakelen van uw lichten zal het energieverbruik met betrekking tot de verlichting verminderen, evenals het energieverbruik dat wordt gebruikt om uw huis te koelen.

6) Hoe zit het met water?

U kunt ongeveer 25 pond per jaar besparen door af te wassen in een kom in plaats van een lopende kraan te gebruiken. Door een efficiëntere douchekop te kopen kunt u tot €18 per persoon per jaar besparen op de energierekening, plus een extra bedrag als u een watermeter hebt. Als u een douchetimer in uw badkamer plaatst, kunt u tot €7 per persoon per jaar besparen door elke douche slechts één minuut af te snijden. Als het om uw wasmachine gaat, kunt u energie besparen door een volle lading op 30 graden te wassen. Zorg er ook voor dat u regelmatig uw toilet controleert op lekkages, een lekkend toilet kan meer dan 100 liter water per dag verspillen en staat gelijk aan een flinke waterrekening!

7) Verander van energieleverancier

We weten het, que eye roll, maar de laatste jaren is het nu makkelijker dan ooit om een betere deal te vinden en van energieleverancier te veranderen. Vergelijking websites nemen de stress van het trollen door verschillende websites met verschillende aanbiedingen en veel aanbieders hebben het overstappen naar een snel en eenvoudig formulier om online in te vullen. Overstappen naar een andere aanbieder kan tot €300 per jaar besparen, dus het is zeker de moeite waard om wat tijd opzij te zetten? Vergeet niet dat je nu ook een slimme meter kunt kopen die je helpt om bij te houden hoeveel energie je gebruikt.

8) Investeer in een ventilatieoplossing

Mechanische ventilatie met warmteterugwinning (MVHR) is een ventilatiesysteem voor het hele huis dat zowel lucht toe- als afvoert in een woning. Warmteterugwinning is een systeem voor warmteterugwinning in woningen, dat steeds vaker wordt gebruikt om de verwarmings- en koelingsbehoefte van gebouwen te verminderen. Warmteterugwinningssystemen recupereren doorgaans ongeveer 60-95% van de warmte in de afgevoerde lucht en hebben het energierendement van gebouwen aanzienlijk verbeterd.

Een warmteterugwinningssysteem werkt door vochtige en muffe lucht af te zuigen uit natte ruimtes in uw huis, het recupereert de meestal verloren gegane warmte uit de afgevoerde lucht. Het levert ook schone, gefilterde verse lucht die wordt opgewarmd uit de teruggewonnen warmte van de afgezogen warmte. De ventilatie met warmteterugwinning, ook wel mechanische ventilatiewarmte terugwinning genoemd, is een ventilatiesysteem met warmteterugwinning dat werkt tussen twee bronnen bij verschillende temperaturen. Warmteterugwinning is een methode die steeds vaker wordt toegepast om de verwarmings- en koelingsbehoefte van gebouwen te verminderen.

Een mechanische warmteterugwinningsventilatie (MVHR) is een systeem dat werkt om overtollig vocht in de lucht af te voeren en tegelijkertijd de warmte terug te winnen, wat betekent dat het uw woning van geventileerde lucht voorziet, maar niet de nodige warmte afvoert. Een MVHR-unit kan uw huis energiezuiniger maken wanneer deze correct is geïnstalleerd, waarbij vocht wordt afgezogen dat wordt veroorzaakt door condensatie, wat vooral in natte ruimtes zoals badkamers en keukens kan voorkomen. Omdat de frisse lucht voorverwarmd is, wordt warmteverlies door ventilatie grotendeels vermeden. Dit betekent dat de huisbewoner minder kan besteden aan het verwarmen van zijn woning, waardoor de kosten met ongeveer 25% kunnen worden verminderd, waardoor geld wordt bespaard en een gezonde, goed geventileerde woning wordt gegarandeerd.