Een overstroomde kelder in 7 Stappen voorkomen

Er zijn bepaalde tekenen van de lente die we allemaal verwelkomen: vrolijke narcissen, meer daglicht en het getjilp van vogels die terugkeren van hun wintervakantie. Samen met die gelukkige tekenen van de lente, kan een minder welkome teken de jaarlijks terugkerend kelderverdieping overstromingen zijn. Als je nog nooit eerder te maken hebt gehad met overstromingen in de kelder, is er een vaste procedure om de zaken weer op orde te krijgen. Ten eerste, zich te ontdoen van het water. Als u niet beschikt over een carterpomp, kunt u er een huren bij in een winkel. Als u meer dan een paar centimeter water hebt, kunt u misschien een professional bellen. Zij hebben krachtiger apparatuur en kunnen de klus snel geklaard krijgen. Nadat het water is verwijderd, moet u de dingen zien uit te drogen. Zorg voor zoveel mogelijk ventilatie om de kans op schimmelgroei te verminderen. Open alle ramen en deuren en gebruik ventilatoren om de luchtcirculatie te verbeteren. Gooi alles wat vochtig is en van een poreuze, natuurgetrouwe kartonnen doos of krant weg. Dat is een broedplaats voor schimmel. Als tapijten snel uitgedroogd kunnen worden, kun je ze bewaren. Anders moeten ze weg. (U kunt een testkit kopen als u niet zeker bent.) Als een aanzienlijke hoeveelheid gipsplaten verzadigd is, moet u deze uitsnijden en vervangen. Het schoonmaken van de kelder na overstromingen is veel werk, en kan duur worden. In plaats daarvan, doe jezelf een plezier: Alvorens het ergste gebeurt, volg deze eenvoudige richtlijnen om uw risico voor kelderoverstromingen dit seizoen te verminderen.

Lees meer over: Vochtbestrijding uitvoeren? Mogelijkheden en prijzen

Goten en regenpijpen

water afvoer put

Houd de goten vrij van vuil en plaats de regenpijpen uit de buurt van de fundering. Het doel is om stormwater op een afstand van minstens een meter af te voeren, dus overweeg indien nodig om verlengstukken of troggen te laten lopen.

Neem vandaag nog contact met ons op om al uw problemen op te lossen in verband met vocht.

Scheuren in de fundering

scheuren in de fundering

Controleer de buitenste fundering en de muren en vloeren van uw kelder. Gebruik epoxy om eventuele scheuren in de fundering op te vullen en als er waarschuwingsborden worden gedetecteerd, breng dan binnenshuis een gemetselde verzegeling aan. Voor meer ernstige problemen, bel een pro.

Opvangpompen

opvangpomp onderhoud

Als u een pomp met een carterpomp van een lagere kwaliteit hebt, controleer dan of de put vrij is van vuil. Als u een draagbare pomp hebt, plaats deze dan in het laagste gedeelte van de kelder en zorg ervoor dat deze is aangesloten op een stroombron.

Riolen & putten

riolering septische put

Als u uw riolering niet heeft laten inspecteren of uw septic tank niet heeft laten reinigen, is de lente een goed moment om deze problemen aan te pakken. In periodes van langdurige, hevige regenval, verstopte rioleringen en overbelaste septische putten zijn rampen die wachten om te gebeuren.

De Dekkingen van de vensterputten

kelder afscherming

Als u ramen in de kelder hebt, installeert u raamdeksels die veilig aan de fundering van uw huis worden bevestigd. De duidelijke acryldekking staat licht toe om binnen te gaan, zelfs aangezien zij regen, bladeren, en ongedierte weghouden.

Generatoren

generator

Denk eraan dat een carterpomp alleen werkt als u stroom heeft. Als u in een gebied woont dat vaak wordt geteisterd door stormen en stroomuitval, kan een generator een langetermijninvestering zijn die het overwegen waard is.

Verzekering

overstromingsverzekering

Controleer uw inboedelverzekering en overweeg extra dekking, vooral als u een afgewerkte kelder heeft. Meestal dekt de verzekering van huiseigenaren geen overstroming of rioolback-ups. Onbeslist? Bekijk de zaak voor de overstromingsverzekering.