9 Tips om uw huis schoon te houden

huis schoon houden

Als je de meeste mensen vraagt wat ze willen doen op een vrijdagavond is het zelden diepgaand reinigen van de keuken. Studies hebben echter aangetoond dat het hebben van een opgeruimd huis betekent dat je echt een opgeruimdere en duidelijkere mentaliteit hebt en natuurlijk beschermt netheid ons tegen het oppakken van ziektekiemen en schimmels. Dus hoe kun je die gevreesde klusjes op orde houden en een opgeruimd huis onderhouden?

Lees ook Wat moet u doen als uw leidingen barsten?

De meeste bloggers adviseren de kleine en vaak ook de aanpak, door een paar klusjes routinematig te doen zul je ze nauwelijks merken en ze worden niet zo'n lastpost.

  1. Maak je bed op als je wakker wordt - zodra je het bed opstaat, vouw je het dekbed terug zodat het het laken niet bedekt, want dit stopt het kweken van bacteriën.
  2. Vul of leeg de vaatwasser terwijl je 's morgens je koffie zet.
  3. Doe een lading wasgoed aan en 'delay-start' zodat het klaar is voor als je thuiskomt van je werk, en zet het vervolgens uit om te drogen zodra je thuiskomt.
  4. Schoonmaken terwijl je kookt - afwassen is waarschijnlijk een van de gemakkelijkste klusjes om jezelf te helpen bij het afwassen van pannen en kookgerei na gebruik (of het laden in de vaatwasser) en het inweken van eventuele keramische ovenschalen nadat je je avondeten hebt afgewassen.
  5. Doe bovendien de afwas voor het slapen gaan en veeg het keukenoppervlak naar beneden. Het is zelfs aan te raden om dit te doen zodra u klaar bent met het eten, zodat u de rest van de avond kunt ontspannen.
  6. Veeg gemorste vloeistoffen op zodra ze gebeuren niemand wil een vlek - toch?
  7. Draai uw vaatdoeken, deze kunnen gemakkelijk kiemen oppikken en zullen vooral na een paar keer gebruik, gewoon in de wasmachine gooien en het zal worden gewassen in uw volgende waslading.
  8. Als u thuiskomt van uw werk, voordat u uw schoenen en jas uittrekt, haalt u het vuilnis buiten en recycleert u het, zodat de klus geklaard is voordat u goed thuis bent en klaar om te ontspannen.
  9. Het is ook aan te raden om een kamer/grote taak aan te wijzen voor één dag in de week. Bijvoorbeeld, stofzuiger en dweil elke maandag, diepe schone badkamer elke dinsdag, verschoont de lakens elke woensdag etc. Als je een plan maakt dat betrekking heeft op Mon-Fri heb je de rest van het weekend voor jezelf en hoef je je geen zorgen te maken over eventuele huishoudelijke taken en binnenkort zullen ze zo routineus worden dat ze die taken helemaal niet meer zullen voelen.

Wist u echter dat de lucht in uw huis misschien niet zo schoon is, hoeveel u ook schoonmaakt? In feite kunnen sommige van de schoonmaakproducten die u gebruikt in feite de lucht in uw huis vervuilen en schadelijk zijn voor uw eigen gezondheid!

Vluchtige organische stoffen (VOC's) worden uitgestoten als gassen uit bepaalde vaste stoffen of vloeistoffen. VOC's omvatten een verscheidenheid aan chemicaliën, waarvan sommige op korte en lange termijn schadelijke gevolgen voor de gezondheid kunnen hebben. De concentraties van veel VOC's zijn binnenshuis constant hoger (tot tien keer hoger) dan buitenshuis. VOC's worden uitgestoten door een breed scala aan producten met een nummering van duizenden.

Veel van de producten die we gebruiken om onze huizen schoon te maken en ironisch genoeg bevatten sommige van de spuitbussen die we gebruiken om ze vers te laten ruiken, VOS. VOC's zijn irriterende stoffen die sommige mensen meer treffen dan andere, ze kunnen allergische reacties, hoofdpijn, vermoeidheid, ademhalingsproblemen en andere ziekten veroorzaken.

Als u bang bent dat uw schoonmaakmiddelen ziektes veroorzaken, kunt u op zoek gaan naar meer natuurlijke alternatieven die gebruik maken van ingrediënten zoals witte azijn en citroen. Het is echter mogelijk dat de effectiviteit van deze alternatieven niet de standaard bereikt die de meesten van ons verwachten in onze reinigingsproducten. Bovendien moet u tijdens het schoonmaken altijd schoonmaken in een goed geventileerde omgeving.

Ventilatie is iets wat vaak over het hoofd wordt gezien en de meesten beseffen niet precies welk effect ventilatie heeft. Ventilatie is het bewust inbrengen van buitenlucht in een ruimte en wordt vooral gebruikt om de kwaliteit van de binnenlucht te controleren door het verdunnen en verdringen van vervuilende stoffen; het kan ook gebruikt worden ten behoeve van thermisch comfort of ontvochtiging. De meeste mensen associëren gezondheidsproblemen niet met de lucht in hun huis, toch zijn er maar liefst 900 giftige stoffen die onze binnenlucht vervuilen.

Het introduceren van een ventilatiesysteem in uw huis klinkt misschien als het ultieme ontmoedigende karwei, maar EnviroVent staat klaar om het gedoe uit de weg te ruimen. In eerste instantie bezoeken we u thuis en voeren we een grondig huisonderzoek uit waarbij uw lokale expert eventuele condensatie-, vocht- en schimmelproblemen in uw woning zal beoordelen en de relatieve luchtvochtigheid in de gehele woning zal meten. Dit onderzoek is volledig gratis en stelt de ventilatievereisten van uw woning vast, waarna er geen verplichting tot aankoop is, maar u wel de kennis heeft van de behoeften van uw woning.

Het installeren van een ventilatieoplossing zal de kwaliteit van de binnenlucht in uw woning enorm verbeteren, de condensatie verminderen en zo vocht en schimmel tegenhouden - een droom van een trots huis!